• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

karma wc konusu (pis konu)

ha bir de tuvaletin pisliğine gelene kadar ülkemizi kötü şekilde reklam eden o kadar çok şey var ki.
keşke okullarda "yaşama" dersi verilse. sıraya nasıl girilir,çöp nasıl atılır,toplumda nasıl yaşanılır,başkasının hayat seçimlerine nasıl hoşgörü gösterilir bunlar anlatılsa.

Yoo size söylemedim. Sizin yazdiklarinizdan boyle bir anlam cikmiyor zaten. Ustunuze alinmanizi gerektirecek bir sey yoktu. Zaten lgbt bireyleri dusunecek kadar evrilebilirsek lgbt olmayanlari da dusunerek bazi tuvaletler cinsiyetli bazilari cinsiyetsiz olur. Ama boyle bir ihtimal yok zaten.
anladım, kusura bakmayın o halde, buraya gelip de konuyu odtü'yü kötülemek için açtığımı bile söyleyip beni güldürenler olduğu için dedim yine mi yanlış anlaşılma :)

evet bir insan çok ders çalışarak, derslerinde çok başarılı olarak odtü'ye girebilir, bu harika birşey ama bu durum onun diğer konularda da yetenekli olduğunu göstermez. demek ki çok ders çalışmaktan insanları anlamaya zaman bulamamış ya da zahmet etmemiş, kendi sorunu.

ha bir de tuvaletin pisliğine gelene kadar ülkemizi kötü şekilde reklam eden o kadar çok şey var ki.
keşke okullarda "yaşama" dersi verilse. sıraya nasıl girilir,çöp nasıl atılır,toplumda nasıl yaşanılır,başkasının hayat seçimlerine nasıl hoşgörü gösterilir bunlar anlatılsa.
katılıyorum. yani burada bile saygı yok. muhatap olmayıp geçiyoruz işte mecburen.
mesela en basidi metrolar... o kadar uyarı yapılıyor, inen yolcuya öncelik veriniz diye. kapılar açılır açılmaz içeri hücum ediyor duraktakiler. ve daha bir sürü şey ne yazık ki.

Bunuda dertmi edelim yani. Bilemedim yorum yok
çok b.ktan mesele ama merak ettim işte.
siz "öyle birşey olursa düşünürüz, amaan" diyenlerdensiniz galiba :) benim de öyle arkadaşlarım var çok severim onları, ben de öyle olmak istiyorum ama yapamıyorum işte.

çok b.ktan mesele ama merak ettim işte.
siz "öyle birşey olursa düşünürüz, amaan" diyenlerdensiniz galiba :) benim de öyle arkadaşlarım var çok severim onları, ben de öyle olmak istiyorum ama yapamıyorum işte.
Yok ya aslında bende okadar oluruna bırakan bir insan degilim de. Kafamda okadar cevapsız soru varki. Konu bir an bana çok anlamsız geldi. Tartisilibilinir tabiki.

Yok ya aslında bende okadar oluruna bırakan bir insan degilim de. Kafamda okadar cevapsız soru varki. Konu bir an bana çok anlamsız geldi. Tartisilibilinir tabiki.
tabi canım konu anlamsız zaten, kategorisi de öylesine açılan yazıların olduğu hiçbir başlığa uymayan yazılar'da. tartışılacak bir konu o ayrı, fikir alışverişi falan işte.

W Wurstria iyi günler sırf bu konu için üyelik aldım. Karma tuvalet medeniyet değildir diyosunuz, olabilir. Ama tüm bireylerin ihtiyaclarını düsünmek medeniyettir. Kimse sizi zorla "cinsiyetsiz" tuvalete sokmaya calısmıyo. Bu tuvaletler yaygınlasıcaksa kadın-erkek-cinsiyetsiz olarak üc tuvalet olucak. Yani simdi tek değil iki tuvaletse o zaman üc tuvalet. Bunun masrafı sizi ilgilendirmez. Birsürü boş seye para ödüyoruz zaten. Bunlar da her konuda olduğu gibi bizim vergilerimizden kesilerek ödenir dimi. Eğer tek tuvalet olucak herkes ona giricek denirse o zaman tepkinizde haklısınız. Ben de girmek istemem zaten erkeklerle aynı tuvalete. Ama farklı bireyleri de kabullenmek lazım ve onların ihtiyaclarını da önemsemek lazım.

