- 2 Aralık 2012
- 452
- 284
- 123
Valla benimki çok istedi çalıştı çalışmadıda değil ama başka bir konu üzerine doktora yapacam diye kaçırdı kurmaylık hakkını çok sinir oluyorum bu yüzden. Doktorluk için uzmanlık neyse askerlik içinde odur kurmaylık ama yok laf dinlemedi:) Hiç sanmam eşim rahat böyle herşeyi boşluyor ya :)) o anca evde elleri üstünde yürümeyi bilir :))
Arkadaşlar kendi kendime düşünmektense sizlere danışıp bir yol seçmek istedim..Ben yaklasık 2 yıllık evli 24 yaşındayım evlendikten sonra eşim deniz subayı oldugu için şehirdışında ailemden ayrı bir şehirde yaşamak durumunda kaldım haliyle ve muhasebe işimden ayrıldım evlilik sebebiyle..Gecici görev sebebiyle 1 yıl bir şehirde kaldık ve haliyle orda calısamadım kendimi geliştirmek adına kurslara gittim bir yıl sonrasındada eşimin tayin oldugu yere geldik eşim çalışacagım için çocuk istemedi ilk 2 3 yıl..Neyse ben işe girdim ve yogun bir iş oldugu için bazen kdv dönemlerinde işten geç çıkma durumumuz oluyordu bu yüzden eşim hiç bana ev işlerinde yardım etmedi bıktırmak için her aksam tartısma cıkardı.En sonunda geç çıktıgım bir gün işyerime yakın bir yere geldi ve hemen işten ayrıl ve gel dedi işi bırakıyorsun dedi..Aglaya aglaya işimden ayrıldım ve bunun üzerine dedim madem işten ayrılmama sebep oldun sigortamı sen ödeyeceksin diye tamam öderim sen yeterki evde dur zaten nöbetten seyirden dolayı goremiyorum seni dedi..sigortamı devam ettirdi fakat ilk aydan basladı para yetiremicem borcum var falan demeye basladı..Bende o arada doktora falan giderim bbeegimiz olur diye düşündüm pko var bende ve devamlı aglıyordum hem işe izin vermio hemde cocuk olmuyor diye zaten seyire gidiyor telefonla bile 20 gün görüşemiyoruz ailem şehirdısında iyice bunaldım..çocuk olasıya kadar işe başlamıcaktım ama eşim böyle diyince dahada hırslandım ve şimdi harıl harıl çalışıyorum mali müşavirlik sınavına ama işim çok yogun olacak ve tüp bebek yöntemiyle tedavi olucaz büyük ihtimalleona vakit ayıramaz da bebegim olmazsa yaşım gecerse diyede korkuyorum..yazım uzun oldu kusura bakmayın
Normal bir çalışan oldugum için bu zamana kadar o yüzden eşim rahat vermiyordu ama benim düşüncem direk sınava girip stajyer müşavir olarak baslamak çünkü 3 yıl zorunlu olarak ayrılmamam gerek böyle bi durumda eşimde kolayca cık diyemez bana diye düşündüm bende..Bu sıra da zaten biz korunmuyoruz ama eşimle denk gelemiyoruz zaten yeni ameliyat oldu degerlerinin düzelmesi ne kadar zaman alır bilemiyorum tabiki..Ben eşim seyirdeyken günlerce bekliyorum veya nöbetçiyken o sadece kdv günü dayanamadı huzursuzluk cıkardı Böyle dengesizlikleri beni endişelendirmeye başldı Sende bebegini saglıkla kucagına alırsın inşallahCanım kariyer mi çocuk mu başlığından sonra atladım hemen yazını okumak için mesleklerimiz bile aynı çıktı sizinle benimde bebeğimin olması tüplerden dolayı zordu birde tiroid kanseri tedavisi görüyodum üstüne üstelik tiroidler kafasına göre takılıyordu her ay ama büroda işe başladıktan 8 ay sonra hamileydim ve normal bir gebelikti ( daha önce dış gebelik yaşamıştım) fakat bizde şöyle bir durum var benim çok nadir 7 de çıktığım oluyor birde işverenimiz cumartesi pazar personel çalıştırmaktan yana değil (hafta içi kafamı kaldıramıyor masadan orası ayrı :) ) kdv dönemlerinde beyanları yetiştiriyoruz acaba diyorum eşinle konuşsan çalışmaya başladıktan sonra bebek çalışmalarına da başlasanız sen kendini çok yormayacak bir mali müşavir bürosu bulsan daha rahat ve daha çabuk bebeğin olur diye düşünüyorum şu durumda evde oturursan kendi kendine kurmaktan başka birşey yapmazsın..
