Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar hiç mi bu sorunu yaşayan yok aranızda kaç haftadır suyum az yarın bi ümitle tekrar gidicem söyledikleri pek bişey yok su iç dinlen hakkımızda hayırlısı bebegimi sag saglim kucagıma almayı nasip etsin Allahım

Canım benim serklaj denen dikişten bir hafta sonra suyum sızdı 14-15. haftada. Antibiyotik kullandım bol su içtim serum takıldı şükür durdu. Bu arada eğer azalırsa lütfen iyi bir perinatologla görüşün su eklenebiliyor ben öyle bir hikaye dinledim 20 li haftalarında doğurtmak zorundayız denilen kadına dr su eklemiş ve zamanında doğmuş bebiş...

35+2 günlük hamileyken kontrole gittiğimde suyum 5.5 cm ölçüldü hemen hastaneye yatırıldım ertesi gün kontrol edildiğinde 6 cm çıktı kendi isteğimle eve döndüm
bol bol dinlendim sürekli soluma yattım günde en az 3 litre su içtim ve hastanede birinden duyduğuma göre armut çok su yapıyormuş dediler günde 2-3 tane armut yedim 4 gün sonra kontrole gittiğimde suyumun 14 cm'e çıktığını ve her şeyin olumlu olduğunu söylediler
bebek hareketlerini kontrol etmeniz de çok önemli olumlu düşünün moralinizi yüksek tutun
bu sorunu yaşayan herkese Allah bebeklerini sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin inşallah

selamlar teyzeler ve bebişleri...dün dr kontrolünde benimde eteklerim tutuştu her ayın macerası kendine has oldu bizim ilk 3 düşük riski ondan sonra rahim duvarı yetmezliği ardından erken doğum riski derken 8 aydır güvenip doğumu planladığımız drumuz istifa etti gitti şimdide su azalması yüzdük kuyruğuna geldik her şey yolunda derken bir de bu çıktı hayırlısı...şimdiii bu durum pedler dışında nasıl anlaşılıyor hanımlar vajinal bi muayene vs geçiren var mı??ben şimdiye kadar normal doğum taraftarıydım ama görünüşe bakılırsa suyumuz azaldıkça sıkıntıya gireceğiz ve sezeryan olmak zorunda kalacağım..nasıl önüne geçilir sorusuna dr hiç bir yolu yok gibi bir yanıt verdi:(çookk huzursuzum...bu durumdan dolayı erken doğuma giden kimse var mı etrafınızda

slm kızlar.. suyunuzun azaldığı nasıl anlaşıldı??

benim geçen hafta az az suyum geldi sanırım, ya da altıma mı kaçırdım bilmiyorum. dra sölemedim muayenede bir sorun yoktu.
bu hafta da devam ediyor bu durum acaba suyum geliyor olablir mi?? dr ultrasondan anlar mı bu durumu??

arkadaşlar hepnize geçmiş olsun..gerçekten bazen doktorların ihmalkarlıklarının kurbanızyız bazen de ne yaparsak yapalım erken de teşhiş edilse Rabbimiz böyle uygun görüyor demek durumundayız..üzmeyin kendiniz demek çok kolay biliyorum..buna benzer bir şeyi yakınlarda ben de yaşadığım için çok iyi biliyorum..o günden sonra gerçekten panik atak hastası oldum ayrıca..Geçen pazar da benden bir bardak yarısı su boşaldı aniden..o telaşla acile gittik ve hem alttan hem de üstten sıkıntı yok su da azalmamış dediler..doktor sürekli takip ediyor ve su azalmamış diyor.. hatta o al-sense pedlerinden 2 kutu kullandım bir de üstüne amni-sure testi de yaptırdım. hiç birinden olumsuz sonuç çıkmadı..daha sonra böbrek enfeksiyonu olduğum ortaya çıktı ve bir 10 gün hastanede yattım..damardan bir çok antibiyotik yedim..ve altımdan hala su gb sıvı gelmeye devam ediyor. o testi yaptığım zamanlar yakalayamamış olma ihtimalim var mı acaba? Durmadan "su geldi " diye tuvalete koşarak gidiyorum. Doktorum o gün bana eğer suyun azar azar geliyorsa bir standart haftaya vardırabiliriz ve doğum yapabilirsin dedi. Antibiyotiklerle baskılarız da dedi. Ama vardıramazsak ve çeşmeler açılırsa 24 saat içinde doğum olmak zorunda kalır ve bebğin ciğerleri gelişmediği için yaşayamaz dedi..Çok kötü bir psikoloji..Allah kimseye yaşatmasın..durmadan alttan bir şey mi akıyor diye düşünmek harap ediyor insanı..bir de her doktorun bunu yakalayamadığını düşünürsek insan gerçekten kendini çok emniyetsiz ve mahvolmuş hissediyor..

