- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- 823
Kızlar nasılsınızz?? kilolarınızdan bahstmişsiniz de sanırım hepimizin ortak özlliği çok zayıf olmamız. ben de 52 kiloyum 172 cm boyum. Buna bağlı bile olabilir sebepsiz infertilitemiz aklıma geldi yazayım dedim... bu ayı ilaçsız iğnesiz geçiriyorum 12. günümdeyim. neler yapıyrsunz aşılama sonrası ben 2 gün soğan suyu içeyim dedim zor geldi bıraktım.
aş ermesem de aş ermeyi düşünüyorum canım bu fırsattı değerlendirmem lazım birdaha bu fırsat elime geçmez nazım nazım nazlancam pekte huyum değil aslında çok tez canlıyım inşallah başlamaz şu bulantılar rahat bir hamilelik geçiririm böylelikle çektiğim kasık ağrılarına razıyım bulantı ve kusma olmasın sadece
inşallah canım ya,ne bilim bende hep görüyorum rüya en güzelinden bitanesi de kundakta bembeyaz,yeşil gözlü erkek bebek görmüştüm anlamıda çok güzel,hayırlısı olsun ne diyelim elimizde olan bişey değil
herkese mrblarr nasılsınızz aşılamam tutmadı bu ay inşallah bekleyen arkadaşlarımızın güzel haberlerini alırız,kendimi iii hissetmeye çalışıyorum ama pek başarılı olamıyorum,bilmiyorum sadece benmi bu kadar üzülüyorum aslında belli etmemeye çalışıyorum etrafımdakilerede anlatsam bile sıkıldıklarını hissediyorum kendimi sıkışmış hissediyorumm,eşim bile kızdı bana kötü görünüyomuşum ve bu durumdan etkileniyomuş bu akşama kadar ağlamadım bile benmi abartıyorum acaba anlamadım ve bu arada msjları okurken dikkatimi çekti bizde rapor aldık hastaneden sözde ama ilaçları eczaneden 800 tlye aldık 3 kutu bide çatlatma iğnesi,aşılama ücreti olarakta 600 tl verdik budurumda azıcıkta kazık yemiş oluyoruz galiba komik olansa eczanedekiler 100 lira kendilerinin indirim yaptıklarını söylediler siz aşılama ücreti olarak ne kadar verdiniz arkadaşlar yazabilirmisiniz acaba
ıkımızde zayıfız kuzucummm :) sen baya zayıfsın ama :) ınsallah hayırlı haberler verırım cnm bakalım hayırlısı allahtansen boyuna göre baya zayıfsın canım yaa. Ben boy 1.48 50 bile değil düşün yani kilo 38-39 gdip geliyordu ilk efa geçen ay 35 kiloya düştüm stresten ama şimdi yin yavaş yavaş aldığımı hissediyorum bir kere o aşılama iğneleri zaten şişkinlik yapmıştı bende ancak regl olunca atıyorum o şişkinliği şimdi ama yiyorum artık zorluyrum kendimi.
canım öyle deme umudun hep olsun ama kendini dinleme ve hiç belirti araştırma Allah inşallah nasip eder canım bl bol dua et bitanem..
Yok canım twitterden açıklama yapmış öyle birşey yok ama olunca haber vericem demiş belki aşılama yaptırmıştır da tutmamıştır olabilir yani.
Ayy rüya çok güzelmiş gerçekten canım bir de o niyetle yatmış. İnşallah canım yaaa yetmez mii insan bir ufak ümide bile tutunuyor gerçek olur rüyası inşallah..
Bende de aşılama anında hiçbişi yoktu eve gelince sancular olmuştu ama az olmuştu bakalım benimde 2. nasıl geçecek. Bende hastanede bir saat yattım gülüm eve gelince de girdim valla lavaboya napıyım. Tutacağı varsa tutar Allah ol dediyse oacak canım ve o zaman geldiyse ne olursa olsun birşey olmaz ama dikkat etnekte laızm bol bol dinlen canım kafanı takma, belirti arama kendinde hatta unut aşılama falan yaptırmadın sen tamam mı hayırlısı olsun hakkında gülüm benim inşallah güzel haberleri alırız senin de 2. aşılaman tutar.
