• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer mi? Cocuk mu?

Daha önce tecrübeniz var mı? Mesleki olarak yeterli hissediyor musunuz kendinizi? Eğer tecrübe yoksa ve yetersizlik hissi varsa çocuğun Doğumu bakımı derken en az üç yıl ötelenir iş hayatına başlama. Öyle olunca da yaş 31-32 olur. Tecrübesiz ve bu yaştaki biri için mesleğinde ilerlemek için zor ... İyi kötü bir yıl çalışın sonra çocuk yapın.
Evet çocuk da önemli ancak bir iki yıl ertelenebilir.
Var tecrübem. Ben öğrenciyken bile yazları çalışırdım buraya geldi geleli evdeyim tüm dengem gitti. Finans sektörlerinde 1 bucuk yıl tecrübem var.. Evde dura dura köreldim yetersizlik hissi başladı

tek başına büyütmek, hayalleri kırık anne olmak altından kalkarmıyım bilmiyorum güçlü hayatın içinde olan anne modeli olmak isterim ona. Endişem bu ara her konu üzerinde arttı zaten. Gelecege cok kafa yormamalı akışa bırakmalı sanırım

Öyle ama bunu sadece çalışınca veremezsiniz. İleride sizin ya da eşinizin işsiz kalma gibi durumlarınız olabilir. Duruş, karakter farklı bir olgu. Sizin içinizde bu his varsa emin olun fazlasıyla çocuğunuza geçecektir.

Ben kariyer yapamadan mezun oldugum gibi kisa bir süre icinde hamile kaldim. E ilki oldu kardes de yapayim nasil olsa evdeyim dedim ikinci de büyüyor.
Ama bazen kariyer yapmis arkadaslarimi görüyorum, hayatlarini yasiyorlar. Diyorum benim gibi muhtesem yetenekleri olan bir kadin da evde cocuk bezi degistiriyor diyorum. Gayet yogurdunu evde mayalayan, ütüsünü yapan bir ev hanimiyim. Sükürler olsun durumumuz iyi cocuklarima misler gibi bakiyorum. Ama iste kim dogrusunu yapiyor inan ben de bilmiyorum.
Dedigim gibi kariye yapan arkadaslar da mis, benim gibi dünya tatlisi iki evladi olanlarin da kötü bir yani yok.
Kendimi gerceklestirememenin verdigi bir gerginlik disinda bir sikayetim yok.
Esasen o da cok agir bir duygu.
Fakat sans isi bazen, esimden bu kadar memnun olmasam yuvam bu kadar güzel olmasa her günü kaderime isyan edecek bir cizgide yasardim, Cünkü gercekten yetenekliyim ve hep gelecek vaat eden bir ögrenci oldum. Bu yetenek su an yitiyor mu yoksa bes yil sonra yine bana gelir mi bilemiyorum. Uykusuzluktan beynim calismiyor cünkü, kendimden emin degilim yasadigim bu yorgunlugun üzerine.
Belkide kariyer yapsaydim cok ama cok iyi yerlere gelecektim.
Ama o zaman da hayatimdaki beyfendiyi ancak rüyalarimda görürdüm. Bilemiyorum Altan, sence ne olurdu?

Ne mezunu olduğunuza bağlı aslında.
Kimsenin kalbi kırılmasın diye örnek vermeyeyim ama, bazı bölümleri insan okusa ne olur okumasa ne olur; okumuş olmak için okunan bölümse kendinizi sıkmayın.
Diğer bölümlerden biri ise, dünyanın bin bir türlü hali var. Önce kendinizi sağlama alın, sonra çocuk.
Haklısınız malesef hele bi üniv bitirelimde illaki olur bişeyler kafasında olmanın sonu kötü oldu.. İktisat mezunuyum

Kızlar merhaba
Cocuk olursa hepten eve baglanırım bunun da farkındayım ama insanlara torun hasreti cektiriyor ızdırap veriyor gibi de hissediyorum..