Kizlar ben 30 haftalikken dc suyun yetersiz dedi 4 cm olcum cikti ultrusonda bi ay sonra jinekologumda az dedi amahic mudahale etmiyolar sdc su ic dediler bebekte bi anomalilik yok sizce 4 cm cokmu az

35+2 günlük hamileyken kontrole gittiğimde suyum 5.5 cm ölçüldü hemen hastaneye yatırıldım ertesi gün kontrol edildiğinde 6 cm çıktı kendi isteğimle eve döndüm
bol bol dinlendim sürekli soluma yattım günde en az 3 litre su içtim ve hastanede birinden duyduğuma göre armut çok su yapıyormuş dediler günde 2-3 tane armut yedim 4 gün sonra kontrole gittiğimde suyumun 14 cm'e çıktığını ve her şeyin olumlu olduğunu söylediler
bebek hareketlerini kontrol etmeniz de çok önemli olumlu düşünün moralinizi yüksek tutun
bu sorunu yaşayan herkese Allah bebeklerini sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin inşallah
Yazinizi okudum sok oldum bnimkini 4 cm olctuler internettede arastirdim ideal olani 5 cm mis kafam karisik 14 cm yazmissin ozaman bni coktan doguma almzlari lazim yada serumla fln mudahale etmeleri lazim

şuan bebeğim 28. haftada doktorlar suyunun çok azaldığını söylediler akciğerleri gelişmiyo 30 yada 31. haftaya kadar ancak dayanır diyolar bildiğiniz iyi bir hastane varmıdır önereceğiniz temiz ve yeni doğan ünitesi olan yoğun bakım şartları çok önemliymiş istanbul avrupa yakasında oturuyorum dualarınızı ve hastahane önerilerinizi bekliyorum :(

şuan bebeğim 28. haftada doktorlar suyunun çok azaldığını söylediler akciğerleri gelişmiyo 30 yada 31. haftaya kadar ancak dayanır diyolar bildiğiniz iyi bir hastane varmıdır önereceğiniz temiz ve yeni doğan ünitesi olan yoğun bakım şartları çok önemliymiş istanbul avrupa yakasında oturuyorum dualarınızı ve hastahane önerilerinizi bekliyorum :(

Kübra hemen Çapa yada Cerrahpaşa riskli gebelik bölümüne(prenetoloji) git. Ayrıca başka bir doktor fikri almak için de Özel G.O.Paşa hastanesi Hüseyin Mutluyu öneririm. Ayrıca hastanenin yoğunbakım ünitesi de çok iyi. Benim bebeğim küvezde 15 gün kaldı ve çok memmum kaldım. Ayrıca erken doğum riskin olduğu için acilen ciğer geliştirici iğne olman gerekiyor.
Bu gibi durumlarda dinlenmek, bol su içmek, tatlı yemek ve armut bir nebze de olsa iyi gelir.Moralini yüksek tut. İnşallah iyi bir haftada doğum yaparsın. Ben 25.haftamdan itibaren su azlığıyla mücadele ettim. Sana söylediklerimi uyguladım ve 34.haftada doğum yaptım. Bana da doktorlar 28-30.haftalara kadar dayanır dediler ama 34.haftaya kadar dayandık. Sen de moralini bozma, dayanırsınız inşallah. Allah yardımcın olsun.

