- 18 Ocak 2019
- 2.430
- 2.099
- 32
-
- Konu Sahibi Siyahhhinci
- #3.841
bunu bende okudum ama kadınlar kulübünde yazan birş 34 te doğum yapmış ama ona ciğer geliştirici vurmuşlar doktordan doktora değişiyor demekkiBu arada azönce bir doktorun makalesini okudum.bu haftadan sonra doğan bebeklerin yaşama şansı%99 diyo oyüzden bu haftalardan sonra erken doğma ihtimali olan bebeklere ciğer geliştirici iğne yapmaya gerek duymuyolarmış
canım hatırladığım kadarıyla ikizdi seninkiler. Bir kere hiç korkma bebişlerin kilosu çok iyi. Kasılma için magnezyum kullan. Bir de gerçekten boolllll su içmek çok çok önemli. Bir kere karnım o kadar kasıldı ki ben dedim bi şey Oluyor. nst de hiçbir şey çıkmadı. Hemşire bol su için dedi. Gerçekten de çok rahatlattı. Sonra hafif ılık bir duş. Bir de bebe yağları var ya. Karnın sertleştiğinde ondan bolca sür. Benim hemen rahatlıyor. Acil ihtiyaçların hariç ayakta kalma merdiven çıkma. İnşallah 34 olacaksın.Valla sancıların kesilmedi ara ara devam ediyo ciğer geliçtiriciden sonra bebeklerin hareketlerinde biraz azalma oldu takip ediyorum doktorum normal olabilir dedi karnım çok kasılıyo çok sert adet sancısı gibi sancılarım var ama düzenli ve artış göstermiyo onun için doktor bekketiyo açıklığım olduğu için enfeksiyon kapmaktan da korkuyorum doktorlar çok rahatlar ama ben onkadar rahat olmıyprum hastanede yatmak istedim gerek olmadığını söyledi bilmiyorum nasıl olucak korkarak bekliyorum
Çok teşekkür ederiim bilgilerini paylaştığın içincanım hatırladığım kadarıyla ikizdi seninkiler. Bir kere hiç korkma bebişlerin kilosu çok iyi. Kasılma için magnezyum kullan. Bir de gerçekten boolllll su içmek çok çok önemli. Bir kere karnım o kadar kasıldı ki ben dedim bi şey Oluyor. nst de hiçbir şey çıkmadı. Hemşire bol su için dedi. Gerçekten de çok rahatlattı. Sonra hafif ılık bir duş. Bir de bebe yağları var ya. Karnın sertleştiğinde ondan bolca sür. Benim hemen rahatlıyor. Acil ihtiyaçların hariç ayakta kalma merdiven çıkma. İnşallah 34 olacaksın.
Bu arada doktor adalat diye bi hap verdi kasılma engelleyici erken doğumu önleyen bi ilaçmış sabah akşam sanki iyi geldi o ilaç bana nerden baksan 3-4saattir yok denecek kadar sancım azaldıcanım hatırladığım kadarıyla ikizdi seninkiler. Bir kere hiç korkma bebişlerin kilosu çok iyi. Kasılma için magnezyum kullan. Bir de gerçekten boolllll su içmek çok çok önemli. Bir kere karnım o kadar kasıldı ki ben dedim bi şey Oluyor. nst de hiçbir şey çıkmadı. Hemşire bol su için dedi. Gerçekten de çok rahatlattı. Sonra hafif ılık bir duş. Bir de bebe yağları var ya. Karnın sertleştiğinde ondan bolca sür. Benim hemen rahatlıyor. Acil ihtiyaçların hariç ayakta kalma merdiven çıkma. İnşallah 34 olacaksın.
