• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Kızlar ya bir şey soracagim bu duygu sizde var mi?doktor herşey iyi cok sukur sadece kilo olarak iki hafta onden gidiyor dedi bebek için ama ben Allah korusun bebeğime bir şey olur diye çok korkuyorum.bu normal mi yoksa ben mi bu duyguyu abartıyorum :KK43:

Endişe etmen normal. Ben de pazartesi gelse de kontrole gitsem diye bekliyorum.
Özellikle uykudan uyanınca dinliyorum. hareket etsin diye.
Eşim bile işteyken veya evdeyken sormaya başladı 'ne yapıyor?' diye uyuyor dersem 'ne zaman uyudu?' diye soruyor. :KK48:
Az zaman kaldı hayırlısıyla alacağız kucağımıza. :anne:

Endişe etmen normal. Ben de pazartesi gelse de kontrole gitsem diye bekliyorum.
Özellikle uykudan uyanınca dinliyorum. hareket etsin diye.
Eşim bile işteyken veya evdeyken sormaya başladı 'ne yapıyor?' diye uyuyor dersem 'ne zaman uyudu?' diye soruyor. :KK48:
Az zaman kaldı hayırlısıyla alacağız kucağımıza. :anne:
Inşallah canım hayirlisiyla aliriz kucagimiza

Kızlar bugun kontrolum vardi...Benim kız bayağı bir aşağıda plesanta si incelemiş, ama suyu iyiymiş azalmamis...Fakat tansiyonumu 2 gündür ne yapsam düşüremiyorum, ödem had safhada, geçen hafta idrarda protein çıkmamıştı, bugün yine örnek verdim, yarın belli olacak, doktor tansiyon ilacı verdi, sabah akşam içilecek hafta sonu, düşmezse mutlaka ara dedi, ayın 14 u perşembe günü alalım beklemeyelim dedi, 21 inde olacaktı ne güzel...Ben panik tabi, panik oldukça tansiyon çıkıyor, tansiyon çıktıkça panik oluyorum kısır döngüye girdim...hafta sonundaki gidişata ve idrar sonucuna göre daha erken bile alabilirim dedi.. Hastaneye bile yarın gidip bakicam oda secicem, bebek çikolatası, lokum falan hep yarın..ayy çok korkuyorum ya...napacam ben??

Kızlar bugun kontrolum vardi...Benim kız bayağı bir aşağıda plesanta si incelemiş, ama suyu iyiymiş azalmamis...Fakat tansiyonumu 2 gündür ne yapsam düşüremiyorum, ödem had safhada, geçen hafta idrarda protein çıkmamıştı, bugün yine örnek verdim, yarın belli olacak, doktor tansiyon ilacı verdi, sabah akşam içilecek hafta sonu, düşmezse mutlaka ara dedi, ayın 14 u perşembe günü alalım beklemeyelim dedi, 21 inde olacaktı ne güzel...Ben panik tabi, panik oldukça tansiyon çıkıyor, tansiyon çıktıkça panik oluyorum kısır döngüye girdim...hafta sonundaki gidişata ve idrar sonucuna göre daha erken bile alabilirim dedi.. Hastaneye bile yarın gidip bakicam oda secicem, bebek çikolatası, lokum falan hep yarın..ayy çok korkuyorum ya...napacam ben??
Canim benim niye korkuyorsun Allahin izniyle bebeğine kavusacaksin insallah.Hem rahat ol stres yapma sakin bebeğinle güzel günleri düşün ve öyle mutlu olmaya bak :)

Ay cnm hadi hayırlısı inş. Sen hangi hastaneye gidiyordun dr un kimdi... Saglikla kucagina alirsin ins Allâh in izniyle. Benimdr sali kontrolum var nst ye giricem bakalim sanci cikicakmi cok kasilio bu ara canimi cok yakio

Ay canım benim ya galiba sırada sen olacaksın çok güzel bak bunlara kafanı takıp olayların tadını çıkarmana engel olma tansiyonun yükseliyorsa ve bu seni erken doğuma almalarına sebep olacaksa demek ki bebeğinin dünyaya gelme saati böyle belirlenecek çok şükür ki gidecek doktorumuz var dimi eskiler gerçekten ne şartlar altında doğumlar yaptı biz onlara göre çok büyük bir lüks içindeyiz Rabbim e çok şükür ki teknolojinin bile her imkanı anne ve bebeğinin sağlığı için hep kullanılır içte bunları düşünerek gönlünü ferah tut heyecan yapma bir süre sonra inşallah hepimiz de doğum yapmış olacağız