mrb ben 22haftalık hamıleyım su azalması goruldu bende bu hafta doktor 7.yada 8 minilitre arasımıs dedı ıste test yaptı kan ıdrar ve bıyokımya bıraz enfeksıyon cıktı kanda ve ıdarada oyle onemlı bırsey degıl dedı doktor snra tıpa yonlerdı ve bana AL-SENSE pedı kullandım renk degısımı olmadı ben bırer gun arayla kullandım pedlerı ne mavı oldu nede yesıl renk aynı renkte kaldı arastrma yapılsın dıye bende bayramdan dolayı daha gıdemdım bayramdan snra gıdecem ıns ama ben gunde 4 lıtre su ıcıyorm meyve yada sut hepsını tuketyrm yormuyrmda kendımı ne yaapacamı bılmıyrm bu konuda bılgısı olan varmı bana yardımcı olursanız sevnrm cok zor zamanlar gecyrm kızlar ;
birde ben tıpa gıtııgımde hangısıne gıdecem kadın dogum gebelıke mı?
yoksa bulasıcı hastalıklaaramı bılmıyrm yardımcı olursanz sevnrm kızlar lutfen bılgısı olan varsa yardımcı olsun Allah rızası ıcın ?
tsk edercm cvp beklyrm

arkadaşlar merhaba

sizi su azlığı konusunda uyarmak isterim. ben 23. haftamda detaylı ultrasona girdim ve amnion sıvısının az olduğu çıktı. doktorum hiç önemsemedi ve su iç geçer dedi. oysa okadar riskli bir durummuşki bunu ankaraya geldiğimde öğrendim. 27.haftamda suyum geldi tesadüfen ankarada idim. apar topar hastanaye yattım bu arada sürekli su akmaya devam ediyordu. Doktorlar bunla ilgili doktorumun beni uyarmamasına çok şaşırdılar. Doğum başlamadan bunu engelleyebilirdik ama artık doğum başladı dediler. zaten 28 haftada da doğum yaptım. Bebeğim çok şükür iyi şu anda 13 aylık gelişimi gayet normal geriden takip etmiyor ama doktorlar bile şaşırıyor gördükçe. Herkesin benim kadar şanslı olmadığını söylüyorlar. Gerçi ben duaların gücüne inanıyorum ama lütfen böyle bir durumunuz varsa çok dikkat edin. Ben ankaranın en eski doğum hastanesine zübeyde hanım'da yaptım doğumu. Başhekim riskli gebeliklerde uzman ve çok tecrübeli idi ve su içmenin bebeğin suyunu artırmayacağını söylüyordu. Tabiki su tüketimi hamilelikte önemli ancak dahada önemlisi dinlenme ve stresten uzak durma. Size tavsiyem özellikle son 3 ayınızda bir yere gitmeyin evde yatın bol bol çocuk anne karnında bir günde yaşadığı gelişmeyi dışarda 15 günde anca tamamlıyor. Küvez başında beklemek kadar zor bişey yok bence..

arkadaşlar merhaba

sizi su azlığı konusunda uyarmak isterim. ben 23. haftamda detaylı ultrasona girdim ve amnion sıvısının az olduğu çıktı. doktorum hiç önemsemedi ve su iç geçer dedi. oysa okadar riskli bir durummuşki bunu ankaraya geldiğimde öğrendim. 27.haftamda suyum geldi tesadüfen ankarada idim. apar topar hastanaye yattım bu arada sürekli su akmaya devam ediyordu. Doktorlar bunla ilgili doktorumun beni uyarmamasına çok şaşırdılar. Doğum başlamadan bunu engelleyebilirdik ama artık doğum başladı dediler. zaten 28 haftada da doğum yaptım. Bebeğim çok şükür iyi şu anda 13 aylık gelişimi gayet normal geriden takip etmiyor ama doktorlar bile şaşırıyor gördükçe. Herkesin benim kadar şanslı olmadığını söylüyorlar. Gerçi ben duaların gücüne inanıyorum ama lütfen böyle bir durumunuz varsa çok dikkat edin. Ben ankaranın en eski doğum hastanesine zübeyde hanım'da yaptım doğumu. Başhekim riskli gebeliklerde uzman ve çok tecrübeli idi ve su içmenin bebeğin suyunu artırmayacağını söylüyordu. Tabiki su tüketimi hamilelikte önemli ancak dahada önemlisi dinlenme ve strresten uzak durma. Size tavsiyem özellikle son 3 ayınızda bir yere gitmeyin evde yatın bol bol çocuk anne karnında bir günde yaşadığı gelişmeyi dışarda 15 günde anca tamamlıyor. Küvez başında beklemek kadar zor bişey yok bence..

