Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İns guzel haberler alirsin canim.. Gelismelerden haberdar edersen sevinirim..
Doktor yine iyi sıkıntı yaratacak değerde degil dedi cok şükür şimdilik yolunda görünüyor hersey insss doğsa da sıkıntılı Zaman'ları atlattık sanırım ama bnm iç çamaşırında az da olsa hep bozuk para büyüklüğünde hep bi ıslaklık oluyor acaba idrar mi kaçırıyorum Bebeğin suyu mu onu cok merak ediyorum doktorda suyu değildir diyor ama hic test falan yapmadan nereden bilebilir ki

Kendi akıntımı düşününce seninki çok az geldi :) bende sanırım idrar kaçırmada var. Çünkü çok fazla ıslaklık oluyo nerdeyse yarim bardak bazen oluyo diyebilirim, üstümü bile islatiyor. Bide doktorum ilk su geldiğinde amnisure test yapmıştı tam emin olmak için gerçektende şuymuş, geçen hafta yine yaptık yine akmaya devam ediyo. Sizde yapsaniz en azından emin olursunuz.
Evet tehlikeli zamanları atlattık çok şükür. Kontrol için hastaneye gittiğimde 34+5 te bir bebek doğmuştu, 2400 gr 46 cm di. Hic küveze girmesine bile gerek kalmamış. Beklenmedik bir erken doğum olmuş, yani bizim gibide iğne filan daha önce vurdurmamis. Ama doğum sırasında çektiği ağrı ile bebegin ciğerleri gelişmiş demişti ebe. Zaten bizim gibi erken doğum riskli gebelerde bebekler stress altında olduğu için ciğer gelişimi daha hızlı oluyormuş dedi doktorlar. İnşallah hepsi sağlıklı hayırlı bir şekilde doğarlar.

A
amnisure testi nasıl Yapılıyor cnm ya ben özele gidiyorum yapmadılar olmadı üniversite hastanesi acile gitsem yaparlar mi

Bide dogum tarihi icin birsey dediler mi sana bnm doktorum artık normal bile yapabilirsin diyor ama bn 4 hafta daha bu strese nasıl dayanırım bilmiyorum

A

amnisure testi nasıl Yapılıyor cnm ya ben özele gidiyorum yapmadılar olmadı üniversite hastanesi acile gitsem yaparlar mi

Bende özele gidiyorum, devlette yaparlar mi bilmiyorum normalde heryerde yapılması lazim. Kulak çubuğuna benzer daha uzun bir çubukla vajinadan su alıyorlar. Şişenin içine koyuyo ordan bekletiyo biraz ondan sonra tam görmedim ama gebelik testi gibi bisey aslında 5 dk bekliyo eğer çift çizgi varsa bebegin suyu geliyor demek oluyor. İnternettede satiliyor galiba belki ezcanedede vardır. Biz 80 tl ödemiştik.

Bide dogum tarihi icin birsey dediler mi sana bnm doktorum artık normal bile yapabilirsin diyor ama bn 4 hafta daha bu strese nasıl dayanırım bilmiyorum

Ben kontroldeyken 34+5 te doğum yapan biri vardı, kendisi istediği için sezeryan olmuş ama yoksa doktorum sen olsaydın kesin normal yapardık dedi. Artık eğer bebeğin durumu ve annenin durumu müsaitse normal doğum yapılabiliyor bu haftada. Doktor bana tam bir tarih vermedi ama 38e kadar dayanırsan artık seni hastaneye yatırırım dedi. Benim bide hamileliğim çok kanamalı geçti nerdeyse hep yattım diyebilirim. 37. Haftadan önce olma olasılığı bende hep vardı, simdi bide suda gelince risk dahada arttı sanırım. Herşeyin hayırlısı artık

Bi
bizimde ilk su azalmasını öğrendiğimde doktor spekulumla açtı baktı su gelmesi yok dedi ama belki o baktığı an gelmiyordu zaten su sızıntısı varsa bnde cok az azdır cok olsa çamaşırım cok islanirdi galiba ama iste bozuk para kadar olursa o kadar

Bende ilk başta çoktu çizgiler çok belirgindi. Bu son yaptığımız da hafif ıslaklık vardı, ikinci çizgi hafif çıktı. Büyük olasılıkla bendede sızıntıya döndü.

Kes
Bende ilk başta çoktu çizgiler çok belirgindi. Bu son yaptığımız da hafif ıslaklık vardı, ikinci çizgi hafif çıktı. Büyük olasılıkla bendede sızıntıya döndü.
. Keske bana da yapsalar hic teklif bile etmediler oyle bi testi ben mi cok evhamliyim onlar mi rahat anlamiyorum

Kes
. Keske bana da yapsalar hic teklif bile etmediler oyle bi testi ben mi cok evhamliyim onlar mi rahat anlamiyorum

İlk suyum geldiğinde doktorum izinli olduğu için evimin yakınındaki arasira gittiğim doktora gitmistim oda sadece ultrasondan bakıp suda azalma var, eve gidip dinlenin, çok sıkıntı olursa gebeliği sonlandiririz demişti, bide antibiyotik verip göndermisti. Daha sonra kendi doktorumu aradım ve nasıl emin oluyo test yaptımi dedi, yok bisey yapmadı diyince gel dedi ve uygulamayı çok eksik buldu. Hemen test yaptı emin olduktan sonrada ciğer için iğne yaptı. Diğer doktor hic bahsetmedi bile bunlardan. Evham konusuna gelince şuana kadar 7 doktora gittim, kendi doktoruma da gidiyordum ayni zamanda ama kendi doktorum hariç hic birini yeterli bulmadim. O yüzden evhamlı olduğunuzu düsünmeyin bence onlar rahatlar. Bir can taşıyoruz bize emanet edilmiş. En iyi şekilde yapmalıyız bu görevi bence.

Ben de uc farklı doktora gittim biri su az iki tanesinde yeterli suyun dedi ama hiçbiride yüzde yüz güven vermiyor artık başka doktorada gitmek istemiyorum o kadar cok ultrasona girdim ki bu sefer bebeğe ultrason zarar verir mi diye düşünüyorum Allah'a emanet artık bana randevuyu haftada 1 veriyorlar bn dayanamıyorum 1 haftaya

Bende şimdiye kadar haftada 2 kere gittim doktor riskli zamanı atlattık suda iyi haftada 1 gel dedi, bakalım banada zor geliyo günleri sayıyorum :)

Bende şimdiye kadar haftada 2 kere gittim doktor riskli zamanı atlattık suda iyi haftada 1 gel dedi, bakalım banada zor geliyo günleri sayıyorum :)
İnşşş Sağlıcakla kavuşuruz yavrularımıza senin bebişin cinsiyeti ne?

Arkadaslar bebegimin hareketleri yine azaldi. Moralim bozuluyo sabahtan beri on hareket olmadi.suyuyla alakali degildir ins. İki saat daha hareket olmazsa dr gidicem..

Arkadaslar bebegimin hareketleri yine azaldi. Moralim bozuluyo sabahtan beri on hareket olmadi.suyuyla alakali degildir ins. İki saat daha hareket olmazsa dr gidicem..

Benimde bazen belirgin bir şekilde azalıyor. Çikolata dondurma tarzı şeyler yediğimde bazen fark ediyor. Yada elimle karnını oksuyorum adini söylüyorum hafif ritimlerle vuruyorum o zamanda bi hareket ettiği oluyor. Bi deneyebilirsin. İnşallah bi sorun yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…