Cidden gözlerim yaşardı,hiçbir konuda kayınvalide bu kadar savunulmamıştı herhalde...Eşinizin ailesinin geçineceği hiçbir şey yok sanmıştım ama kayınpederinizin maaşı varmış.Ayağını yorganına göre uzatıp orta halli bir ev alsaymış madem.Bizim evimizin de bazı yönleri kötü,satsak bugün satılır ama dedemden,ya da bir başkasından borç alarak...Bunu evlatlık vazifesi olarak nitelendiren olmuş,bunu diyenlerin eşi her ay 100 tl yollasa ailesine,o bile bir ay geçmeden gözünüze batar.Bahsettiğiniz şeyi üç aşağı beş yukarı biz de yaşadık,o yüzden anlıyorum.
Arkadasim biraz abartmamismisin?
Burda acliktan olen sefil bir aile yok ortada, geceleri uyutmayacak bi durumda degil bu. kendilerine bikac beden buyuk gelen bir ev alinmis onun borcu odenemenis ogula guvenilmis, senelerce okuttuklari ( hangi ozel okullarda ne paralarla okutulduysa artik, okuma sarylarini bizde cok iyi biriz) cocuk oder diye yuklemisler.
Karsiligindada cimrilikleri diz boyu.
Naapsin ihtiyaci varmis o cay kadigina verememis yazikkk durumuda degil bu durum.
Kimin basina aynidi gelse azcok benzer tepkiler verir bu cok acik.
Azcikda burda dusunmenizi oneriyorum herkese...
evlatlık vazifesi diyenlerden biri ben olduğum için üzerime alındım mesajını Linkam
eğer konu sahibi ve eşi herkesin ayağını yorganına göre uzatmasını istiyorsa ev alınıp, borca girilmeden evvel söyleyeceklerdi bunu.. ev alınıp, borca girildikten sonra çay kaşığını bahane edip anne-babayı ortada koymak değildir evlatlık.. konu sahibinin k.validesi 1 saat içinde cimri olmadı muhtemelen, kaç senelik evlilik var ortada.. hala aynı fikirdeyim,bırak göze batmayı, ailemden biri benim durumum varken çevreden borç alsa kahrımdan ölürdüm herhalde..
Dogru soyluyorsunuz, illaki karsiligini Allah verecek, zaten bu bilincteyim ve bu sekilde hareket etmek istiyorum. Ama ister istemez kirginlik olustu ben de, hic umursaman yalnizca Allah rizasini dusunerek devam etmeliyim. Ayrica hakkaten mesele onu aldi, bunu verdi meselesi degil, fakir degil zengin bir kv-kp de olsalar 5 kuruslarinda gozum yok ama birazcik da olsa gonlu acik olabilir insan. Evinde yemek bile yiyemedigim bir aileden bahsediyorum, zoruna gidiyor comert bir ortamda yetismis kisinin. Demek ki bu sekilde kabul etmeliyim, zorla da olsa.
Mutlaka canım Allah her şeyi bilendir, ne mutlu sana iyi niyetli birisin demekki. Allahım kalbine göre versin. (İyi niyetini bozmamalısın diye konu sahibine yazmıştım.)cnm ben balık burcuyum duygusalım iyi niyetimi bozamam zaten. her gitmemde hediye alırım kv ye . boşver kul bilmezse eşim bilir Allah bilir diyorum
Aynen katılıyorum.
Ben de bu düşüncedeyim yani evlatlık görevinin ne olduğunu hepimiz biliyoruz kendimize göre.
Kuru ekmeğe muhtaç olup ta aç bırakılma gibi bir durumları da yok.
Ama burada çoğunluk ,konu sahibine eşin yardım edecek mecbur,sen karışamazsın,hakkın yok gibi yorumlar yaptı.
Ama kendi başlarına gelince de aynen böyle düşünürler mi bilemem.
Acaba diyor insan.!
Bu tür yardımlar şartlara bağlıdır,mecburiyle olmaz.Gönül işidir,vicdan meselesidir.
YArdımı kesmelerini doğru bulmadım ama konu sahibini de bu şekilde eleştirmeleri haksızlık gibi geliyor bana.
Fakirlikle cimrilik karıştırılıyor.Bu sebeple de yanlış yargılara varılıyor.
Konu sahibinin maddi gelirine bağlı olarak kendi kararları doğrultusunda yapacakları bir yardım bu nihayetinde.