mrb ben 25 haftalık hamıleyım ayrıntılı ultrasyona gırmıstım suyum azalmıs dedıler o zaman 22 haftalıktım snra smdı 25 haftalıgım doktorlar dıyor 7 cm dıyor tam sınırda degıl dedı normale gore az dedı ama ıhmale gelınmez dedı snra altan muane ettı turnosul kagıdında negatıf cıktı sonuc cok sukur benm seker testım normal cıktı snra ben gunde 4 lıtre su ıcıyorum hep tıpa gonderdı gıdecem onumzdekı hafta bebegın hareketlerını takaıp edyrm sureklı bazı gunlerde az hareket edyr bazı gunlerde sık sık hareket edyr bu arada benm kanamam oldu ama leke seklınde snra gectı snra akıntılarım sulu ve kokusuz gelıyr normalmı bu duruum ? smdı dınleyrm yatyrm hep evde hıc bırsey yapmıyrm sıze bırsey soracagım lutfen cevplrmsnz rıca etsem =(
1. sızın suyunuz kac cm dı?
2.bebegınız kac kg dogdu?
3.bebegınız kuvezde ne kadar kaldı?
4.suyunuzun geldıgını dogumu nasıl anladgınz?
lutfen cvplrsanz sevnrm rıca etsem lutfen ıcımı rahatlatın

neden azalır bu sıvı neden yani yokmu bi çaresi ????

saol arkadaşım bilgi için inş tekrar yaşamayız bu sıkıntıyı ama azalanlar varsa eğer denesinler bi zararı olmaz diye düşünüyorum bende biraz şeker oranı yüksek yoğurtla sütle tüketmek lazım şekeri dengelesin diye

Merhaba arkadaşlar benim de 21. haftada suyum azalmıştı, doktorlar çok umutsuzdu. çok şükür 25. haftadayım suyum artmaya başladı. Trombofili iğne ve coraspirin dışında havuç suyu ve kara üzüm çekirdek ezmesi yedim. ve tabiki çok dua ettim. Şimdi Allah a şükür bebişi iyiye gidiyor. Birilerinin işine yarar diye yazmak istedim. Umarım sizde de işe yarar. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun .

benimde 21 haftada suyum azalmıştı. Hergün sabah akşam bir su bardağı havuş suyu içtim aç karnına. Taze sıkılmış olarak. Kara üzüm ezmesi yedim. Ve bol bol dua ettim, cevşen okudum. Şimdi suyum tekrar arttı. Hamileliğim devam ediyor çok şükür. İnşallah bebeğin suyu artar.

havuç suyunun bende amnıyon sıvısını artırdığını ogrendım daha bugun

Arkadaşlar tüm yazılanları okudum sıvıyı arttirmak icin doktorlar herhangi birsey yapamazsin dese de bizler bi takim yöntemlerle bunlara çare bulmusuz. Ayni sıkıntı suan bende de var 32+5 deyim ve her gün havuç suyu ve bol su içiyorum. Burda yazılanlardan da anladığım kadarıyla armut, sütun icinde tarçın çubuğu ile icmek vb yöntemleri de deneyeceğim inşallah suyum azalmaz daha fazla ve hatta arttiririm. Tüm arkadaşlarıma şifa diliyorum bebeklerimiz zamaninda ve saglikli bir şekilde dogarlar inşallah

Back