Amin hanimlar bütün dileklerinize Amiinnn.
Benimde ölcüme göre 37+2 de 3300 olcmustü bana abartı geldi eğer doğruysa ve gününü beklerse hgeçen hafta 300 gr aldı aynı almaya devam ederse 2.5 3 hafta var daha 900 gr demek :KK43: buda 4200 yapar eyvah ki ne ne eyvah diyorum. Benim çatım dar. Dogumum zor oldu ya kızımda 3500 ü iki günde çıkardım. Buda böyle olursa doğuramam. Sezeryanda istemiyorum. Bakalım nolcak :KK66:
Canım bugün hiç sesin çıkmadı biz ne kadar takılsak ta sana en son doğar filan diye aslında nişanı suyu gelmiş biri olarak ilk seni bekliyoruz hayırdır bayramı geçirdik bugün iş yok güç yok senden ses yok yoksa kuzucuk mu geliyor

Canim benim niye korkuyorsun Allahin izniyle bebeğine kavusacaksin insallah.Hem rahat ol stres yapma sakin bebeğinle güzel günleri düşün ve öyle mutlu olmaya bak :)
Canım bu benim ilk bebeğim, bilmediğim bir durum diye korkuyorum sanırım, bir de hazırlıklarımız bitmedi daha, ona üzülüyorum taki yastığım, kapı susu, hediyeliklerim falan en erken salı günü hazır olacak, ayı 21 ı diye planladigimiz için...

Ay cnm hadi hayırlısı inş. Sen hangi hastaneye gidiyordun dr un kimdi... Saglikla kucagina alirsin ins Allâh in izniyle. Benimdr sali kontrolum var nst ye giricem bakalim sanci cikicakmi cok kasilio bu ara canimi cok yakio
Canım benim doktorum hastanede çalışmıyor, özel, kentte yapicam doğumu inşallah...Bir ara aynı anda devlete de gittim ama son birkaç aydır bırakmıştım, benim de çok aşağıda hissediyordum son zamanlarda, sürekli anı sancı giriyordu orama, bir de günlük akıntı miktarı artmıştı, 3-4 çamaşır değiştiriyorum günde..fazla yürüyünce de çok kasiliyor bebek...sen de dikkat et kendine canım...

Ay canım benim ya galiba sırada sen olacaksın çok güzel bak bunlara kafanı takıp olayların tadını çıkarmana engel olma tansiyonun yükseliyorsa ve bu seni erken doğuma almalarına sebep olacaksa demek ki bebeğinin dünyaya gelme saati böyle belirlenecek çok şükür ki gidecek doktorumuz var dimi eskiler gerçekten ne şartlar altında doğumlar yaptı biz onlara göre çok büyük bir lüks içindeyiz Rabbim e çok şükür ki teknolojinin bile her imkanı anne ve bebeğinin sağlığı için hep kullanılır içte bunları düşünerek gönlünü ferah tut heyecan yapma bir süre sonra inşallah hepimiz de doğum yapmış olacağız
Ne güzel moral verdin canım, çok çok çok teşekkürler, iyi dileklerin için..umarım hepimiz sağlıkla kucağımiza aliriz bebislerimizi:)

Canım bugün hiç sesin çıkmadı biz ne kadar takılsak ta sana en son doğar filan diye aslında nişanı suyu gelmiş biri olarak ilk seni bekliyoruz hayırdır bayramı geçirdik bugün iş yok güç yok senden ses yok yoksa kuzucuk mu geliyor

