Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benimde su sewiyem en alt sınırdaymış.en son kontrolde iyiydi.1 ay sonra tekran gittim we doktorum çok korktu hemen tıpa yönlendirdi.tıptan randewu alamadım bende başka dr a gittim.oda alt sewiyede ama su azalmassa yaşar dedi ama gelişimi geri olur dedi.ama çok sinirliyim.bulunduğum yerin en iyi dr larına gidiyorum biri korkup başından sawdı.biri 1 ayda bi muayeneye çağırıyor.hergün kara kara düşünüyorum bebeğime bişey olacak mı?diye..hergün ağlıyorum.eşim zaten ilgisiz bişey olmaz diyip geçiştiriyor.dr ayakta kalmamamı söyledi durum ciddi dedi.buna rağmen eşim oturtturmuyor beni sürekli iş yap iş yap...bıktım herşeyden..beni kimse düşünmüyor.okadar ağır işler yapıyorum çok yoruluyorum.dün sabahtan akşama kadar neredeyse ölüyordum mahwoldum hastalandım ewde çığrına bağrına.eşimi aradım gelmedi ben doktor değilim dedi..bebeğim nasıl acaba şimdi bilmiyorum.dr fazla yoruluncada rahim baskı yapar çocuğa dedi we öylede olmuş zaten kafasında yassılık oluşmuş..napayım ben napayımmmm..o kadar üzgünüm ki!!! bu su nasıl çoğalacak..:18:

canım sen kacıncı haftandasın?nıye tıpa yonlendırdıkı.ye bence ayda bır cok gec..suan gelısım olculerı ne durumda haftasına gore yazarmısın?bol bol dınlen ama ya nıye kendını yoruyorsun esının ole olmasına uzuldum ama sen kendını dusun bencıl ol bebegın v esenden baska kımse onlemlı degıl haytta..su çoğalmıyo onu ogrenndım ben .haftadan berı beklıyorum suan 28.haftadayım yıne sınırda yıne sınrda :((ama dua edıyorum bu suyla doguma kadar gıtmek ıcın.benım doktorummoral cok onemlı dedı stres olmıyacaksın kesınle lutfen kendıne ıyı bak yorma ayakta durma...

20 haftada azalmıştı suyum.şuan 26.cı haftadayım.en son 24.cü haftada gittim doktora.20.ci haftadayken bebeğin 240 gr olduğunu we 2 hafta geriden geldiğini söylemişti.24.cü haftada ise 600gr dedi.boyunu falan hiç bişeyide söylemedi.zaten ben heyecandan sormayı bile unuttum..we 2 hafta sonra kontrolüm ama ben yinede önümüzdeki hafta gitmeye çalışacağım randewu almak zor ama offf offf...

20 haftada azalmıştı suyum.şuan 26.cı haftadayım.en son 24.cü haftada gittim doktora.20.ci haftadayken bebeğin 240 gr olduğunu we 2 hafta geriden geldiğini söylemişti.24.cü haftada ise 600gr dedi.boyunu falan hiç bişeyide söylemedi.zaten ben heyecandan sormayı bile unuttum..we 2 hafta sonra kontrolüm ama ben yinede önümüzdeki hafta gitmeye çalışacağım randewu almak zor ama offf offf...

korkma bence 2 haftalık gerılık tehlıkelı degıl 3 haftadan sonrakı tehlıkelı bana ole soledı doktor benım 27.haftada kılosu 900 gr boyu 34 cm cıktı..hareketlerı nasıl cokmu azmı?gunde 10 defa oynaması lazımmıs hareketlerını takıp et..bıdfe en onemlısı yorma kendını...

geçenlerde 3 gün hiç hareket etmedi.çok telaşlandım.şuan hareket ediyor.zaten bu beni çok mutlu ediyor.o hareket ettikçe bütün sıkıntılarımı unutuyorum.yorulma meselesine gelincede o zor..zaten tansiyonum düşük we en düşük sewiyede ilerliyor kan değerlerimde çok düşük yıllardır böyle..kalbim kırık gönlüm kırık...önemsenmiyorum..eğer iş yapıp durmasam eşim sürekli hakaret ediyor..artık hayata dayanamayacak haldeyim...bebeğim sağlığına kawuşsun tek isteğim bu...

korkma bence 2 haftalık gerılık tehlıkelı degıl 3 haftadan sonrakı tehlıkelı bana ole soledı doktor benım 27.haftada kılosu 900 gr boyu 34 cm cıktı..hareketlerı nasıl cokmu azmı?gunde 10 defa oynaması lazımmıs hareketlerını takıp et..bıdfe en onemlısı yorma kendını...

cnm suyun kaç cm di senin?

