Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Peki cnm bebeğinin hareketleri nasıl bn bugun hareket sayısını az değilde eskisine gore daha Güçsüz hissediyorum neden acaba hareket takip etmekten psikolojim bozuldu

Peki cnm bebeğinin hareketleri nasıl bn bugun hareket sayısını az değilde eskisine gore daha Güçsüz hissediyorum neden acaba hareket takip etmekten psikolojim bozuldu

Bazı günler çok hissediyorum, bazı günler ise sanki karnım boş gibi geldiği oluyor. Öyle zamanlarda da el dopplerim var, onunla kalp atışlarına bakıyorum. Ancak öyle için rahat ediyor. Doktor günde en az 10 kere olması lazim demişti. Bazen bi tekme başlıyor 5 dk sürüyor belki hic saymiyorum bile. Ama dinleme aleti olmasa bende çok endişelenirdim kesinlikle. İster istemez insani huzursuz ediyor çünkü.

Bende suan 24 haftamdayim 19 dan itibaren suyum bitme seviyesine geldi benimde. Cok fikir aldim cok okudum bu konuda doktorlar ilk bobreklerden supheleniyor ayrintili ultrason temizse trombofili paneli igg igm vs herhangi bir enfeksiyon varmi buna bakiliyor. Cok ekxem olursada kordosentez yapilip bebegin dna koromozomlari inceleniyor. O tehlikeli ben yaptirmadim zaten su az siz amniyosenteze boyle bir durumda iyi cesaret etmissiniz.
Birde gonlunuzu ferah tutun kan pihtilasmasi cikmis bende hic bir sebep yok bulunamadi. Kan sulandirici igne cogaltiyor ama bende plesenta previa oldugu icin onuda olamiyorum. Kanama yapar bu bebek icin daha riskli dedi doktorum. Insallah duzelir su. Bende cok umutluyum. Yarisina geldik sonunu hayirlarla saglikla da gormeyi nasip etsin ins. Mevlam...

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin . Gerçekten zor bir durum. Bir tanıdıktada yuksek tansiyon sorunu vardı, ve bebeğini 26. Haftasında doğurmak zorunda kaldı. 1 ay kuvezde kaldıktan sonra yaşamına devam etti. Eğer yaşıyacak günü varsa, ne sorun olursa olsun ne kadar erken doğarsa doğsun yasiyorlar.
Sizde inşallah daha uzun haftalara kadar dayanabilirsiniz.

Bnde mi alsam el doppleri acaba yoksa baska hiçbirşey düşünemez oldum nerden aldınız el dopplerini

Bnde mi alsam el doppleri acaba yoksa baska hiçbirşey düşünemez oldum nerden aldınız el dopplerini

Benim ablam doktor olduğu için onda fazla vardı bana verdi. Plusmed marka olanını kullanıyorum. Ama internette çok çeşit var. Bence alınabilir birşey insani rahatlatıyor. Yoksa doktordan çıkamazdım.

Benim ablam doktor olduğu için onda fazla vardı bana verdi. Plusmed marka olanını kullanıyorum. Ama internette çok çeşit var. Bence alınabilir birşey insani rahatlatıyor. Yoksa doktordan çıkamazdım.
Aynen oyle o kadar bunaldım ki artık doğsun gözümün önünde olsun bile istiyorum içeride nasıl oldugunu bilmeden beklemek işkence gibi resmen

Aranızda perinotoloji uzmanına görünen var mi kızlar bn bi iki yere baktiM da randevuları 700 tl den Başlıyor uygun bildiginiz bi yer var mi

Aranızda perinotoloji uzmanına görünen var mi kızlar bn bi iki yere baktiM da randevuları 700 tl den Başlıyor uygun bildiginiz bi yer var mi

