• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Kızlar genelde hep bebek için hazırlıklardan bahsettik de peki doğum sonrası bebek görmeye gelen misafirler için pratik olarak neler hazırlayabiliriz? Mesela misafir geleceği vakit hemen hazır etmek için buzluğa neler hazırlayıp atabiliriz?
Arada bir sigara böreği sarıp koyuyorum sizin başka öneriniz ve tarifiniz var mı? Bir taraftan bunları da hazırlamak istiyorum açıkcası. Ben bu konularda o an biraz gerilirim çünkü.

B bebegim seni bekliyorum çok teşekkürler. Akşam fırsatım olunca okuyacağım şimdi okuyamıyorum.

Kızlar genelde hep bebek için hazırlıklardan bahsettik de peki doğum sonrası bebek görmeye gelen misafirler için pratik olarak neler hazırlayabiliriz? Mesela misafir geleceği vakit hemen hazır etmek için buzluğa neler hazırlayıp atabiliriz?
Arada bir sigara böreği sarıp koyuyorum sizin başka öneriniz ve tarifiniz var mı? Bir taraftan bunları da hazırlamak istiyorum açıkcası. Ben bu konularda o an biraz gerilirim çünkü.

B bebegim seni bekliyorum çok teşekkürler. Akşam fırsatım olunca okuyacağım şimdi okuyamıyorum.
Dediğin gibi sigara böreği sarılabilir veya kalın şekilde sarılıp patatesli veya peynirli misafir geleceği zaman fırına atılabilir..yaprak sarması ve şekerpare pişmiş şekilde de duruyo buzlukta onlar çok pratik olur..Bi tuzlu bi tatlı kurabiye pişirilip atılabilir yine buzluğa..daha fazlası istenirse de zaman varsa o anda da yapılabilir..

Dediğin gibi sigara böreği sarılabilir veya kalın şekilde sarılıp patatesli veya peynirli misafir geleceği zaman fırına atılabilir..yaprak sarması ve şekerpare pişmiş şekilde de duruyo buzlukta onlar çok pratik olur..Bi tuzlu bi tatlı kurabiye pişirilip atılabilir yine buzluğa..daha fazlası istenirse de zaman varsa o anda da yapılabilir..

Evet bende kurabiye tarifi var. Kandil simidi ve fındıklı kurabiye. Ben hep yapıp borcama koyuyorum iki ay hicbirsey olmuyor dışarda

bende tuzlu-tatlı kurabiye yapıp koymayı duşunuyodum buzluğa. İyi olmuş konuyu açtığın, farklı fikri olan olursa bizde faydalanırız bari

Birde kalburabasti yapıp buzluğa atabiliriz. Sarma olmazsa olmaz. Bi Egeli olarak. ;) . Sigara böreği cepte bide hazır yufkadan yapılan nuska böreğim var benim oda buzluğa koyunca güzel oluyo. Tarifi bir maket margarini eritip bir bardak su ekliyorum. Yufkalari yagli su sürün dort parmak kalınlığında kesip içine patatesli harç yakışıyor ona sonrasında nuska şeklinde sariyorsun. Sonra hoopp buzluğa. Bide tepsi kadayıf yapıp pişirip. Kenarda uzun süre durabilir. Misafir gelmeden bir iki saat önce bile serbetlesen fazla fazla çekiyor. Mantı yapıp buzluğa atabilirsin. Geldiklerinde yanına makarna salatası Patates mantısı . Çin pilavı . Vs.. yapabilirsin. Birde kozlenmis biber patlıcan olur hep buzluğumda. Onu zeytinyağında çevirip üzerine sarımsaklı yoğurt süs maydonoz pulbiber .. Bide kereviz yogurtlayabilirsin cevizli. Bide kabak kavurabilirsin cevizli yoğurtlu. .. ;)

ohoo valla herbirimiz birbirimizden uşengeciz :-) birimiz yapaydda cesaretleneydik hep beraber

:dondurma: hafta sonu utuleyecegim inşallah. Birde ben daha tulum takımı battaniye susleyecegim terlik kapı süsü taç yapacağım Hediyeliklerı hazirlayacagim offf daha aklıma gelmeyen bir sürü is :olamaz::KK17::işsiz:

:dondurma: hafta sonu utuleyecegim inşallah. Birde ben daha tulum takımı battaniye susleyecegim terlik kapı süsü taç yapacağım Hediyeliklerı hazirlayacagim offf daha aklıma gelmeyen bir sürü is :olamaz::KK17::işsiz:
benm kapı susumu eşimin resim oğretmen arkadaşı hazrlıyo :73: bugun foto attı çookk şeker gorunuto, daha tamamlanmamış ama.. Şu yıkama utuleme işide ustumde yuk valla, deterjan alıp onuda halletsem.. Bu arrada hangi dererjanı onerirsin fikrin var mı

benm kapı susumu eşimin resim oğretmen arkadaşı hazrlıyo :KK73: bugun foto attı çookk şeker gorunuto, daha tamamlanmamış ama.. Şu yıkama utuleme işide ustumde yuk valla, deterjan alıp onuda halletsem.. Bu arrada hangi dererjanı onerirsin fikrin var mı

