• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer mi? Cocuk mu?

Aileler için çocuk, 5 yıl üniversite okudunuz diye de kariyer yapılmaz. Hayat geçiyor, saniyeleri bile değerlendirmek gerekiyor. Yerinizde olsam çoktaaan açık üniversiteye kaydolmuştum atama beklerken. Çocuğuda düşünüyorsanız evlilik süresince işe başlamadan yapmak daha mantıklı. Çocuğunuzu kendiniz büyütürsünüz en azından.
Aileler için evet cocuk yapılmaz,, peki kariyer neden yapılır sizce okudugumuz için yapılmazsa

Aileler için evet cocuk yapılmaz,, peki kariyer neden yapılır sizce okudugumuz için yapılmazsa
Kariyer dediğimiz şey maddi karşılığı olan, genelde sevdiğimiz, ilgi duyduğumuz alanlarda gösterdiğimiz başarıdır. Sizi tatmin eden başarı anlayışı bu ise, çalışmak için okursunuz ve kariyer yaparsınız. “E madem okuduk, çalışalım”ın uzun ömrü yok bence.

Cocuk da kariyer de onemli . Ikisine de gec kalmamak gerek hayat cok hizli akiyor. O yuzden cocugu hemen yapip buyutmek gerek . su an is olayi zordaysa kesinlikle cocuk derim. Biz de coook uzak bir sehirde yasamistik. Ordayken cocuk sahibi olmadigimiza pismaniz su an. Cunku evde oturuyordum tum gun sıkılarak. Meslegimi yapmaya imkanlar yoktu o sehirde. O zamanlar bosa gecti :(

Cesur secimler peki iyi ki diyor musunuz? Kaygıdan nolur napcagım diye düşünmekten yüreğimin sesini kapattım sanki.

İşte yüreğine sor diye ondan dedim çünkü ben çok şükür bu durumdan aşırı memnun ve mutluyum :KK200: Yüreğimin sesini dinledim.Yani burda tabiki eşim önemli faktör ..Onun için elimin tersiyle ittiklerimin farkında ve ona göre davranıyor. Seninde hakkında en hayırlısı olsun inşallah. :dua:

Her ikisinin de artılarını ve eksilerini iyice düşünün. Keşke iki sene içinde çocuk olsaymış. Şimdi daha rahat olurdunuz. En azından kreş yaşına kadar biraz daha bekler iş bulana kadar da o sırada biraz daha büyümüş olurdu.

Çok kolay bir karar değil. Kariyer deseniz bir iki sene sonra çocuk isteseniz sıkıntı. Çocuk deseniz onu büyütüp kariyere odaklanmak sıkıntı. Ancak ben sizin yerinizde olsam çocuğu şimdi yapardım. 30 yaşından sonra da kariyere odaklanırdım. İşime ara vermezdim en azından. İkinci çocuk istersem de 35 yaşlarında yapardım.

Asla aşağılama değil, dünyanın en zor mesleği ev hanımlığı ve gerçekten en zor yaşam biçimi annelik ama, karşılığında maddi gelir yok ise kayda değer görülmüyor ki.

Ben de evdeyim. Eşim sigorta ödüyormuş bana 6 senedir geçtiğimiz baharda haberim oldu. :D Evde çalışıyormuşum :temizlik:

Çocuk yapacaksanız 2 senenizi yok sayın. Bakıcı vs olsa bile size çok ihtiyaç duyduğu bir dönem olduğu için yorucu oluyor. İş bulma şansınız yoksa çocuk da istiyorsanız yapın aradan çıkmış olur ama unutmayın evde oturup çocuk bakmak daha önce çalışmış veya çalışmayı çok isteyen kadınlar için bunaltıcı olabiliyor. Ben bir hayli zorlandım. Büyüdükçe daha kolaylaşıyor her şey.

Çocuk yapacaksanız 2 senenizi yok sayın. Bakıcı vs olsa bile size çok ihtiyaç duyduğu bir dönem olduğu için yorucu oluyor. İş bulma şansınız yoksa çocuk da istiyorsanız yapın aradan çıkmış olur ama unutmayın evde oturup çocuk bakmak daha önce çalışmış veya çalışmayı çok isteyen kadınlar için bunaltıcı olabiliyor. Ben bir hayli zorlandım. Büyüdükçe daha kolaylaşıyor her şey.
:KK17:

Benim de ödeniyor ama maaş kısmı yok:KK70:

Son 6 aydır neden bilmiyorum ben de net bir para almıyorum. Normalde aylık bir gelirim olurdu. Son dönemlerde çok şehir dışına çıktım ettim, düzenim mi bozuldu ne.

Son 6 aydır neden bilmiyorum ben de net bir para almıyorum. Normalde aylık bir gelirim olurdu. Son dönemlerde çok şehir dışına çıktım ettim, düzenim mi bozuldu ne.
Benim de eskiden harcamamın ucu bucağı ya da hesabı olmazdı, yazdan beri çok cuzi bir şey hesabıma yatıyor o kadar.
Bari asgari ücret alayım diyorum, zam oranları belli olunca müzakereye oturacağım:rolleyes:

28 yaşındayım. Cocuk olunca bakacak babanne anneanne yakında yok malesef. Çalışsam da büyük bölümü bakıcı ya gidecek. Belki de hepsi malum başlangıç asgari ücretler..
Ayni durumdayiz 2 bucuk yilxir evliyim cocuk mu is mi die dusunyrm korunmuyoruz 4 aydir olmadi bnde3 aydir is aramaya basladim hangisi once gelirse basim gozum ustune. Bende 28 yasindaym . bnece bi is ara bulursanda calis iki uc ay calis korunmayi birak hamile kalirsan ne ala doguma kdr calis . hem sigortadan faydalanirsin. Kalamazsancalismayadevm ekonomik ozgrlk gibisi yok. Is bulamaz hamile kalirsan da zaten kismet ben oyle yaptim suandasana anlattgm gibi bakalm zaman ne gosterecek.

Benim de eskiden harcamamın ucu bucağı ya da hesabı olmazdı, yazdan beri çok cuzi bir şey hesabıma yatıyor o kadar.
Bari asgari ücret alayım diyorum, zam oranları belli olunca müzakereye oturacağım:rolleyes:

:KK70::KK70:

Ben genelde kitaplara deli gibi para harcadığım ve son dönemlerde kitap okumak da zorlaştığından pek sorun değil. İkinci çocuk olduğundan beri de mutfak ve ev ihtiyaçlarını genelde eşim hallediyor. Şu sıralar bir yere gitmiyorum, gözüme gelmiyor o yüzden herhalde. Paraya ihtiyaç duyarsam zaten eşim sormadan al cebimden sabahları demişti ilk evlendiğimiz zaman. Gider olmayınca göze batmıyor galiba.

Back