İnternette perinatalog melih atahan güvene rastlamıştım. amniyon sıvısı neden azalır diye uzun bi konu vardı, 400 tane filan yorum okumuştum. Yararlı oldu. 10 cm civarı için iyi diyordu. Kendi doktorumda daha önceden sıvısı azalan hasta takibi yaptığı için ayriyetten bi doktora daha gerek olmadığını düşündüm.

isteyenler burdan da bakabilirler.

http://www.ultragebelik.com/bebegin-suyu-amniyon-sivisi-neden-azalir/

Merhaba kızlar bizde 32+2 deyiz.2 gün önce öğrendik suyumuzun azaldığını.2 hafta önceki kontrolde normaldi.su için 40 dedi çok fazla anlamam ama 100 olması gerekiyormus galiba.bize yatış verdi.2 gundur nst te bağlıyorlar onda da bir sorun çıkmıyor.maşallah hareketleri de yerinde.ama hastanede olmak yipratiyor insanı.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

40 mm ölçmüşler 100mm olması gerekiyor normal olsun diye yada 10 cm de diyebiliriz. Doktor ultrasonda 4 tane cebi ölçüyor normalde ve toplamının 10cm olması normal kabul ediliyor. Senin ki şuan tehlike azlık seviyesine yaklaşmış. Oyuzden takip altında olmak tabiki çok daha iyi. Bende ilk suyum azaldığında 1 gün kaldım takip yapıldı. Erken doğuma karşı ciğerleri gelişsin diye iğne yapılıyor. Eğer yapılmadıysa hatırlatın mutlaka. Enfeksiyon var mi yok mu diyede bakıyorlar, varsa antibiyotik başlıyorlar. Şimdiden çok geçmiş olsun. Allah yardımıcınız olsun.

Bnmde oyle 30. Haftada gittiğimde birşey yoktu 32 de gittiğimde azaldığını öğrendim 2 haftadır sürekli kontroldeyim Perşembe gün gittim suyu fena değil dedi doktor bu sürede hep soluma yattım cok su içtim Havuç suyu içtim sabah akşam bi de armut yedim biraz arttı galiba cm sini bilmiyorum şu an ama doktor 10 gün sonra gel dediğine göre iyidir durumum galiba tabi ben 10 gün beklemem bebek hareketleri iyi masallah o yüZden çok gidip ultrasona da girip durmak istemiyorum

B
bi de hastanede kaç gün kalacakmışsın onu söylediler mi

Yok cnm onu söylemediler daha.çokta bisey yaptıkları yok aslında tansiyon nst bir de ultrasona girdik bekliyoruz bakalım.bende eve gitmek istiyorum burda daha çok stres oluyorum
B

bi de hastanede kaç gün kalacakmışsın onu söylediler mi

Dun kontroldeydim arkadaslar. Suyum hala7 cm. Artma yok ama cok sukur azalmada yok. Dr 37 yi tamamlamayi istiyo sanirim sonra alcak. İns oncesinde almak zorunda kalmaz. Nst ye girdim oda guzel cikti cok sukur. Hareketleride duzeldi. İns 2 hafta daha gayret etsek hersey guzel olacak..

Gözün Aydin Yarin bnde gitcem kontrole bnm de en son gittiğimde fena degil Demişti doktor yine iyi haberler alırım insss bnmde uc gundur hareketler cok iyiydi bugun biraz yavaşladı galiba bebişlerin gunu Gününü tutmuyor

Kızlar bizim suyumuz 34 e dusmus sizin onerilerinizle bizde havuç suyu ve armuda başladık yarın tekrar USG hayırlısı.bu arada ignemizde yapıldı

İns guzel haberler alirsin canim.. Gelismelerden haberdar edersen sevinirim..

Kızlar bizim suyumuz 34 e dusmus sizin onerilerinizle bizde havuç suyu ve armuda başladık yarın tekrar USG hayırlısı.bu arada ignemizde yapıldı
Canim baya dusuk senin dr lar nediyo? Kacinci haftadaydin sen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…