Dalan roxy aldım cnm. Yumuşatıcı kullanmadım. Kurutmaya attım ama hassas ve kırışıklık programında düşük devirli çalıştırdım. Çıktığında islakti ama yumusuyor. Sonrada tek tek astım minnagimin çamaşırlarını ;)

Bunlardan haxirliycam. İnsallah gücüm yeterse. Bakalım nolcak

Eklentiler

• IMG-20160513-WA0007.jpg
    IMG-20160513-WA0007.jpg
    62,7 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG-20160527-WA0036.jpg
    IMG-20160527-WA0036.jpg
    46,1 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG-20160527-WA0026.jpg
    IMG-20160527-WA0026.jpg
    31,7 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG-20160527-WA0030.jpg
    IMG-20160527-WA0030.jpg
    38,7 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG-20160527-WA0029.jpg
    IMG-20160527-WA0029.jpg
    31,4 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG-20160527-WA0024.jpg
    IMG-20160527-WA0024.jpg
    28,5 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG-20160527-WA0037.jpg
    IMG-20160527-WA0037.jpg
    57,8 KB · Görüntüleme: 33
Aynen cnm walla bende cok yormuycam artik kendimi... Her isi yapiyorum ani hareket ediyorum... Yapmamak en iyisi zaten artik fazla bisi kalmadi bizim vok sukur yatagimizida aldik bugun kuzunun... Bi ana kucagi birde oto koltugu kaldi... Bide ufak tefek seyler

Yatagimiz icini tam kurmadim ama cok begendim :)

Hayırlı olsun güle güle kullanın..

Teşekkürler kızlar tarifler ve pratik bilgiler için hepsini değerlendireceğim.
Bugün başladığım kapı süsü işini alnımın akıyla tamamlayayım da mutfak ve kıyafet yıkama ütüleme işlemine geçeceğim inşallah. :hamarat:
Sözde mayıs sonu çantam hazır olacaktı evdeki boya işi planlarıma sekte vurdu. :olamaz:

Gunaydın guzel annişler :-) bi wc ihtiyacıma uyandım yatağa uzandım vaktım bebişim kıpır kıpır (maşallh:-) ) elimi koyup onun hareketlerini takip etmkten tum uykumu kaçırdım. :anne: .. Rabbim hiç gormeden bu kadar sevebiliyorsam karnımdaki evladımı bu senin bahşettiğin şefkat sayesindedir. Sana binlerce kez şukurler olsun Allahım :68:

Gunaydın guzel annişler :-) bi wc ihtiyacıma uyandım yatağa uzandım vaktım bebişim kıpır kıpır (maşallh:-) ) elimi koyup onun hareketlerini takip etmkten tum uykumu kaçırdım. :anne: .. Rabbim hiç gormeden bu kadar sevebiliyorsam karnımdaki evladımı bu senin bahşettiğin şefkat sayesindedir. Sana binlerce kez şukurler olsun Allahım :KK68:

:anneadayı::KK46:GÜNAYDINLAAAARR:nazar::KK200:

evet yaaa artık çok tatlı hareket ediyorlar. benimkide bu hafta benle oynuyor :KK36: öyle güzel kayıyorki elimin altında yunus gibi.. kolumu bacağımı bilemiyorum yada omzumu ince bir yeri belli onu dışarı çıkartıyor dokunuyorum dönüyooo öbür taraftan çıkartıyor. orayı okşuyorumm hooop öbür tarafa. çok hoşuma gidiyor.. tabii bazende canımı acıtıyor ama oda tatlı ;)

ama kızlar gece yarısından beri çatımın sol tarafı sancıyor. gece sol bacağımı oynatamadığım gibi sabahta kalktım yüyürken canım acıyo. servise giderkende işe geldiğimde indiğimdede iş yerime milim milim yürüdüm. görenler sen iyice ağırlaşmışsın dediler.. :110: Rabbim sağlıcakla güzellikler içinde doğumlar nasip etsin inşallahh

kızlar günaydın :)) ya su 32 den sonra çalışabilir raporuyla ilgili aklıma takılan bişey var bu cuma tam 32+0 oluyoruz biz. ama o güne randevu bulamadım dr.umdan . pazartesi 32+3 ken alsam raporu sorun olur mu ?

günaydın arkadaşlarrr.

doğum sonrası fikirleriniz için şimdiden çokk teşekkürler fikir oluyor. ben de doğum iznine çıktığımda hepsini halletmeyi düşünüyorum.
kızlar günaydın :)) ya su 32 den sonra çalışabilir raporuyla ilgili aklıma takılan bişey var bu cuma tam 32+0 oluyoruz biz. ama o güne randevu bulamadım dr.umdan . pazartesi 32+3 ken alsam raporu sorun olur mu ?
canım o konuyu ben de merak ediyorum ama en erken pzartesi sorabilirim doktora haftaya kontrol var.

Back