Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Amin canım inşallah allah razı olsun

Canim cok once yazmissin ama ins cocugun sagliklidir. Kuzenim cok zor durumda iki bebeginide amnion sivisi azligi nedeniyle kaybetti.Iyi bir dr ariyorum

Lutfen biri yardim etsin arkadaslar.Bu konuda donanimli bir perinatolog ariyorumm

Lutfen biri yardim etsin arkadaslar.Bu konuda donanimli bir perinatolog ariyorumm
Canım sıvı azlığı nedeni bellimiydi alttan mi geliyordu yoksa artmiyirmuydi ona göre genetik problem kaynaklı olabilir benim de iki bebegim böbrek hastalıkları yüzünden amniyin sıvısı azligina bağlı doğumdan sonra yasamadilar en son genetik problem çıktı

Kızlar tek yumurta ikiziymis oda birbirlerinin kanından çalıyor olabilirler dedi oyuzden olmuş olabilir dendi..canım ankarada ozgur Deren war duydunmu bilmiyorum harika bi doktor tavsiyesi ederim

uzun zaman olmus ama birilerini bulurum belki.
29.haftada ben de suyumun azaldigini ve bebegimin gelişimin geriden gelmeye basladigini ogrendim.simdi 32.haftadayim,suyumuz 10.civari ama bebek hala geri.su az oldugu icin gelisim geriligi olabilir dedi dr.
büyüsün diye ya da en azindan 36yi bulsun diye ne yapmam lazim ?

Gecmis olsun. 10cm civari gayet iyi bi miktar. Benim 2cm e dusmustu. Bikac hfta icinde 13cm e yukseldi. Surekli sola yatis. Protein agirlikli beslenme. Et.sut.yumurta gibi. Bi de etkisi oldu mi bilemem ama saracoglunun bi bardka taze skilmis havuc suyu tavsiyesini her gun sabah aksam 2kupa icerek uyguladim. Evet erken dogum oldu ama suyumun azligi degil baska sebepler vardi. Sonucta doguma girmeden bi gun once 13cm di suyum. Ins. Sagliklica akirsnz yavrunuzu kucsginiza

Yaziyi yazali epey olmuş ama insallah cevaplarsiniz suyunuz niye azalmis sizmişmi yoksa bobreklerle ilgili bi sorunmu vardi ve hamileliginiz nasil ilerledi bilgilendirirmisiniz

Havuc suyu arkadaslar.11 cm idi suyum 15 gun ictim havuc suyu sabahlari ac karina suyum 15 cm olmustu.birde limonlu su ictim gunde bir su bardagi ve bol su gunde yarim saat yuruyus.Eger bebekten degil de plesentadan kaynakli bir azalma ise kesinlikle işe yariyor ama bebekte bobrekte ya da mesanede bi sıkıntı varsa idrar yapamiyorsa onda etkili olmayabilir

Sizma mi oluyodu cnm seninde? Kac haftalik hamilesin? bende hergun taze sıkılmış havuc suyu iciyorum cok sukur bi azalma gozukmuyor suyumuzda bencede havuc suyu cok ise yariyor

Sizma için test yapildi amnisure testi sizma olmadigi anlasilfi,ayrintilida da bebegin gelisimi bobrekleri mesanesi icin bir problem gozukmeyince plesentaya bagli bir sey olabilecegini dusundurdu sanirim.Ama dun kontrolumde ortalama olmasi gereken degerde cikti cok sukur.Sizma varsa mecburen yatïş gerekiyor ama mutlaka test ile teyit edilmesi gerek.

suyu az olup saglıklı dogum yapan var mı benımde 17. haftadan beri az ıkılı taramam temız ultrasyona gırdım net bırsey cıkmadı amnıyosentezde yaptırmadım su an 26 haftalıgım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…