Gebeliğe Hazırlık Kasım Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaşlar bana da bir fikir verir misiniz benim bir kızım var normal yolla hamile kaldım sezeryan doğum yaptım

1.5 yıl önce dış gebelik geçirdim ilaçla tedavi oldum. Sonrasında da daha hamile kalmadım yaşım 35

şimdiye kadar muayenelerde bir sorun yoktu. Bu ay rahim filmi de çektirdim onda da bir sorun yoktu bu ay yumurta geliştirme için klomen ve iğneye başladım bugün yine kontrole gittim

Rahim filminde görülmemiş ama rahimde bir polip varmış. Şu anda bir mercimek tanesinden büyük dedi tam sınırdaymış

Solda 1 tane 13 mm sagda da en büyüğü 13 mm olan 3-4 tane yumurta oluşmaya başlamış
20 mm olunca çatlatma iğnesi yapıcak

Bu durumda iki seçenek var
İlişki günleri söylediğinde ilişkiye girip akışına bırakmak
Ya da aşılama

Doğal yolu denersen tutma ihtimali yüzde 6 dedi
aşılama 2500 tl
Bu ay iki yoldan birini seçtik tuttu tuttu tutmadı o polipi almak için işlem yapıcakmış

Sizce bu ay çatlatma iğnesi ile normal ilişki ile mi denesem aşılama mı yaptırsam bilmiyorum yada başka doktora mı gitsem ?

Bu arada her ay yumurtlama ve çatlama oluyor ama ilk defa takip yaptırıyorum yumurtalarının kaç mm olduğu vs hiç ölçülmemişti daha önce.

Hormon testlerinde de sorun yok

Birde ben şimdi merional iğne kullanıyorum polip konusu ilk defa bugün oldu soğan kürü yapsam kötü bi etki olur mu acaba

Selam kızlar. Bu yumurtlama testiyle çatlama olup olmadığını nasıl anlarız. Ben geçen ay 6 Ekim'de yumurtlama görmüştüm. Ertesi gün direkt çizgi silikleşti. Çatlama oldu mu olmadı mı anlayamadım.

19 kasım bat

Canım öncelikle geçmiş olsun, ben 8 sene hamile kalamadım drlar polipi göremediler nedense, ben de bir şeyim yok zamana bırakalım dedim, sonra bir gün sancı ile gittim polip 5cm olmuş artık, o gittiğim hastanedeki dr şunu söyledi, ‘polip olduğu sürece hamile kalamazdın’
O sebeple istersen önce polipi aldır sonra diğer yöntemleri dene.

Ben dün yaptım negatifti. Pko var bende. Son 2 aydır çok düzensiz bir öncekini tarlusal la oldum. 50. Gün gelmişti sat. Şimdi de çok fazla gaz sancisi ve sol kasık ağrısı var. Geçen ay da vardı aynısı. Bilemiyorum

Bu arada benimki bat 2 Kasım.

Belirtiler yanıltıyor maalesef bazen. Beklemekten başka çare yok biliyorum da sabretmek çok zor Allah hayırlı zamanda versin inşallah su yumurtlama ve regl dönemi arası zaman zor geçiyor bende hiç belirti yok ne göğüs ne kasık en son birkaç gün önce yaptım gölge, ince çizgi bile yok

Beklemek çok zor gerçekten. Arkadaslarimin hepsi belirtisiz hamile kalıp şoke oluyorlar. Sadece gecikmeden anlıyorlar. Bende pko olduğu için daha da kötü durumum. Ne zaman geleceği belli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…