• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Kasım Ayında Aşılama Yaptıracaklar ve Deneyimler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
canım nasılsın nasıl gidiyor bakalım hamilelik bulantıların felan başladımı...benim 7 haftalıkken başlamıştı...

bende sana yazacaktım bugün aklımdaydın çok şükür iyiyim bende şimdilik bir belirti yok sadece kasık göğüs ve az bel ağrısı var canım ne miğde bulantısı nede aş erme hiç birşey yok olmasında rahat bir hamilelik geçiririm inşallah daha 5 haftalık belki ondan bir belirti olmadı canım 7 haftaya girdiğimde (0inşallah) bende de başlar birşeyler şimdiden tedirginlik başladı herkez moralimi bozuyor ilk gebeliklerde risk var düşe bilir hamileliğe kaptırma kendini vs vs üzüyorlar beni canım önceden hamile kalamıyorum diye laflar ediyorlardı şimdide hamile kaldık ona laf ediyorlar anlamadım ben bu insanları gitti iyiliğimi istemiyolar bunu anladım sen nasılsın canım senin nasıl gidiyor

ayy kuzucum allah razı olsun :) ayy evet senın olsun vallahı ben oyle sevınırım kı dunyalar benım olur.. ınsallah tutmustr da ıkıncı mıkıncı ugrasmazsın :) ayy aksam olsn bı an once adet madet gerı gıtsın olmasınn bıde ben senın fotografnı faln gormedm ama ruyamda gordm senı artık pko kardesıyız dyemı :)) dıyosun kı begum medıcanaya gıdelm tamam dıorm kucagnda bı kız var dıosn bak kızıma vayy anasını bı ben kaldım dıorum :)))

aboo canımsıın kızz vallahı bende senınkını sabırla bklıyorum..ınsallah canım ınsallah senınkıdeeee..ama benım hesaplamama gore persembeye kadar olmazsam tehlıke gıdıyo sen 14 gun dedın ya 14.gun persembe oluyo.hadı gercektenmı rabbım hayıra cevırsın ınsallah aynennn pko kardesım benııım..ıkımızınde olacak evet resım yukleyemıyorum kac sefer ugrastım yapamadım.

leyla4627 canım çok teşekkür ederim sana afiyet olsun :) birtanem takmamaya çalışıyorum ama olmuyo benim günlük olaylarımda malesef bu konuyla ilgili

kısır felan diyorlarmış bana aşılama olunca annemlerde kalıyorum da aşılama olduğumu demiyorum kimseye

annemlerde kaldığım için arkamdan kısır ya çocuk için ameliyat oldu felan diyolarmış takmayım diyorum olmuyo bunlarıda diyen kayınvalidem bide aşılama olduğumu duysa başkasının spermini koydurdu felan der saklıyorum herkezden bi sizler varsınız güzel haberleri duyunca dahada ii oluyorum kafam dağılıyo burda

begüm canım sana arkadaş olucam belki ikimizinde olur yüzümüz güler çok dua et bana ben hepinize dua ediyorum..

bende sana yazacaktım bugün aklımdaydın çok şükür iyiyim bende şimdilik bir belirti yok sadece kasık göğüs ve az bel ağrısı var canım ne miğde bulantısı nede aş erme hiç birşey yok olmasında rahat bir hamilelik geçiririm inşallah daha 5 haftalık belki ondan bir belirti olmadı canım 7 haftaya girdiğimde (0inşallah) bende de başlar birşeyler şimdiden tedirginlik başladı herkez moralimi bozuyor ilk gebeliklerde risk var düşe bilir hamileliğe kaptırma kendini vs vs üzüyorlar beni canım önceden hamile kalamıyorum diye laflar ediyorlardı şimdide hamile kaldık ona laf ediyorlar anlamadım ben bu insanları gitti iyiliğimi istemiyolar bunu anladım sen nasılsın canım senin nasıl gidiyor

canım kımsenn mutllugunu calmasına ızın verme agzı olan konusuyoo allah onu sana vermıs hayırlısıyla dogucak kucagına alıcan herkes herseyı konusyo zaten uyuz oluyorm kuzucumm sen takma bak bebegın karnında bunun tadını cıkar.. herseyde rısk var ona bakcak olursan sen yuzde 15 tutan bıseyde basarmıssın bebegın tutms ya gerısını salla

leyla4627 canım çok teşekkür ederim sana afiyet olsun :) birtanem takmamaya çalışıyorum ama olmuyo benim günlük olaylarımda malesef bu konuyla ilgili

kısır felan diyorlarmış bana aşılama olunca annemlerde kalıyorum da aşılama olduğumu demiyorum kimseye

annemlerde kaldığım için arkamdan kısır ya çocuk için ameliyat oldu felan diyolarmış takmayım diyorum olmuyo bunlarıda diyen kayınvalidem bide aşılama olduğumu duysa başkasının spermini koydurdu felan der saklıyorum herkezden bi sizler varsınız güzel haberleri duyunca dahada ii oluyorum kafam dağılıyo burda

begüm canım sana arkadaş olucam belki ikimizinde olur yüzümüz güler çok dua et bana ben hepinize dua ediyorum..

