Canım her sabah yataktan kalkmadan aynı saatte dil altından çubuk atesolcer ile olcuyorsun, fertility friend uygulamasına kaydediyorsun takildigin şeylere cevap yazarız . adet dönemi, sonrası yumurtlama dönemi ve luteal dönem olarak 3 fazdan oluşuyor bir kadının döngüsü. Adet dönemi kısmında ateş düşük seyreder. Yumurtlama olursa bir yükseliş ve düşüş olur. O kısma uygulama çizgi çeker ve o çizgiden sonra genelde ateş , çizgi öncesi döneme göre daha yüksektir. Luteal faza gecilmistir. Eğer luteal fazın sonuna doğru yani asagi yukarı 9-15 gun sonra ateşin düşmeye başlarsa adetin gelecektir. Yok eğer düşse bile halen yüksek seyrederse muhtemelen gebelik vardır bu şekilde
efsane bir yöntemdir ben şaştigini görmedim. Bu yöntemi ananeme anlattım bana ne dedi "yıllar önce annene hamile kalmaya calistigimda Almanya da doktor bana her sabah atesini ölçüp kaydedeceksin"demişti ilişki günlerini ona göre belirleyecez demiş düşün bu dediğim 60 li yıllar
Bebişim yatay çizgi kapak cizgisidir.yumurtlamadan önceki dönemde ölçülen 6 yüksek sıcaklığın ortalamasidir.
Sabah 6.40 iyidir öbürlerini dikkate alma