- 14 Ağustos 2018
- 19.659
- 2
- 73.874
- 598
- Konu Sahibi Hayalkfls35
-
İşte asıl meseleyi atlamışım, ne güzel söylediniz yürüyüp gitmiş diye.Yine size örnek Arkadaşlarınız yürümüş gitmiş belki sizi de yanına alırlar bi yol gösterirler benim cevremde işsiz işsiz kafilesiyiz resmen. Çalışan annelerde şikayetçi Gerçi çocuguma yetiyormuyum vakit ayırıyormuyum lar..
Siz bence çocuğa odaklanın burda herkes atıp tutuyor.Bakacak kimseniz yokmuş yanınızda,çocuk ile yardımcısız kariyer mi olur?Bir memur veya üst konum pozisyon değilse hiç değmez inanın.Hadi işe girdiniz 6 ay sonra bakıcı derdi,süt sağma derdi gece uykusuzluklar evde hep sizin kucağınızda olacak bebek.Bu sıkıntıları çekmeye hiç değmez .Maaşınız 5-10000 olacaksa değer tabi tutun bakıcıyı temizlikçiyi oh hayat mis.Bazıları anne babanneye bedava baktırıyor, akşam yemeğini oralarda yiyor , çocuğu bırakıp gezebiliyor.Tek olan kişi bunların hiçbirini yapamıyor.2 yasından sonra nispeten çok kolay oluyor çocuklar.Kpss ye 2 yıl iyixe çalışırsınız hem atanırsınız belki.Gecen sene kpss derdine erteledim. Atanırsam zor olur falanlar bu sene de az araştırayım bakayım derken 6 ay geçmiş bile. Keşke ler dönmüyor geri
Ah ah okadar iyi anlıyorum ki sizi okurken gözüm doldu. Bende aynı durumda hissetmeye başlar oldum çalışırken ki saygınlığı görmüyorum Amaa yok bunalım yok üretmek var!!!Çocuk yapınca bunun geri dönüşü yok yani keske kariyer yapsaydım demek sizin için çok zor olur çoğu şeyin telafisi vardır eşini sevmezsin ayrılırsın işini sevmezsin değiştirirsin ama çocuk olunca hayal ettiğim gibi değilmiş
İşte asıl meseleyi atlamışım, ne güzel söylediniz yürüyüp gitmiş diye.
Yürüyüp giden sizi tanımıyor ki.
Siz evde çocuk bakan, ev kadınısınız!
O kadar emekle okumanız boşa.
Bırakın arkadaşı, bir süre sonra eşiniz bile bu muameleyi yapıyor, en üzücü kısım bu.
Asla aşağılama değil, dünyanın en zor mesleği ev hanımlığı ve gerçekten en zor yaşam biçimi annelik ama, karşılığında maddi gelir yok ise kayda değer görülmüyor ki.
Siz çamaşır yıkayan, çocuk bakan, ev temizleyem bir tipe dönüşüyor ve yavaş yavaş kim olduğunuzu unutuyorsunuz.
E yaş da ilerleyince bu yaştan sonra ne çalışması, sana kim iş verir, ne güzel işte otur evindeler havada uçuşuyor ama başka çalışan kadın değerli oluyor bir anda her ortamda.
Yahu ben maddi manevi ve fiziken oldukça iyi şanslı konumda bir kadınım ama sırf bu algı sebebiyle bunalıma gireceğim inanın.
O sebeple, bir kadın mesleği olsun olmasın çalışacak.
İlla bir beceresi vardır, evine gerekirse nikah şeker yapıp para sokacak ki bu düzen değişsin.
Ben bütün gün evdeyim ama çalışsam çocuklarımla daha kaliteli zaman geçirebilirim, tek diyeceğim bu annelik konusunda.
deyip geri gonderemezsin sonucta o yüzden önce kariyer
Artık düZen ha deyince oturmuyor annelik 30 yaşlarının sonrasına kalıyor. Geç olsun temiz olsun evet.Kimse hazır olmadan ve kendi fikri olmadan anne olmamali. Bende okudum, iş hayatım var/vardı ve 32 yaşında ilk kez anne oldum. Anne olmak sorumluluk ister. Bütün hayatın ilk önce o bebek oluyor. Kariyer düşüncesi varken pat diye hamile kalsanız ilerde çocuğu kariyeriniz olmadığı için suclayabilirsiniz. Bence içinizde bebek isteği yoksa milletin ağzına lafi tıkayin ve iş imkanlarına bakmaya devam edin.