Evin kaça alındığını merak ettim ben de ayrıca.
siz onu önerirken ben de empati yapmanızı öneriyorum size.. bir üstte de yazdım mesajı, yineleyeyim elime yapışmaz
ev alınırken oturulur, konuşulur.. eğer vermek istemiyorlarsa anne-baba da silah dayamamıştır başlarına.. ama herşeye tamam denilip, insanlar borca girdikten sonra da çay kaşığı bahane edilip anne-baba ortada konulmaz.. ha elbette bu da vicdan meselesidir..
Cidden gözlerim yaşardı,hiçbir konuda kayınvalide bu kadar savunulmamıştı herhalde...Eşinizin ailesinin geçineceği hiçbir şey yok sanmıştım ama kayınpederinizin maaşı varmış.Ayağını yorganına göre uzatıp orta halli bir ev alsaymış madem.Bizim evimizin de bazı yönleri kötü,satsak bugün satılır ama dedemden,ya da bir başkasından borç alarak...Bunu evlatlık vazifesi olarak nitelendiren olmuş,bunu diyenlerin eşi her ay 100 tl yollasa ailesine,o bile bir ay geçmeden gözünüze batar.Bahsettiğiniz şeyi üç aşağı beş yukarı biz de yaşadık,o yüzden anlıyorum.
Biliyordum yazacağını abla.Ama ben bu konuda cidden yaralıyım, o yüzden duygusal da davranıyor olabilirim.Özelden yazarım bir ara sebebini.Ya da kendi anne-babam böyle insanlar olmadığı için anlayamıyorum.
Oncedende zaten alin dememis kimse anne tutturmus bu ev diye eside annem herseye layik deyip almis.
Biryerlerde yazmisti konu sahibi.
Esinin parasidir me yaparsa yapar diyenlerde vardi. Hicde oyle degildir artik o eve giren para cocuk cocuk herkesin hakkidir, adil ayirmak esin gorevidir. Burda bu goz ardi ediliyor bence.
Oncedende zaten alin dememis kimse anne tutturmus bu ev diye eside annem herseye layik deyip almis.
Biryerlerde yazmisti konu sahibi.
Esinin parasidir me yaparsa yapar diyenlerde vardi. Hicde oyle degildir artik o eve giren para cocuk cocuk herkesin hakkidir, adil ayirmak esin gorevidir. Burda bu goz ardi ediliyor bence.
Güzel arkadaşım o yorumu yapan bir kişiydi ona da kimse destek olmadı. Eleştiren de oldu. Adil ayırmak eşin görevidir demişsin de konu sahibi zaten yapılan yardımın onları maddi olarak etkilemediğini söylemiş. Demek ki adil ayırabiliyor. Eşini zor durumda bırakmıyor, ee sıkıntı nedir o zaman?
arkadaşım bu ev alınmış mı? alınmış!! konu sahibinin eşi çay kaşığı mevzusuna kadar ödüyormuymuş? evet!! kaldı ki çoluğunun-çucuğunun rızkından falan vermiyor dramatize etmeyin allah aşkına.. konu sahibinin kendisi demiş zaten durumumuz iyi diye.. göz ardı edilen ortada bırakılan bir anne-baba, hem de bir çay kaşığı yüzünden..
sanırım konu ilerledikçe aç-açıkta bırakılan bir eş, zengin bir k.valide portresi çıkacak ortaya..
canım hiç uzatmicam ben senin yerinde olsam eşime yardım etmesini söylerdim fakat bundan sonra etlime sütlüme karıştırmam araya mesafemi koyar bi dahada bişey istemezdimMerhaba kizlar,
Benim esimin ailesinin durumu yok, bizim durumumuz ise iyi cok sukur. Simdi kisaca anlatayim, 1,5 yildir evliyiz, esim ailesine maddi destekte bulunur hep, ben de hic burun kivirmam, gonulsuzluk yapmam, acirim bile, anne babadir versin derim. Ben 1-2 ay kadar once esimin ailesinin yaninda idim, kaynanamin eski bir cay kasigi takimi var, gorumcem annem bunlari hic begenmiyor dedi, ben de nesi var gayet guzel, begenmiyorsan bana versene dedim, ve kaynanam vermedi. Utancimdan yerin dibine girdim o anda, ilk defa kv den birsey istemistim. Ama bu bana milat oldu artik bundan sonra ben de esime ailesine para yollarsa gonlumun olmadigini soyledim, bu olayi da anlattim. Esim tabi her zamanki gibi annesine toz kondurmaz, vermediyse bir bildigi vardir, annem cimri degildir bilmem ne der durur.