:) yok cnm dün bebek kurabiyesi ile ve fındıklı kurabiye ile uğraştım ama resmen canım burnumdaydi. Fırını yeni değiştirdik. İlk yaptığım tepsi göz göre göre yandı. Anlamadım gitti tarifte 13 dk yazıyo benimki 6. Dk da yandı. Ve o kadar da zorlandım ki ayakta yapamadım nefes alamıyorum. Yerde yapayım dedim bacaklarım gobus rahat vermiyor. Neyse dedimki her zamanki fındıklı kurabiyemden yapayım dedim. Once yine bebek kurabiyesinin hamurunu hazırladım bi otur bi kalk zorla. Onu buzluğa attım. Fındıklı kurabiyeme geçtim bitirdim. Her zamanki ayarda fırına koydum. Hemen önünde oturdum yere. Bebek kurabiyesi ne geçtim. Başka zaman hiç kontrol etmeme bile gerek kalmayan kurabiyem için bile gözümü ayirmadim. Pişme vakti gelince söndürdüm her zamanki gibi fırın içinde bıraktım çeksin diye. Bi daha da bakmadım. Döndüm bebek kurabiyesi ne. . Onu bitirdim fırına atayım dedim . Bi de ne göreyim fındıklı kurabiyemde yanmış . Oturdum ağladım sinirimden. Bu seferde diğer kurabiyeleri aticam fırına bunlarda heba olcak diye nasıl tırsıyorum. Bi sn bile gözümü ayirmadim oturdum fırının önüne acemiler gibi yanmasın diye bekliyorum. Tabi bu arada benim kasılmalar nasıl sıklaştı hiç sormayın. Neyse erkenden kapattım fırını ama bu seferde bu fırın bunu pişirdimi diye evhamlandim. Çünkü neredeyse beyaz çıkardım. Sonrada söylenip durdum fırına. Benim 14 yıllık fırınimla ne kadarda yakın arkadaşmisiz onu anladım ;) o beni böyle hiç üzmedi. Bilmediğim tariflerde yazan derece ayarlari ve dk si bile hep tuttu. Bu fırınla nasıl anlaşcaz bilmiyorum. Dün kurabiyeyi fırından çıkardığım da saat gece iki olmustu. Ve şimdi ne halde bilmiyorum öylece bırakıp yattım. Şimdide sabah sabah sinir olmayım diye bakmadım :( . Vee inanırmisin gece 2 de yattım ama kasılmalar dan uyuyamadım. 3.5 ta 4.5 ta 6.5 ta kalktım hep wc ye. Sonrada hiç uyuyamadım kalktım salonda uzaniyorum uyumadan. :( bende haberler böyle bugünde şeker hamurlari ile susluycem ama bu kurabiyeler beni dogutturacak galiba çünkü dünden beri taş gibi sertlik beni hiç bırakmadı

Canım bu benim ilk bebeğim, bilmediğim bir durum diye korkuyorum sanırım, bir de hazırlıklarımız bitmedi daha, ona üzülüyorum taki yastığım, kapı susu, hediyeliklerim falan en erken salı günü hazır olacak, ayı 21 ı diye planladigimiz için...

Canım benim doktorum hastanede çalışmıyor, özel, kentte yapicam doğumu inşallah...Bir ara aynı anda devlete de gittim ama son birkaç aydır bırakmıştım, benim de çok aşağıda hissediyordum son zamanlarda, sürekli anı sancı giriyordu orama, bir de günlük akıntı miktarı artmıştı, 3-4 çamaşır değiştiriyorum günde..fazla yürüyünce de çok kasiliyor bebek...sen de dikkat et kendine canım...

Ne güzel moral verdin canım, çok çok çok teşekkürler, iyi dileklerin için..umarım hepimiz sağlıkla kucağımiza aliriz bebislerimizi:)

Cnm hayırlısı olsun senin için. Bende 23 haziranda hastaneye yatirdiklarinda aynı şeyleri hissetmiştim. Daha bir ay var diye psikolojimi ve yapilacaklari ona göre hazırlamıştım. Ertesi gün hastaneden cikmayipta dogursaydim inan tadilatı yeni biten temizliği yapılmayan pis eve getirecektim oğluşumu o kadarda herşeye ozenirken. Yatış dedikleri anı hiç unutamıyorum. Hele bide direk doğumhaneye sancı odasına almislardi.. beni bi görsen ben burda yatmak istemiyorum diye diye eşim arkamdan itekliye itekliye girmiştim :) neysekı ertesi gün çıktım ve yattığım yerden elle yapılacakları iki günde bitirdim temizlikçi kadını çağırdım annemi çağırdım falan bitti herşey . 14 üne daha var inşallah o güne kalmadan 2 güne bitirirsin inşallah cnm.