bende 32 haftalık suyumun azalması nedeniyle sezeryanla dogum yaptım bebeğim 1,960 gram 42 cm dogdu benndoktora gittim kontrol için doktor suyumun azaldıgını ve 2 gün müşade altına almamız gerektiğini söledi ben eve gidip dinleneyim dedim cünkü bebeğim cok küçüktü doğurmak istemiyordum hemen ama doktor istemedi zaten bebegimin 2 günün sonunda kalp atısları azaldı ve hemen sezeyana aldılar yani bu hafife alıncak bişey degil kesinlikle doktor kontrolünde olmalısınız bebeğiniz tehlikeye girebilir ... simdi EYMEN' im cok iyi masallah .....

bende 32 haftalık suyumun azalması nedeniyle sezeryanla dogum yaptım bebeğim 1,960 gram 42 cm dogdu benndoktora gittim kontrol için doktor suyumun azaldıgını ve 2 gün müşade altına almamız gerektiğini söledi ben eve gidip dinleneyim dedim cünkü bebeğim cok küçüktü doğurmak istemiyordum hemen ama doktor istemedi zaten bebegimin 2 günün sonunda kalp atısları azaldı ve hemen sezeyana aldılar yani bu hafife alıncak bişey degil kesinlikle doktor kontrolünde olmalısınız bebeğiniz tehlikeye girebilir ... simdi EYMEN' im cok iyi masallah .....

nasıl doktor kontrolunde olmalıyız hastanedemı yatmalıyız beni doktorum 15 gunde bır cagırıyo hareketlerını takıp edıyorum azalma olursa hemen gel dedı hfıfe almıyoruz kesınlıkle cunku onemlı oldugunu bılıyorum benım suyum 22.haftadan bu yana az suan 30.haftamdayım gelışımı duzenlı takıp edılıyo gelısımı normal gıdıyor sukurler olsunkı...sen kacıncı haftada ogrendın suyunun azlıgını doktorun ne yapmanı onerdı???

nasıl doktor kontrolunde olmalıyız hastanedemı yatmalıyız beni doktorum 15 gunde bır cagırıyo hareketlerını takıp edıyorum azalma olursa hemen gel dedı hfıfe almıyoruz kesınlıkle cunku onemlı oldugunu bılıyorum benım suyum 22.haftadan bu yana az suan 30.haftamdayım gelışımı duzenlı takıp edılıyo gelısımı normal gıdıyor sukurler olsunkı...sen kacıncı haftada ogrendın suyunun azlıgını doktorun ne yapmanı onerdı???

ben 32.haftamda ögrendim azaldığını ama benim cok azalmıstı doktor kontrolunde dediğim suyunun azaldıgını ögrenince kontrol altında olmalısın demek istedim ben 2 gün boyunca dinlendim serüm yedim 4 tane ama bebeğin kalp atısları düzensizlesti o yüzden yapacak ve bekleyecek bir durum olmadı allah bebeğini saglıkla kucagına almayı nasip etsin

ben 32.haftamda ögrendim azaldığını ama benim cok azalmıstı doktor kontrolunde dediğim suyunun azaldıgını ögrenince kontrol altında olmalısın demek istedim ben 2 gün boyunca dinlendim serüm yedim 4 tane ama bebeğin kalp atısları düzensizlesti o yüzden yapacak ve bekleyecek bir durum olmadı allah bebeğini saglıkla kucagına almayı nasip etsin

canım ınan korkuyorum bebegım erken dogacak dıye bu stresle hamılelık gecırmek cok kotu..ama bebegım saglıklı olsunda ben herseye katlanırım öğretmenım 32.haftamdan sonra çalışmıcam.15 gunde bır gıdıyorum doktora duzenli.elımden sadece bol bol su ıcmek bıde dua etmekten baska bısey gelmıyor..rabbım tum hamılelere yardım etsın...

canım ınan korkuyorum bebegım erken dogacak dıye bu stresle hamılelık gecırmek cok kotu..ama bebegım saglıklı olsunda ben herseye katlanırım öğretmenım 32.haftamdan sonra çalışmıcam.15 gunde bır gıdıyorum doktora duzenli.elımden sadece bol bol su ıcmek bıde dua etmekten baska bısey gelmıyor..rabbım tum hamılelere yardım etsın...

suyun azalması yorgunluk ve strestende olabilecegini sölüyolar ama ben cok güzel bir hamilelik gecirdim anlamadım neyse az kalmıs hadi allah yardımcın olsun bebişin kızmı

suyun azalması yorgunluk ve strestende olabilecegini sölüyolar ama ben cok güzel bir hamilelik gecirdim anlamadım neyse az kalmıs hadi allah yardımcın olsun bebişin kızmı

bebeğim kızdı....ama kaybettım 30.haftada karnımda oldu sana yazdıgımda yasıyordu ama artık yasamıyo persembe gunu doktora gıttım hersey cok ıyıydı cumartesı oldu hareketlerını hıssetmedım az kalmıştı hemde cok az ama rabbım onu melelk yaptı..buna nasıl dayanırım bılmıyorum ama artık hayat cok anlamsız benım ıcın...burdan butun hamılelere dıyorum amnıyon sıvısı azlıgı cok oneemlı hafıfe almasınlar...benım yasadıgım acı cok buyuk rabbım kımselere yasatmasın...