Bence de haftaya hatta daha sonrasına kadar gidecek gibi duruyor. Stres yapmamaya çalış. Kritik zamanlar geçti çok şükür. Temmuz annelerinde 900 gr doğan bebeğimiz çok iyi gidiyor. Seninkiler çok daha rahat toparlar. Hayırlı zamanda sağlıcakla doğsunlar. 61 i görünce trabzon mu diye sormuştumBu arada doktor adalat diye bi hap verdi kasılma engelleyici erken doğumu önleyen bi ilaçmış sabah akşam sanki iyi geldi o ilaç bana nerden baksan 3-4saattir yok denecek kadar sancım azaldı
Trabzonluyuuum ama samsunda yaşıyoruuzBence de haftaya hatta daha sonrasına kadar gidecek gibi duruyor. Stres yapmamaya çalış. Kritik zamanlar geçti çok şükür. Temmuz annelerinde 900 gr doğan bebeğimiz çok iyi gidiyor. Seninkiler çok daha rahat toparlar. Hayırlı zamanda sağlıcakla doğsunlar. 61 i görünce trabzon mu diye sormuştum
Kesinlikle ılık duş, magnezyum ve dinlenmek çok iyi gelecektir.Rahim ağzım kısalmış 2cm açıklığım vardı elle muayene edip baktı iğrenç bişeydi canım çok yandıcuma ya kadar durmaları lazım 34hftayı doldursak iyi olur dedi ama geleni nasıl tutcam bilmiyorum gecede korkudan hiç uyuyamıyorum sürekli kendimi kontrol ediyorum su gelmesini anlarım heralde diye umuyorum hakkımızda hayırlısı artık
Canım su için havuç suyu iç şekerin yoksa eğer çok güzel bebeğin Suyunu arttırıyor. Ve bol Bol su tüket. Dikkat et derken bol su iç demek istemiş büyük ihtimalle. Suyu az olduğu için de. Temkinli davranarak cuma tekrar çağırmış 10 gün sonra bebeği alırız mı dedi o kısmı anlamadım bir tek maşallah kilosu da çok iyikızlar şimdi çıktım kontrolden. Benim hoca pek konuşmuyor o yüzden her şeyi soramıyorum. Şu an 34+4 deyim kilosu 2300 civarı çıktı. Ultrasonda bakarken suyu biraz azalmış dikkat edelim dedi ama neye dikkat edeceğimi söylemedi. Sonra nst ye bağladı. Sonucun iyi dedi ama bu hafta cuma bir daha gel dedi. Her şey iyi gidiyorsa cuma dan sonra 10 gün sonra gelirsin dedi. Ben hiçbir şey anlamadım. Bu hafta tekrardan niye çağırdı, her şey yolundaysa 10 güne çıkartırız niye dedi? ee nst de sorun yok. Ben anlamıyorum ya.. Kafamdaki soru işaretlerini gidermek için geliyorum soru işareti ile ayrılıyorum
Tedbir amaçlı cuma bidaha bakalım ondan sonra yine 10günde bir gelirsin demek istemiş bence zaten belli bi haftadan sonra suda azalma oluyo diye okumuştuum ama havuç suyu günde 1bardak ve bol su arttırıyo bebeğin suyunu diye biliyorumkızlar şimdi çıktım kontrolden. Benim hoca pek konuşmuyor o yüzden her şeyi soramıyorum. Şu an 34+4 deyim kilosu 2300 civarı çıktı. Ultrasonda bakarken suyu biraz azalmış dikkat edelim dedi ama neye dikkat edeceğimi söylemedi. Sonra nst ye bağladı. Sonucun iyi dedi ama bu hafta cuma bir daha gel dedi. Her şey iyi gidiyorsa cuma dan sonra 10 gün sonra gelirsin dedi. Ben hiçbir şey anlamadım. Bu hafta tekrardan niye çağırdı, her şey yolundaysa 10 güne çıkartırız niye dedi? ee nst de sorun yok. Ben anlamıyorum ya.. Kafamdaki soru işaretlerini gidermek için geliyorum soru işareti ile ayrılıyorum
yok bebeğim. Şöyle ki zaten bugün gittim bu cuma günü için gel dedi. Sorun yoksa bundan sonraki kontrolleri 10 güne bir çıkartırız demeye getirdi. Sanırım sıvodaki azaltmayı kontrol edecek. Yaa düzgünce söylese ben de rahat edicem... Maalesef şeker var yoksa havuç suyunu ben de duymuştum. Normalde sık kontrolü sevmeyen biri doktorum işte cuma çağırıp bi de kontrol esnasında sıvısı biraz azalmış diyince.Canım su için havuç suyu iç şekerin yoksa eğer çok güzel bebeğin Suyunu arttırıyor. Ve bol Bol su tüket. Dikkat et derken bol su iç demek istemiş büyük ihtimalle. Suyu az olduğu için de. Temkinli davranarak cuma tekrar çağırmış 10 gün sonra bebeği alırız mı dedi o kısmı anlamadım bir tek maşallah kilosu da çok iyi
Sen bol bol su iç canım. Ozaman. Benim doktorum halen 3 haftada 1 çağırıyor lütuf edip 1 haft düşürü verdiyok bebeğim. Şöyle ki zaten bugün gittim bu cuma günü için gel dedi. Sorun yoksa bundan sonraki kontrolleri 10 güne bir çıkartırız demeye getirdi. Sanırım sıvodaki azaltmayı kontrol edecek. Yaa düzgünce söylese ben de rahat edicem... Maalesef şeker var yoksa havuç suyunu ben de duymuştum. Normalde sık kontrolü sevmeyen biri doktorum işte cuma çağırıp bi de kontrol esnasında sıvısı biraz azalmış diyince.
