Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bende bugün sezeryana giricem bi kaç saat sonra bebeğim 35 i bitirdi artık doktorum riske atmak istemiyo dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar...

Bende bugün sezeryana giricem bi kaç saat sonra bebeğim 35 i bitirdi artık doktorum riske atmak istemiyo dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar...
Allahım sağlıkla kucagina almayi nasip etsin ins bizide habersiz bırakma canım güzel haberlerinizi bekliyoruz

kızlar nasılsınız doğumunuz oldu mu yoksa lütfen haberdar edin

Kizlar merhaba.dilerim hepimiz bu zor gunleri atlatip saglikla bebeklerimize kavusuruz...
ben de ayni sorundan muzdaribim maalesef.22.haftada suyum geldi.5 gun hastanede yattim.serumlar antibiyotikler...25.haftadayiz simdi ....suyumuz su an bebegin yasayabilecegi sinirda ama oldukca az...surekli su icip,tatli yiyip dinlenmeye calisiyorum.ama endiseler beynimi kemirip duruyor.burada guzel haberleri okudugumda biraz da olsa umitleniyorum.
bakalim insallah saglikla bebeklerimizi kucaklariz.Allah hepimizin yardimcisi olsun...

Bende bugün Dr gittim.10cm ölçtü suyumu.bir prof.görün dedi.çok korkuyorum.havuç suyu iceli 4 gün oldu daha .Allah yardimcimiz olsun.çok zorr

Merhabalar. Durumlarımız benziyor. Benim de 20.haftada suyum geldi. Şimdi hastanede yatıyorum suyum çok az. Karnımdan sıvı takviyesi yapmayı düşünüyorlar onu da ben istemiyorum riskli olduğu için.
Bu şekilde de takip edebiliriz dedi doktor ama ne kadar gider bilemiyorum. Sizin durumunuz nasıl şimdi inşallah iyi gidiyordur

23 hafta 4 gunlukkken benimde suyum bosaldi bir hafta once karindan su takviyesi yapildi sadece bebegin cevresinde yok dencek kadar az suyyum varmis verilen suda akmaya devm edito az az ne kadar aksada cevresinde kalir dedi dr um..12 gundur hastanede yatiyoeum antibotik tedavisi aliyorum sende durumlar nasil

Geçmiş olsun.
Benim annem bebeğini 7.5 aylik dogurdu benim yuzumden, kese patlamis ve suyu azalmis onuda 3 gun sonra doktora kontrole gidince ogrendik, doktor hemen yatirdi bebegin kalp atislarini dinledi serumla falan suyunu cogaltmaya calistilar, ondan oncede bebekte gelisim geriligi varmis anneye igne yapildi bunun icin bir ay sonra doguma alindi, ve cok guzel bir bebek dogdu. Kalpte genis ASD varmis 8 milimetre genisliginde kapanmaz dediler, bebek kac kere bogulma tehlikesi gecirdi 1 ay hastanede yattigimizi hatirlarim. Sonra Aptamil AR mama var ondan kullandik kusmasini vucud gelisimini hep o tamamladi. Simdi 17 aylik bebek ve tosuncuk tombik tombik :) Allah yardim ettide buyuttuk Allah sanada yardim etsin cok zor vallaha :)

Geçmiş olsun.
Benim annem bebeğini 7.5 aylik dogurdu benim yuzumden, kese patlamis ve suyu azalmis onuda 3 gun sonra doktora kontrole gidince ogrendik, doktor hemen yatirdi bebegin kalp atislarini dinledi serumla falan suyunu cogaltmaya calistilar, ondan oncede bebekte gelisim geriligi varmis anneye igne yapildi bunun icin bir ay sonra doguma alindi, ve cok guzel bir bebek dogdu. Kalpte genis ASD varmis 8 milimetre genisliginde kapanmaz dediler, bebek kac kere bogulma tehlikesi gecirdi 1 ay hastanede yattigimizi hatirlarim. Sonra Aptamil AR mama var ondan kullandik kusmasini vucud gelisimini hep o tamamladi. Simdi 17 aylik bebek ve tosuncuk tombik tombik :) Allah yardim ettide buyuttuk Allah sanada yardim etsin cok zor vallaha :)

