kas zarı altı silikon uygulaması hakkında...

Henüz 23. gününüz ve görüntüden memnun olmamanız gayet normal bir durum.Biliyorsunuz,ben kas zarı altı yöntemi ile ameliyat oldum.İlk üç ay şekilleri oldukça garipti,sütyen içine girmeyen,oturmayan,üst kısımları oldukça şiş göğüslerim vardı.Her ameliyattan,teknikten sonra göğüste ödemler oluşur.Bu ödemlerin gitmeside zaman alır.Ben hep yazıyorum,belirtiyorum,sabırlı olun diyorum,ilk 6 aydan önce harika mükemmel görüntüde göğüsler beklemeyin,asla o hali gibi kalmayacaklar,çok değişip güzelleşecekler diyorum ama dinlemiyorsunuz beni.23. günde nasıl kusursuz doğal bir sonuç olabilirki?
Kas zarı altı yöntemine odaklanmışsınız.Ne malum sizin o yönteme uygun bir aday olduğunuz! Kişiye uygun olan yöntem vardır ve o yöntemden başka bir yöntem uygulanırsa sorun yaşanır.Siz sorun yaşamıyorsunuz,bir sorununuz yok aslında.Ödemden kaynaklı olan şekil bozukluğu yaşanan bir komplikasyon değildir! Benim meme dokum vardı o yüzden kas altı yöntemi olmadı bana,kas zarı altı yöntemi uygulandı.Fakat üst kısımda yeterli meme dokum olmadığı için protezimi hissettim! Bu bir komplikasyondur örneğin.Sizde bu yada buna benzer bir komplikasyon yaşayabilirdiniz mesela.Lütfen ameliyat yöntemini siz değil doktorunuz belirlesin diyoruz hep,doktorunuz önersin,sizinde mantığınıza uygun geliyorsa doktorunuzun söyledikleri,size bir sorun yaşamayacağınıza garanti veriyorsa,içinize siniyorsa,birden fazla doktor aynı yöntemi uygun görüyorsa zaten doğru teknik budur diyoruz..Kas zarı altı yöntemi aslında yoktur diyen doktorlar var!Kas üstü ile aynı yöntemdir,kasın üzerindeki o zar asla kastan ayrılamaz,zarar görür,yırtılır diyen doktorlar var!Bunlara ne diyeceksiniz..Zira gerçekten bu yöntem bu kadar mükemmel olsaydı bu yöntemle ameliyat olan kişiler neden sorun yaşıyorlar,neden bu harika yöntemi her doktor yapmıyor ve risk alıp diğer yöntemleri uyguluyor?O zaman tüm doktorlar hastaları sorun yaşamasın diye tüm hastalara kas zarı altı tekniğini kullanırdı! Yurtdışındaki doktorlar bile meme dokusu olmayan hastalarına kas altı tekniği kullanıyor,dikleştirme gereken gögüse en son yapılan toparlama ameliyatlarında bile protez kasın altına koyuluyor.Çünkü en garantili,protezi saklayan,kapsül riski en düşük yöntem KAS ALTI dır..

Size diyeceğim şey her zaman herkese dediğim gibi sabırlı olup beklemeniz.Düzenli olarak doktorunuza gidip kontrollerinizi olmanızdır.Fotoğraflarınızdada garip olan bir durum görmedim.Bu kadar kıssa zamanda gayet güzel duran göğüsleriniz var.Zamanla görüntü çok değişecek,sabırlı olun :KK19:

Merhaba arzumm yazilarini imkan buldukça takip ediyorum bu konu da tecrübeli olduğunu düşünerek birsey sormak istedim.ben neredeyse biray önce meme büyütme ameliyati oldum yalniz burada adi geçen silikonun kutulari garantisi konulari bende hic olmadi yani doktorum bana böyle birsey vermedi sadece doktorun silikonu getirttigi firma benim adima kesilmis bi fatura yolladi bana bu faturada bana kac cc takildigi profili filan yaziyordu alinan ucret protez basi fiyatlar yaziyo kisacasi benim sahip olmam gereken bisey var mi garanti belgesi nasil kutularda ne var bana bahseder misin:?Ne yapmam gerekiyor??

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba arzumm yazilarini imkan buldukça takip ediyorum bu konu da tecrübeli olduğunu düşünerek birsey sormak istedim.ben neredeyse biray önce meme büyütme ameliyati oldum yalniz burada adi geçen silikonun kutulari garantisi konulari bende hic olmadi yani doktorum bana böyle birsey vermedi sadece doktorun silikonu getirttigi firma benim adima kesilmis bi fatura yolladi bana bu faturada bana kac cc takildigi profili filan yaziyordu alinan ucret protez basi fiyatlar yaziyo kisacasi benim sahip olmam gereken bisey var mi garanti belgesi nasil kutularda ne var bana bahseder misin:?Ne yapmam gerekiyor??