Canım bende özelde yaptrdım rahim filmi çektirdiğim ay hemen raporumu da yazdı doktorum ben sormadım bile öbür ay yaptıracağım belli olduğu için hemen rahim filmi sonucumdna sonra yazdı biz de onaylattık hastanenin rapor biriminde aldık 1 ay önceden iğneleri yani sigorta anlaşması olan her hastanede raporda yazolır canım öyle şey olur mu yaa gerçektne pahalı mesela ben raporla iki kutu gonal f ve bir çatlatme iğnesini 260 tl ye aldımi 3. kutu lazım oldu onu rapor karşılamıyor bir kutu iğneye 300 tl ödedin indirimli yanii. Yoksa çok paraya çıkıyor daha bunun aşılama ücreti de var. Büyürler canım merak etme önce yavaş büyüyor sonra hızlanıyor merak etme sen dozu da yükseltirse tamamdır. Ben baştan daha 112.5 doz ile başladım hatta kız 150 mi dedi yok ona 112.5 yeter dedi ki o kadar oza ben 3 kutu vuruldum 3. kutudan 1 doz kaldı onu zaten kullanamıcam açılmış olduğu içn süresi doldu attım onu. Şimdi de 2. aşılamaya hemen geçmedik 1 ay ara verdi dr ama ben aradım iğneleri alalım rapor yazın dedim çünkü raporun onayı 2-3 günde oldu reglinin 2. günü gidersem onay gelmezse zor durumda kalırım dr da gel yazayım raporunu al o zaman öncedcen dedi bana alcam dursun kenarımda ne olur ne olmaz. İnşallah sen de güzel haberler verirsin canım olumlu düşün olumlu olsunn.
hayırlı olsun canım benim,inşallah bu sefer tutucak,korkma bişey olmaz,dedim ya bende ilk aşılamam da kalkar kalkmaz wc ye gitmiştim.
şimdiiii işin en zor,en sabır isteyen tarafına geldin ne yapıyosun söyle bakim kafana takmıyosun farkılı şeylerle uğraşıyosun,mesela o günkü gelişen olayları takip et,yorum yap,haber dinle,kuran oku,bak kaplang sana en güzel dualardan birini yollamış ben çok hikmetini gördüm kenzul arşın,sürekli onu oku..bide iğneden yumurtaların çatladığı için diğer ovülasyon zamanın geçmemiş oluyo,o yüzden ilişkiye devam edin canım.
canım benım allah razı olsunn senden ben senden cok umutluyum hadı bızı sevındır bugunn :)ohh hayırlı olsun canıım benım bol bol dua edıcem sana.bn senden bu sefer cok umutluyum canım benım ıyııce ddınlen dik bacaklarını yat sureklı ara ara bızı durumundan haberdar et.bende tahlıl yapıcaktım ama duzcede bı ılcede oturdugum ıcın saglık ocagına gıttım hastanede yakın yanı sehır merkezıde yakın ama esım yolculuk yaptırmıyo saglık ocagınada iş yapmaktan gec kalmısım sabahtan gel dedıler yarın sabahtan gıdıcem erteesı gunde sonucu alıcam bakalım umutsuz umutsuz gıdıyorum ıstee.hakkımızda hayırlısı olsun.
evet gerçekten yıpratıcı bir süreç sürekli izin al rapor al,4 saat yol gidiş geliş sanırım bu kadar zorluktan sonra biraz üzülmek hakkımız insanız sonuçtavalla öyle sanırım tüp bebekle ilgili yazı dizisi var posta gazetesinde kilo kadar aşırı zayıflığında infertilite nedeni olduğu yazıyordu dr da çıtlattı aslında bana bunu az kilo al dedi bende yemeye çalışıyorum. Ben birşey yapmıyorum canım aynı doktora gidiyorduk dimi seninle Hulusiye yanii sen ilk aşılamanı oldun tutmadı bir ay ara verdin nasıl oldu bende beklemedeyim işte 2. aşılama bir daha ki aya. Kür yapmıyorum ama çörek otu iyi geliyormuş dediler bir çay kaşığı suyla yutmak onu yapıcam ve kilo almaya çalışıcam en önemlisi ama aşılamadan sonra iştahım arttı benim belirgin şekilde.
ayy bence de aşer aşerebildiğin kadar yaa naz yap erkekler istemedikçe getirmezler düşünmezler istemeyi bileceksin hiçbirşey olmadı birşey canım çekti de akşamın bir vakti markete yolla. Bende hiç beceremem naz yapmayı biliyor musun kendisi gitmek ister ben yollamam sağolsun canım ne istese hemen alır. Amaa kış günü karpuz falan istemem sanmam yapacağını.
Ben dün de gördüm kucağımda erkek çocuk vardı tutuyordum ama artık hiçbirşeye umut bağlamyorum ben hayra çıksın diyorum. Senin de hayırlara çıksın inşalahh.
