Karsiliksiz iyilik yapar misiniz?

Aynen katılıyorum.
Ben de bu düşüncedeyim yani evlatlık görevinin ne olduğunu hepimiz biliyoruz kendimize göre.
Kuru ekmeğe muhtaç olup ta aç bırakılma gibi bir durumları da yok.
Ama burada çoğunluk ,konu sahibine eşin yardım edecek mecbur,sen karışamazsın,hakkın yok gibi yorumlar yaptı.
Ama kendi başlarına gelince de aynen böyle düşünürler mi bilemem.
Acaba diyor insan.!
Bu tür yardımlar şartlara bağlıdır,mecburiyle olmaz.Gönül işidir,vicdan meselesidir.
YArdımı kesmelerini doğru bulmadım ama konu sahibini de bu şekilde eleştirmeleri haksızlık gibi geliyor bana.
Fakirlikle cimrilik karıştırılıyor.Bu sebeple de yanlış yargılara varılıyor.
Konu sahibinin maddi gelirine bağlı olarak kendi kararları doğrultusunda yapacakları bir yardım bu nihayetinde.
Evin kaça alındığını merak ettim ben de ayrıca.

siz onu önerirken ben de empati yapmanızı öneriyorum size.. bir üstte de yazdım mesajı, yineleyeyim elime yapışmaz

ev alınırken oturulur, konuşulur.. eğer vermek istemiyorlarsa anne-baba da silah dayamamıştır başlarına.. ama herşeye tamam denilip, insanlar borca girdikten sonra da çay kaşığı bahane edilip anne-baba ortada konulmaz.. ha elbette bu da vicdan meselesidir..

kaldı ki konu sahibini pohpohlamak adına aileyle dalga geçmeniz ne kadar komik. elbette okutmuş, bir yaşa getirmişler.. herkes kendi şartına göre okutuyor, bu kadar kafaya aldığınıza göre sizin için geçerli eğitim Oxford seviyesinde olmalı

Son düzenleme:

Biliyordum yazacağını abla. Ama ben bu konuda cidden yaralıyım, o yüzden duygusal da davranıyor olabilirim.Özelden yazarım bir ara sebebini.Ya da kendi anne-babam böyle insanlar olmadığı için anlayamıyorum.

Ben seni anlıyorum. Meselenin onu aldı, bunu aldı meselesi olmadığını da anladım. Öncelikle insanın gönlü zengin olmalı. Gönlü zengin olmadıktan sonra durumu çok çok iyi olsa da fayda etmez. Gönlü çok zengin; fakat durumu el vermeyen insanlarda vardır ne vereceğini ne yapacağını şaşırır. Burada maddiyat, fiyat önemli değil iyi niyet ve gönül zenginliği önemlidir.

cnm ben balık burcuyum duygusalım iyi niyetimi bozamam zaten. her gitmemde hediye alırım kv ye . boşver kul bilmezse eşim bilir Allah bilir diyorum
Mutlaka canım Allah her şeyi bilendir, ne mutlu sana iyi niyetli birisin demekki. Allah’ım kalbine göre versin. (İyi niyetini bozmamalısın diye konu sahibine yazmıştım.)

Onu ben de merak ettim. 10 yıl 1100 lira kredi, 70.000e tekabül ediyor. Birikim var mıydı, yoksa ev mi 70.000 bilmiyorum ama 70 binlik evler pek lüx sayılmaz bizim burda.

şimdi konuyu okudum da,dert çay kaşığı mı:44:

b ir kaç takım çay kaşığım var.biri gelip bunu bana ver dese güler geçerim,ciddiye bile almam.kullandığım şeyi neden vereyim ki,kaşıklar yardım etmemek için bahane olmuş ama böyle bir nedenden dolayı,yardımı kesen evlada da yazıklar olsun

2 gün önce bir üye konu açmıştı.ailesine epey miktarda yardım ediyordu.üstelik elbette yapacağım,ne şartlarda yetiştirdiler beni diyordu.eee burada değişen ne,yardım yapılanın erkek ailesi olması mı

Oncedende zaten alin dememis kimse anne tutturmus bu ev diye eside annem herseye layik deyip almis.
Biryerlerde yazmisti konu sahibi.
Esinin parasidir me yaparsa yapar diyenlerde vardi. Hicde oyle degildir artik o eve giren para cocuk cocuk herkesin hakkidir, adil ayirmak esin gorevidir. Burda bu goz ardi ediliyor bence.