Ameliyattan sonra protez bilgilerinin olduğu bir kartvizit ve protezin kutusu hastaya teslim edilir.Bu kartvizitin cüzdada taşınması iyi olur.Çünkü acil bir kaza gibi durumlarda göğsünüzde protez olduğu bilgisini ilk yardım yapacak doktorun bilmesi gerekiyorlar ona göre müdahale yapılsın...Yurtdışında öldürülen bir kadının kimliği gögsündeki protezlerin seri numarası sayesinde bulunmuştu ! Protez seri numarası sayesinde sizi ameliyat yapan doktor,ameliyat bilgilerine ve sizin kim olduğunuz bilgilerinede ulaşılır . Göğüsten alınacak bir darbedede eğer ameliyata girilecek olsa ona göre bıçak vurulur.. Normalde çekileceğiniz gögüs filmidede göğsünüzde ne var sorusu ile karşı karşıya kalabilirsiniz :)
Size verilen faturadada bu bilgiler mevcuttur büyük ihtimal.Ama doktorunuza giderseniz protez kartını isteyebilirsiniz.Doktorumuz protez kartını size vermelidir :KK66:
Geçmiş olsun...

Ameliyattan sonra protez bilgilerinin olduğu bir kartvizit ve protezin kutusu hastaya teslim edilir.Bu kartvizitin cüzdada taşınması iyi olur.Çünkü acil bir kaza gibi durumlarda göğsünüzde protez olduğu bilgisini ilk yardım yapacak doktorun bilmesi gerekiyorlar ona göre müdahale yapılsın...Yurtdışında öldürülen bir kadının kimliği gögsündeki protezlerin seri numarası sayesinde bulunmuştu ! Protez seri numarası sayesinde sizi ameliyat yapan doktor,ameliyat bilgilerine ve sizin kim olduğunuz bilgilerinede ulaşılır . Göğüsten alınacak bir darbedede eğer ameliyata girilecek olsa ona göre bıçak vurulur.. Normalde çekileceğiniz gögüs filmidede göğsünüzde ne var sorusu ile karşı karşıya kalabilirsiniz :)
Size verilen faturadada bu bilgiler mevcuttur büyük ihtimal.Ama doktorunuza giderseniz protez kartını isteyebilirsiniz.Doktorumuz protez kartını size vermelidir :KK66:
Geçmiş olsun...

Teşekkür ederim bilgilerin için yakinda kontrolum var doktoruma sorucam gumburtuye gitmeyelim :KK70:

Ben de küçük bi kart var sadece

Merhaba, ben maalesef kas altı tekniği ile ameliyat oldum ve 203 gunum fakat goruntuden hic memnun değilim, 275 cc takıldı. Kas zarı teknigi ile daha cabuk dogal goruntu alınıyor anladıgım kadarıyla, kaslar kesilmiş oldu bir kez, ben bu tekniği duymamıstım bile. Duysaydım kesin bunu tercih ederdim. Goruntu varsa beni ekleyebilirmisiniz, bu teknikle olan seklin nasıl gorundugunu merak ettim. Benim 275 Mentor, high profil
Cnm benim bir arkadaşıma yüksek profil olan protez nedeniyle 2. kez ameliyat yaptılar onun da kas altına konmuş ameliyatta doktor bey yerini değiştirip kas zarının altına yerleştirmiş. Bence öncesi sonrası arasında dağlar kadar fark var. Ona da söyleyeceğim buraya belik öncesi sonrası resimlerini koymaya ikna ederim :oops::KK57::KK66::mad::KK68:

Cnm benim bir arkadaşıma yüksek profil olan protez nedeniyle 2. kez ameliyat yaptılar onun da kas altına konmuş ameliyatta doktor bey yerini değiştirip kas zarının altına yerleştirmiş. Bence öncesi sonrası arasında dağlar kadar fark var. Ona da söyleyeceğim buraya belik öncesi sonrası resimlerini koymaya ikna ederim :oops::KK57::KK66::mad::KK68:

Nasıl bir fark var canım? İyi yönde mi kötü yönde mi gelişme oldu? Cevaplar mısın? :)

ben de kaz zarı altı yöntemi oldum . ilk 4 gün sıkıntı çektim ondan sonra normale döndüm. ama herkesin ağrı eşiği farklı oluyor sanırım. ama görüntü açısından çok doğal duruyorlar. bence değer:))
Merhaba peki meme dokunuz varmiydi... nasil oldu zar alti? Dogal demissiniz..bi fot. Gonderme imkaniniz olurmu... tesekkurler simdiden 2 doktor aklimi cok karistirdi ,(

