- 27 Ekim 2024
- 16
- 5
-
- Konu Sahibi kitapkurdu1991
Bu arada kadın erkek bütün arkadaşlarıyla takipleşiyoruz. Sosyal hayatta da görüşüyoruz. Sadece bu kişi neden bu kadar gizemli ve uzak kalmış anlamadım. Evlilik danışacak kadar yakın diyelim. Tanışalım o zaman? Eskiden kısa da olsa çıktınız mı dedim hayır dedi.belki de eski kiz arkadasidir. eğer kız eşinizi hala seviyorsa ve eşinizin ilk yazanının kı olduğu yönündeki beyanı doğru ise ve kız eşinize evleneyim mi dşye duyuracak ise eşinizin evlenmiş olduğu haberini de muhakkak alırdı
bana ilk yazan kız değilmiş gibi geldi. kızın da evleneyim mi diye sorması da yem atmak, kıskandırmaya çalışma gayretidir
yani ben üniversitede birinden hoşlansam ve üniversite bitince de devam etse ara ara sorarım ortak arkadaşlara ya aliveli nasıl napıyor diye. ya da hoşlandığımı bilen bir arkadaş haber ederdi herhalde kızım ümidi kes adam evlenmiş derdi. kız arayıp evleneyim mi diye soruyorsa iyi niyetli gelmedi bana (tek iyi ihtimal, evlilik teklifi eden şahıs belki eşinizin o zamandan veya bu zamandan, iş yerinden filan yakınen tanıdığı biridir öğrenmiştir onun için sormuştur ama görücü usülü veya ilanı aşk gibi bir şey olması gerekir onun da)Bu arada kadın erkek bütün arkadaşlarıyla takipleşiyoruz. Sosyal hayatta da görüşüyoruz. Sadece bu kişi neden bu kadar gizemli ve uzak kalmış anlamadım. Evlilik danışacak kadar yakın diyelim. Tanışalım o zaman? Eskiden kısa da olsa çıktınız mı dedim hayır dedi.
Tam bu mantıkla düşünüp sordum nasıl evli olduğunu bilmiyor diye. Biliyor olabilir ama bilmiyor gibi davranıyor olabilir diyor. Dün gece eşimin cevapları da saçmasapandı. Psikoloji biliminden pek anlamam ama çok sakindi. Hiç celallenmedi. Bu arada evlilik teklifi eden adamı eşim tanımıyormuş. Tanımıyorsa tam olarak ne üzerine fikir verecekti bilemedim.yani ben üniversitede birinden hoşlansam ve üniversite bitince de devam etse ara ara sorarım ortak arkadaşlara ya aliveli nasıl napıyor diye. ya da hoşlandığımı bilen bir arkadaş haber ederdi herhalde kızım ümidi kes adam evlenmiş derdi. kız arayıp evleneyim mi diye soruyorsa iyi niyetli gelmedi bana (tek iyi ihtimal, evlilik teklifi eden şahıs belki eşinizin o zamandan veya bu zamandan, iş yerinden filan yakınen tanıdığı biridir öğrenmiştir onun için sormuştur ama görücü usülü veya ilanı aşk gibi bir şey olması gerekir onun da)
Siz böyle yazınca şey hatırladım. Bir dizi var ya şerbetli olan. Bir süre önce onu birlikte izlerken görkem karakteri üzerinden aa benim de üniversitede bir arkadaşım vardı, önce kapalıydı sonra açıldı dedi. Sonra bu açılma hikâyesinin arka planını anlattı vesaire. O kız da bu kızdı. Sürekli hakkında dipnot veriyor, bilinçaltında mi kalmış nedir. Adını hatırlamıyorum ama ya.Ne abartması, benim içime büyük bir kurt düşerdi. Kadınlar hislerinde asla yanılmazlar. Eşini en iyi sen tanırsın. Senin içine kurt düştüyse vardır bir sebebi. Kadınlar boşuna kuşkulanmazlar.
Şu kısım olmasa belki abartıyorsunuz denebilirdi de şimdi denemez bence.Galiba bana hisleri vardı da yokladı dedi.
Eşinizin karakteri nasıl ? Yani aklı karisacak kadar karaktersiz mi ? Eşin arasaydi başka derdim de aramış kapatamamis olabilir.Merhaba iyi akşamlar hanımlar. Forumu bazen okurdum ama başıma kafa karıştırıcı bişey gelir de konu açarım diye düşünmemiştim. Neyse hemen konuya geçiyorum. 3 senelik evliyim. 3 ay önce eşimle birlikte az vakit geçiriyoruz diye tartışmıştık. Futboldur, playstationdır, erkeklerle laklaktır. Bu tip basit şeylerdi. Sonra eşim eve daha fazla vakit ayırıcam dedi konu kapandı bitti.
