• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer mi? Cocuk mu?

İdeal olan 2 yıl dolunca mıdır cocuk için peki
Böyle konularda ideal bir süre yok.
Herkesin şartlarına,içinde bulunduğu duruma göre değişir bu süre.
Ben kariyer mi çocuk mu? Sorunuza cevap veremem çünkü bunlar son derece kişisel kararlar.
Bununla birlikte büyükleriniz torun sevsin ve siz de bu şekilde vicdanen rahat edin diye çocuk sahibi olmayın demeye geldim.
Çocuk sahibi olmak tüm hayatınızı değiştirecek kadar önemli bir karar.

Çocuk da yapın kariyer de. :) İşin şakası bir yana gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın. Çocuk doğduktan sonra da çalışabilirsiniz. Kazandığımın çoğu bakıcıya gidecek demişsiniz ama uzun vadeli düşünürseniz kazançlı çıkan siz olursunuz. Sonuçta o çocuk hep küçük kalmayacak.

Çocuk da yapın kariyer de. :) İşin şakası bir yana gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın. Çocuk doğduktan sonra da çalışabilirsiniz. Kazandığımın çoğu bakıcıya gidecek demişsiniz ama uzun vadeli düşünürseniz kazançlı çıkan siz olursunuz. Sonuçta o çocuk hep küçük kalmayacak.
Tesekkür le farklı bakış açıları okumak iyi geldi iyi ki var bu site.

Kariyer yapmaktan önce acil is bulun. Önce is. Benim bir kızım var ama bin kere sorulsa önce is derim. İş yoksa hiçiz malesef. Bir gün esinlenerek ters düşünce anlarsın bunu.
Çocuk yap diye ısrar edenler de hayatta çocuk yapmaktan başka bir vasfı olmayanlar genelde. Çocuk her an yapılır da iş bulup sürdürmek sıkıntı.

Kariyer yapmaktan önce acil is bulun. Önce is. Benim bir kızım var ama bin kere sorulsa önce is derim. İş yoksa hiçiz malesef. Bir gün esinlenerek ters düşünce anlarsın bunu.
Çocuk yap diye ısrar edenler de hayatta çocuk yapmaktan başka bir vasfı olmayanlar genelde. Çocuk her an yapılır da iş bulup sürdürmek sıkıntı.
Evet cocuk yapmak için evlenilir gören giller aynı zamanda. Hersey tam olunca olmalı cocuk da benim dogrum da bu. Ama bu kadar kafamda vıdı vıdı olunca.. Yanlış olan ben miyim diye sorguluyor insan. Ah boş da kalmanın gözü kör olsun.

Mesleğini devam ettirmek maddi manevi çok önemli.
İş bulamadığın bulamayacağın bir ile gelmişsin buraya taşınırken keşke daha önce ilanları araştırsaydın. Örneğin Kahramanmaraş taysanız, eşinizin ailesine yakın olan Gaziantep Kayseri gibi Büyükşehirlere taşınma durumunu konuşun. Şimdi işe girsen bu defa hamilelik durumunda yine işten çıkma olacak. Çocuk yapın ama eşinize çocuğunuzu büyükşehirde büyütmek istediğinizi söyleyin. Çocuk 2yaşına gelince büyükşehire taşının ve işe girin. Çünkü şu an için şehir değiştirmek hoş olmayacaktır yeni taşınmışsınız, ailesinin yanına gelmişsiniz...

Mesleğini devam ettirmek maddi manevi çok önemli.
İş bulamadığın bulamayacağın bir ile gelmişsin buraya taşınırken keşke daha önce ilanları araştırsaydın. Örneğin Kahramanmaraş taysanız, eşinizin ailesine yakın olan Gaziantep Kayseri gibi Büyükşehirlere taşınma durumunu konuşun. Şimdi işe girsen bu defa hamilelik durumunda yine işten çıkma olacak. Çocuk yapın ama eşinize çocuğunuzu büyükşehirde büyütmek istediğinizi söyleyin. Çocuk 2yaşına gelince büyükşehire taşının ve işe girin. Çünkü şu an için şehir değiştirmek hoş olmayacaktır yeni taşınmışsınız, ailesinin yanına gelmişsiniz...
illaki bulunur dedim. Meslegim spesifik meslek degil her yerde bulunur dedim . Buldum da az paraya akşam 7 lere kadar hafta sonları da 7 ye kadar yemek molasının bile dogru düzgün olmadıgı 3 kuruşa köle gibi çalıştırcaklar diye girmedim. Bu kadar olcagını başıma gelmediği için tahmin dahi edemedim.