Merhaba arkadaşlar bende 9 mayısta kas zarı altı yöntemiyle silikon ameliyatı olucam. Doktorum biraz göğüs dokum olduğu için bu yöntemi uygun gördü. Fakat hala şüphelerim var acaba silikonu hissedermiyim doğal dururmu dalgalanma olurmu diye. Buarada bana fazla büyük değil 250cc veya 270 cc dedi. Lütfen bilgilendirebilşrmisiniz beni

Herkese merhaba ben de meme büyütme operasyonu için birkaç dr ile görüştüm ama hepsi ayrı şeyler söylediği için kafam karıştı :KK43: dikleştirme gerekli diyen var, sınırdasın gerek yok sadece protez yeterli diyen var, meme başından kesen var, göğüs altı kesen var, kas üstü, dual, kas zarı altı diye ayrı ayrı yöntemler sundu her dr... gerçekten kafam karıştı. öncelikle dikleştirme istemiyorum lolipop kesi izinden dolayı... bekarım, hiç emzirme dönemim olmadı, kilo alıp vermeden kaynaklı bir sönme/sarkma durumum var. 80 B cup kullanıyorum, tam dolu dolu durmuyor ama destekli kullanmama gerek kalmıyor. büyük göğüs sevmiyorum, yine B cup olsun ama dolu dolu dursun istiyorum sadece... dokununca ele gelmesi ve his kaybı risklerinden çok tedirginim ama his kaybı durumu tamamen şans dedi dr...

* yeterli meme dokum var ve sarkma sınırındayım, sizce dual mı yoksa kas altı zarı mı?
yaptıran ve öneride bulunanlar dr adlarını da paylaşabilirse mutlu olurum.

Slm arkadaşlar
1 hafta önce kas zarı altı yöntemiyle ameliyat oldum.295 cc yuvarlak motiva marka protez kondu.Ben çok araştırdım ve bnm için en uygununun bu yöntem olduğuna karar verdim.Çünkü dans eğitmeniyim ve yoğun bir spor yaşantım var göğüs kasımın zarar görmesini istemedim.Meme dokum çok az olduğu için damla protezin vermiş olduğu görüntü beni tatmin etmeyecekti.Bu yöntemle memenizin görüntüsü doğal bir memeden farksız oluyor.Henüz 1 hafta olmasına rağmen gayet doğal durduğunu düşünüyorum.Dr um Ali Rıza Öreroğlu .İnşallah bu yöntemi araştıran arkadaşlara Bi faydam olmuştur.Sevgiler...

arkadaşlar fikri olan varsa yazsın lütfen,bu kas zarı altına silikon yerleştrmek bu kadaravantajlı bi yöntemse neden bunu yapan doktr sayısı bikaç tane allah aşkına.ben anlamıyorum.madem kasaltı ve kasüstü yöntemlern avantajını taşıo ozaman sıkça bunun yapılması gerekmezmi.benm kafam karışık açıkçası.sırf bu yüzden görüştğüm doktora olamyrm.çnkü kas zarı altı yapıcakmış.
Evet benim 4 gunum bana dokyorumun soyledigi kas zari alti zor bir islem ama priblemsiz bir islem yani bununla her doitor ugeasmaz dedi.benim ameliyatim 2.5saat surmus giris cikisimla 5saat dutmusum

Bende kas zarı altı yöntemiyle ameliyat oldum fakat bu sayfada okuduklarıma baktığımda bu konuda bir kişi haricinde bu yöntemi bilen ve doğru anlatan kimsenin olmadığını farkettim. Yazmak istedim. Sayfayı açanlar, ameliyat olmayı düşünenlerin hepsi ameliyat olmuş olabilir yine de doğru bilgi sahibi olmayı etkilemez diye düşünüyorum.

Kas zarı altı yöntemi diğer ameliyat yöntemlerine göre daha uzun sürer, daha ciddi bir cerrahi gerektirir ve sonuç olarak doğal bir görünüm elde edilir. Bu zar çok sağlamdır kendinizi bıçaklamadığınız sürece yırtılmaz demişti bana doktorum. Ayrıca eğer doktorunuz küçük pütürlü yüzeyli silikon kullanırsa ameliyatınızda - ki en kaliteli ve güvenilir olanlar bunlardır- kullanılırsa damlada da kayma diye bir şey olmaz. Protezin markası da önemlidir yöntemler kadar. Sert değil yumuşak Koheziv Jel içerikli protezlerin tercih edilmesi sizin için doğru bir tercih olacaktır. Dokunulduğunda protez hissediliyorsa görüntü ne kadar doğal olursa olsun yine de bir eksiklik bir sorun olarak kalmış olur göğsünüzde. Kapsül ya da protezi hissetme gibi bir durum bende oluşmadı bu yöntemle ameliyat olanlarda da rastladığım bir risk olmadı. Dilerim kimsede karşılaşmaz. Sonuç olarak bu ameliyatlara insan gözünü kararttığı anda girişiyor sonuçları da bu gözü karalığa değmeli. Pişman ettirmemeli bu yüzden doğru bilgiye ulaşmak çoğu zaman daha güç oluyor.

