Bebeğim 65 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 2,5 kilo olarak çıktı. 20 gündür evde ve sağlıklı Allah'a şükür. Sizin bebeğiniz inşallah zamanında doğar ama erken doğsa bile çok fazla endişe etmeyin, yoğun bakımlar artık çok iyi. Ve Dediğiniz gibi nasip olacaksa hiçbir şey engel olmaz. (500 gr doğan bebeklerin 1,5 kg olduklarını gördüm.)
En önemlisi moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Bebekler gerçekten hissediyor. Hastanede hiç ağlamadım. Hamileliğimde o kadar risk yaşadıktan sonra ve o kadar kötü şey okuduktan sonra prematüre de olsa mücadeleci ve savaşçı bir bebeğim olduğu için mutluydum. Tabi ki çok zor minicik bedenleri o şartlarda görmek ama onlar mücadele ederken annelerinin daha güçlü durması gerekiyor. Bebeğinizin yaşadıkları, başına gelenler ve inşallah atlattıkları kolay olmasa da sizden güç aldığını unutmayın.
Ayrıca stres ve üzüntü süt üretimini de etkiler ve doğduktan sonra bebeğinizin en büyük ilacı ve sizin bebeğiniz için yapabileceğiniz tek şey süt vermek. O yüzden kötü düşünceleri uzaklaştırıyor ve savaşçı bebeklerimizle herseye hazırlıklı olarak iyi şeyler düşünüyoruz