- 10 Şubat 2017
- 4.754
- 40.929
- 508
- Konu Sahibi gurtmingotam
-
Çok teşekkür ederim hazalım çok sevindim beğenmene canımAslicim yine harikasin vallahi
Yapmaktan da yemekten de keyif aldigim tarif
Ellerine sağlık hayatim
Teşekkür ederim canımEllerine saaglık canım basarılar
eline sağlık başarılar
Çok teşekkürlerElinize sağlık, yarışmada başarılar.
Ellerine sağlık canım ,poğaçaların çok cici olmuş,başarılar diliyorum6-8 kişilik
---15 adet çıkıyor
--- 15dk hazırlama
--- 180 derece
--- yaklaşık 1 saat pişme süresi (fırına göre değişkenlikler olabilir)
Merhaba güzel bi poğaça tarifim var sizlere pufidik pufidik şirin çay saatlerinize eşlik edebilecek hem görüntüsüyle hem tadıyla sizi kendine hayran bırakacak
Geçelim tarifimize
Malzemeler:
-yarım su bardağı ılık süt
-yarım su bardağı su
-yarım paket instant kuru maya
-yarım su bardağı sıvı yağ
-5 su bardağı un
-yarım çorba kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
İçi malzemesi:
-kıyma
-yeşil ve kırmızı biber
-Soğan
-Peynir
- 1tatlı k.Salça
-Tuz
-K.biber istediğiniz malzemeyi kullanmakta özgürsünüz evde ne varsa kullanabilirsiniz.
İlk olarak kuru maya, ılık su ve sütü karıştırıp içerisine şeker,sıvı yağ ve tuzunu ekleyip unu azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Poşette yada streç film ile mayalanması için bir kenara alıyoruz. Ardından küp küp doğradığımız soğanı yağda kavurup kıyma,salça ve baharatlarını da ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Peynirli harcımız içinde biberleri doğrayıp peyniri içine ufalıyoruz. Mayalanan hamurumuzun gazını almak için hafif bi yoğuruyoruz ki çok kabarmasın fırında ama kabarık daha bir puf poğaçalırım olsun isterseniz bu işlemi yapmayabilirsiniz ama o karnı yarık olan kısmı içe doğru kapanabilir kapalı poğaçalarda daha uygun olur. Sonrasında ceviz kadr parçalar alıp 15 cm kadar çapta açıyoruz ve iki yanına birer çizik atıyoruz bıçak yardımı ile çiziklerin orta kısmına harcımızı yerleştirim iki kenarını biri biri üzerine kapatıyoruz. Yumurta sarısı ve bir miktar sıvıyağını karıştırıp poğaçalarımıza sürüyoruz ve fırınımızın orta kısmına yerleştiriyoruz. Arzuya göre susam gibi malzemeler ile de süsleyebilirsiniz.herkese afiyet olsun yeni tarifler ile görüşmek ümidiyle sevgiyle hoşçakalın...
Eki Görüntüle 2131924 Eki Görüntüle 2131925 Eki Görüntüle 2131926 Eki Görüntüle 2131927 Eki Görüntüle 2132055 Eki Görüntüle 2132056 Eki Görüntüle 2132057 Eki Görüntüle 2132058 Eki Görüntüle 2132060 Eki Görüntüle 2132061
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık canım ,poğaçaların çok cici olmuş,başarılar diliyorum
Sunum şekil hepsi harika6-8 kişilik
---15 adet çıkıyor
--- 15dk hazırlama
--- 180 derece
Merhaba güzel bi poğaça tarifim var sizlere pufidik pufidik şirin çay saatlerinize eşlik edebilecek hem görüntüsüyle hem tadıyla sizi kendine hayran bırakacak
Geçelim tarifimize
Malzemeler:
-yarım su bardağı su
-5 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
İçi malzemesi:
-kıyma
-yeşil ve kırmızı biber
-Soğan
-Peynir
- 1tatlı k.Salça
-Tuz
-K.biber istediğiniz malzemeyi kullanmakta özgürsünüz evde ne varsa kullanabilirsiniz.