etmem mı canım hayırlısıyla ol gel asılamanı :) mıllet ne acımasız ya ne kotu rabbım goruyo herseyı.. kısır degılsın bınlerce sukur ama olabılırdın de sen mı ıstedın boyle olmayı yada ben cokmu memnunum bu durumdan herseyı veren rabbım.. mıllet kotu kalplerıde fesat kotu ınsanlardan nefret edıyorum 22 yasındaym ama ınsannlardan tıksındım yeminle..

aboo canımsıın kızz vallahı bende senınkını sabırla bklıyorum..ınsallah canım ınsallah senınkıdeeee..ama benım hesaplamama gore persembeye kadar olmazsam tehlıke gıdıyo sen 14 gun dedın ya 14.gun persembe oluyo.hadı gercektenmı rabbım hayıra cevırsın ınsallah aynennn pko kardesım benııım..ıkımızınde olacak evet resım yukleyemıyorum kac sefer ugrastım yapamadım.

canım benımmm:))) ınsallah vercen hayırlı haberı yarın olmazsa da agla bıraz acıl sonrada yolumuza bakcaz yıne napalm yapcak bısey yokkkkk..

yıkanmadım hala yarın yıkancamm korkuyorm doktr salı carsamba ılskı dedı sana da demısmıydı cnm asılama sonrası

yıkan artık birşey olmaz canım spermler oralarda daha birşey olmaz çok sıcak suyla yıkanma sadece evet doktor banada demişti ilişkiye girin diye ama biz girmedik aşılama günü kavga edince konuşmadık bir kaç gün canım konuşumayınca ilişkide olmadı cumartesi olmuştu aşılam biz çarşamba barıştık ozaman ilişkiye girmiştik ilişkiye girdiğin zaman belinin altına yastık koy ayaklarının biraz kaldır öyle yat 1 saat falan kalkma hemen tatlım doktor öyle demişti bana

Canım benim kimsenin lafına aldırış etme sakın biliyorsun benimde düşük tehlikem vardı belki düşer diye önce kimseye söylemedim 1 hafta sonra söyledik herkese sen kendini yorma dinlenmeye çalış ayakta kalmamaya çalış sinir sitres yapma ve özellikle çevrenin dediklerine morelini hiç bozma bende korkuyordum akıntım geldiğince düşecek korkum vardı inan allahın koruduğu hiç birşey korumuyor bol bol dua et allahım fazla aratmadan verdi sanada bebişini ben iyiyim cnm nasıl olayım mide bulantısıyla baş etmeye çalışıyorum bir geçse şu bulantılar hala geçmedi sabahtan beri birşey yiyemiyorum ya ne yesem çıkıyor umarım senin güzel geçer hamileliğin sıkıntı yaşamassın....

yıkan artık birşey olmaz canım spermler oralarda daha birşey olmaz çok sıcak suyla yıkanma sadece evet doktor banada demişti ilişkiye girin diye ama biz girmedik aşılama günü kavga edince konuşmadık bir kaç gün canım konuşumayınca ilişkide olmadı cumartesi olmuştu aşılam biz çarşamba barıştık ozaman ilişkiye girmiştik ilişkiye girdiğin zaman belinin altına yastık koy ayaklarının biraz kaldır öyle yat 1 saat falan kalkma hemen tatlım doktor öyle demişti bana

benımde agrım var hıc gırmek ıstemıyorm vallahı.. ben kalkmadan duramıyorm yaparsam yatar uyurum :)) ayy sen varya muucızem oldun umut oldun bana kızın olursa senın gıbı mınyon guzel olsunn :)

yıkanmadım hala yarın yıkancamm korkuyorm doktr salı carsamba ılskı dedı sana da demısmıydı cnm asılama sonrası
benım doktorda yıkanma dedı ve ıkı gnde 1 ılıskı dedı 1 hafta boyunca..
canım benımmm:))) ınsallah vercen hayırlı haberı yarın olmazsa da agla bıraz acıl sonrada yolumuza bakcaz yıne napalm yapcak bısey yokkkkk..