Başında çalışıcam diye çocuk istemedi 3 ay sonra istemeye basladı 1 bucuk yıldırda olmayınca eşiminameliyatı tedavileri ilaçlarıyla ugrastık cocuk zor oluo tedavi oluruz calısma sen dedi seyire gittigimde seni yalnız bırakmak istemiyorum memlekete gidersin diye cıkmamı istedi ama bazen ev için yardım istedigimde şakasına bile ben gemideki işimi yap diyormuyum sana gibi laflar diyince aklım basıma geldi şimdi gençken kalbimi kırıyorsa yaşlanınca dönüşümde yok kim bilir neler der diye en iyisi geç olmadan gireyim sınavıma dedim çalışıyorum şimdi sürekli boş vaktimde cok eşim seyirdebence nolursa olsun kadın herzaman çalışmalı.kocaya muhtaç olmamalı.bunu başından kabul ettirmeliydiniz.bence önce kariyer.zaten yaşın 24 değil de 35 olsaydı önce çocuk derdim:)
Teşekkür ederim yorumunuz için eşim bazen kırıcı konusuyor arkadas cevresine uyuyor sadece ben bunu anlayabiliyorum bana güven vermiyor sözleri ilerisi için ona bagımlı olmamı istiyor şimdide gir sınava benide kurtar bu askeri ortamdan beraber calısalım büro acınca diyor anlamadım gittiAsker ile evlenmek ciddi anlamda zor iş herşeyinizi ona göre programlamak zorunda kalırsınız ve sizin isteğinizin bir önemi yok sanırım bunu göze almışsınızdır ancak size nacizane tavsiyem çok genç ve toysunuz biraz sabredin evliliğiniz oturmamış ki daha çocuk diyorsanız tıp ilerledi daha yaşınız 24 eminim çaresi vardır. Eşinizle de konuşup iş konusunda bir uzlaşmaya varırsınız. Öfkeyle kalkıp zararla oturmayın.
Sagolun inş darısı başıma çocuk olunca sınava calısmam biraz daha zor olabilir gibi geldi çevremdeki yeni annelerden birde şu var kaçıncı denememde tutucak onuda bilememBence önce cocuk için tedavi ni ol.esinde ve sende problem var ama allahin izniyle olur.tup bebek zor deyil para olsun yeter.ıstanbul da yaptir tup bebegi ve engelleri umursama anne olmak muhteşem birşey yasin çok genç ama bir an önce tedaviye basla.kafaya takma yasa kadar çalış ama önce bebek yap kariyer sonraya kaldım.esinin hareketleri hiç hoş değil ama anne olmak istiyosan esin dahil kimseyi umursama tam yol ilerlemek senin elinde.
Bebeğim oldumu kimseye vermezdim meraketme kiyamassin zaten biraz büyüyünce ise başladım.
Bebeğine 5 yıl sonra kavuşan bir prenses annesiyim çok tedavi gördüm doğal yolla oldu takdir allahin.Inşallah kucagim dolsun yavruna kavusursun.
Çocuk için eşimin senelik iznini beklemem gerekiyoryazın veya seneye kışa dogru 30 günlük izninde olucak Çünkü çocuk olmayışının sebebi eşimden kaynaklanıyor
ikisini bir arada götürmeyi düşünüyorum olacaksamda ayakları saglam yere basan bir anne olmak istiyorum inş nasip olursa :)Çocuğunuzu tek başına mi buyuteceksiniz bunu hiç dusunmedin iz mi ? Siz başka şehirde tek başına ve bir çocukla heee kadın isterse herseyi yapar fakat neden kolaylik sağlansinki erkeklere zaten bu devirde ki erkekler ...... diyecek bişey bulamıyorum burda genelde çok pis küfür ederim kadından daha kötüler utanmasalar her işi kadına yaptıracak lar.. Allah aşkına nedir bu kendinize eziyet ? Bn 28 yaşındayım ve nisanliyim hala evlenmedim çocuk yapmayı da 33 yaşlar da falan düşünüyorum ama kısmet tabi..
iddalaşma olmadı aramızda sınava gir ben senin arkandayım diyor eşim sadece ayarı yok sorun o beklemeyi sevmiyor sadece bende olay cıkmasın diye ayrıldım işten çünkü patronumuz işyerinde alkol alırdı o yüzden pek ısınamamıştım ortama açıkcası bu yüzden inada bindirmedim işiçocuk oluncaya kadar boş boş oturmamış olursunuz... zaten eşinizi beleyeceksiniz günlerinizi değerlendirmiş olursunuz
ayrıca bebek olduktan sonra sınava çalışmak daha zor gelir bir de kazansanız bile zten 4-5 stajı bilmem nesi uzadıkça uzuyor boşa vakit kaybınız olmaz ilk sınavı kazanır staj esnasında ara verirsiniz
boşa harcamayın vaktinizi siz ders çalışmasanız da yapcak birşeyiniz var mı yok ... ama eşinize de iddalaşır gibi bak görüceksin kazanacağım tarzı konuşmayın mütevazı olun
bir de eşinizin her dediğini yapıyorsunuz anladığım kadarıyla bu kadar taviz vermeniz ne kadar doğru bilemiyorumtelefonla aradı işi bırak gel dedi hemen bırakmak vs. bu kadar ne bileyim ya eşiniz öcü gibi davranıyor ya da siz hemen her denileni yapıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?