• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

kizlar yikanabilir cocuk bezleri wrastiriyorum.bi de evde camasir bulasik deterjanlari.bebegi asgari korumak icin kalici atiklar olmasin yediginde giydiginde diye esimle karar verdik sdc bir aksamimizi verip malzemeleri temin edip kurtulucaz kimyasallardan.iki sene once israil mallarini boykot edicem demistim.esim gulmustu dalga gecmislerdi benimle.nasil basaricaksin.hersey onlarin diye.oldugu kadar dedim baya ilerleme kaydettim.ilk alisveristen sonra zaten gerisi geliyo.butun kimyasal temizlik urunleri onlara ait zaten.simdi de buna taktim.yapicam.insanlari bu seylerle kanser ediyolar kisirlastiriyolar
kizlar yikanabilir cocuk bezleri wrastiriyorum.bi de evde camasir bulasik deterjanlari.bebegi asgari korumak icin kalici atiklar olmasin yediginde giydiginde diye esimle karar verdik sdc bir aksamimizi verip malzemeleri temin edip kurtulucaz kimyasallardan.iki sene once israil mallarini boykot edicem demistim.esim gulmustu dalga gecmislerdi benimle.nasil basaricaksin.hersey onlarin diye.oldugu kadar dedim baya ilerleme kaydettim.ilk alisveristen sonra zaten gerisi geliyo.butun kimyasal temizlik urunleri onlara ait zaten.simdi de buna taktim.yapicam.insanlari bu seylerle kanser ediyolar kisirlastiriyolar
Aynen canım bizde dikkat etmeye çalışıyoruz ama o kadar çok ki o ürünler kaliteli olsun iyi olsun diye aratiyoz buluyoz o da israil ürünü çıkıyo ne yapacağımızı şaşırdık alışveriş saatlerce surebiliyo bu yüzden :(:

Çok teşekkür ederim. Hepsini yapicam :KK66: Bu arada çoklu alıntı yapmaya çalıştım ama telefondan forumu kullanmayi pek bilmiyorum. Bademcik için öneride bulunan ve bebisimi tebrik eden tüm anne adaylarina teşekkür ederim canlar :KK66:
Canım geçmiş olsun. Havalar aldatiyo aman dikkat edelim.
Ayrıca ben kuzuma elif ismini düşünmüştüm. Eşimle özellikle kuranı kerimde geçen bi isim istiyorduk. Aklıma ilk elif ve irem gelmişti. İrem olmadı manası iyi değil. Ama elif çok hoş geliyo sizlerde burda telaffuz ettikçe daha da hoşuma gitmeye başladı. Ben kesin kararimi verdim sanirsam. Darısı basiniza

Teyzeleri şunlara bakın bi. Yerim ben bunlari

Eklentiler

• IMG_20160202_131000.jpg
    IMG_20160202_131000.jpg
    111,3 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20160202_130957.jpg
    IMG_20160202_130957.jpg
    101,2 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20160202_130648.jpg
    IMG_20160202_130648.jpg
    59,7 KB · Görüntüleme: 40
Canım geçmiş olsun. Havalar aldatiyo aman dikkat edelim.
Ayrıca ben kuzuma elif ismini düşünmüştüm. Eşimle özellikle kuranı kerimde geçen bi isim istiyorduk. Aklıma ilk elif ve irem gelmişti. İrem olmadı manası iyi değil. Ama elif çok hoş geliyo sizlerde burda telaffuz ettikçe daha da hoşuma gitmeye başladı. Ben kesin kararimi verdim sanirsam. Darısı basiniza
Benim de nisa hoşuma gidiyor bu günlerde. Nisanur koysam anlami da güzel oluyor. Nurlu kadın anlaminda. Hem de nisa suresi kadin haklarindan ve kadinin sosyal statusunden bahsettiği için hoşuma gitti. Bakalim babasi ve onun tarafı ne düşünecek. Kayinpederim de tutturmuş Çiğdem olsun diyor. Nerden takmissa :anneadayı::KK28:

Selam kizlar... Ikili testimiz vardi bugun cok sukur guzel cikti ense kalınlığımız 1.06 cikti... Hersey guzel dedi dr cok sukur... Cinsiyetini sordum buyuk ihtimal erkek dedi ama bana hala kiz gibi gelio nedense :) sizlerin kac cikmisti ense kalinligi ozellikle kiz bebisleri olucaklarin... 16 haftada kesinleşir sanirim iyice... Sağlıklı olmasına cok sevindim parmaklarini saydi dr... Kollari bacaklari cok güzeldi kuzum... Ama asiri hareketli değildi oyle cok oynatmadi kolunu bacagini :)

