Kasım ayını birlikte bekleyelim. (Tüp bebek transferi 2021)

Bende de kafana bunları takıp stres yapma hiç canım, bebişi de strese sokma pozitif şeyler düşün ona kavuşacağını vb.. benim de aşırı hareketli oluyor gündüz de gece de öyle hareketlerinde bi azalma falan olmadı; zaten dr da bebek hareketliyse keyfi yerinde diyor. Benim de kısmetse 1 Ağustos Planlı sezaryen tarihim gibi duruyor hepimiz son düzlüklere geldik sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah. Yoğun bakımdan bebişlerinin çıkmasını bekleyen arkadaşlara da hep dua ediyorum en yakın zamanda yavrularına kavuşmaları için Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bende dün kontroldeydim.bebeğin hareketleri bigünü bigününü tutmuyo mesela dün çok hareketliydi ama ondan çnceki 3gün hareketleri aşırı azdı bende stres olmuştum.doktor artık hareketlerini önceki zamana göre değil birgün öncesine göre değerlendirmemi söyledi.bak negüzel 2 gün kalmış bebeğine kavuşmana.bütün olumsuzlukları sil kafandan kavuştuğun andaki yaşıycağın mutluluğa odaklan.bi sıkıntı olsaydı pazartesiye kadar bekletmezdi seni öyle düşün canım

Kizlar merhaba bende gecen hafta cuma sabahı 35+6 da tam sınır haftasinda dpgum yaptım.Suyum geldi ama acilma.yoktu sezeryan oldum.Bebegim ortalama bir hafta kuvezde kaldı nazal solunum destegi aldi perşembe akşamı da.verdiler. çok şükür.Rabbim isteyen herkse yaşatsın bu duyguyu, doğum yapacak olanlara da kolaylık sağlık diliyorum.

Kızlar bayadır yazamadım asıl stres bebekler doğduktan sonrasıymış. Biz halen memeyi reddediyoruz ama silikon uçla emiyor hiç emmemekte. İyidir emmemekten dolayı yetersiz beslenme oldu. İdrar yapmadı acillerdeydik şimdi mama takviyesi ile birlikte. Silikon uç ile emiyoruz. 3490 kilo 50 cm boyunda doğdu en son ultrason olduğu. Gün doğum yaptık o gün 3900 idi. Ultrasondan 400 gram eksik doğmuş oldu bugğn ilk kontrolümüz vardı ilk 3 gün yetersiz beslenmeden dolayı. Biraz zayıfladık. Ama şimdi şükür iyiyiz 3320 ile büyümeye çalışıyoruz ben çok psikolojik sorunlar yaşıyorum ama atlatacağız inşllah kızlar lohusalık sendromunu dibine kadar yaşıyorum sanırım çok giremiyorum bebek oluncaoyğzden ara ara giril uzun uzun yazacağım sezaryen asla zor değil kızlar benim zor geçmedi ben zaten çocuğundan derdinden büyün ağrılarımı unuttum

maşallah canım sana bence gayet iyi gidiyorsun. Ultrasonda bebek kilosunun yanılmsı kendi adıma üzüldüm zaten zorla 3 kiloyu görmüştük umarım o kadae yanılma payı olmaz. Lohusalık diye bir şey gerçekten var. O hormonlar pat diye birden düşüyor ama dediğin gibi bebeği düşünmekten ona bile zaman kalmıyor :) sen kurtuldun darısı bize canım

Güle güle büyüt canım ilk haftalar ikiniz için de adaptasyon/ birbirinize alışma süreci tadını çıkar her anının Darısı başımıza inşallah

Maşallah canım zaten bebekler ilk doğduğunda ödemli oluyomuş o ödem gidince kilo veriyolarmış sonradan yavaş yavaş almaya başlıyolarmış.bebeğini gördüğünde ne hissettin böyle çok güzel kokuyo diyolr aşırı merak ediyorum

Kızlar bu arada sezeryana girerken göz lensimi takabilirmiyim acaba bir bilginiz var mı? Ve de oje ile girilir mi sezeryana?
Doktordan doktora değişiyomuş heralde bazıları izin veriyo bazıları vermiyomuş.bende lens kullanıyorum hiç sormadım aklıma gelmedi valla ama fotoğraflardada gözlüğümle olmak istemiyorum

İnanılmaz güzel bir koku inanılmaz. Yani şuan sanki heryer o kokuyor bana

Günde 10 dan fazla hareket etmesi lazım ve hareket edenden korkmamalısın dedi doktor.
Stres yapma; bir problem olsa doktorun zaten hiç bu riskleri almazdı.