Ben geçen gittiğimde 32. Haftada istedim çünkü kendime asla güvenmiyorum birde zor elde ettik bugünlere zor getirdik her ânımız stresli geçti bari doğum istediğim gibi olsun. Neremi kesecekler ağrısı sızısı nedir az çok tahmin edebiliyorum ama normal öyle değil hem normal sancısı çekip sezeryana giren çok kişi var duyduğum ikisini de yaşamış, ne gereği var böyle şeylere Allah nasip eder herşey yolunda giderse ben kesinlikle sezeryan istiyorum dedim dr normal doğum tartışmaya kapalı bile gülüyor dr bakarız diyor gün vermezseniz gitmem dedimKızlar bugün çok iyiyim magnezyumu gğnde 2 tane içmeye başladık bugün sertleşmeler de azaldı Sanırım normale dönüyoruz fakat net bir şekilde kararımı verdim 4 Temmuz kontrol günüm o gğn sezeryan günü isteyeceğim hakkımızda hayırlısı
Ben geçen gittiğimde 32. Haftada istedim çünkü kendime asla güvenmiyorum birde zor elde ettik bugünlere zor getirdik her ânımız stresli geçti bari doğum istediğim gibi olsun. Neremi kesecekler ağrısı sızısı nedir az çok tahmin edebiliyorum ama normal öyle değil hem normal sancısı çekip sezeryana giren çok kişi var duyduğum ikisini de yaşamış, ne gereği var böyle şeylere Allah nasip eder herşey yolunda giderse ben kesinlikle sezeryan istiyorum dedim dr normal doğum tartışmaya kapalı bile gülüyor dr bakarız diyor gün vermezseniz gitmem dedimşimdilik 23 veya 25 temmuz gibi duruyor ama bunun için çok erken dedi bi dahakine kesin bi gün verir inşallah. Normal doğurabilecek doğuran anaların ellerinden öperim ama bende o şey yok anladınız siz onu
Dün bende acile gittin sertleşme geçmediği için sancılar çıktı nst de serum ve ilaçlarla geçirdiler istirahat verdi sabahta ultrasonla bakti bebek de suyuna rahimde iyi dedi çok şükür ama.tedavi gebeligi olduğu için hastaneye aldım seni dedi 2 doz akşam 2 doz sabah ciğer geliştirici yaptılar magnezyum ikiye çıkardı eve suda eğitilen mi senin bide kasilmayi önleyici ilaç ve progestan fitili başladıKızlar bugün çok iyiyim magnezyumu gğnde 2 tane içmeye başladık bugün sertleşmeler de azaldı Sanırım normale dönüyoruz fakat net bir şekilde kararımı verdim 4 Temmuz kontrol günüm o gğn sezeryan günü isteyeceğim hakkımızda hayırlısı
Ah hepimiz erken doğum riski ile karşı karşıyayız. Yok bana sadece magnezyumu arttırdı. Başka birşey yapmadı sancılarım devam etseydi tüp Bebek olduğum hastaneye gidecektim doktpr öyle demişti ama çok şükür şimdi iyiyizDün bende acile gittin sertleşme geçmediği için sancılar çıktı nst de serum ve ilaçlarla geçirdiler istirahat verdi sabahta ultrasonla bakti bebek de suyuna rahimde iyi dedi çok şükür ama.tedavi gebeligi olduğu için hastaneye aldım seni dedi 2 doz akşam 2 doz sabah ciğer geliştirici yaptılar magnezyum ikiye çıkardı eve suda eğitilen mi senin bide kasilmayi önleyici ilaç ve progestan fitili başladı
Bana söylediği tarih 37. Haftaya denk geliyor. Bayram öncesi netleşir artk yani umarımal benden de o kadar oysa bende bu serüvene kesin normal doğururum diye başlamıştım ama kısmet bu işler bakalım bana ne zamana verecek 39 a bırakacağını sanmıyorum 38 de alıyorlar genelde tahminim 22 Temmuz ama bakalım ne diyecek