Evet ben de bu konuda kararsız olduğum için bu foruma üye olup daha önce bu deneyimi yaşamış kişilerin fikirlerini almak istedim. Bir çok kişi de bana beklememi önerdi. Hayalimdeki göğüslerle kesinlikle örtüşmüyor aldığım sonuç ve zamanla da fikrimin değişeceğini sanmıyorum. Yine de acele etmemeye karar verdim. En azından 6 ay beklicem ve bu süreçte bir çok doktorla görüşüp araştırma yapıcam. Bu forumda da konuyla ilgili görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum.
arkadaşlar fikri olan varsa yazsın lütfen,bu kas zarı altına silikon yerleştrmek bu kadaravantajlı bi yöntemse neden bunu yapan doktr sayısı bikaç tane allah aşkına.ben anlamıyorum.madem kasaltı ve kasüstü yöntemlern avantajını taşıo ozaman sıkça bunun yapılması gerekmezmi.benm kafam karışık açıkçası.sırf bu yüzden görüştğüm doktora olamyrm.çnkü kas zarı altı yapıcakmış.
kas zari altini ben de sordum doktoruma ve yapabilecegini ancak daha yeni bir yontem oldugu icin tercih etmedigini soyledi... en yeni teknik oldugunu ve henuz arti ve eksilerinden emin olunmadigini, vakti zamaninda hep kas ustu tercih edildigini ama zaman icinde ortaya cikan dezavantajlari yuzunden kasalti yapmaya basladigini soyledi... su anda kasalti en saglam teknik ve bu yuzden bu yontemi tercih ediyorum dedi. Ben de doktoruma guvenip kasaltindan oldum ameliyatimi[/QU
Tam kasüstü aklıma yatmaya başlamışken, bu da nereden çıktı? Kasüstünün dezavantajları nedir ki? Daha acısız ve kolay iyileşmeyi sağlayan bir yöntem değil mi?:bbo:
Keşke elimizde olsa da şöyle bir 20 senelik ameliyat omuş kişilerden fikir alabilsek..
CADIARZU
kas zari altini ben de sordum doktoruma ve yapabilecegini ancak daha yeni bir yontem oldugu icin tercih etmedigini soyledi... en yeni teknik oldugunu ve henuz arti ve eksilerinden emin olunmadigini, vakti zamaninda hep kas ustu tercih edildigini ama zaman icinde ortaya cikan dezavantajlari yuzunden kasalti yapmaya basladigini soyledi... su anda kasalti en saglam teknik ve bu yuzden bu yontemi tercih ediyorum dedi. Ben de doktoruma guvenip kasaltindan oldum ameliyatimi[/QU
Tam kasüstü aklıma yatmaya başlamışken, bu da nereden çıktı? Kasüstünün dezavantajları nedir ki? Daha acısız ve kolay iyileşmeyi sağlayan bir yöntem değil mi?:bbo:
Keşke elimizde olsa da şöyle bir 20 senelik ameliyat omuş kişilerden fikir alabilsek..
CADIARZU
benim kafamı karıştıran,siz neden teknikler içerisinde boğuluyorsunuz.Bence bir hastanın tercihte bulunabileceği en son nokta ameliyat tekniğidir. Sonuçta,güveneceğiniz bir doktor bulduktan sonra kas üstü,kas altı veya kas zarı altına olmasının bence sakıncası yok. Ben ameliyat olduğumda kas zarı tekniği ile olan kimseyi tanımıyordum,kas zarı anladığım kadarıyla her hasta tipine uygulanabilen bir yöntem değil.ama bu tercihlleri siz kendiniz yapmaya çalışırsanız işin içinden çıkılamaz ki..eğer güvendiğiniz doktor kas üstü ile güzel sonuç çıkarıyorsa doktorun tekniğine ve becerisine güvenmekten başka çözüm yok bana göre.. Uzun bir süre araştırma yaptığım için bende şöyle bir kanı oluştu. Bir doktor tek bir teknik üzerinde yoğunlaşıp,o teknikteki ameliyatları yapmamalı.. bana kalırsa,bir doktorun hem kas üstü,hem kas altı hem de kas zarı tekniği ile yaptığı ameliyat resimlerini görüp,hangi teknik ile daha doğal bir sonuç elde ediliyorsa ve doktor hangi tekniği size uygun görüyorsa o teknikle ameliyat olunmalıdır.
