- 28 Ekim 2007
- 6.275
- 1.584
- 173
- 39
- Konu Sahibi bebegim seni bekliyorum
-
- #7.341
Ayy kizz nasıl istiyorum öyle olmasını. O kocaman nişanı görünce çok sevindim suyum gelir diye bekliyorum inşallah.
Normal doğum olmasina çok sevindim. Insallah benim de normal olur. Bir de süreci detayli anlatman bana iyi geldi çünkü heyecanla ne olacak diye bekliyorum. Allah anali babali büyütsün, hayirli bir evlat olsun insallahSelam kızlar.
Allah'a şükürler olsun bebişimize kavuştuk bu sabah. Normal doğumla 3080gr 50cm boyla doğdu oğlum.
Buraya yazdıktan sonra yattım ama belimden itibaren sancım gelmeye başladı. Aralıklarla gelmeye başlayınca telefondan sürekli dakika tutmaya başladım. 10 dakikada bir geliyordu kalktım gezinmeye başladım. Bazen 5 dakikaya düşüp sonra 10 dakikaya çıkıyordu sancı aralıkları. İlk doğumda olabilirmiş böyle sonradan ebe söyledi.
Sabah 6:30 a kadar evde gezindim dakika tuttum. 10 dakikada bir gelmeye devam ediyordu. En sonunda eşimle hastaneye geldik. İyi ki gelmişiz meğer açıklığım 7-8 cm e gelmiş. Çok şaşırdım ağrı eşiğim beklediğimden daha yüksekmiş.
Doktorum geldi 8:30 da muayene etti ve doğuma hazır olduğumu söyledi hemen doğumhaneye çıktık ama hiç öyle doğum sancısı gibi değildi. Suni sancıyla desteklediler çünkü o açıklığa rağmen ıkınma hissim yoktu.
Doktor suyu patlattı ve suda mukonyum olduğunu söyledi. Çok korktum ama bebeğimde enfeksiyon çıkmadı çok şükür. Ayrıca kordon da dolanmış. Zaten 2 haftadır bu kordon dolanması aklıma geliyordu hissediyordum sanki.
4 ıkınma ile bebeğim 9:04 de doğdu. Ikınma esnasında içte kemiğe yakın bölgede ciddi yırtık oluşmuş. İlk etapta dikim için çok az narkoz vermişler. Ama içten cerrahi müdahale gerekmiş ikinci defa uyuttular. O kısmı hayal meyal hatırlıyorum. İkincide cerrahi müdahaleyle lazerle yapıştırma yapılmış.
Narkozu akşam üzeri atabildim bünyeden. Başımız kalabalıktı daha henüz sakinleştik. Emiyor ama sütüm henüz gelmedi. Ablam da aç kalmasın diye emzirdi. Kuzeniyle süt kardeşi oldular bile.
Merak edenlerden Allah razı olsun. Henüz anne olduğumu idrak edemesem de çok güzel bir duygu. Bebeğim de bana benziyor ayrıca.
Allah bekleyen herkese hayırlı ve kolay doğum nasip etsin inşallah.
Allah gonlune gore versin insallah cnm sag salim saglikla dogsun mis kokulu kuzucuk
Canım, çok mutlu oldum bebeğini sağlıkla kucagina almana, 2 saatte bir emzir bebeği, bol bol su iç, her 2 memeyi de ver, stresten uzak dur, huzurlu ol, bebegin uyurken sen de uyumaya çalış, sutun dolup taşacak güven bana:)Selam kızlar.
Allah'a şükürler olsun bebişimize kavuştuk bu sabah. Normal doğumla 3080gr 50cm boyla doğdu oğlum.
Buraya yazdıktan sonra yattım ama belimden itibaren sancım gelmeye başladı. Aralıklarla gelmeye başlayınca telefondan sürekli dakika tutmaya başladım. 10 dakikada bir geliyordu kalktım gezinmeye başladım. Bazen 5 dakikaya düşüp sonra 10 dakikaya çıkıyordu sancı aralıkları. İlk doğumda olabilirmiş böyle sonradan ebe söyledi.
Sabah 6:30 a kadar evde gezindim dakika tuttum. 10 dakikada bir gelmeye devam ediyordu. En sonunda eşimle hastaneye geldik. İyi ki gelmişiz meğer açıklığım 7-8 cm e gelmiş. Çok şaşırdım ağrı eşiğim beklediğimden daha yüksekmiş.
Doktorum geldi 8:30 da muayene etti ve doğuma hazır olduğumu söyledi hemen doğumhaneye çıktık ama hiç öyle doğum sancısı gibi değildi. Suni sancıyla desteklediler çünkü o açıklığa rağmen ıkınma hissim yoktu.
Doktor suyu patlattı ve suda mukonyum olduğunu söyledi. Çok korktum ama bebeğimde enfeksiyon çıkmadı çok şükür. Ayrıca kordon da dolanmış. Zaten 2 haftadır bu kordon dolanması aklıma geliyordu hissediyordum sanki.
4 ıkınma ile bebeğim 9:04 de doğdu. Ikınma esnasında içte kemiğe yakın bölgede ciddi yırtık oluşmuş. İlk etapta dikim için çok az narkoz vermişler. Ama içten cerrahi müdahale gerekmiş ikinci defa uyuttular. O kısmı hayal meyal hatırlıyorum. İkincide cerrahi müdahaleyle lazerle yapıştırma yapılmış.