Cnm hayırlısı olsun senin için. Bende 23 haziranda hastaneye yatirdiklarinda aynı şeyleri hissetmiştim. Daha bir ay var diye psikolojimi ve yapilacaklari ona göre hazırlamıştım. Ertesi gün hastaneden cikmayipta dogursaydim inan tadilatı yeni biten temizliği yapılmayan pis eve getirecektim oğluşumu o kadarda herşeye ozenirken. Yatış dedikleri anı hiç unutamıyorum. Hele bide direk doğumhaneye sancı odasına almislardi.. beni bi görsen ben burda yatmak istemiyorum diye diye eşim arkamdan itekliye itekliye girmiştim :) neysekı ertesi gün çıktım ve yattığım yerden elle yapılacakları iki günde bitirdim temizlikçi kadını çağırdım annemi çağırdım falan bitti herşey . 14 üne daha var inşallah o güne kalmadan 2 güne bitirirsin inşallah cnm.
Offf şimdi de bugün yarın alırlar diye korkuyorum, aynı senin gibi...14 üne kalsa yetistiririm kesin, ben de dün temizlikçi almıştım, ilk kez geliyordu bu kadın, iyiki de almışım, evim bahçem her yer mis oldu, içim o anlamda rahat çok şükür:)
İşte hafta sonu hastane, susleme, bebek icin perde ve aydinlatma, çikolatalar, evde ikram edilecekler vs. ayarlıcam, yetistiririm inşallah...
Allahtan bebegin eşyaları, yatağı, hastane çantam hazır, kendimi bi temizlicem, ondan sonra inşallah hazırım...

Offf şimdi de bugün yarın alırlar diye korkuyorum, aynı senin gibi...14 üne kalsa yetistiririm kesin, ben de dün temizlikçi almıştım, ilk kez geliyordu bu kadın, iyiki de almışım, evim bahçem her yer mis oldu, içim o anlamda rahat çok şükür:)
İşte hafta sonu hastane, susleme, bebek icin perde ve aydinlatma, çikolatalar, evde ikram edilecekler vs. ayarlıcam, yetistiririm inşallah...
Allahtan bebegin eşyaları, yatağı, hastane çantam hazır, kendimi bi temizlicem, ondan sonra inşallah hazırım...
Canım her şey olacağına varır hiç bunları bile düşünme benim dördüncü ya bu ilk üçünde kapı süsü modası bile yoktu ikram filan eltim kurabiye yaptı bir tatlı bir tuzlu yanına da lohusa şerbeti bunları evde gelen misafire yaptık doğumdan sonra hastaneye gelen kişiyede bir kutu kaliteli baklava aldık oldu bitti şimdi ben buna da kapı süsü yapmıyorum cunki daha abisiyle mı ablasıyla mı kalsa karar bile veremedim çocuğumun odası bile yok hastanede de bir gün kalıyorum zaten hastane özel süs takıyor o yüzden hiç umursamadım yani gereksiz şeyleri sıkıntı etmedim şimdi siz doğumdan sonra misafir ikramı filan düşünüyorsunuz ya benim tek düşüncem bırakıp gideceğim diğer üç yavrum biz güya kaynanam ile beraberiz ama yazın onlar bahçede yaşıyor bende gelsin istemiyorum oraya gitmek de istemiyorum hep eltim yanımda olurdu bu sefer o da memleketine gidecek yeğeni evleniyor benim annem sağ olsun doğum yapınca hastaneye gelir sonra da bir iki hafta sonra hayırlı olsun a ilk üçünde gelmemiş d dördüncü de de olmasa da olur diyorum başka gelen de eli boş gelmesin artık arsızlığı aldım elime düştüm yoluma keyfime bakıcam çocuklarıma birkaç tencere yemek yapicam inşallah benim için gerisi boş gelene de gelirken kurabiye yap annem arnavut böreği çok güzel yapar anne börek yap kayınvalideme anne helva yap canım ne istiyorsa listem bile hazır

Bende senin için ne hayaller kurmuştun önden çekilde arkadaşım sıra bize gelsin... Yanan kurabiyelere üzüldüm yeni fırına alışması zaman alıyor yaaaa ama inanın gereksiz uğraşıyorsunuz mesela o süs için yapılan şeker hamurlu kurabiyeleri kimse yemiyor bir süre saklayıp çöpe atıyor herkes o bebekli emzikli dolap süslerinin de sonu hep çöp oluyor hem doğum yapan sizsiniz hediyeyi size alsınlar hiç uğraşamam olsa da olur olmasa da boşa stres yok bebekleri üzmeyin

Bende senin için ne hayaller kurmuştun önden çekilde arkadaşım sıra bize gelsin... Yanan kurabiyelere üzüldüm yeni fırına alışması zaman alıyor yaaaa ama inanın gereksiz uğraşıyorsunuz mesela o süs için yapılan şeker hamurlu kurabiyeleri kimse yemiyor bir süre saklayıp çöpe atıyor herkes o bebekli emzikli dolap süslerinin de sonu hep çöp oluyor hem doğum yapan sizsiniz hediyeyi size alsınlar hiç uğraşamam olsa da olur olmasa da boşa stres yok bebekleri üzmeyin
Aslında bi yandan haklısın bi yandanda masallah cok rahatsın: ). Hayran kaldım resmen canim

Back