Evet cok sasirdim, ben gercekten zenginlik icinde yasayan evlat, kv-kp fakirlik, aclik ceken kisilermis gibi oldu olay. Gercekten hicbir konuda kv savunulup, gelin yerin dibine sokulmazdi bu kadar. Cok merak ediyorum acaba baskalarina da kv-kp 1 tl dahi sakinsaydi nasil bir hissiyata kapilirlardi? Ben yanlis ve eksik ifade ettim sanirim, kv-kp fakirlik icinde degiller, kendilerine gore lux ev aldilar, ve esime guvenerek ve sorarak almadilar o evi, esim kendisi yardim ediyor ailesine. Tamam para istemiyorlar bizden ama surekli hallerini, dertlerini, zorda oluslarini dile getiriyorlar esim de dayanamiyor, hatta bayan daha duygusaldir, ben daha cok dayanamiyorum onlarin hallerine, ogullari yolluyor saniyorlar onlar da. Cunku ben onlara acidigimi gostermiyorum rencide olmasinlar diye. Ama sunu da farkettim ogullari yolluyor da ben gonulsuzum saniyor kv, muhabbetlerinden bunu farkettim, ona gore el kizi esinin ailesine para vermez, gonulsuz olur boyle fikirleri var. Tabi beni ima etmiyor bu fikirleri soylerken ama boyle genellemelere sahip birisi benim istisna oldugumu dusunmez herhalde:)

yok birtanem mesajım sana değil, seni biliyorum ben..

Güzel arkadaşım o yorumu yapan bir kişiydi ona da kimse destek olmadı. Eleştiren de oldu. Adil ayırmak eşin görevidir demişsin de konu sahibi zaten yapılan yardımın onları maddi olarak etkilemediğini söylemiş. Demek ki adil ayırabiliyor. Eşini zor durumda bırakmıyor, ee sıkıntı nedir o zaman?

arkadaşım bu ev alınmış mı? alınmış!! konu sahibinin eşi çay kaşığı mevzusuna kadar ödüyormuymuş? evet!! kaldı ki çoluğunun-çocuğunun rızkından falan vermiyor dramatize etmeyin allah aşkına.. konu sahibinin kendisi demiş zaten durumumuz iyi diye.. göz ardı edilen ortada bırakılan bir anne-baba, hem de bir çay kaşığı yüzünden..

sanırım konu ilerledikçe aç-açıkta bırakılan bir eş, zengin bir k.valide portresi çıkacak ortaya..

Son düzenleme:

Sikinti karsi tarafin suregelen cimriligi.
Bu yardimlara karsi tavirlari, muhakkakki oglumuz tabiki yapacak boynunun borcu halleri. Kimse itiraz etmek icin caba sarfetmesin Allah askina herkes boyle bi durumda az cok bu tepkiyi verir.

Ortada birakilan anne babada yeterince dramatize bence.
Neyse birbirimize hakliligimizi kanitlamaya kasmayalimda, bence buyuk olcude konu sahibi hakli diyeyim.
Anne babalarin cocuklarini kendi mallari gibi gorup herseyimi yapacak mevzularina katlanamiyorum ne yazikki.
Bu ornekte bunlardan biri bence

canım hiç uzatmicam ben senin yerinde olsam eşime yardım etmesini söylerdim fakat bundan sonra etlime sütlüme karıştırmam araya mesafemi koyar bi dahada bişey istemezdim

maddi durumu iyi evlatları varken, anne-babanın başkalarından borç alması "ortada bırakmaktır".. ama dediğim gibi vicdanla alakalı bir konudur bu.. siz haklısın diye konu sahibine gaz verirsiniz, adına kasmak dersiniz, biz yanlış yapıyorsun o anne-baba deriz..