aynen gecen gece dayanamadım agladım zaten rahatladım bıraz.eger yıne sıkılır dolarsam yapacagım sey dua etmek kuran okumak ve aglamak olur zaten..cuma gelsınde dananın kuyrugu kopsnartıık

hepimizde aynı sorunları yaşadık tatlım banada aynı şeyleri diyolardı kesin insanlar böyle yüzüne gülüp arkadan konuşuyolar mesala ben bugün bir sevdiğim bir tanıdığımıza söyledim hamileyim diye bana nedesin işte ilk gebeliklerde düşük riski herzaman fazla oluyor hamileyim diye kendini kaptırma düşerse çok üzülürsün bakalım tutunacakmı okadra sinirlendimki anlatamam hamile olmadan öncede niye olmuyo acaba ikiznizdede bir sorun yok vardır bir zamanı diyodu inan kafasını tutup duvarlara sürtesim geldi okadar sinirlendim ne yaparsan yap insanlar çok kötü kalpli hiç kimse senin iyiliğini istemiyor arkadaşım ailenden eşinden başka kimseden fayda yok canım

inan dünde çok dua ettim begümün aşılaması vardı ona çok ettim diğer bütün isteyen arkadaşlarada ettim canım aklımdasım ayriyetten sanada dua edeceğim

sen boyuna göre baya zayıfsın canım yaa. Ben boy 1.48 50 bile değil düşün yani kilo 38-39 gdip geliyordu ilk efa geçen ay 35 kiloya düştüm stresten ama şimdi yin yavaş yavaş aldığımı hissediyorum bir kere o aşılama iğneleri zaten şişkinlik yapmıştı bende ancak regl olunca atıyorum o şişkinliği şimdi ama yiyorum artık zorluyrum kendimi.

canım öyle deme umudun hep olsun ama kendini dinleme ve hiç belirti araştırma Allah inşallah nasip eder canım bl bol dua et bitanem..

Yok canım twitterden açıklama yapmış öyle birşey yok ama olunca haber vericem demiş belki aşılama yaptırmıştır da tutmamıştır olabilir yani.

Ayy rüya çok güzelmiş gerçekten canım bir de o niyetle yatmış. İnşallah canım yaaa yetmez mii insan bir ufak ümide bile tutunuyor gerçek olur rüyası inşallah..

Bende de aşılama anında hiçbişi yoktu eve gelince sancular olmuştu ama az olmuştu bakalım benimde 2. nasıl geçecek. Bende hastanede bir saat yattım gülüm eve gelince de girdim valla lavaboya napıyım. Tutacağı varsa tutar Allah ol dediyse oacak canım ve o zaman geldiyse ne olursa olsun birşey olmaz ama dikkat etnekte laızm bol bol dinlen canım kafanı takma, belirti arama kendinde hatta unut aşılama falan yaptırmadın sen tamam mı hayırlısı olsun hakkında gülüm benim inşallah güzel haberleri alırız senin de 2. aşılaman tutar.

Canım bende özelde yaptrdım rahim filmi çektirdiğim ay hemen raporumu da yazdı doktorum ben sormadım bile öbür ay yaptıracağım belli olduğu için hemen rahim filmi sonucumdna sonra yazdı biz de onaylattık hastanenin rapor biriminde aldık 1 ay önceden iğneleri yani sigorta anlaşması olan her hastanede raporda yazolır canım öyle şey olur mu yaa gerçektne pahalı mesela ben raporla iki kutu gonal f ve bir çatlatme iğnesini 260 tl ye aldımi 3. kutu lazım oldu onu rapor karşılamıyor bir kutu iğneye 300 tl ödedin indirimli yanii. Yoksa çok paraya çıkıyor daha bunun aşılama ücreti de var. Büyürler canım merak etme önce yavaş büyüyor sonra hızlanıyor merak etme sen dozu da yükseltirse tamamdır. Ben baştan daha 112.5 doz ile başladım hatta kız 150 mi dedi yok ona 112.5 yeter dedi ki o kadar oza ben 3 kutu vuruldum 3. kutudan 1 doz kaldı onu zaten kullanamıcam açılmış olduğu içn süresi doldu attım onu. Şimdi de 2. aşılamaya hemen geçmedik 1 ay ara verdi dr ama ben aradım iğneleri alalım rapor yazın dedim çünkü raporun onayı 2-3 günde oldu reglinin 2. günü gidersem onay gelmezse zor durumda kalırım dr da gel yazayım raporunu al o zaman öncedcen dedi bana alcam dursun kenarımda ne olur ne olmaz. İnşallah sen de güzel haberler verirsin canım olumlu düşün olumlu olsunn.

