How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Aşılama Kasım Ayında Aşılama Yaptıracaklar ve Deneyimler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
mrb.. infertilitede takipteyim.. hipogonadotropik hipogonadizm hastasıyımm. menogonla yumurta takibi oldum, 3-4 tane yumurtam gelişti ve aşılama oldu ilişkiyle de destekledik.. adetim 4 gün gecikti. kan testi yaptırdım 1.27 çıktı negatif yani ama adet de olmadım neden acaba.?şimdiden teşk..

canım bende aynı durumdayım. doktorum 5 gün sonra tekrar tahlil yapıcaz dedi.bende çok merak ediyorummm

geçmiş olsun canım umarım korkulacak bi ağrı değildir,iğne yaptırdıysan kasık ağrın çok normal.

buğün dr a gittim canım 3 tane yumoşum varmış 15mm 18mm 20mm imiş,bu gece iğnemi yapıcam kısmetse de perşembe saat 12.de 2.aşılamamı olucam,umarım bu sefer tutar çok yıpranıyorum çünkü:(((

Allahım sen cemreye,serenese,kaplanga,sdtive vede bana hayırlısıyla hayırlı evlatlat nasip eyle en kısa zamanda.amin

Kızlarr ben bugün işten çıktıktan sonra yakınımızdaki hastaneye iğneyi yaptırmaya gittim salak kız iğneyi soktu ama arkasını çekmedi hala bastırmaya çalışıyor dedim çekmediniz ki neyse çekti ve vurdu 112.5 dozu daha ne olduğunu anlamadan tekrar çekti, tekrar vurdu 2 doz vurdu sonra iğneryi bir daha çekti ben de öyle aval aval bakıyorum ya dedim ne yapıyorsunuz siz iki doz vurdunuz bir doz 112.5 vuracaktınız yazıyor üzerinde dedim. Neyse sorumluluk aldıklatrını belirten yazı yazdılar eğer iptal olursa aşılamam iğnelerin fiyatını ödeyecekler. Son eve geldim hemen dr aradım çıkmamış neyse ki, yarın 75 vur perşembe gel dedi ama şimdi baktım kız 3. doz için iğnenin arkasını çekmiş iğne çekilince yani doz çekilince 75 e tekrar geri getirilemiyor diye biliyorum öyle mi acaba. Yni bir kere çekildikten sonra doz değiştirilemiyor o doza ayarlanmış oluyor ben nasıl yarın 75 yapıcam gerçi aşılamayı yaptıracağım hastaneye gidicem orda vurdurucam dr da görürürüm o arada belki. Şimdi çıkmadıysa sorucam çünkü bildiğin çekili yani iğnenin arkası 112.5 ayarlanmış bir kere off deli olucam çok moralim bozuldu yaa sanırım bir kutu daha almak zorunda kalıcam hemen çıktım yoksa o kız elimde kalacaktı.

Ay canim ne bicim hemsireynis o hicmi gormemis acaba igneyi cok sinirlendim madem bilmiyosun ozaman sor nasil yapilacak diye yada receteye bak ilac parasi verceklerde ne olcak senin stresini uzuntunu mutlarini ne ile odeyecekler neyse canim sen moralini bozma dotorum 75ml vurul demis en azindan onu vurulursun yarin zaten doktora gitcekmissin duzelir merak etme her serde bir hayir vardir canin sen moralini yuksek tut tekrardan cekmis diyosun sen bence hic ugrasma igneyle yarin doktoruna goster o baksin duzetilmesini doktorun biliyodur uzulme sakin diger vurulacagin ignede dusuk doz vurursun canim

Ay canim ne bicim hemsireynis o hicmi gormemis acaba igneyi cok sinirlendim madem bilmiyosun ozaman sor nasil yapilacak diye yada receteye bak ilac parasi verceklerde ne olcak senin stresini uzuntunu mutlarini ne ile odeyecekler neyse canim sen moralini bozma dotorum 75ml vurul demis en azindan onu vurulursun yarin zaten doktora gitcekmissin duzelir merak etme her serde bir hayir vardir canin sen moralini yuksek tut tekrardan cekmis diyosun sen bence hic ugrasma igneyle yarin doktoruna goster o baksin duzetilmesini doktorun biliyodur uzulme sakin diger vurulacagin ignede dusuk doz vurursun canim