Eşim geçen sene bana bir üniversite arkadaşından bahsetmişti. Çok iyi niyetli, ilginç bir kızmış ama herkes zorbalarmış çünkü safmış. Beni de dün gece şeytan mı ne dürttü, bu kız hakkında bir şey sordum. 3 ay önceki tartışmada 3-4 gün falan soğuk ve küs kalmıştık. Meğer eşime o küs olduğumuz günde üniversiteden bu kız arkadaşı ulaşmış. Önce mesajlaşmışlar sonra kız aramış. 4 yıldır konuşmuyorlarmış. Kız ona birisi bana evlenme teklifi etti sence ne yapayım diye fikir danışmış. Neden illa sana danışsın ki dedim. Galiba bana hisleri vardı da yokladı dedi. Eşime sen ne dedin dedim? Konuyu değiştirip evli olduğumu söyledim dedi. Ee sonra telefonu kapattın mı dedim? Yok. Kızın kariyeri hakkında yardıma ihtiyacı varmış. Eşim istersen online toplantı yapalım demiş. Sonra telefonu kapatmışlar. Kız da bir daha aramamış. Bunda bu kadar neye takıldın derseniz açıklayayım. Bana bu konuşmayı neden 3 ay sonra anlattı? Üstelik ben sormasam hiç söylemeyecekti? Birisinin sana hisleri olduğunu sezdiysen neden konuşmaya devam edersin? Bu arada karşı cinsle arkadaş olunmaz kafasında değilim. Evli bütün arkadaşlar toplanır güle oynaya sohbet ederiz. Hiç de umrumda olmaz çünkü herkes aynı masada her şey ortada olur. Küs olduğumuz dönemde birinin ilgisi hoşuna mı gitti yani? Ya ben abartıyor muyum hanımlar?
Acaba küs olduğumuz gün erkek aklı hikâyesine falan bir şey mi yazdı? Sonra konuştular ve kız aradı? gibi bir şey de olabilir. Galiba akşam mesaj ve arama kayıtlarına bakacağım. Erkek aklı diyip normalleştirip sinmek de istemiyorum. Bakınca buraya yazarım yine.Tam da küs olduğunuz günlerde kızın aradığına pek inanmadım ben. Bu kadar zamanlama tesadüf olamaz. O dönem eşin onu aramış olabilir teselli aradıysa. Kızın evleneceğini öğrenmiş konu kapanmış. Sana bu şekilde anlatacak hali yok biraz evirip çevirmiş vicdanını rahatlatmış.
Kiza kinlenecek bir şey yok aslında eğer eşiniz hakliysa kız evli olduğunu öğrendiği için bır daha aramamis demek oluyorIşin bu yönünü kesinlikle düşündüm. Hayatımda görmediğim kıza kinlenmek istemiyorum açıkçası.
Karışmaz belki ama küsüz diye ilgi hoşuna gittiyse bu da ağır geliyor bana. Flört etmemiş, açık kapı bırakmamış diyelim. Ama içten içe egosunu okşamış diye yorumluyorum. Keşke elimde daha fazla veri olsaydı.Eşinizin karakteri nasıl ? Yani aklı karisacak kadar karaktersiz mi ? Eşin arasaydi başka derdim de aramış kapatamamis olabilir.
Biz nişanlıyken eşimin erkek bir arkadaşı daha nişanlıydı. Hep beraber tüm arkadaşları toplanıp eğlenmeye çıkmıştı. Ben çıkmamıştım işim yoğundu. Bitince eğlence nasıl geçti diye sorduğumda şöyle bir şey anlattığını hatırlıyorum. "Ben otururken eski bir kız arkadaş yanıma geldi. Benimle çok sohbet etmeye çalıştı ve eğlenceden sonra kahve içmek istiyor gibi hissettim. Sonra nişanlı arkadaşım gelip ee damat, nasıl gidiyor dedi ve kız damat lafını duyunca şok olup uzaklaştı." Erkek arkadaşı ona damat diye hitap etmiştir doğrudur çünkü bizim de düğün yakındı. Acaba aynı kız mı yanına giden? Parçaları mı birleştiriyorum kuruntularımda boğuluyorum Allah hayretsin.Bence bu kizlarin hisleri olduğunu biliyordu. Küs olduğun dönemde kıza ulaştı. Kızın evleneceğini öğrendi. Sonra kız iş yardımı istedi. Online yardım edip konuyu kapattı. Ben kızın evleneceği kişiyi soracağını düşünmüyorum. Sana olayı çevirerek anlatmış gibi geldi bana.
