Peki cnm bebeğinin hareketleri nasıl bn bugun hareket sayısını az değilde eskisine gore daha Güçsüz hissediyorum neden acaba hareket takip etmekten psikolojim bozulduMerhaba bende sizinle ayni durumdayım ve kendi yaşadıklarımı paylaşmak istedim :) şuan 34+0 dayım ve 28+6 dan beri suyum geliyo. 29+1 de akciğerleri için iğne yapıldı. 5 haftadır haftada 2 kere doktor kontrolüne gidiyorum. Her defasında nst ye bağlanıyorum ve suyuna bakıyor doktorum. Haftada bir de crp ve tam kan sayımı tahlili yaptırıyorum. Enfeksiyona bakıyor doktorum. Sürekli yatıyorum bol su içmeye çalışıyorum. Su içmenin direk bebek suyuna bi etkisi yok demişti doktorum ama enfeksiyon artmaması ve idrar yollarını temizlemek için daha çok bol su öneriyorlarmiş.
Ve bebeğinizin eğer igneden sonra kilo alimi gelişimi yavaşladıysa bu normalmiş ve iğneden kaynaklanıyormuş. Doktor iğne olduktan bi kaç hafta sonra yeniden toparlamaya baslar demişti.
Biraz uzun oldu herhalde :) Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
Peki cnm bebeğinin hareketleri nasıl bn bugun hareket sayısını az değilde eskisine gore daha Güçsüz hissediyorum neden acaba hareket takip etmekten psikolojim bozuldu
Arkadaşlar bende sizinle aynı durumdayim.24 haftalık suan.18 haftalikken suyun sınırda olduğu söylendi hala şu sınırda yaptırmadigimiz test tahlil kalmadı.bebekle alakali sorun olup olmadığına da bakildi.suyun az olması durumunda ilk bakılan bebeğin böbrekleri çalışıp çalışmadığı.alaha şükür bebeğimde sorun yok.amniyosentez de yaptırdım o da temiz çıktı. En sonunda trombofili paneli yapıldı. Bende genetik kan pıhtılaşma durumu varmış bugünden itibaren kan sulandırıcı iğne başladık doğuma kadar kullanacam.bu iğneyle su atabilirmis ins artar da bebeğim zamanını doldurup doğar sağlıkla.
Bende suan 24 haftamdayim 19 dan itibaren suyum bitme seviyesine geldi benimde. Cok fikir aldim cok okudum bu konuda doktorlar ilk bobreklerden supheleniyor ayrintili ultrason temizse trombofili paneli igg igm vs herhangi bir enfeksiyon varmi buna bakiliyor. Cok ekxem olursada kordosentez yapilip bebegin dna koromozomlari inceleniyor. O tehlikeli ben yaptirmadim zaten su az siz amniyosenteze boyle bir durumda iyi cesaret etmissiniz.Arkadaşlar bende sizinle aynı durumdayim.24 haftalık suan.18 haftalikken suyun sınırda olduğu söylendi hala şu sınırda yaptırmadigimiz test tahlil kalmadı.bebekle alakali sorun olup olmadığına da bakildi.suyun az olması durumunda ilk bakılan bebeğin böbrekleri çalışıp çalışmadığı.alaha şükür bebeğimde sorun yok.amniyosentez de yaptırdım o da temiz çıktı. En sonunda trombofili paneli yapıldı. Bende genetik kan pıhtılaşma durumu varmış bugünden itibaren kan sulandırıcı iğne başladık doğuma kadar kullanacam.bu iğneyle su atabilirmis ins artar da bebeğim zamanını doldurup doğar sağlıkla.
Bende suan 24 haftamdayim 19 dan itibaren suyum bitme seviyesine geldi benimde. Cok fikir aldim cok okudum bu konuda doktorlar ilk bobreklerden supheleniyor ayrintili ultrason temizse trombofili paneli igg igm vs herhangi bir enfeksiyon varmi buna bakiliyor. Cok ekxem olursada kordosentez yapilip bebegin dna koromozomlari inceleniyor. O tehlikeli ben yaptirmadim zaten su az siz amniyosenteze boyle bir durumda iyi cesaret etmissiniz.
Birde gonlunuzu ferah tutun kan pihtilasmasi cikmis bende hic bir sebep yok bulunamadi. Kan sulandirici igne cogaltiyor ama bende plesenta previa oldugu icin onuda olamiyorum. Kanama yapar bu bebek icin daha riskli dedi doktorum. Insallah duzelir su. Bende cok umutluyum. Yarisina geldik sonunu hayirlarla saglikla da gormeyi nasip etsin ins. Mevlam...