Kızlar bu arada sezeryana girerken göz lensimi takabilirmiyim acaba bir bilginiz var mı? Ve de oje ile girilir mi sezeryana?
Normal doğumda oje olabilirmiş ama sezaryende olmuyor. Tırnaklardan falan senin sıcaklığını kontrol ediyorlarmış morardı mı diye bakıyorlarmış. Ayrıca oarmağa taktıkları cihaz bazen ojeden işlemiyormuş. Bende de kalıcı oje vardı, nolur nolmaz sezaryen yapmak durumunda kalırsak olmaz çıkar bunları dedi doktor.

Kızlar bende iki gündür hastaneye bebekleri beslemeye geliyorum meme ucu olmadığı için biberonla besliyorum Allah'ım öyle güzel biseyl ki rabbim isteyen herkese nasip etsin dün tam 1 ayı doldurduk kuvezde şükür 2 kilo oldular insan baakmaalara doyamıyor baktıkça bunlar benim mi bitti mi şimdi 12 yıllık hasret bitti mi tüp Bebek uğraşları diyorum Allah'ım bin şükür o kadar minicik ve muhtaclar ki yarın akşam göz muayenesi yapılacak sıkıntı çıkmazsa salı günü tabircuyuz dua edin teyzeleri

maşallah canım Allah bir daha yanınızdan hiççç ayırmasın

kızlar bi şey sorcam. Yenidoğan gelişimi için kitap falan okuyor musunuz? Ben bir ara uyku ve gelişim için 2 kitap aldın okudum fakat yeterli gelmedi gibi. Sabah yenidoğanı ilk 1 haftasına bakayım dedim de yok şu refleksi yapması lazım yok bu refleksi olmazsa doktora götürün :)) kızlar böyle hayat mı geçer? aydan aya doktor kontrolünde bunlar takip ediliyordur diye düşünüyorum. Biliyorsunuz kaygı problemim var ve hamileliğim bu yüzden zor geçti. Acaba hiçbir şeyi araştırmayan hayatı gelişine göre yaşayan bir anne mi olmak gerekiyor? Ben daha önce hiç çocuk bakmadım çok tecrübesizim. Siz ne durumdasınız?

Bebeğinizin ilk bir yılında sizi neler bekler ? Diye bir kitap var ansiklopedi gibi onu tavsiye ederim ben ilk kısmını okudum devamında da ay ay Bebek takibi ne yapması gerekir doktor kontrolleri aşılar falan var. İlk kısmını Doğumdan önce okudum tırnak kesiminden banyoya oyuncak seçimine her konuda önerileri var güzel bir kitap. Diğer tavsiye edeceğim kitap da Selçuk Şirinin “yetişin çocuklar” kitabı . Bu bakımdan çok çocuğun psikolojik yönden desteklenmesi için öneriler içermekte ama yenidoğandan itibaren çok güzel önerileri var onun da Doğumdan önce okunması gerektiğini düşünüyorum hatta eşime ödev verdim o okuyor şimdi

Ahh canım ya çok şükür Allah ömür boyu yanından ayırmasın bebeklerini

Canım bence biraz akışına bırakmaya çalış.sonuçta her insan bir olmadığı gibi her bebekte bir değil zaten ilk sene düzenli doktor kontrolünde olucaklar internet dipsiz bi kuyu herkes kendine uyan fikirlerini yazıyo.mesela kimi çocuk yaşına basmadan yürüyo kimisi yaşını geçince.öncelikle içine sinen güvendiğin bir çocuk doktoru bul bence internettende birazcık uzaklaş anın keyfini çıkar bugünlere bidaha geri dönmiycez

canım benimm Allah nasip ederse yarın sezaryen im var sabahtan. Bugün bir duygusalım bir duygusalım. Hem heyecanlıyım hem de kaygı problemimden dolayı daha çok kaygılıyım. Şu kaygıyı bir yensem varsa 10 numara insanım :)))) ama çok haklısın rahat olmak çok önemli. Bana dua edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…