Alıntıdır:

Kas Zarı Altı ( subfasyal ) yerleşim planı;

Bu plan hem bazı kas altı yerleşim planı avantajlarına, hemde meme dokusu altı yerleşim planı avantajlarına sahiptir. Kas zarı ince bir zar olmasına rağmen oldukça sert ve kolay genişlemeyen bir yapıdır. Bu nedenle protezin farkedilmesini önlediği gibi memenin sarkmasına da neden olmaz. Protezin sarkmaya katkısının en az olması için kas üstü protezlerde en iyi yerleşim alanı kas fasyasının yani kası örten zarın altıdır. Kas fasyası altına konan protezlerde kapsul kontraktürü görülme sıklığı da daha azdır.

Kas zarının altına silikon yerleştirme ameliyatını (subfasyal meme büyütme) tercih etmemizin nedeni ameliyat sırasında kas zarının altında ilerlerken özellikle meme başının duyusu için önemli olan 4. kaburgalar arası mesafeden gelen siniri koruyor olduğumuzdur. Böylece meme başının duyusunu sağlayan sinir zarar görmemiş olur.

Başka bir kaynağa göre:

2002 yılında literatüre giren bir teknik olan subfasyal(kas zarı altı) planı kullanıyorum. Kas altı, meme altı ve dual plan gibi adı sık duyulmuş bir teknik değildir ancak avantajları fazla olması nedeniyle kullanımı artmaktadır.

* Memenin üstünde bulunduğu tüm kasların (pektoralis major, serratus anterior, interkostal kaslar, bazen rektus abdominis kasının üst bölümü) fasyaları ile kasların arasına koyulur.
* Teknik olarak, kas altı ve kas üstü tekniklerden daha zordur ve daha uzun sürer. (Yaklaşık 30 dakika daha uzun)
* Silikonun zaman içinde aşağıya kaymasını engeller.
* Silikonu, meme dokusundan ayırır ve silikon meme dokusuna temas etmez
* Hiç bir kas kesilmez.
* Kas kesilmesine bağlı fonksiyon kaybı ve ağrı olmaz.
* Kollar bele doğru bastırıldığında silikonlar hareket etmez yada yanlara doğru kaçmaz.
* Plajda, kolanızı, kendiniz uzanıp alabilirsiniz, gögüslerinizin hareket etmesinden endişelenmezsiniz.
* Meme başı sinirinin geçtiği meme yan tarafında, serratus kasının fasyasının altından ilerlendiği için, az kanama olur ve sinirin korunması kolaydır.

Bu yöntem literatüre de geçmiş bir yöntemdir. Bilgi için kaynak:
PubMed home
ancaka hu kadar iyu anlatilabilirdi.supersun

Evet benim 4 gunum bana dokyorumun soyledigi kas zari alti zor bir islem ama priblemsiz bir islem yani bununla her doitor ugeasmaz dedi.benim ameliyatim 2.5saat surmus giris cikisimla 5saat dutmusum
Bnm ameliyatım 2 saat sürmüş.10,30 da girdim 13.00'te odama geldim.bugün 8. Günüm ilk kontrolüme gidicem :) tek sıkıntım acaip sıkan,sırtımı ve göğsümü tamamen saran sıkı bir korse takmam:KK43: çok rahatsız ediyor 1,5 ay takacakmışım:KK43:sen ne kadar süre takacaksın korseni ?

Bnm ameliyatım 2 saat sürmüş.10,30 da girdim 13.00'te odama geldim.bugün 8. Günüm ilk kontrolüme gidicem :) tek sıkıntım acaip sıkan,sırtımı ve göğsümü tamamen saran sıkı bir korse takmam:KK43: çok rahatsız ediyor 1,5 ay takacakmışım:KK43:sen ne kadar süre takacaksın korseni ?
Deme yaaa. Ben yarin gidicem. Daha sirenler cikicak bendede bansaj var sardigimiz iki kat bi sporcu atleti felan onermicekmi bu bansajla 1.5ay. Gecermi

Deme yaaa. Ben yarin gidicem. Daha sirenler cikicak bendede bansaj var sardigimiz iki kat bi sporcu atleti felan onermicekmi bu bansajla 1.5ay. Gecermi
[photo=medium]1246951[/photo]bnm korse bu gerçi hiç terketmio çok güzel Bi korse fakat yakası açık bişey giyemiyorum

Merhaba ameliyatinz uzerinden epey zaman gecmis. Memnun musunuz diye fikrinizi almak istedim :)

Benim ogrenmek istedhim yatarken gayet sert bunlari nasil.yumistabikirz ayaktayken evt dogal ve yumusak amasirt ustundeyken orda sert ele geliyor.

X