Verdiğin bu tarz detaylardan dolayı eşin o kızla uzun süredir iletişim halinde gibi geldi bana.Siz böyle yazınca şey hatırladım. Bir dizi var ya şerbetli olan. Bir süre önce onu birlikte izlerken görkem karakteri üzerinden aa benim de üniversitede bir arkadaşım vardı, önce kapalıydı sonra açıldı dedi. Sonra bu açılma hikâyesinin arka planını anlattı vesaire. O kız da bu kızdı. Sürekli hakkında dipnot veriyor, bilinçaltında mi kalmış nedir. Adını hatırlamıyorum ama ya.Belki ortak bir arkadaşımıza sorardım hiç bu konuyu çaktırmadan.
Aynı kişi bence.Biz nişanlıyken eşimin erkek bir arkadaşı daha nişanlıydı. Hep beraber tüm arkadaşları toplanıp eğlenmeye çıkmıştı. Ben çıkmamıştım işim yoğundu. Bitince eğlence nasıl geçti diye sorduğumda şöyle bir şey anlattığını hatırlıyorum. "Ben otururken eski bir kız arkadaş yanıma geldi. Benimle çok sohbet etmeye çalıştı ve eğlenceden sonra kahve içmek istiyor gibi hissettim. Sonra nişanlı arkadaşım gelip ee damat, nasıl gidiyor dedi ve kız damat lafını duyunca şok olup uzaklaştı." Erkek arkadaşı ona damat diye hitap etmiştir doğrudur çünkü bizim de düğün yakındı. Acaba aynı kız mı yanına giden? Parçaları mı birleştiriyorum kuruntularımda boğuluyorum Allah hayretsin.
Yani kitap kurdu dikkat ettiysen hep sorduğunda her defasında cevap vermiş. Geçiştirmemiş. Ama her defasında da o kızın ilgisi olduğundan bahsetmiş. Bunu bir insan niye yapar ki ? Gerçekten düşündürücü. Mesela bir kişinin bana duyguları olsa ve ben o kişiyi gerçekten önemsemesem bir de üstüne nişanlı olsam o kişi benim için hiç bir şey ifade etmez. Eşin kendisine duyulan ilginin farkında imiş ama bunu hiç uzaklaştırmamış gibi. Sakladığı bir şey olabilir. Bana pek güven vermedi.Biz nişanlıyken eşimin erkek bir arkadaşı daha nişanlıydı. Hep beraber tüm arkadaşları toplanıp eğlenmeye çıkmıştı. Ben çıkmamıştım işim yoğundu. Bitince eğlence nasıl geçti diye sorduğumda şöyle bir şey anlattığını hatırlıyorum. "Ben otururken eski bir kız arkadaş yanıma geldi. Benimle çok sohbet etmeye çalıştı ve eğlenceden sonra kahve içmek istiyor gibi hissettim. Sonra nişanlı arkadaşım gelip ee damat, nasıl gidiyor dedi ve kız damat lafını duyunca şok olup uzaklaştı." Erkek arkadaşı ona damat diye hitap etmiştir doğrudur çünkü bizim de düğün yakındı. Acaba aynı kız mı yanına giden? Parçaları mı birleştiriyorum kuruntularımda boğuluyorum Allah hayretsin.
Arkadaş olsalar ve bu konuları istişare etseler cidden umrumda olmaz. Arkadaş değiller ve senede bir kere bile görüşmüyorlar. Telefonunu göster demek istiyorum ama böyle vurguladıkça eşeğin aklına karpuz kabuğu mu olur?Verdiğin bu tarz detaylardan dolayı eşin o kızla uzun süredir iletişim halinde gibi geldi bana.
Evlenme teklifinden kocana ne, iş durumundan kocana ne!?
Aşırı iyi huylu davranıyor son 24 saattir. Yani zaten ters huylu birisi değil ama bu üst düzey sakinlik sinirlerimi bozdu. Konuyu da hiç açmadık ikinci kez.Yani kitap kurdu dikkat ettiysen hep sorduğunda her defasında cevap vermiş. Geçiştirmemiş. Ama her defasında da o kızın ilgisi olduğundan bahsetmiş. Bunu bir insan niye yapar ki ? Gerçekten düşündürücü. Mesela bir kişinin bana duyguları olsa ve ben o kişiyi gerçekten önemsemesem bir de üstüne nişanlı olsam o kişi benim için hiç bir şey ifade etmez. Eşin kendisine duyulan ilginin farkında imiş ama bunu hiç uzaklaştırmamış gibi. Sakladığı bir şey olabilir. Bana pek güven vermedi.