Sıfır tecrübe ise kariyer.
Ama zaten iyi kötü tecrüben, kariyerin varsa çocuk da olabilir.
Ben artık assssla çalışmam dediğim noktada işi bıraktım. Üstüne çocuk yaptım. 2 yaşına geldi, şimdi kreşe gitme vakti. E çalışmayayım da ne yapayım.

küçük şehir belli ki iş imkanları çok az
siz çocuğunuzu yapın derim ben
yine iş bakmaya devam edersiniz, iyi bir iş çıkarsa çalışırsınız
ama çocuğa bakacak kimse yoksa en azından kreş çağına kadar kendiniz büyütün bence..

Aynı durumdayım, ailer çok ısrarlı bir yandan evde tek başına olmak derken çocuk yapmaya karar verdik. Çünkü şuan çalışmaya başlasam bile muhtemelen 1 sene sonra çocuk istiyor olucam yaştan dolayı, aynı yaştayız.
Maddi gücünüz yerindeyse eşinizle aranızda sorunlarınız yoksa çocuk güzel birşey :))

İdeal olan 2 yıl dolunca mıdır cocuk için peki
Yaşın da gayet yerinde çocuk için idealini bilemem eşinle iletişimine bağlı mutluysanız çocukla güzelleştirin tabiki ben 28 de evlendim hemen hamile kaldım ikinci oğlumuzda yedi ay önce dünyaya geldi ama Benim evlenmeden önce beş yıllık bi çalışma hayatım var çocukları razı büyüsün devam etmek istiyorum

hem çocuk hem kariyer..bi kakadin isterse bence herşeyi başarır.
benimde durumum ayni sizin gibiydi 29 uasimda hem atandim hem kizimi dogurdum.simdi hem meslegimi yapiyorum doguda,hem kizimi buyutuyorum hem projeler yurutuyorum ilcede,ve her iki ailede yok,esimde binsure ayri kaldiktan sonra yanima tayin istedi
umutsuzluga kapilmayin lütfen..kendinize bi yol belirleyin en dogru karari alın

Siz cocuk istiyor musunuz ki? Sadece cevre cocuk yap diyor diye boyle bir sorumluluk alinmaz

• Beğen
Reactions: 000
benimde durumum ayni sizin gibiydi 29 uasimda hem atandim hem kizimi dogurdum.simdi hem meslegimi yapiyorum doguda,hem kizimi buyutuyorum hem projeler yurutuyorum ilcede,ve her iki ailede yok,esimde binsure ayri kaldiktan sonra yanima tayin istedi
Maşallah demek istiyorum. Ben de aynı şeyi hedefliyorum sizle. 29 oldum. 5 sene kariyer odaklıydım şimdi bir bebiş eklensin istiyorum

Siz güzel örneksiniz bence bu sayfa da başarı hikayesi olarak yer almalı böyle hayatlar hem umut hemde teşvik adına.

Aynı durumdayım, ailer çok ısrarlı bir yandan evde tek başına olmak derken çocuk yapmaya karar verdik. Çünkü şuan çalışmaya başlasam bile muhtemelen 1 sene sonra çocuk istiyor olucam yaştan dolayı, aynı yaştayız.
Maddi gücünüz yerindeyse eşinizle aranızda sorunlarınız yoksa çocuk güzel birşey :))
Hamilemisiniz şimdi

Aileler için çocuk, 5 yıl üniversite okudunuz diye de kariyer yapılmaz. Hayat geçiyor, saniyeleri bile değerlendirmek gerekiyor. Yerinizde olsam çoktaaan açık üniversiteye kaydolmuştum atama beklerken. Çocuğuda düşünüyorsanız evlilik süresince işe başlamadan yapmak daha mantıklı. Çocuğunuzu kendiniz büyütürsünüz en azından.

eğer iş bulmam zor ise ve eşiniz tayin almayacaksa bence çocuk yapın en azında 2 yıl sonra başka bir yere tayin istersiniz ve sizde işe başlarsınız bu arada bebeğinizde buyümüs olur.

Back