ameliyat sonrasında hiç bir sıkıntı yaşamadım. Cuma günü operasyon geçirmiştim. Çarşamba gününe kadar dinlendim evde. Bir sonraki Cuma elimi kolumu sallaya sallaya sıfır ağrı ile pansumana gittim.Operasyon günü sabah 10da olduğum ameliyattan akşam üzeri 6da taburcu oldum evime döndüm. Sadece ilk 2 gün biraz ağrılıydı o da dayanılmıcak bir ağrı değil. Kas zarı altının kesinlikle kas altından daha ağrısız olduğunu düşünüyorum.Ayrıca kassız zar diye birşey yok, zar yerinde duruyor sadece altına yerleştiriliyor. Kas altına yerleştirilnce kasların zedelenme ihtimalinin daha fazla olabiliceğini düşünüyorum. Doktorların az tercih etmesinin sebebine de daha zor olmasına herkesin bunu yapamayacağına bağlıyorum. Ancak işini iyi bilen bir doktor bu işleme hakim olabilir.İkinci tercih edilmemesinin sebebinin ise dediğiniz gibi çok büyük implantların yerleştirilemeyeceğine bağlıyorum. Büyük göğüs isteyenler tercih etmeyebilirler. Benim implantım 175 cc. Boyutundan açıkcası memnun kalmadım. benim tek sorunum boyutu ile ilgili onun dışında çok doğal duruyor. Doktoruma büyük olmasın dediğim için bukadar ufak koydu heralde. Oysa kas altı yapıcağı için zaten uyarmasam da kendisi en fazla 250 cc takacaktı sanıyorum. uyardığım için 175 takmış. O konuda bir iletişimsizlik yaşadım. Şuanda keşke 200-250 arası olsaydı diyorum. Bir daha yaptırsam mı acaba diye de düşünüyorum. Ama bir daha yaptırsam yine kas zarını tercih ederim.
canım bildiğim kadarıyla protez cıkınca diğer operasyonda farklı bir plana yerlestırmek gerekiyor.
ikinci kez karar verirsen ödeme ile ilgili ne olacak, herhalde tekrar ödeme yapacaksın değilmi, bu konuyu doktorunla konuştunmu
arkadaşlar fikri olan varsa yazsın lütfen,bu kas zarı altına silikon yerleştrmek bu kadaravantajlı bi yöntemse neden bunu yapan doktr sayısı bikaç tane allah aşkına.ben anlamıyorum.madem kasaltı ve kasüstü yöntemlern avantajını taşıo ozaman sıkça bunun yapılması gerekmezmi.benm kafam karışık açıkçası.sırf bu yüzden görüştğüm doktora olamyrm.çnkü kas zarı altı yapıcakmış.
Sevgili MARİPOSA, galiba doktorlarımız aynı... ben de yaklaşık 3 ay önce ameliyat oldum...sonuctan hiç memnun değilim.Boyuttan dolayı değil,görüntüden dolayı....sana hangi marka kondugunu söyleyebilir misin...benimki silimed.Kas üstüne 235 cc koyuldu bana. Doğal bir görüntü istediğim için iyi bir referansla gittim ama maalesef iki balon gibi duruyorlar.üst yüzeyi de dalga dalga görünüyor.Daha önce bir arkadasım oldu...doğallığına laf yok ama ona da cok küçük koymuştu.ameliyat sonrasında hiç bir sıkıntı yaşamadım. Cuma günü operasyon geçirmiştim. Çarşamba gününe kadar dinlendim evde. Bir sonraki Cuma elimi kolumu sallaya sallaya sıfır ağrı ile pansumana gittim.Operasyon günü sabah 10da olduğum ameliyattan akşam üzeri 6da taburcu oldum evime döndüm. Sadece ilk 2 gün biraz ağrılıydı o da dayanılmıcak bir ağrı değil. Kas zarı altının kesinlikle kas altından daha ağrısız olduğunu düşünüyorum.Ayrıca kassız zar diye birşey yok, zar yerinde duruyor sadece altına yerleştiriliyor. Kas altına yerleştirilnce kasların zedelenme ihtimalinin daha fazla olabiliceğini düşünüyorum. Doktorların az tercih etmesinin sebebine de daha zor olmasına herkesin bunu yapamayacağına bağlıyorum. Ancak işini iyi bilen bir doktor bu işleme hakim olabilir.ıkinci tercih edilmemesinin sebebinin ise dediğiniz gibi çok büyük implantların yerleştirilemeyeceğine bağlıyorum. Büyük göğüs isteyenler tercih etmeyebilirler. Benim implantım 175 cc. Boyutundan açıkcası memnun kalmadım. benim tek sorunum boyutu ile ilgili onun dışında çok doğal duruyor. Doktoruma büyük olmasın dediğim için bukadar ufak koydu heralde. Oysa kas altı yapıcağı için zaten uyarmasam da kendisi en fazla 250 cc takacaktı sanıyorum. uyardığım için 175 takmış. O konuda bir iletişimsizlik yaşadım. Şuanda keşke 200-250 arası olsaydı diyorum. Bir daha yaptırsam mı acaba diye de düşünüyorum. Ama bir daha yaptırsam yine kas zarını tercih ederim.
