Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yapamadım eşimin tutarsız davranışından dolayı şimdi yol yakınken sınavıma girmeyi düşünüyorum zaman gecmedenSen kariyer yapmamışsın ki para kazanmaya çalışmışsın.
İkisi çok farklı şeyler.
Ne sınavına gireceksin?Yapamadım eşimin tutarsız davranışından dolayı şimdi yol yakınken sınavıma girmeyi düşünüyorum zaman gecmeden
üniversite mezunuyum evlenmeden mezun oldum muhasebeciyim ama mali müşavirlik belgesi almak istiyorumNe sınavına gireceksin?
KPSS mi?
Ne mezunusun?
Kızma ama üniversite mezunu olan biri bölümünü söyler. Yani muhasebeden alakasız bir bölümden mezun oldun sanırım ya da AÖF gibi.üniversite mezunuyum evlenmeden mezun oldum muhasebeciyim ama mali müşavirlik belgesi almak istiyorum
Ben de mali müşavirlik yeterlilik sınavlarını veriyorum. Arkadaşım kocan baya bencil, kariyerine öncelik ver. Yarın öbür gün başına ne geleceğini bilemezsin. Bir kadının her zaman mesleği olmalı ve biliyorsun bizim meslekte biraz uzaklaşınca dönüş kötü oluyor. Mevzuat devamlı değişiyor, takip etmekte zorlanabilirsin.Arkadaşlar kendi kendime düşünmektense sizlere danışıp bir yol seçmek istedim..Ben yaklasık 2 yıllık evli 24 yaşındayım evlendikten sonra eşim deniz subayı oldugu için şehirdışında ailemden ayrı bir şehirde yaşamak durumunda kaldım haliyle ve muhasebe işimden ayrıldım evlilik sebebiyle..Gecici görev sebebiyle 1 yıl bir şehirde kaldık ve haliyle orda calısamadım kendimi geliştirmek adına kurslara gittim bir yıl sonrasındada eşimin tayin oldugu yere geldik eşim çalışacagım için çocuk istemedi ilk 2 3 yıl..Neyse ben işe girdim ve yogun bir iş oldugu için bazen kdv dönemlerinde işten geç çıkma durumumuz oluyordu bu yüzden eşim hiç bana ev işlerinde yardım etmedi bıktırmak için her aksam tartısma cıkardı.En sonunda geç çıktıgım bir gün işyerime yakın bir yere geldi ve hemen işten ayrıl ve gel dedi işi bırakıyorsun dedi..Aglaya aglaya işimden ayrıldım ve bunun üzerine dedim madem işten ayrılmama sebep oldun sigortamı sen ödeyeceksin diye tamam öderim sen yeterki evde dur zaten nöbetten seyirden dolayı goremiyorum seni dedi..sigortamı devam ettirdi fakat ilk aydan basladı para yetiremicem borcum var falan demeye basladı..Bende o arada doktora falan giderim bbeegimiz olur diye düşündüm pko var bende ve devamlı aglıyordum hem işe izin vermio hemde cocuk olmuyor diye zaten seyire gidiyor telefonla bile 20 gün görüşemiyoruz ailem şehirdısında iyice bunaldım..çocuk olasıya kadar işe başlamıcaktım ama eşim böyle diyince dahada hırslandım ve şimdi harıl harıl çalışıyorum mali müşavirlik sınavına ama işim çok yogun olacak ve tüp bebek yöntemiyle tedavi olucaz büyük ihtimalle ona vakit ayıramaz da bebegim olmazsa yaşım gecerse diyede korkuyorum..yazım uzun oldu kusura bakmayın
evet sınavı kazanıp 2 yıl staja baslamasanda oluyor
Yok canım est. Dumlupınar ibf den mezun oldum ben :) iyice unutmadan sınava girmek istiyorum bendeKızma ama üniversite mezunu olan biri bölümünü söyler. Yani muhasebeden alakasız bir bölümden mezun oldun sanırım ya da AÖF gibi.
Tabi bunlar senin kariyer yapmana engel değil.
İstedikten sonra her şey olur.
Staj 2 yıl degil sınavı kazanıp 2 yıl bekleyebiliyorsun zaten staj 3 yıl. İngilizcem var daha iyi oldu benim için degişti sistem bu seneAma staj iki yıl değil, 3 yıl. Artı ingilizce ve spk dersleri de eklendi.
Değiştigi için ayak uydurmak zor oluyor aynısını düşünüyorum başlamam lazım bir an önce çocuk olasıya kadar beklersem hem meslekten sogucam hemde unutucam bildigim konularıBen de mali müşavirlik yeterlilik sınavlarını veriyorum. Arkadaşım kocan baya bencil, kariyerine öncelik ver. Yarın öbür gün başına ne geleceğini bilemezsin. Bir kadının her zaman mesleği olmalı ve biliyorsun bizim meslekte biraz uzaklaşınca dönüş kötü oluyor. Mevzuat devamlı değişiyor, takip etmekte zorlanabilirsin.