Sagol canim ..insalla mutlu sona bende kavusurum rabbim kimsenin emegini bosaa cikarmasin

Merhabalar benzer durumda olanlardan biri de benim. 24+6 da suyum gelmeye başladığı için hastaneye yattım. Aslında birkaç hafta önce başlamıştı ama ben farkedememiş akıntı zannetmiştim. Idrar tahlilinde de akıntı çıkınca önemsememiştim. Ama gün geçtikçe artmaya başlayınca acaba diyerek doktorumu aradım ve 15 gündür hastanede yatıyorum hergün ultrasona giriyorum bir 3,5 cm bir 8 cm ölçülüyor su seviyesi ve hala gelmeye devam ediyor. Günde 4 litre su ve 2 küçük kutu Hindistan cevizi suyu içiyorum. Hastaneden de çıkaracak gibi görünmüyorlar(

Saklıbahçe biz 11 gün hastanede kaldık. O sürede hiç suyum gelmemişti. Kendi isteğimizle hastaneden ayrıldık. Evde yatıyorum sürekli. Suyum en son 1-2 cm kadardı. Ara ara gelmeye de devam ediyor. Antibiyotik kullanıyorum. Yarın dr kontrolümüz var. En son gelişimi haftasıyla uyumluydu. 5 lt den fazla sıvı tüketiyorum. O işlemi yaptırmaya cesaret edememiştik biz. Siz nerde yaptırdınız. İnşallah hayırlısıyla çocuklarımızı kucağımıza alırız. Benim şu an 25+0.

Malatya arastirma hasranesinde kaliyorum 3 hafta antibotik tedavisi gordum simdi ilac igne kesildi haftada bir kez su veriliyo gobekten biraz agrilarim oluyo ama dayanilmicak agri degil baska secenegimde yoktu suyu tamamiyla bitmisti cunku...drum patlak bir balon dusun diyo su verildikten sonra sizmalar oluyo ama drlarinda benimde baska secenegimiz yok..su seviyesi icin cm olarak hic olcum soylmnedi bana tek bildigim suyunun kalmadigiydi cok zor surec rabbim hepimizin yardimcisi olsun saglikli sahatli evlatlr naip etsin

Herkese mrb.. Ayni sorun bndede var 22 haftamz bitiyo ama gecen hafta ayrintili ultrasonda bebegimin suyu sinirin altinda dediler ve dokorum sanki bu durumu cok ciddiye almadi cok bol su icmemi duzenli beslenmemi soyledi bebegin suyu azalmamali dedi..baska doktra gttm oda gayet rahatti suyun brz az bol sivi tuket dedi..3,5 4 litre iciyorm su simdide havuc suyuna basliycam ve carsamba baska bi doktora gdicem.Rabbim yavrularimizi bize bgslasin..Allah onlarin dunyaya gelmesini nasip ettyse meleklerimizi korur biliyorm ama korkuyormda

Suyu azalan arkadaslar havuc suyu armut ve bol su icin bende ise yaramisti

Arkadaşlar 25 gün hastanede kontrol altında kaldıktan sonra tam 29+0 haftada hiç suyum kalmaması sebebiyle sezeryan ile doğum yaptım. Bebeğim 1200 gr doğdu ve şu anda küvözde. Umarım sizin durumumuz daha düzgün ilerler ve bebekleriniz miadında doğar. Hemen kucağınıza alırsınız. Artık dua ederken hamilelere de dua ediyorum. Çok zormuş.

S.a. arkadaslar benim de 32+2 de suyumun 7,5 cm oldugunu ogrendik. Biraz arastirdim 8 cm alti risklikabul ediliyormus. Dr kontrollerinde bebegimizin gelisimi hep bir iki hafta ileri cikarken son kontrolde on gun kadar geri cikti. Dr havuc suyu ic dedi. Acaba havuc suyu icip suyu artan var mi?

7.5 santimle korkma arkadasım. benım suan 2 cmlerde ve yasama savaşı verıyoruz. buradan okuduklarımla havuc suyu ıcmeye basladım. Allah ona nefes verecekse ve o cocuk bana nasip olacaksa hiçbirşey engel olamaz. dua etmekten baska hiçbir çaremiz yok.

nasılsınız bebeğiniz nasıl? insallah bizde sizin gibi sağlıkla kucagımıza alırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…