Çok net bir şey söyleyeceğim daha geçen sene bir cafede çalışıyordum tuvalet temizleme işi bendeydi. Ve kadınlar tuvaletine girmek bile istemiyordum. "Elit" bir semtte "elit" bir kafeydi ama gerçekten kadınlar tuvaletini temizlerken öğüre öğüre iş yapıyordum. Açık bırakılmış pedler, dudağındaki rujla aynayı öpmeler, tuvaletini klozet olmasına rağmen yerde yapmış olmaları ve dahası... Erkekler tuvaletinde en fazla gördüğüm şey sadece klozet kapağının kapatılmamış oluşuydu. O yüzden erkekler öğh, pis, kaka kadınlar cici, mükemmel demeyin. Ve evet karma wc olmamalı.

kim ister, di mi?

lgbti bireylerin kendini mutlu hissetmeleri için birşey yapılıyorsa bu diğer insanları mutsuz etmemeli. aslında odtü güzel ve düşünceli birşey yapmış, kimin yaptığının önemi yok x üniversitesi de yapabilirdi. ama sosyal medyada falan "işte medeniyet' bütün wc'ler karma olmalı! kadın erkek eşit olsun diyorsunuz işte ayrım yapmayalım aynı wc'yi kullanalım" gibi yorumlar da çok sayıda var. ben de dedim bunun nesi medeniyet? bu ülkede hiçbir şey ayarında olmayacak sanırım, ne bir olay ne de yorumlar.
bence yanlis bir uygulama. Neden dersen, benim herkesin her turlu kimligine saygim var. Ama o tuvaletleri kullanan bireylere bilhassa siddet ve taciz olur bu ulkede. Yani bizim ulkede insanlarin birbirine saygi duyacagi gunlerden falan cok umudum yok maalesef...

Çok net bir şey söyleyeceğim daha geçen sene bir cafede çalışıyordum tuvalet temizleme işi bendeydi. Ve kadınlar tuvaletine girmek bile istemiyordum. "Elit" bir semtte "elit" bir kafeydi ama gerçekten kadınlar tuvaletini temizlerken öğüre öğüre iş yapıyordum. Açık bırakılmış pedler, dudağındaki rujla aynayı öpmeler, tuvaletini klozet olmasına rağmen yerde yapmış olmaları ve dahası... Erkekler tuvaletinde en fazla gördüğüm şey sadece klozet kapağının kapatılmamış oluşuydu. O yüzden erkekler öğh, pis, kaka kadınlar cici, mükemmel demeyin. Ve evet karma wc olmamalı.
aynen kadinlar tuvaleti inanilmaz pis oluyor. Cocugunu klozete ayagiyla bastirip comeltenler falan. Zaten nefret ediyorum ev haricinde tuvalete girmekten ama ne çare, mecbur kullaniyoruz

W Wurstria iyi günler sırf bu konu için üyelik aldım. Karma tuvalet medeniyet değildir diyosunuz, olabilir. Ama tüm bireylerin ihtiyaclarını düsünmek medeniyettir. Kimse sizi zorla "cinsiyetsiz" tuvalete sokmaya calısmıyo. Bu tuvaletler yaygınlasıcaksa kadın-erkek-cinsiyetsiz olarak üc tuvalet olucak. Yani simdi tek değil iki tuvaletse o zaman üc tuvalet. Bunun masrafı sizi ilgilendirmez. Birsürü boş seye para ödüyoruz zaten. Bunlar da her konuda olduğu gibi bizim vergilerimizden kesilerek ödenir dimi. Eğer tek tuvalet olucak herkes ona giricek denirse o zaman tepkinizde haklısınız. Ben de girmek istemem zaten erkeklerle aynı tuvalete. Ama farklı bireyleri de kabullenmek lazım ve onların ihtiyaclarını da önemsemek lazım.
dediğiniz gibi olacaksa harika olur elbette.
masrafı vatandaşı ilgilendirir ayrıca ama devletimiz bizden onay almadığı saçma sapan şeyler için de bizden vergi alıyor. masraf vatandaşı bal gibi de ilgilendirir, sadece bu ülkede vatandaşa sormadan birşeyler yapıldığı için bizi ilgilendirmezmiş gibi davranıyorlar.