İlk olarak kuru maya, ılık su ve sütü karıştırıp içerisine şeker,sıvı yağ ve tuzunu ekleyip unu azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Poşette yada streç film ile mayalanması için bir kenara alıyoruz. Ardından küp küp doğradığımız soğanı yağda kavurup kıyma,salça ve baharatlarını da ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Peynirli harcımız içinde biberleri doğrayıp peyniri içine ufalıyoruz. Mayalanan hamurumuzun gazını almak için hafif bi yoğuruyoruz ki çok kabarmasın fırında ama kabarık daha bir puf poğaçalırım olsun isterseniz bu işlemi yapmayabilirsiniz ama o karnı yarık olan kısmı içe doğru kapanabilir kapalı poğaçalarda daha uygun olur. Sonrasında ceviz kadr parçalar alıp 15 cm kadar çapta açıyoruz ve iki yanına birer çizik atıyoruz bıçak yardımı ile çiziklerin orta kısmına harcımızı yerleştirim iki kenarını biri biri üzerine kapatıyoruz. Yumurta sarısı ve bir miktar sıvıyağını karıştırıp poğaçalarımıza sürüyoruz ve fırınımızın orta kısmına yerleştiriyoruz. Arzuya göre susam gibi malzemeler ile de süsleyebilirsiniz.herkese afiyet olsun yeni tarifler ile görüşmek ümidiyle sevgiyle hoşçakalın...
Eki Görüntüle 2131924 Eki Görüntüle 2131925 Eki Görüntüle 2131926 Eki Görüntüle 2131927 Eki Görüntüle 2132055 Eki Görüntüle 2132056 Eki Görüntüle 2132057 Eki Görüntüle 2132058 Eki Görüntüle 2132060 Eki Görüntüle 2132061
Teşekkürler beğenmenize sevindimSunum şekil hepsi harika
Beğenmemek ne mümkünÇok teşekkür ederim hazalım çok sevindim beğenmene canım
Diyetteyiz ayol niye baktım şimdi ben bunlara eline saglik tam bir felaket bunlar6-8 kişilik
---15 adet çıkıyor
--- 15dk hazırlama
--- 180 derece
Geçelim tarifimize
Malzemeler:
-yarım su bardağı su
-5 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
İçi malzemesi:
-kıyma
-yeşil ve kırmızı biber
-Soğan
-Peynir
- 1tatlı k.Salça
-Tuz
Teşekkür ederim tuzsuzum ruhumDiyetteyiz ayol niye baktım şimdi ben bunlara eline saglik tam bir felaket bunlar
Benimkinin neyi var ki canım hepsi bir şahane ama içindekini önceden görmek daha güzel bence şahane olmuş yumuşacık poğaça hic yapamıyorum ben ilk defa bu pogacam bu kadar iyi oldu o da ekşi mayadan sanırım yoksa sert oluyorlarTeşekkür ederim tuzsuzum ruhumSeninkilerin yanında sönük kalıyorlar
Çok sağol canım bnm aynen isteyen seçiyor neli seviyorsa güzel oluyor yoğurt yada margarin filan koyunca daha sert oluyor sütle yapınca yumuşacık oluyor asıl maharet orda zaten mayasıda el emeğiBenimkinin neyi var ki canım hepsi bir şahane ama içindekini önceden görmek daha güzel bence şahane olmuş yumuşacık poğaça hic yapamıyorum ben ilk defa bu pogacam bu kadar iyi oldu o da ekşi mayadan sanırım yoksa sert oluyorlar
Ya benim en muzdarip konum bu sütle yada yoğurtla farketmiyor inadima olmuyor yaaa ahahahhahah napiyim herşeyi de yapmayayım dimi birini de başkaları yapsın ben yiyimÇok sağol canım bnm aynen isteyen seçiyor neli seviyorsa güzel oluyor yoğurt yada margarin filan koyunca daha sert oluyor sütle yapınca yumuşacık oluyor asıl maharet orda zaten mayasıda el emeği
AllahYa benim en muzdarip konum bu sütle yada yoğurtla farketmiyor inadima olmuyor yaaa ahahahhahah napiyim herşeyi de yapmayayım dimi birini de başkaları yapsın ben yiyim
Aman napiyim bende yapmıyorum ha şöyle bir durum var benim fırınım sadece fanli çalışıyor belki onun etkisi vardır ayarlanmıyor fansiz diye ondanda oluyor olabilir tasinirken aticam zaten bunuda kurtulucamAllahneden ki acaba yani canım ne marifetler var sende bu nazar boncuğu olsun öyleyse
Bak ondan olabilir işte belki benim altlı üstlü fan ayarı yok zatenAman napiyim bende yapmıyorum ha şöyle bir durum var benim fırınım sadece fanli çalışıyor belki onun etkisi vardır ayarlanmıyor fansiz diye ondanda oluyor olabilir tasinirken aticam zaten bunuda kurtulucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?