Selam kizlar... Ikili testimiz vardi bugun cok sukur guzel cikti ense kalınlığımız 1.06 cikti... Hersey guzel dedi dr cok sukur... Cinsiyetini sordum buyuk ihtimal erkek dedi ama bana hala kiz gibi gelio nedense :) sizlerin kac cikmisti ense kalinligi ozellikle kiz bebisleri olucaklarin... 16 haftada kesinleşir sanirim iyice... Sağlıklı olmasına cok sevindim parmaklarini saydi dr... Kollari bacaklari cok güzeldi kuzum... Ama asiri hareketli değildi oyle cok oynatmadi kolunu bacagini :)

Maşallah canım. :anneadayı:
Ben de haftaya kontrole gideceğim inşallah. 3 haftadır görmüyorum kuzumu. Ne kadar büyüdü acaba?
O kadar ilginç ki senin canında ama yine de görmeyince özlüyorsun. :KK37:

Biraz daha büyüse de alışverişlere başlasam artık.

Benim bebeğim erkek 1.22mm çıkmıştı.

Ense kalınlığı normal demişti ama ölçü soylemedi canım. Kız olcak benimkisi.

Bana da %85 kız dedi canım. Ense kalınlığıda 1.8 mis kuzumun :)

Canım çok sevindim herşey çok güzel gözüküyor, masallahhhhh;)
Nezahat hanim bana da kız gibi gözüküyor dedi ama, kanamadan sonra başka bir doktora gittim, ona sormadım cinsiyetini, malum bebeğe birşey olmadığını öğrenince öyle bir rahatlamisım ki, başka birşey aklıma gelmedi;)
Bana da gittiğim bütün doktorlar ense kalinligi iyi dediler, hatta burun kemigi oluşmuş, o da iyi dediler, ölçü sormadım ben; )

Canım çok sevindim herşey çok güzel gözüküyor, masallahhhhh:KK66:
Nezahat hanim bana da kız gibi gözüküyor dedi ama, kanamadan sonra başka bir doktora gittim, ona sormadım cinsiyetini, malum bebeğe birşey olmadığını öğrenince öyle bir rahatlamisım ki, başka birşey aklıma gelmedi:KK66:
Bana da gittiğim bütün doktorlar ense kalinligi iyi dediler, hatta burun kemigi oluşmuş, o da iyi dediler, ölçü sormadım ben; )

Masallah cnm... Nezahat hanima bu ay gidicem bende... Burun kemigi cok onemliymis bizimde olusmus cok sukur... Diger dr da ayin 3 unde gidicem ikili test yaptrdigim yere...

Hurmanin dogumu kolaylastiran hizlandiran etkisi var. Belki bu yuzden dusuk riski vardr. Cok yemezsen sorun olmaz bnce.
bende nar yemek istiyorum hatta yiyorum ama korkuyorum da. Yok leke yapar falan diyolar

Arkadaslar kan hapı olarak gyno ferro sanol mu, ferro sanol duodonal mi, gyneferon mu verdiler size? İkisi arasinda kaldim. Dr santafor fort yazdı ama internette arastirdim kimse bunu kullanmamis. O yuzden ilk yazdiklarimdan birisini alacağım.

P
Arkadaslar kan hapı olarak gyno ferro sanol mu, ferro sanol duodonal mi, gyneferon mu verdiler size? İkisi arasinda kaldim. Dr santafor fort yazdı ama internette arastirdim kimse bunu kullanmamis. O yuzden ilk yazdiklarimdan birisini alacağım.
Pardon ikisi yazmışım. 3u arasinda kaldım. Diyecektim. Eczaneye gidicem şimdi. Gören varsa acil cvp yazabilir misiniz?

Mrb arkadaşlar. Aranizda hurma yiyen var mi? Bi yerde düşük yapiyor diye okudum. Ilk 3 ay hic yemedim. Simdi de hamile bi arkadaşım çok faydali son aya kadar ye dedi. Kafam karıştı. Hangisi doğru sizce?
Ben hergün bir yada iki tane yiyorm. Faydalı olduğunu biliyorum. Az önce araştırırken bulduğum yazıyı kopyalıyorum. "Hurma hamile ve emzikli hanımlar içinde çok faydalıdır. Anne karnındaki çocuğun gelişmesini ve hamileliğin anneyi zayıf düşürmesini önler. Emziklilerin sütleri bol ve besleyici olur.
Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder.

Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile, böbrekler için de son derece önemlidir. Bir insan günde 2-3 tane hurma yiyerek vücudunun magnezyum ihtiyacını karşılayabilir. Bu madde vücudu kansere karsi korumaktadır. Hurmanın çok tüketildiği ülkelerde kansere tutulma oranı çok azdır.

içerdiği B1 vitamini ile sinir sisteminin sağlıklı olmasını kolaylaştırır. Vücuttaki karbonhidratların enerjiye çevrilmesine, protein ve yağların vücudun diğer ihtiyaçları için kullanılmasına yardımcı olur. B2 vitaminiyle de, vücudun enerji sağlaması ve hücrelerin yenilenmesi için protein, karbonhidrat ve yağların yakılmasına yardımcı olur.