canım 75 ml vurulamıyorum işte kız çekmjiş bir kere 112.5 dozu tekrar vurmadı ama çekince de doz ayarlanmış oluyor o yüzden yarında 112.5 vurulmak zorundayım ben doktoru perşembe günü göreceğim randevu aldım yarın sadece oradaki hemşirelere iğneyi vurdurucam onlar biliyorlar aslında yarın kendşm vuracaktımda baksınlar yarın tahminime göre iğnede ilaç kalmaması lazım vurulunca 2 kere kız vurdu dün de bir doz vuruldu yarında 4. olunca bir kutu bitiyor 450 lik. Perşembe de gidicem dr muayene edecek heralde daha düşük dozdan giderim birkaç günde ama korkuyorum fazla gelişirse iptal olursa diye. Neyse bakıcaz artık kısmet.

Bu kullanacagin igne ilk kutudanmi eger oyleyse 2 kutudakini yarin 75ml olarak kullan diger ilk kutudan vurulmadiginida bir sonraki gun vurulursun sen stres yapma daha yeni baslamis yumurtalarin 1gun daha onceden buyur bence sen sikma canini bence guzel olcak hersey

geçmiş olsun canım umarım korkulacak bi ağrı değildir,iğne yaptırdıysan kasık ağrın çok normal.

buğün dr a gittim canım 3 tane yumoşum varmış 15mm 18mm 20mm imiş,bu gece iğnemi yapıcam kısmetse de perşembe saat 12.de 2.aşılamamı olucam,umarım bu sefer tutar çok yıpranıyorum çünkü:(((

Allahım sen cemreye,serenese,kaplanga,sdtive vede bana hayırlısıyla hayırlı evlatlat nasip eyle en kısa zamanda.amin

Amiin canım, senin aşılaman da çok güzel geçer spermcikler yumurtaların ile buluşur bir güzel döllenirler ve bebişin sana tutunur inşallaah :) Yarın çok güzel bie gün Hicri Yılbaşı günü. Çok dua edelim..

Ben bu ay hiç bir tedavi olmadım. Yalnız o kasık ağrımın olduğu gün kaplıcadaydım. Sıcak suyun etkisi olabilir..

kaplang,

Sana da kolaylıklar diliyorum canım aşılamanda..

dejavu_one,

Allah sana da kolaylıklar versin, ne biçim hemşireymiş o öyle. Zaten stresliyiz bir de bunlar bizi strese sokuyor. Sen yine de içini ferah tut. Ben de aşılamaya gideceğim sabah öyle bir stresliydim ki eşimle tartıştık. Sonra düşündüm, ne gerek var strese olursa olur olmazsa olmaz yani :)

Amiin canım, senin aşılaman da çok güzel geçer spermcikler yumurtaların ile buluşur bir güzel döllenirler ve bebişin sana tutunur inşallaah :) Yarın çok güzel bie gün Hicri Yılbaşı günü. Çok dua edelim..

Ben bu ay hiç bir tedavi olmadım. Yalnız o kasık ağrımın olduğu gün kaplıcadaydım. Sıcak suyun etkisi olabilir..

kaplang,

dejavu_one,

Allah sana da kolaylıklar versin, ne biçim hemşireymiş o öyle. Zaten stresliyiz bir de bunlar bizi strese sokuyor. Sen yine de içini ferah tut. Ben de aşılamaya gideceğim sabah öyle bir stresliydim ki eşimle tartıştık. Sonra düşündüm, ne gerek var strese olursa olur olmazsa olmaz yani :)

teşekkürederim canım bu gün doktara gideceğim kontrolüm var inşallah yumurtalar büyümüştür bu gün belli olcak aşılama zamanı

aynen canım kaplıcanın etkisi olabilir,inşallah kötü bi etki değildir.hicri yılbaşı günü buğün mü yani çarşamba mı perşembe mi?

bugun doktordaki randevuma gittim perşembe gunu dahil iğnlerime devam edeceğim cuma günü sabah 8'de çatlatma iğnesini vurulacağım cumartası saat 3'te aşılamam gercekleşecek şu mübarek günlerde dualarınızı bekliyorum arkadaşlar dualarda buluşmak dileğiyle :52::52::52:

Bu kullanacagin igne ilk kutudanmi eger oyleyse 2 kutudakini yarin 75ml olarak kullan diger ilk kutudan vurulmadiginida bir sonraki gun vurulursun sen stres yapma daha yeni baslamis yumurtalarin 1gun daha onceden buyur bence sen sikma canini bence guzel olcak hersey

canım benim hallettik sorunu ben akşam aşılamayı yaptıaracağım hastaneye gittim işten de erken çıktım dr yakalarım diye gerçi yarın randevum var ama iğneyi göstereyim diye kız arkası çekili mi bıraktı tam olarak kaç doz yapmış diyr ama dr çıkmış hemşirelerde bilgili zaten kadın doğum blümünün kendi hemşireleri var. Kız flakona çketi içinde kaç kalmış kaç vurulmuş görmek için neyse ki korktuğum gibi olmamış iki tane 112.5 vurmamış ikinci dozu 75 vurmuş yine fazla ama o kadar değil dr aradılar cepten açmadı başka dr sordular 112.5 vuruslsun demiş o da zaten arkasıda çekilmiti ama kızlar flakona çekip ayrı iğneyle başka doz ayalaryabiliyorlar 150 kalmış içinde işte 112.5 vuruldu yine içinde az kaldı onu bıraktık ikinci kutuya geçicez yarın. Bir günüm gitti yani kızın sayesinde bir günlük dozum gitti iğnenin içindekiyle birlikte kızın vurduğu fazla doz bir günlük ediyordu neyse artık eşim olmazsa bir kutu daha alırız yeter ki sen üzülme dedi ama dün çok kötüydüm. Yarın gidicem işte kontrole bakalım doz aynı mı kalcak yumoşlar ne alemde.

kaplang,

dejavu_one,

Valla sorma yaa bugün kendi hastaneme gittim de hallettim neyse ki 2 doz 112.5 vurmamış baktılar 2. yi 75 vurmuş neyse ki tam vuramamış, ama iğnem heba oldu 112.5 ta bu akşam vuruldum 37.5 kaldı ilk kutuda yarın ikinci kutudan devam edicem. Bakalım gerek olursa 3. kutuyu alıcaz artık rapor olmuyor onda kendi paramızla alıcaz hayırlısı artık.

bugun doktordaki randevuma gittim perşembe gunu dahil iğnlerime devam edeceğim cuma günü sabah 8'de çatlatma iğnesini vurulacağım cumartası saat 3'te aşılamam gercekleşecek şu mübarek günlerde dualarınızı bekliyorum arkadaşlar dualarda buluşmak dileğiyle :52::52::52:

canım çok sevindim heşeyin yolunda gitmesine iğneden bu yana kaç gün sürmüş oldu aşılaman canım beni cuma çağıracaktı fazla doz vurulunca yarına çağırdı bir daha heralde pazartesi çağırır diye düşünüyorum c.tesi hemen çağırmaz pazar da yok zaten. Etmez miyim elbette ederim tatlım dualarım seninle inşallah kolay geçer ve bebeğin konar karnına güzelim..

Isibilen hemsiler nasil anliyor ne kadar yapilip nekadar yapilmadigini en iyisi bildigin yere gitceksin sen hic sikma canini sakin stres yapma enfazla bir kutu daha ilac alirsiniz bence yumoslarin guzel gelisecek canim benim ilk asilamamda 1 tane yumurtam olmustu 7gun igne vurulmustum bu asilamamda 3 tane yumurtam oldu 11 igne vurulmus olcam persembe gunuyle yumurta sayisi arttikca igne olma sayisi cogaliyor saglik olsun bebis olsunda ilaclarin hic bir onemi yok ben birsey sormak istiyorum rapordan bahsediyosun raporu nasil aliyosun devlet hastanesindenmi alinmasi gerekiyor

ya canım bu ay aşılama yapanlar için dua listesi çıkarsak bol bol dua ederdik.herkes yazsın ne zaman aşılama olduğunu ona göre gün belirleyelim dua edelim.sen,ben,eloserce,serenes.gerçi serenes ocakta düşünüyodu?

ne diyosun,nasıl fikir?

ya canım bu ay aşılama yapanlar için dua listesi çıkarsak bol bol dua ederdik.herkes yazsın ne zaman aşılama olduğunu ona göre gün belirleyelim dua edelim.sen,ben,eloserce,serenes.gerçi serenes ocakta düşünüyodu?

ne diyosun,nasıl fikir?

olur canım ederim diğer bir forumda vardı fatiha 300 tane okuyabildim boş vakitte yapalım bana uyar:34:

Isibilen hemsiler nasil anliyor ne kadar yapilip nekadar yapilmadigini en iyisi bildigin yere gitceksin sen hic sikma canini sakin stres yapma enfazla bir kutu daha ilac alirsiniz bence yumoslarin guzel gelisecek canim benim ilk asilamamda 1 tane yumurtam olmustu 7gun igne vurulmustum bu asilamamda 3 tane yumurtam oldu 11 igne vurulmus olcam persembe gunuyle yumurta sayisi arttikca igne olma sayisi cogaliyor saglik olsun bebis olsunda ilaclarin hic bir onemi yok ben birsey sormak istiyorum rapordan bahsediyosun raporu nasil aliyosun devlet hastanesindenmi alinmasi gerekiyor

Tabii ki o yaptırdğım hemşire kadın doğum bölümünün hemşireleri zaten biliyorlar. Bugünde muayeneye gittim güzel gelişiyormuş yumoşlarım sorun yokmuş 112.5 devam et dedi. Bir günüm gitti tabi o salk kız yanlış vurmasaydı pazartesi dedahil olacaktı pazar günü kutum bitecek şimdi. 75 doz fazla vurmuş zaten 37.5 ta iğnenin içinde kaldı işte onu kullanamıyoruz şu an neyse artık. Cumartesi yine çağırdı 3. kutuya gerek olur mu dedim belli olmaz şimdiden birşey diyemem son anda belli olur dedi tabii gelişmesine göre. Benim iki kutu 7 vurulma olacak bir hakkım heba olduğu için. Aslında heba olmadı 112.5 dozun 75 i vuruldu aslında aldım ben o dozu ama fazladan aldım yine de 112.5 + 75 almış oldum 37.5 aldı iğnede o eksik kaldı işte. Canım valla ben doktora gittim aşılamaya karar verdik kendisi hemen raporu yazdı yani. İlaç isimlerini yazdı sonra onaylatma yeri var oraya gittik ama birkaç gün bekledik sgk dan onayı inceliyorlarmış sonra onay geldi dediler ve gittik aldık iğneler iözelden aldık raporu yani devletten değil. Biz hiçbirşey yapmadık dr kendiliğinden yazdı zaten.

Son düzenleme:
Tabii ki o yaptırdğım hemşire kadın doğum bölümünün hemşireleri zaten biliyorlar. Bugünde muayeneye gittim güzel gelişiyormuş yumoşlarım sorun yokmuş 112.5 devam et dedi. Bir günüm gitti tabi o salk kız yanlış vurmasaydı pazartesi dedahil olacaktı pazar günü kutum bitecek şimdi. 75 doz fazla vurmuş zaten 37.5 ta iğnenin içinde kaldı işte onu kullanamıyoruz şu an neyse artık. Cumartesi yine çağırdı 3. kutuya gerek olur mu dedim belli olmaz şimdiden birşey diyemem son anda belli olur dedi tabii gelişmesine göre. Benim iki kutu 7 vurulma olacak bir hakkım heba olduğu için. Aslında heba olmadı 112.5 dozun 75 i vuruldu aslında aldım ben o dozu ama fazladan aldım yine de 112.5 + 75 almış oldum 37.5 aldı iğnede o eksik kaldı işte. Canım valla ben doktora gittim aşılamaya karar verdik kendisi hemen raporu yazdı yani. İlaç isimlerini yazdı sonra onaylatma yeri var oraya gittik ama birkaç gün bekledik sgk dan onayı inceliyorlarmış sonra onay geldi dediler ve gittik aldık iğneler iözelden aldık raporu yani devletten değil. Biz hiçbirşey yapmadık dr kendiliğinden yazdı zaten.

özel hastanede rapor yazabiliyor ben sadece devlet hastanelerinin yazabildiğini düşünmüştüm rapor çıktıktan sonra ilaçları nekadara alıyosunuz? hadi bakalım sıra sana gelecek yumurtalar gelişmeye devam etsinler kaç tane yumurtan olmuş canım söyledimi doktor cumartesi belli olur aşılama günün sen boşver hemşireyi artık unut gitsin onu stres yapma canım iyi şeyler düşün iyi olsun olmadı alırsınız bir kutu daha bebiş olsunda ilaçlar ona feda olsun :46::46::46:

ne diyosun,nasıl fikir?

Süper fikir canım, ben de size katılırım tabi duada. Evet ben bir kaç ay erteledim aşılamayı ama size hep dua ediyorum. İnşallah bu aşılamanız başarılı olur diye :)

Bu arada yeni yıl bugündü canım, dün giremedim yazamadım :)

Back