Narkozu akşam üzeri atabildim bünyeden. Başımız kalabalıktı daha henüz sakinleştik. Emiyor ama sütüm henüz gelmedi. Ablam da aç kalmasın diye emzirdi. Kuzeniyle süt kardeşi oldular bile.
Merak edenlerden Allah razı olsun. Henüz anne olduğumu idrak edemesem de çok güzel bir duygu. Bebeğim de bana benziyor ayrıca.
Allah bekleyen herkese hayırlı ve kolay doğum nasip etsin inşallah.
Canım haberlerini bekliyoruz Rabbim yardımcın olsunİnşallaaahhhh cnm hepimiz için
Sen bugün sezeryana girecetkin degil mi canim? Aldin mi bebişi kucagina? Haberlerini bekliyoruz.İnşallaaahhhh cnm hepimiz için
Kızlar bi şey soracağım. Kasık ve bel ağrım var. Sürekli devam ediyor, adet sancısı gibi. Kızım da çok çok hareketli. Niye böyle bir ağrı var ki?
Biz yine gece gece oturuyoruz kizimla..kipir kipir oynuyo nefesimi kesiyo ben de kalktim oturdum..Allahtan hava serin de mutluyuz
Nefesini kesecek kadar kuvvetliyse ve 5dk da bir giriyosa dogum sancisi dir cnm. Kendini takip et,duş al bolca ilik suyla.Kızlar bi şey soracağım. Kasık ve bel ağrım var. Sürekli devam ediyor, adet sancısı gibi. Kızım da çok çok hareketli. Niye böyle bir ağrı var ki?
B bebegim seni bekliyorum cnm dogdumu bebisss
Yarin gidicem. Bende dr a ne diyecek cok merak. Ediyorum
Cnm duzenli sekilde devam ederse dr ara... Dogum sancısı olabilir
Teşekkürler kızlar. Geçti, ben de bir an sevinmiştim sancım başlayacak diye. Size bi şey daha sorayım canım. Bugün doktora gittik. Kızımın baş çapı 9.89mm ve kilosu da 3.700. Doktor çarşambaya kadar bekleyelim dedi. Baş çapı büyük diye kanala giremiyor dedi. Aslında başı biraz daha inmiş ama kanala girmemiş. Ben inatla normal doğum istiyorum çünkü sezeryandan korkuyorum. Baş çapı böyle olup normal yapan var mı?Nefesini kesecek kadar kuvvetliyse ve 5dk da bir giriyosa dogum sancisi dir cnm. Kendini takip et,duş al bolca ilik suyla.
Teşekkürler kızlar. Geçti, ben de bir an sevinmiştim sancım başlayacak diye. Size bi şey daha sorayım canım. Bugün doktora gittik. Kızımın baş çapı 9.89mm ve kilosu da 3.700. Doktor çarşambaya kadar bekleyelim dedi. Baş çapı büyük diye kanala giremiyor dedi. Aslında başı biraz daha inmiş ama kanala girmemiş. Ben inatla normal doğum istiyorum çünkü sezeryandan korkuyorum. Baş çapı böyle olup normal yapan var mı?
Hamileliğimin başından beri yürüyüşümü yaptım canım. Her gün 1 saat yürüyorum. Çömelip kalkma hareketi yapıyorum. Pilates topunun üstünde oturuyorum. Ve toplamda 10 kilo aldım. Normal doğum için yürüyüşü yapmaktan vazgeçmedim. Benim kızım biraz inmiş aşağı, kanala girmemiş. Ancak hayırlısı olsun, kızımı sağ salim kucağıma alayım da.İnan bas capini bilmiyorum cnm sancin olursa yeterince normali deneyebilir bolca yuru bence.benim bebisin de doguma girdigimde vucudu kaburgamin altindan zerre inmedi.sancim coktu ama hanim gelmek istemedi.
Ayrica diyelimki normal olmadi sezeryanda kolay.korkaacak bisey yok.hatta sezeryan daha iyi yaninda yardim edecek biri varsa korkma derim.takdiri ilahii.bebegin dogsunda bak sen ne kadar kolay geliyo
Hamileliğimin başından beri yürüyüşümü yaptım canım. Her gün 1 saat yürüyorum. Çömelip kalkma hareketi yapıyorum. Pilates topunun üstünde oturuyorum. Ve toplamda 10 kilo aldım. Normal doğum için yürüyüşü yapmaktan vazgeçmedim. Benim kızım biraz inmiş aşağı, kanala girmemiş. Ancak hayırlısı olsun, kızımı sağ salim kucağıma alayım da.
Sen napıyosun, nasıl geçiyor Elif prensesle günlerin?
Hamileliğimin başından beri yürüyüşümü yaptım canım. Her gün 1 saat yürüyorum. Çömelip kalkma hareketi yapıyorum. Pilates topunun üstünde oturuyorum. Ve toplamda 10 kilo aldım. Normal doğum için yürüyüşü yapmaktan vazgeçmedim. Benim kızım biraz inmiş aşağı, kanala girmemiş. Ancak hayırlısı olsun, kızımı sağ salim kucağıma alayım da.
Sen napıyosun, nasıl geçiyor Elif prensesle günlerin?
Benımkıde kusmaya basladı bnde cok takıyorm kafaya ama takmamak lazımmıs.fazlasını cıkarıyomus bebek.umarım sutlerımız yarar kuzularaAlismaya calisiyir dis dunyaya teyzesi. Emiyo gaz cikariyo ci yapiyo uyuyo
.inan cok keyifli mis kokulum benim.gozum hep ustunde simdide kusmalarimiz basladi o korkutuyo beni biraz.darisi basina insallah hayirlisiyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?