Bnde mi alsam el doppleri acaba yoksa baska hiçbirşey düşünemez oldum nerden aldınız el doppleriniBazı günler çok hissediyorum, bazı günler ise sanki karnım boş gibi geldiği oluyor. Öyle zamanlarda da el dopplerim var, onunla kalp atışlarına bakıyorum. Ancak öyle için rahat ediyor. Doktor günde en az 10 kere olması lazim demişti. Bazen bi tekme başlıyor 5 dk sürüyor belki hic saymiyorum bile. Ama dinleme aleti olmasa bende çok endişelenirdim kesinlikle. İster istemez insani huzursuz ediyor çünkü.
Bnde mi alsam el doppleri acaba yoksa baska hiçbirşey düşünemez oldum nerden aldınız el dopplerini
Aynen oyle o kadar bunaldım ki artık doğsun gözümün önünde olsun bile istiyorum içeride nasıl oldugunu bilmeden beklemek işkence gibi resmenBenim ablam doktor olduğu için onda fazla vardı bana verdi. Plusmed marka olanını kullanıyorum. Ama internette çok çeşit var. Bence alınabilir birşey insani rahatlatıyor. Yoksa doktordan çıkamazdım.
Aranızda perinotoloji uzmanına görünen var mi kızlar bn bi iki yere baktiM da randevuları 700 tl den Başlıyor uygun bildiginiz bi yer var mi
Merhaba kızlar bizde 32+2 deyiz.2 gün önce öğrendik suyumuzun azaldığını.2 hafta önceki kontrolde normaldi.su için 40 dedi çok fazla anlamam ama 100 olması gerekiyormus galiba.bize yatış verdi.2 gundur nst te bağlıyorlar onda da bir sorun çıkmıyor.maşallah hareketleri de yerinde.ama hastanede olmak yipratiyor insanı.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Bnmde oyle 30. Haftada gittiğimde birşey yoktu 32 de gittiğimde azaldığını öğrendim 2 haftadır sürekli kontroldeyim Perşembe gün gittim suyu fena değil dedi doktor bu sürede hep soluma yattım cok su içtim Havuç suyu içtim sabah akşam bi de armut yedim biraz arttı galiba cm sini bilmiyorum şu an ama doktor 10 gün sonra gel dediğine göre iyidir durumum galiba tabi ben 10 gün beklemem bebek hareketleri iyi masallah o yüZden çok gidip ultrasona da girip durmak istemiyorumMerhaba kızlar bizde 32+2 deyiz.2 gün önce öğrendik suyumuzun azaldığını.2 hafta önceki kontrolde normaldi.su için 40 dedi çok fazla anlamam ama 100 olması gerekiyormus galiba.bize yatış verdi.2 gundur nst te bağlıyorlar onda da bir sorun çıkmıyor.maşallah hareketleri de yerinde.ama hastanede olmak yipratiyor insanı.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
bi de hastanede kaç gün kalacakmışsın onu söylediler miMerhaba kızlar bizde 32+2 deyiz.2 gün önce öğrendik suyumuzun azaldığını.2 hafta önceki kontrolde normaldi.su için 40 dedi çok fazla anlamam ama 100 olması gerekiyormus galiba.bize yatış verdi.2 gundur nst te bağlıyorlar onda da bir sorun çıkmıyor.maşallah hareketleri de yerinde.ama hastanede olmak yipratiyor insanı.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
B
bi de hastanede kaç gün kalacakmışsın onu söylediler mi
Gözün Aydin Yarin bnde gitcem kontrole bnm de en son gittiğimde fena degil Demişti doktor yine iyi haberler alırım insss bnmde uc gundur hareketler cok iyiydi bugun biraz yavaşladı galiba bebişlerin gunu Gününü tutmuyorDun kontroldeydim arkadaslar. Suyum hala7 cm. Artma yok ama cok sukur azalmada yok. Dr 37 yi tamamlamayi istiyo sanirim sonra alcak. İns oncesinde almak zorunda kalmaz. Nst ye girdim oda guzel cikti cok sukur. Hareketleride duzeldi. İns 2 hafta daha gayret etsek hersey guzel olacak..
İns guzel haberler alirsin canim.. Gelismelerden haberdar edersen sevinirim..Gözün Aydin Yarin bnde gitcem kontrole bnm de en son gittiğimde fena degil Demişti doktor yine iyi haberler alırım insss bnmde uc gundur hareketler cok iyiydi bugun biraz yavaşladı galiba bebişlerin gunu Gününü tutmuyor
Canim baya dusuk senin dr lar nediyo? Kacinci haftadaydin sen?Kızlar bizim suyumuz 34 e dusmus sizin onerilerinizle bizde havuç suyu ve armuda başladık yarın tekrar USG hayırlısı.bu arada ignemizde yapıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?