O kadar şanslı ki ailesi yakınında olanlar bu konuda.Siz bence çocuğa odaklanın burda herkes atıp tutuyor.Bakacak kimseniz yokmuş yanınızda,çocuk ile yardımcısız kariyer mi olur?Bir memur veya üst konum pozisyon değilse hiç değmez inanın.Hadi işe girdiniz 6 ay sonra bakıcı derdi,süt sağma derdi gece uykusuzluklar evde hep sizin kucağınızda olacak bebek.Bu sıkıntıları çekmeye hiç değmez .Maaşınız 5-10000 olacaksa değer tabi tutun bakıcıyı temizlikçiyi oh hayat mis.Bazıları anne babanneye bedava baktırıyor, akşam yemeğini oralarda yiyor , çocuğu bırakıp gezebiliyor.Tek olan kişi bunların hiçbirini yapamıyor.2 yasından sonra nispeten çok kolay oluyor çocuklar.Kpss ye 2 yıl iyixe çalışırsınız hem atanırsınız belki.
İşte hep bunlardan kariyer, bin kere kariyer.Ah ah okadar iyi anlıyorum ki sizi okurken gözüm doldu. Bende aynı durumda hissetmeye başlar oldum çalışırken ki saygınlığı görmüyorum Amaa yok bunalım yok üretmek var!!!
Artık düZen ha deyince oturmuyor annelik 30 yaşlarının sonrasına kalıyor. Geç olsun temiz olsun evet.
Evet hemde nasıl kanayan yara umutsuz kaygılı milyonlarca genclik bıraktı geriye bu kanayan yara. Cocuklar az büyüyünce rahata erersin sen de. Yazı dilin de cok iyi ayrıca. Yeteneklerine göre kapı açılır inşallah. Kötü şeylerden sonra guzel seyler gelirmiş. İnşallah yakındır guzel günlerİşte hep bunlardan kariyer, bin kere kariyer.
Evet senelerce çocuk hasreti çeken de var ama benim gibi 2 beklenmeyen gebelik yaşayan da.
O kısım kader, elimizde değil.
Ayrıca çocuk olduktan sonra evdeki iş yükü değil 3 kat, 10 kat artıyor ve kpss ye çalışmak, yeniden bir düzen kurmak ütopik.
İnsan duş almaya vakit bulamazken, kendinden verip çocuğa odaklanıyor.
İnşallah yakın zamanda size tüm beklentilerinizi verebilen bir iş bulabilirsiniz, bu sadece sizin değil ülkemizin kanayan yarası istihdam.
Yılmayın, dirsek çürüttüğünüz, uzmanlaştığınız bir alanda hayatınızı kazanmanın tabi ki tercihi olamaz.
Bu zaten sizin hakkınız!
SYani Şahsen eşimi daha önce tanısaydım daha erken anne olmayı da isterdim, ama işte hayat nasıl gelişecek belli olmaz. Ben 16 yaşımdan bu yana hep çalıştım. Akademisyenim, yani diplomam evin bir yerinde, istesem mesleğime de dönebilirim ama kariyer açıdan içimde birşey "keşke yapsaydım" diye kalmadı. Onun için şimdi evde olduğum için bir pişmanlığım da yok. Ama sizin daha yaşamak istedikleriniz var, onun için o hedeflere odaklanın derim. Her kadın (bana göre) anne olmak istese bunu hissediyor. Bizim insanlarimiza kalsa her zaman dogrursun. Evleniyorsun hemen "daha yok mu?" diye sorarlar. Birincisi olur "ikincisi ne zaman?" derler. Şimdide 3. Ve 4. Soruluyor. Yani siz siz olun ve içinizdeki sesi dinleyin. O yanıltmaz. Başarılar dilerim
Yaşınız kac?Kızlar merhaba
2 yıllık evliyim. Eşimin ataması Anadolu nun küçük iline cıkınca (kendi memleketi) buraya geldik.İstanbul da dogdum ve büyüdüm. Alışma evresini falan geçtim asıl sıkıntım...2 yıldır iş bulamamam. Artık cevremdekiler ya cocuk dogur ya çalış diye şaka yollu takılmaya başladı. Şaka da oldugunu bilsem koymaya başladı artık. Hiçbir şey yapmamak üretmemek cok can sıkıcı ve kafam da hep iş kadını olmak vardı. 5 yıl üni boşa gitmesindi... Sizce ne yapmalı yaş ilerlemeden cocuk yapıp büyütmeli mi yoksa 1 yıl daha mı bekleyeyim. Cocuk olursa hepten eve baglanırım bunun da farkındayım ama insanlara torun hasreti cektiriyor ızdırap veriyor gibi de hissediyorum.. Belirsizlik önünü görememe. Gelecek kaygısı ne kötüymüş.