cevap için sagol cnaım bizim jhastane ecnazeyle anlaşmalı diye yazmadı bana buna emin oldum şimdi bir arkadaşımda hastaneden yazdırmış raporu hemen 550 tl tutu 2 kutu ilaç bana bugun kontrolum vardı 1yumurtam vamıs küçük 37,5 devam dedi doktor perşembe kontrolum var kısmet bakalım nolcak :))) destek için teşekkürler :))

leylacım iyi yolculuklar yarın olsada aşılama olsam

begüm bende tiksindim insanlardan ben neoldum ne olcam demiyorlar kendi yaşadıklarına bakmıyorlar kayınvalidemin 2 sene olmamış 8 doğum yapmış ilk 4 çocuğu ölmüş 3,4 aylıkken allahım kimsye yaşatmasın böyle kötü olaylar ama insanlar çabuk unutuyo geçmişini...

kaplang canım dualarımız seninle sakın insanların lafına bakma senin bebişin tutunacak hayata kalbide atacak kucağına da alacaksın minicik ellerini tutacaksın vee sen çok iyibi anne olacaksın allahım büyük

bizim tek duamız allahım o kötü niyetli insanlarda bizim çektiğimizi yaşatmasın ama rabbim büyük eden buluyor
bebeğin başaracak tutunacak hayata eminim canım

bu akşam bol dua edin bana kızlar

Son düzenleme:
allah razı olsun canım.. ama bugun arttısaydı ya kac mm yumurtan aslında senın bı kac yumurtan olmalı sen pko lu degılmydn cnm

arttırmadı canım yaaa perşembe bakıp arttırcakmıs evet pkoluyum birden fazla yumurta var ama gelişip öne atılmıyormus bugun 1tane gördü mm söylemedi perşembe bakıp arttırcak acaba benm arttırsam şöyle 50 falan vursam mı acaba ?

bide benim şırıngalar yetmeyecek gibi 1kutuda 6 tane vardı ilk kutu bitti ama ilacım var hala 2 kutunun şırıngalarına başladım dün akşam şırıngalar ayriyetten satılıyormu acaba

şu bebeğin gelişimini gösteren imzalara çok imreniyorum yaa

inşallah bi gün bizde kullanıcaz

dimi kızlar..

Canım kafana takma diyecem ama aynı yollardan hepimiz geçtik seni en iyi anlayan biziz canım benim sıkma canını allahım en kısa zamanda bebeğini verecek sana üzme tatlı canını kimseden fayda yok o kaynanaların hepsi öyle bebek doğuncada torunum torumdum demeyi bilirler anca benim kaynanamda düşük tehlikem olduğu halde 10 gün raporlu evde yattığım halde gelmedi ayrı şehirlerdeyiz ama yol 1,5 saatlik yani aramadı bile doğru düzgün birde kalmış beni düşünür gibi evime götürüp bakacaktım bişi olur diye vazgeçtim dedi deli oldum ama ondan sonrada takmadım kafama sonuçda bebeğim var düşünmem lazım ve şimdide aramıyor arasada arada bir ve konuşmuyorum bile hemen eşime veriyorum telefonu yani sıkma canını sen herşey olacağına varır....

canım kımsenn mutllugunu calmasına ızın verme agzı olan konusuyoo allah onu sana vermıs hayırlısıyla dogucak kucagına alıcan herkes herseyı konusyo zaten uyuz oluyorm kuzucumm sen takma bak bebegın karnında bunun tadını cıkar.. herseyde rısk var ona bakcak olursan sen yuzde 15 tutan bıseyde basarmıssın bebegın tutms ya gerısını salla

benımde agrım var hıc gırmek ıstemıyorm vallahı.. ben kalkmadan duramıyorm yaparsam yatar uyurum :)) ayy sen varya muucızem oldun umut oldun bana kızın olursa senın gıbı mınyon guzel olsunn :)

çok kızdım şaşırdım insanları anlamak çok zor dostun sanıyorsun bir bakıyorsun ki dostluktan eser yok hemen kaltım zaten işim var diye yoksa dayanamayıp bir şeyler söyleyecektim

benimde aşılamadan sonra sol kasım 1 hafta ağrıdı canım ama biz küs olmasaydık gene ben dayanır girerdim ilişkiye sende sık dişini gir ilişkiye kalkma birde hemen yat uyu bir şey olmaz spermler hemen çözülmüyor canım aşılama için spermler yıkandığından hemen çözünüyor işlem görüyor laboratuvar da diğeri vücuttan çıkıyor sabredicen amden bebek istiyosun katlanacaksın canım inşallah tutar bu aşılamada canım bizlerde seninle seviniriz ben tekrardan sevinirim banada iyice moral olursun sağlıklı olsun canım başta senin gibi güzel olsun