Sevgili MARİPOSA, galiba doktorlarımız aynı... ben de yaklaşık 3 ay önce ameliyat oldum...sonuctan hiç memnun değilim.Boyuttan dolayı değil,görüntüden dolayı....sana hangi marka kondugunu söyleyebilir misin...benimki silimed.Kas üstüne 235 cc koyuldu bana. Doğal bir görüntü istediğim için iyi bir referansla gittim ama maalesef iki balon gibi duruyorlar.üst yüzeyi de dalga dalga görünüyor.Daha önce bir arkadasım oldu...doğallığına laf yok ama ona da cok küçük koymuştu.
Kas zarı yaptıranlar ne olur bı fıkır versınlerdual plan ıle damla arasındakı fark yanı bence bırınde sılıkonun ust kısmını kasa sabıtleyerek o goruntuyu verıolar ama damlanın donme rıskı varmıs.kas zarı altı ve dual plan yenı yontemler yanı bunun bı 30 sene sonrasının ornegı yok buda benı dusunduruyor.kapsul olayındanda cok korkuyorum,ınternette kapsullu meme resımlerı felakettı!!!
Evet canım kime oldun ameliyatı?Ameliyat sonrası herhangi bir zorluk yaşadın mı?Ben hala zarsız kas nasıl eski yaşamına devam ediyor anlamıyorum:))Bu yeni bir yöntem ya o tedirginliği üzerinden atıp nasıl karar verdin , başka doktor ile görüştün mü canım??
Sevgili MARİPOSA, galiba doktorlarımız aynı... ben de yaklaşık 3 ay önce ameliyat oldum...sonuctan hiç memnun değilim.Boyuttan dolayı değil,görüntüden dolayı....sana hangi marka kondugunu söyleyebilir misin...benimki silimed.Kas üstüne 235 cc koyuldu bana. Doğal bir görüntü istediğim için iyi bir referansla gittim ama maalesef iki balon gibi duruyorlar.üst yüzeyi de dalga dalga görünüyor.Daha önce bir arkadasım oldu...doğallığına laf yok ama ona da cok küçük koymuştu.
öyle mi? demek istediğini tam anlayamadım. Başka bir doktorla da görüştüm. İkinci ameliyatın çok kolay olacağını orada zaten açılmış bir cep olduğu için ilkinden çok daha az sıkıntı çekeceğimi söyledi. kafam karıştı şimdi...
Ben başka bir başlığın altına göğüslerimin boyutundan yakındığımı yazmış ve 2. ameliyatı düşündüğümü söyleyerek fikir istemiştim. Bir çok kişi de doktorumun adını merak etti. Benim boyut dışında bir sorunum olmadığından ve ameliyat sonucundaki boyutla ilgili problemin yarıya yarıya hem bana hem doktoruma ait olduğunu düşündüğümden,boş yere doktorun adını böyle bir konu altında duyurmak istemedim. Oyüzden adını açıklamadım.
Özelden mesaj atamıyorum ben ama sen bana atarsan cevap yazabiliyorumdur heralde.O şekilde adını söylerim tabiki.