Kızlar merhaba
2 yıllık evliyim. Eşimin ataması Anadolu nun küçük iline cıkınca (kendi memleketi) buraya geldik.İstanbul da dogdum ve büyüdüm. Alışma evresini falan geçtim asıl sıkıntım...2 yıldır iş bulamamam. Artık cevremdekiler ya cocuk dogur ya çalış diye şaka yollu takılmaya başladı. Şaka da oldugunu bilsem koymaya başladı artık. Hiçbir şey yapmamak üretmemek cok can sıkıcı ve kafam da hep iş kadını olmak vardı. 5 yıl üni boşa gitmesindi... Sizce ne yapmalı yaş ilerlemeden cocuk yapıp büyütmeli mi yoksa 1 yıl daha mı bekleyeyim. Cocuk olursa hepten eve baglanırım bunun da farkındayım ama insanlara torun hasreti cektiriyor ızdırap veriyor gibi de hissediyorum.. Belirsizlik önünü görememe. Gelecek kaygısı ne kötüymüş.
Nickiniz durumu özetliyor aslında sevdiğim bi bakış açısıdır . Teşekkürlee
Ne guzel kazanmışsınız iyi maaş olunca zaten bakıcı parası da çıkar. Hep önceliğim iş. İş bulma sitelerine sosyal medya sitelerinden daha cok bakıyorum başvurcak ilan bile yok. Sanırım kira derdini de göze alıp gitmek büyük bir şehire tek çözüm.Benim de böyle bir konum olmuştu öncelerden. Çocuk diyen oldu kariyer diyen oldu. Ben sınava girip kazandım ama çocuktan da vazgeçmedim çünkü problem çıktı eşimde ve bende. Mecbur çocuğa da öncelik verdim. Şimdi işe başlamam lazım ve babaanne anneanne ile görüşmüyoruz zaten uzaktalar da bakıcı ya mecbur vericem. Yapacak birşey yok. Probleminiz yoksa sen erteleyebilirsin çocuğu. Zaten yeni evlisiniz önce sınav veya işe öncelik versen daha iyi
Gercekten her düşünceyi üretiyor beyin boş kaldıkça çok dogru ...kurslara gidiyorum ücretsiz. Kpss ye 2 yılım gitti.. Artık özelden biyer olsun gireyim diye bakıyorum.. NasipAnlamadığım şey birini seçmek zorunda mısınız? Çocuk yap büyür diyen olmuş. Asla çocuğu yapmak zorunda olduğumu düşünüp yapmam. Hala da anne olmak istemiyorum. Herkes yapmak zorunda değil. Yap aradan çıksın büyür diyenler yüzünden etraf yapılıp etrafa salınmış ilgisiz çocuk kaynıyor. Okula gönderince ya da tv karşısına koyunca herşey bitti sanıyorlar genelde.
Siz kendinizi hiçbir şeye mecbur hissetmeyin. Ne zaman isterseniz o zaman yapın. Çalışmak istiyorsanız da girişimlerde bulunun nasipte varsa girersiniz birisine. Ya da evde kpss çalışın. Bir hobi edinin. Boş kaldıkça insanın kafası her düşünceyi üretir.
Cesur secimler peki iyi ki diyor musunuz? Kaygıdan nolur napcagım diye düşünmekten yüreğimin sesini kapattım sanki.Şimdi yazacaklarımdan sonra ablacım bakalım sen ne diyeceksin?12 yıl çalıştım ben hemde dişimle tırnağımla kazıyarak. Yani başlarda çay taşıdım tuvalet temizledim diyim sen anla En son mesleğimde büyük bir fabrikada muhasebe müdürüydüm benim mesleğin ve eğitimimin nirvanasıydı. Deniz kenarı güzel bir şehirde iyi bir maaşla yediğim önümde yemediğim arkamda yaşarken evlenip doğuya hatta haritanın enn enn sağına geldim. İşkoliktim. Sıkılsam çalışırdım. Üzülsem çalışırdım. Sevinsem kendimi yine işimin başında bulurdum. Mesleğini seven tayfadandım ki. Evlendim 3 senedir hiç korunmaksızın çocuğum olacak diye bekliyorum.Hemde eşi sürekli görevlerde evde tek başına Ben kariyer yerine karı-yerim şuan Ama sen ne olmak istiyorsun içinde ?? Anne mi? Hayalkfls35 Hanım mı? Yüreğin veriyordur bu cevabı sana iyice dinle bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?