bu konu devam etmemiş başka aynı sıkıntıyı yaşayan olumlu bir sonuç alan var mı?

merhaba aynı sorunu ben de yaşıyorum nolur biri bişey desin ama iyi bişey bebeğin nasıl şimdi iyi mi 10 tane dr.a gittim kimisi çok korkuttu kimisi daha iyi konuştu

detaylı ultrasona girdim çok şükür bebekte sorun yok bana da tahliller yapıldı bişey yok nerde bu su

detaylı ultrasona girdim çok şükür bebekte sorun yok bana da tahliller yapıldı bişey yok nerde bu su

damla benim bebeğimin daha 18 haftalık iken suyu azalmaya başladı. çok yordu cadı beni. Clexan iğne ve ecoprin
tablet kullandım. Daha bir çok ilaç. 32. Haftada doğdu. şu an 21 aylık. Korkma. Sık kontrol ol ve dr ne derse yap. Inşallah kucaklarsın bebişi

bebeğim kızdı....ama kaybettım 30.haftada karnımda oldu sana yazdıgımda yasıyordu ama artık yasamıyo persembe gunu doktora gıttım hersey cok ıyıydı cumartesı oldu hareketlerını hıssetmedım az kalmıştı hemde cok az ama rabbım onu melelk yaptı..buna nasıl dayanırım bılmıyorum ama artık hayat cok anlamsız benım ıcın...burdan butun hamılelere dıyorum amnıyon sıvısı azlıgı cok oneemlı hafıfe almasınlar...benım yasadıgım acı cok buyuk rabbım kımselere yasatmasın...

canım benim üzülme..... Allah yardımcın olsun. Inş yeni bebeğin olur.

şu anda 32 +6 haftalık hamileyim...

30. haftadan beri bebeğin gelişimi haftamla uyumlu iken suyu azaldığından kontrol altındaydım, 30. haftada 10 cm, 31. haftada 11,5 cm olarak ölçüldü.

32+5 hafta iken ilk ölçümde su miktarı 2 cm ölçüldü ve hemen hastaneye yatırıldım, günde 4 adet 1 litrelik serum verildi ve 3 saattte bir nst ile takip edildim, 2 cm ölçümden 5 saat sonra 7 cm ölçüldü, hastanedeki 2. gecemiz bu gece ve hala 7 cm civarında su var.

yarında bu seviyeyi korursak eve çıkacağım ve gün aşırı kontrole geleceğim, eğer düşmüş ise hastanede yatmaya devam, 2 cm civarına inmiş ise doğuma alacakalar...

amniyon sıvı azalması çok dikkatli takip edilmesi gereken bir süreç çünkü bebeğin ani ölümüne neden olabiliyor kordon sıkışması olup, bu yüzden bebeğin hareketlerinin iyi takip edilmesi ve doktorun suyu dikkatli ölçmesi gerekiyor.

ayrıca her türlü duruma hazırlık olsun diye akciğer geliştirici iğne yapılmasıda önemli...

arkadaşlar son durumlarınız ne merak ediyorum banada bebegin suyu 10 cm azalma var dedi en az 3 lt su içmemi ve dinlenmem gerektiğini 10 gün sonra tekrar kontrele çagırdı inş bebişime bişey olmaz hayırlısıyla sag saglim zamanında dogar inş..

arkadaşlar hiç mi bu sorunu yaşayan yok aranızda kaç haftadır suyum az yarın bi ümitle tekrar gidicem söyledikleri pek bişey yok su iç dinlen hakkımızda hayırlısı bebegimi sag saglim kucagıma almayı nasip etsin Allahım

Kızlar bende sizle aynı sıkıntıları yaşıyorum. Benimde bebğimin suyunun az olduğunu söylediler. Hatta doktorun bir tanesi 2 sm suyun var hemen yarın almamız gerekiyor dedi 34.Haftamda ben başka doktorlarada göründüm renkli dopler çekildim suyum 8 cm ölçüldü. Aynı gün başka bir doktora daha göründüm su miktarın çok kötü değil 37.haftaya kadar bekleyebiliriz 3 gün aralıklarla takip altında olacaksın nstye bağlıyıp suyunu kontrol edicez dediler. Bu durumlarda herkes farklı bir şey söylüyor. Sizlere tavsiyem tek doktorun dediğine inanıp hemen karar vermeyin. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Back