Kazanırsan ara verme bence 2 yıl. Zaten sınavlar genelde ilk girişte kazanılmıyor. İnşallah kazanırsın tabi ilk seferde hem yeterlilik hem de staj başlatmayı ama zor gerçekten. Çok çalışmak gerekecek. 2 yıl stajı geç başlatırsan+ 3 yıl staj+ 1 yıl da ders çalışma bir kaç sınav tekrarı olsa. 6 yıl haybeden. 24 yaşındayım diyorsun, 30 yaşında ruhsatı anca alırsın. O nedenle ara vermemek lazım. 2 yıl bekletmezsen 28 de alırsın belgeyi. Önce meslek derim ben ve hedefin çok güzel.Staj 2 yıl degil sınavı kazanıp 2 yıl bekleyebiliyorsun zaten staj 3 yıl. İngilizcem var daha iyi oldu benim için degişti sistem bu sene
Bekletmeyi düşünmüyorum tabiki iyi bir yer denk getirip staja başlamayı düşünüyorum zorda olsa baslamak yolun yarısı demektir inşallah birincisinde kazanabilirm çok çalışmam lazım temmuzdaki sınava giricemKazanırsan ara verme bence 2 yıl. Zaten sınavlar genelde ilk girişte kazanılmıyor. İnşallah kazanırsın tabi ilk seferde hem yeterlilik hem de staj başlatmayı ama zor gerçekten. Çok çalışmak gerekecek. 2 yıl stajı geç başlatırsan+ 3 yıl staj+ 1 yıl da ders çalışma bir kaç sınav tekrarı olsa. 6 yıl haybeden. 24 yaşındayım diyorsun, 30 yaşında ruhsatı anca alırsın. O nedenle ara vermemek lazım. 2 yıl bekletmezsen 28 de alırsın belgeyi. Önce meslek derim ben ve hedefin çok güzel.
Kızma ama üniversite mezunu olan biri bölümünü söyler. Yani muhasebeden alakasız bir bölümden mezun oldun sanırım ya da AÖF gibi.
Tabi bunlar senin kariyer yapmana engel değil.
İstedikten sonra her şey olur.
Evet çok şükür bişeylere geç kalmadan aklım başıma geldi ben bugünü düşünen biri değilimdir ilerisini düşündügüm için bu korkum İnş gerçekleştiricem de :)Esiniz iyimi?? Siz iyimisiniz??
Once cocuk sonra kariyer siyenlere hayretle okudum.
Once sinavlarini kazan.esin dengesiz cidden.kendini kurtar bi.bunu kendin icin yap.zaten yasin cok genc.
Sonra cocuk yaparsin
Mali müşavirlik derken yeminli olarak mı yani?Arkadaşın yerine ben cevap vereyim yanlış anlamazsanız :) Mali müşavirlik ağır bir kariyer adımı. Staj sınav 4 yıl bir süreci kapsıyor. Bir fakülte süresi kadar yani. Açıköğretim de olsa 4 yıl belli bölümlerden mezun olmak yeterli bu sınava girebilmek için. Mesleki bilgi için açıköğretim olması ya da örgün olması değil de stajı nasıl ve nerde yaptığı önemli. Sevgiler
Mali müşavirlik derken yeminli olarak mı yani?
Yani herkesin kariyer anlayışı farklı tabi. Konu sahibinin ilk mesajını dikkate alarak okursan kariyerden çok çalışıp para kazanma amacı olan biri olarak algılarsın.
Mesela kariyere örnek vereyim. X şirketinde çalışan bir kadın eğitim için şirket tarafından 1 yıllığına yurt dışına gönderilecek. Bu durumda bir karar vermesi lazım. Giderse çocuk planları kalacak, gitmezse tek düze devam edecek aynı kadrosunda.
Ama konu sahibi bir işe girip yoğun saatlerde ön muhasebede çalıştığını, bundan dolayı eşiyle sorun yaşadığını çıktığı zaman da maddi anlamda zorlandığını yazmış. Buna istinaden bana kariyerle çocuk arasında bir seçim gibi gelmedi.
tabiki zorlugu olucak çabalayarak çok çalışarak süresi sorun degil normal calısmak yerine stajyer olarak o süre calısmak azmederek calısmak benim için daha iyi olur diye düşünüyorumArkadaşın yerine ben cevap vereyim yanlış anlamazsanız :) Mali müşavirlik ağır bir kariyer adımı. Staj sınav 4 yıl bir süreci kapsıyor. Bir fakülte süresi kadar yani. Açıköğretim de olsa 4 yıl belli bölümlerden mezun olmak yeterli bu sınava girebilmek için. Mesleki bilgi için açıköğretim olması ya da örgün olması değil de stajı nasıl ve nerde yaptığı önemli. Sevgiler
İşte belirli bir yerde degil de ilerde büro açabilecegim birinin emri altında calısmadan cocuklarıma vakit ayırabilecegim bir meslek diye tercihim bu yönde ve de hiç de kolay değil gerek staj dönemi olsun sınav dönemleri olsun yeterlilik sınavları olsun 1 yıl degil yaklasık 5 6 yılını alabilecek bir zaman.. Ama sonucuda iyi kendini iyi yetiştirirsenMali müşavirlik derken yeminli olarak mı yani?
Yani herkesin kariyer anlayışı farklı tabi. Konu sahibinin ilk mesajını dikkate alarak okursan kariyerden çok çalışıp para kazanma amacı olan biri olarak algılarsın.
Mesela kariyere örnek vereyim. X şirketinde çalışan bir kadın eğitim için şirket tarafından 1 yıllığına yurt dışına gönderilecek. Bu durumda bir karar vermesi lazım. Giderse çocuk planları kalacak, gitmezse tek düze devam edecek aynı kadrosunda.
Ama konu sahibi bir işe girip yoğun saatlerde ön muhasebede çalıştığını, bundan dolayı eşiyle sorun yaşadığını çıktığı zaman da maddi anlamda zorlandığını yazmış. Buna istinaden bana kariyerle çocuk arasında bir seçim gibi gelmedi.