Hamilelikte A vitaminine olan ihtiyaç da artar. Hurma, içindeki A vitamini sayesinde, görme gücünü ve vücut direncini artırır, kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlar.
Ayrıca diğer meyveler genellikle protein açısından yetersizdir, ancak hurma protein de içermektedir. Bu özelliği sayesinde vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar, hücreleri yeniler ve vücut sıvısını dengeler. Örneğin et de faydalı bir gıdadır ancak özellikle hamilelik döneminde taze bir meyve olan hurma kadar fayda vermeyebilir. Hatta böyle bir dönemde etin fazla tüketilmesi vücutta zehirlenmeye neden olabilir. Hazmı kolay olan, hafif sebze, meyve türü yiyeceklerin tercihi daha uygun bir seçimdir.

Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar. Bilindiği gibi alyuvarlar kanda oksijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde rol oynarlar. Çok fazla demir içermesi sebebiyle, bir insan günde 15 tane hurma yiyerek vücudunun demir ihtiyacını karşılayabilir ve demir eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklardan korunmuş olur."

Ben hergün bir yada iki tane yiyorm. Faydalı olduğunu biliyorum. Az önce araştırırken bulduğum yazıyı kopyalıyorum. "Hurma hamile ve emzikli hanımlar içinde çok faydalıdır. Anne karnındaki çocuğun gelişmesini ve hamileliğin anneyi zayıf düşürmesini önler. Emziklilerin sütleri bol ve besleyici olur.
Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder.

Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile, böbrekler için de son derece önemlidir. Bir insan günde 2-3 tane hurma yiyerek vücudunun magnezyum ihtiyacını karşılayabilir. Bu madde vücudu kansere karsi korumaktadır. Hurmanın çok tüketildiği ülkelerde kansere tutulma oranı çok azdır.

içerdiği B1 vitamini ile sinir sisteminin sağlıklı olmasını kolaylaştırır. Vücuttaki karbonhidratların enerjiye çevrilmesine, protein ve yağların vücudun diğer ihtiyaçları için kullanılmasına yardımcı olur. B2 vitaminiyle de, vücudun enerji sağlaması ve hücrelerin yenilenmesi için protein, karbonhidrat ve yağların yakılmasına yardımcı olur.

Hamilelikte A vitaminine olan ihtiyaç da artar. Hurma, içindeki A vitamini sayesinde, görme gücünü ve vücut direncini artırır, kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlar.
Ayrıca diğer meyveler genellikle protein açısından yetersizdir, ancak hurma protein de içermektedir. Bu özelliği sayesinde vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar, hücreleri yeniler ve vücut sıvısını dengeler. Örneğin et de faydalı bir gıdadır ancak özellikle hamilelik döneminde taze bir meyve olan hurma kadar fayda vermeyebilir. Hatta böyle bir dönemde etin fazla tüketilmesi vücutta zehirlenmeye neden olabilir. Hazmı kolay olan, hafif sebze, meyve türü yiyeceklerin tercihi daha uygun bir seçimdir.

Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar. Bilindiği gibi alyuvarlar kanda oksijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde rol oynarlar. Çok fazla demir içermesi sebebiyle, bir insan günde 15 tane hurma yiyerek vücudunun demir ihtiyacını karşılayabilir ve demir eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklardan korunmuş olur."
Vay canina ne kadar faydalıymış. Hap falan almayip onun yerine hurma yiyesim geldi :) peygamber efendimiz 1-3 gibi tek sayida hurma yiyin demiş. Eşim söyledi az önce. Cvp icin teşekkürler. Çok aciklayici olmus cnm ;)

Vay canina ne kadar faydalıymış. Hap falan almayip onun yerine hurma yiyesim geldi :) peygamber efendimiz 1-3 gibi tek sayida hurma yiyin demiş. Eşim söyledi az önce. Cvp icin teşekkürler. Çok aciklayici olmus cnm :KK66:
Rica ederim evet zeytin hurma gibi yiyeceklerde tek rakam yediğinizde şifası daha fazla.

ilk olarak olabildigince arastirdim maalesef butun kaliteli olan,vazgecemeyecegim urunler onlarindi.ben domestossuz bir gun duramazdim.evimin her yerinde mutfak banyo wc beser kg lik domestoslar vardi.en guzel kokulu sampuanlar parfumler bulasik ve camasir deterjanlari dis macunlari yiyecek ve icecekler....hepsini hepsini biraktim.gordugum kadariyla sdc bingo yerli urun.temizlikte sdc onu kullaniyorum her türlü urunu.camasir deterjani yumusatici camasir suyu banyo wc deterjani falan.sampuan sdc komili kullaniyorum.nestle nesquik coca cola haci sakir nutella iste tek tek hepsini cikardim evimden.o kadar sildim ki evimden cok sukur su anda aklima bile gelmiuor markalari.sdc yerli urunlere yoneldim

Back