Ben de üzüldüm canım üzülmemek eldemi o kadar iğn, muayene işlem insan az da olsa yıpranıyor ağlamasak bile yüzümüze yansıyor elbette erkeklerinde anlayışlı olması lazım onlar bizim yaşadıklarımızı yaşamıyorlar ki herşeyi belirtiye sayıyoruz onları biz hissediyoruz onlar değil. Canım neden rapor çıkarmadım sen hastaneden ben özelde yaptırdım dr daha biz demeden yazdı raporumu aldık eczaneden b,r çatlatma iğnesi iki kutu gonal f karşılıyordu rapor, 260 tl ye aldık onları sonra bir kutu dah iğne lazım oldu, onu karşılamıyordu indirimli 300 verdik. Yani toplamda ilaçlara 560 verdim ben. Hastaneye de işlem için 560 verdim o pek değişmiyor demek ki fiyat olarak ama ilaçlar pahalıya çıkmış sana.
canım benım allah razı olsunn senden ben senden cok umutluyum hadı bızı sevındır bugunn :)
sabah gıttım sıra beklemekten helak oldum sınırlendım geldım..sanırım gunumde yapmak nasıp olacak yarın ıstanbula gelıcem artık kndı doktorumda yaptırırım.begumcum medıcaaana asılamada 15 gun sonra gel dıyo yanı benım doktorum 15 gun sonra goruısuruz dedı o mu yapacak kan tahlılını yoksa ben yapıpmı gıdıcemm.
canım benım allah razı olsunn senden ben senden cok umutluyum hadı bızı sevındır bugunn :)
asagı laboratuvara yolluyo cnm kan verdırtıyo 14,gununmu bugun
ama bısey dıcem canım ya dun gecedn berı karnım agrıyo kasık agırısı ıle karısık boyle.bıde sol kasıgım rahıme yakın yerı arada sancı vuruyo bugun sabahta baktım akıntım var ama sarı degıl beyaz.gununde hassta olmadıgım ıcın hastamı olucam acaba dıyorum ama daha gunume 7 gun var ve ben hep gunumu ılacla adet olsam bıle gecmısımdır bu pko yuzunden.yanı anlamadım pekı bu neyın nesı kı boyle.dakıka da bır gdıp bakıyorum adet mı oldum dıye ama adet olmadan bı gun once sarımsı gelırdı sonra kırmızı olurdu offf anladınmı bıseey..
herkese mrblarr nasılsınızz aşılamam tutmadı bu ay inşallah bekleyen arkadaşlarımızın güzel haberlerini alırız,kendimi iii hissetmeye çalışıyorum ama pek başarılı olamıyorum,bilmiyorum sadece benmi bu kadar üzülüyorum aslında belli etmemeye çalışıyorum etrafımdakilerede anlatsam bile sıkıldıklarını hissediyorum kendimi sıkışmış hissediyorumm,eşim bile kızdı bana kötü görünüyomuşum ve bu durumdan etkileniyomuş bu akşama kadar ağlamadım bile benmi abartıyorum acaba anlamadım ve bu arada msjları okurken dikkatimi çekti bizde rapor aldık hastaneden sözde ama ilaçları eczaneden 800 tlye aldık 3 kutu bide çatlatma iğnesi,aşılama ücreti olarakta 600 tl verdik budurumda azıcıkta kazık yemiş oluyoruz galiba komik olansa eczanedekiler 100 lira kendilerinin indirim yaptıklarını söylediler siz aşılama ücreti olarak ne kadar verdiniz arkadaşlar yazabilirmisiniz acaba
benım bıldııgım gebelıkte akıntı oluyoms ınsallah senınde oyuzdendır cnm bnmde kasıgım agrıyoo cok ılk asılamada yoktu bole((( ama senın varya ooo cokktan bellı olurdu kanda abktıraydın ama nasıp olmadı :) bn 11.gun yptrmstm :)
hadıyaa sakın kendını zorlama hıc bısey yapma..ya evet bellı olurdu nasıp olmadı bende negatıfı gorucem dıye ertelemeye maıllıyım.nolacak bılmıyorum olumlu dgılım ama hayırlısı.ama bu agrı bugun sınırlendırıyo benı.ya ben mesela bu asılama tutmadı ya dırek tup e gecebılıyomuyum.bıde sen bı yerde pko lularda tup sansı %60 yazmıstın bıze dahamı yuksek oluyo normal oran ne?
canım bende tupe geccem 3. asılama yapmıcam.. valla dunde sordum doktora doktor dedıkı 20 35 yas arası sebepsız infertilite yuzde 45 50.. 20 35 yas arası pkolularda yuzde 55 60 dedı cnku pko da ılac tedavısı ıle yumurtalar hemen gelısıo dedı dıgerlerınde tupte tıkanıklık yada spermde bozukluk falan oluyoya... esınde bısey yoksa 55 60 mıs cnm pko da ıyı bısey gordum ya olsem de gam yemem :))
ayy valla sen oyle dııyınce sok oldum bende daha gam yemem... 2.asılamadan sonra tupe gecıcem sımdıden arastırıyorum.yok canım esımde hıc bı sorn yok allaha sukur.2.asılamayı bıle yapmadan tupe gecmek ıstıyorum ama bılmıyorum daha kafamda tam olusturamadım.napıyım snce?
zaman hayırlısıyla çabucak geçer,çabucakta döllenmen olur inşallah,bu arada 15mm olan yumurtana ne boyuttaydı en son,bide diğerleri kaç mm?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?