Tamam durumumuz iyi cok sukur, ac-acikta da degiliz, ama kv- kp de ac- acikta degiller, ayrica ne desek, ne yapsak da kv illaki gucunun ustunde bir ev aldi. Alindi mi alindi, gule gule otursunlar, bize sorarak ve guvenerek almadilar, esim ve ben dayanamadigimiz icin yardim ediyoruz. Hem ben 1,5 yildir evliyim, kv-kp ikisi de son derece cimri kisiler, mesele cay kasigi degil, cimrilikte tavan kisiler, ustelik de biz onlardan hicbir sey sakinmazken yapilan cimrilikler, gonlu acik olmamalar artik bende kirginlik olusturdu, diger yorumlarimda da belirttim baska cimriliklerini. Bu cimrilikler bende kirginlik olusturdugu icin ben de nefsime uyarak bundan sonraki yardimlarda gonulsuzum dedim, ama vicdanim da rahat degil. Cunku ne yaparlarsa yapsinlar, sineye cekip, hala yardim edeyim istiyorum tabi ama kirginligim da gecmiyor onlara karsi.

Sikinti karsi tarafin suregelen cimriligi.
Bu yardimlara karsi tavirlari, muhakkakki oglumuz tabiki yapacak boynunun borcu halleri. Kimse itiraz etmek icin caba sarfetmesin Allah askina herkes boyle bi durumda az cok bu tepkiyi verir.

Ailemizin tavırlarını biz belirleyebilir miyiz? Sizin ailenizin sevmediğiniz bir huyu olsa, üzgünüm bu huyunuzu düzeltene kadar size yardım edemem diyebilir misiniz? Bakın burda ailelere yardım konusunda bir çok konu var, hatta bir tanesine şu anda yorumlar yazılıyor. Onda da konu sahibine hak veriliyor genelde. Burda annesi iş batırıp borçlanmış ama hala yüz kreminden eksik kalmayan annesine karısının maaşını göndermek isteyen asker eş vardı, orda da konu sahibine hak verdi herkes, yani kk hatunları bilerek kayınvalideleri yüceltmezler. Burda da konu sahibi sinir oldum dese, araya mesafe koymak istiyorum dese kimse bir şey demeyecek belki (ya da çoğu insan hak verecek) ama eşinin yaptığı yardımı engellemesi itici geldi bence herkese. Herkes bu tepkiyi verir demişsiniz ama bence sadece kendi adınıza konuşun. Herkes aynı tepkiyi vermiyor, bir çok insan ve konu var bunun üzerine bu sitede.

Son düzenleme:

açıkçası kırgınlığını anlayabiliyorum.. benim de bir teyzem var, maddi olarak iyi, bir hayli iyi.. 2 kere doğum yaptım bir kibrit çöpünü görmedim kırıldım mı çoook, ne zaman aklıma gelse dedikodusunu yapıyorum ama bir derdi olduğunda ilk olarak babamlar koşuyorlar.. ha extra hediyeler, gönlünü almak için incelikler falan yapmıyoruz.. ama size birşey diyeyim,yaptıklarımızı da allah korkusuyla yapıyoruz..

size tavsiyem takmayın cimriliğini.. görmemezlikten gelin, çünkü insan kafasına taktı mı herşeyi batıyor kendimden biliyorum.. ama yine de çevreden borç almalarına izin vermeyin.. onlar bilmesin yaptıklarınızı, ya da sizden değil oğullarından bilsinler boşverin.. allah biliyor ya

Azcok ayni tepkiyi verir dedim. Halen daha boyle dusunuyorum.
Ailenin huyu cimrilikle ilgiliyse verilen cevap da para il eilgili olabilir tabikide.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…