ıkımızde zayıfız kuzucummm :) sen baya zayıfsın ama :) ınsallah hayırlı haberler verırım cnm bakalım hayırlısı allahtan

evet çok zayıfım ben aslınd boyuma göre 4-5 kilo alsam yetecekmiş dr öyle demişti bende yemeye çalışıyorum ama iştahım arttı aşılamadan beri benim. Sen de bol bol dinlen canım dua et hadi senden de güzel haberler alalım.

ya olucakta inşallah bi zamanı var,onu bekliyoruz canım,umudumuz artsın diye söylim,cemre diye bi arkadaş var başka topikten ama sıkça yazışıyorum 2-3 defa test yapmış hep pozitif çıkmış inşallah test sonucu doğrudur,ya olmasa silik çıkmaz heralde?

doğum kontrol hapından mıdır nedir,kafam çok

rahat takmıyorum şimdilik herşey bu ayın 25inden sonra belli olucak,25ine d.k.hapı bitiyo adetim te olursa 3.aşılama,nasip kısmet artık....

Yok canım pozitifse genelde yanlış olmuyor var olann gebeliği göstermediği oluyor ama varsa da var oluyor. Benimde başka topiktne arkadaş 8 defa test yaptı pozitif gördü 4. yaptığında falan dr gitti negatif çıktı kesinlikle gebe değilsin demiş dr ama bizce gebe yani testleri pozitif çünkü. Bir daha gidip başka yerde yaptıracak. İnşallah bu aşılama da tutar canım hiç belli olmaz.

ayy kuzum yaa ben senınle konusunca kendımı cok ıyı hıssedıyorum ne yanı ben bılmyordum 8 yada 14 mevzusunu.kıst yok bende evet :D bana herkes dıyo senın tuttu dıye de bı ben emın olamıyorum kız ogrenıym dırek ılk olarak burdan yazıcam sana gulum..bu aarada bende senınle safak sayıyorum bu sabah yataktan cıkarken sen geldın aklma bugun 2.gun kaldı 13.gun dıyorumm..bana kaynanam ve herkes ınsallah ıkızın olur falan dıyıp duruyolar kı esımın tarafında cok var ıkız.ınsallah once bu tutsunbelkı bu ıkız olur senın..rabbım gonlune gore versın kuzum ya

Canım doğru yani zaten aşılamada yumurtanın çatlama zamanı belli aşılama yapıldığı gün çatlamış oluyor onun üzerine en fazla 14 gün koyunca zaten regl oluyorsun ben 12. günde regl oldum mesela canım o yüzden 14. günde geçerse umut artar bence kist falan olmadıysa. İnşallah vardır canım da sevindirirsin bizi..

kızlar merhaba size bi umut olsun diye yazmak istedim. ben pkoluyum mart ve eylül aylarında başarısız 2 aşılamam oldu. eylül aşılaması sonrası tam zamanında adet gördükten sonra tekrar olmadı. normalde adetim hep düzensiz olduğu için önemsemedim ama yaklaşık 20 gün adetim gecikti. hafif hafif mide bulantıları ve göğüslerimde ağrı oldu ama adet belirtileridir falan dedim yine önemsemedim. en son geçen ptesi günü dayanılmayacak kadar mide bulantım oldu. eşim bi test yap bakalım eğer bebek yoksa midene ilaç alalım dedi. bende yoktur ama yapayım diye testi yaptım. ve yaparyapmaz çift çizgi gördüm. inanamadım test bozuktur 2 aşılama tutmadı kendikendinemi olacak dedim. geçen salı hastanede kan tahlili yaptırdık ve gerçekten hamileymişim. doktor görülebilecek düzeye gelmiş hemen kontrol edelim dış gebelik falan olabilir dedi. sonra muayeneye aldı ve bebişimi gördüm. hatta hiç beklemezken kalp atışlarını bile dinletti. 6 haftalıkmış ve hiç haberimiz olmamış. havalara uçtuk çok şükür başka tedaviye gerek kalmadan Rabbim verdi bize. hepinize tüm isteyenlerede en kısa zamanda nasip etsin inşallah. aşılaması tutanlarada sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin.

Back