Simdi maddi zorluklari oluyor, cevreden borc aliyorlar, esim yardim etmek istiyor ama ben gonulsuzum diye edemiyor. Bazen acaba ben bana yakisani mi yapsam diyorum, hem onlar orada fakirlik cekerken benim yaptigim hic hos degil diyorum, ama sonra o bana eski cay kasigini vermedi diye de sinir olup vazgeciyorum, sizce ne yapmaliyim? Vicdanimin sesini mi dinlemeliyim, yoksa kisasa kisas mi yapmaliyim?
Not: Arkadaslar gelen yorumlara istinaden ekliyorum mesele sadece cay kasigi meselesi degil, baska cimriliklerini de gordum esimin ailesinin burada uzun uzun anlatamayacagim, yani kv her konuda cimridir bana karsi ama umursamadim ben simdiye kadar, cay kasigi bardagi tasiran son noktaydi, demek istedigim suydu, bir cay kasigi bile vermedi(!)
Ortada birakilan anne babada yeterince dramatize bence.
Neyse birbirimize hakliligimizi kanitlamaya kasmayalimda, bence buyuk olcude konu sahibi hakli diyeyim.
Anne babalarin cocuklarini kendi mallari gibi gorup herseyimi yapacak mevzularina katlanamiyorum ne yazikki.
Bu ornekte bunlardan biri bence
arkadaşım bu ev alınmış mı? alınmış!! konu sahibinin eşi çay kaşığı mevzusuna kadar ödüyormuymuş? evet!! kaldı ki çoluğunun-çocuğunun rızkından falan vermiyor dramatize etmeyin allah aşkına.. konu sahibinin kendisi demiş zaten durumumuz iyi diye.. göz ardı edilen ortada bırakılan bir anne-baba, hem de bir çay kaşığı yüzünden..
sanırım konu ilerledikçe aç-açıkta bırakılan bir eş, zengin bir k.valide portresi çıkacak ortaya..
Sikinti karsi tarafin suregelen cimriligi.
Bu yardimlara karsi tavirlari, muhakkakki oglumuz tabiki yapacak boynunun borcu halleri. Kimse itiraz etmek icin caba sarfetmesin Allah askina herkes boyle bi durumda az cok bu tepkiyi verir.
Tamam durumumuz iyi cok sukur, ac-acikta da degiliz, ama kv- kp de ac- acikta degiller, ayrica ne desek, ne yapsak da kv illaki gucunun ustunde bir ev aldi. Alindi mi alindi, gule gule otursunlar, bize sorarak ve guvenerek almadilar, esim ve ben dayanamadigimiz icin yardim ediyoruz. Hem ben 1,5 yildir evliyim, kv-kp ikisi de son derece cimri kisiler, mesele cay kasigi degil, cimrilikte tavan kisiler, ustelik de biz onlardan hicbir sey sakinmazken yapilan cimrilikler, gonlu acik olmamalar artik bende kirginlik olusturdu, diger yorumlarimda da belirttim baska cimriliklerini. Bu cimrilikler bende kirginlik olusturdugu icin ben de nefsime uyarak bundan sonraki yardimlarda gonulsuzum dedim, ama vicdanim da rahat degil. Cunku ne yaparlarsa yapsinlar, sineye cekip, hala yardim edeyim istiyorum tabi ama kirginligim da gecmiyor onlara karsi.
Ailemizin tavırlarını biz belirleyebilir miyiz? Sizin ailenizin sevmediğiniz bir huyu olsa, üzgünüm bu huyunuzu düzeltene kadar size yardım edemem diyebilir misiniz? Bakın burda ailelere yardım konusunda bir çok konu var, hatta bir tanesine şu anda yorumlar yazılıyor. Onda da konu sahibine hak veriliyor genelde. Burda annesi iş batırıp borçlanmış ama hala yüz kreminden eksik kalmayan annesine karısının maaşını göndermek isteyen asker eş vardı, orda da konu sahibine hak verdi herkes, yani kk hatunları bilerek kayınvalideleri yüceltmezler. Burda da konu sahibi sinir oldum dese, araya mesafe koymak istiyorum dese kimse bir şey demeyecek belki (ya da çoğu insan hak evercek) ama eşinin yaptığı yardımı engellemesi itici geldi bence herkese. Herkes bu tepkiyi verir demişsiniz ama bence sadece kendi adınıza konuşun. Herkes aynı tepkiyi vermiyor, bir çok insan ve konu var bunun üzerine bu sitede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?