Bu varya sırf turkiyede var. Ben yurtdisinda cok ülkeye gittim karma wc hayatimda gormedim. Hep bi hak arama icerisindeler. Medeniyet diye diye neler yapmaya calisiyorlar. Escinsellerde cinsiyetlerine gore girsinler yani. Bunun gerikafalilikla alakasi yok. Pislikten degil cunki kadinlardan erkekler kadar pislik birakabiliyorlar ama bi ustunu duzeltirsin birşey olur. Ben cekinirim mesela adamlar varken wc girmeye sacmalik

Pislik temizlik konusunda erkekler tuvaleti daha pistir diyemem. Çok gördüm yerlere,klozet kapağına kadar çiş yapılmış sadece bayanların kullandığı klozet. Yerlerde kan damlaları,açık olarak çöpe yada klozete atılmış pedler. Ayak izi gördüm klozetin tepesinde daha beter ne olabilir erkekler tuvaletinde bilemedim.
Çok kadın gördüm tuvaletten çıkıp elini yıkamadan çıkıp giden,hala o tuvalet kapıları kabusumdur,elimle tutmam,peçete ile tutarım,tuvalette peçete yoksa çantamdan cıkarır tutarım ama asla çıplak elle o kapılara dokunmam çıkarken.
Ortak tuvalet konusu Türkiyede yaygınlaşmaz buna inanmıyorum. Normal şartlarda öküz gibi bakan laf atan tipler,kabin tepesine çıkıp izler eminim kadınları. Kabul edilebilir birşey olduğunu düşünmüyorum.

Bizim ünideki bir lgbt üyesi tepki olarak kadın wc sine girmişti. Soranlara da siz benim erkek olduğumu nerden biliyorsunuz diyordu. Ben bunu saygısızlık olarak görüyorum net. Kapalı insanlar o insanın yanında başlarını açıp yapamazlar mesela ya da sizin saydığınız diğer meseleler. Ve kendisi normalde de saygısız bir insandı. Saygı bekler ama kendi inancı dışındakilerle dalga geçer falan. Açık açık kampüste prezervatif dağıtmış (bundan bana ne) amaa paketinden çıkarıp oynamış esnetmiş ve yanından geçen kızları taciz etmiştir. Buna rağmen sadece lgbt olduğu için dokunulmaz ve kutsanmış biri okulda. Lgbt olmak insana ne ayrıcalık ne de tam tersi ayrımcılık vermemeli bana göre.

Kişisel olarak evde erkek kardeşimle bile aynı wc yi kullanmak rahatsız ediyor desem.. babam sağolsun hep alaturkacıdır:KK70: velhasıl cinsiyetsiz tuvalete i say no noo nooo.

Son düzenleme:
Eskiden bir isyerinde calismistim cogunluk erkekti muhasebede iki bayandik birde stajer vardi . 3 kadin var diye ayri wc acmadilar ortak kullaniyorduk. İnanin rezillik!! Ben tesetturluyum ustelik abdest alamiyorsun basortun bozuldu duzeltemiyorsun. Adamlar kapiya cikip fermuarini kapatiyor sen utaniyorsun igrenc bir durum

Ben ikea daki aile tuvaletlerini seviyorum

Çünkü gününüzde çocuğu bırakamıyorsun tek başına tuvalete gitsin

Erkek çocuk kadınlar tuvaletine gitmek istemiyor

Mesela kadınlar tuvaletine kaç yaşına kadar erkek çocuk girebilir bu da sıkıntı

Zira ilkokulu giden çocuğu AVM de tek tuvalete gönderemiyorum mesela

Karma ya da cinsiyetsiz olsa sıkıntı olmaz ve ben oğlum ile Orayı tercih ederim

Back
X