Kariyer mi çocuk mu? Bu konuda yorum yapamam zira beni başka bir şey rahatsız etti.
Siz kendinizi neden birinci plana koymuyorsunuz???
Büyükler torun sevsin diye çocuk yapılır mı??
Bu hayatta siz birinci plandasınız,
eğer istiyorsanız benim bildiğim anne olunur.
O büyükler bir iki sever sonra tüm sorumluluk size kalır 7/24.
Bence önce ben mi çocuk istiyorum yoksa büyüklerimiz için mi istiyorum bunu bir düşünmenizi tavsiye ediyorum.
Sonra zaten tercihinizi daha sağlıklı yaparsınız.
Ben sizin yerinizde olsam eğer sırf büyükler istedi diye çocuk sahibi olmayı düşünmezdim.
Onlar sıralarını savdılar, şimdilik konu komşu çocuğu sevsinler, ben hayattan ne istiyorum önce ona bakardım.
Anca kendim çocuk istiyorsam düşünürdüm.
Tabi seçim sadece sizin..:KK66:

Ben kariyer yapamadan mezun oldugum gibi kisa bir süre icinde hamile kaldim. E ilki oldu kardes de yapayim nasil olsa evdeyim dedim ikinci de büyüyor.
Ama bazen kariyer yapmis arkadaslarimi görüyorum, hayatlarini yasiyorlar. Diyorum benim gibi muhtesem yetenekleri olan bir kadin da evde cocuk bezi degistiriyor diyorum. Gayet yogurdunu evde mayalayan, ütüsünü yapan bir ev hanimiyim. Sükürler olsun durumumuz iyi cocuklarima misler gibi bakiyorum. Ama iste kim dogrusunu yapiyor inan ben de bilmiyorum.
Dedigim gibi kariye yapan arkadaslar da mis, benim gibi dünya tatlisi iki evladi olanlarin da kötü bir yani yok.
Kendimi gerceklestirememenin verdigi bir gerginlik disinda bir sikayetim yok.
Esasen o da cok agir bir duygu.
Fakat sans isi bazen, esimden bu kadar memnun olmasam yuvam bu kadar güzel olmasa her günü kaderime isyan edecek bir cizgide yasardim, Cünkü gercekten yetenekliyim ve hep gelecek vaat eden bir ögrenci oldum. Bu yetenek su an yitiyor mu yoksa bes yil sonra yine bana gelir mi bilemiyorum. Uykusuzluktan beynim calismiyor cünkü, kendimden emin degilim yasadigim bu yorgunlugun üzerine.
Belkide kariyer yapsaydim cok ama cok iyi yerlere gelecektim.
Ama o zaman da hayatimdaki beyfendiyi ancak rüyalarimda görürdüm. Bilemiyorum Altan, sence ne olurdu?
İşin açığı iyi insan iyi eş bulmak iyi iş bulmadan daha zor bu konuda şükür şanslı olanlardanız Şuan bize nasip olan ev hanımlıgı da olsa onu da en iyi şekilde yapmalıyız. Sizde anlatmanıza göre dörtlük dörtlük annesiniz bu da gurur duyulası . Bak yorgunlukdan beyin uyuşuyor düşünmüyorsunuz benim kadar ayrıntılı hem :) Umarım olur bir gün guzel işlerimiz

Ben çocuk yapın derim, tabi rabbim kısmet ederse. Sonrasında bereketli gelir belki bebek, çok iyi iş bulabilirsiniz, hayat bu nelerin geleceğini bilemeyiz.

Kariyer mi çocuk mu? Bu konuda yorum yapamam zira beni başka bir şey rahatsız etti.
Siz kendinizi neden birinci plana koymuyorsunuz???
Büyükler torun sevsin diye çocuk yapılır mı??
Bu hayatta siz birinci plandasınız,
eğer istiyorsanız benim bildiğim anne olunur.
O büyükler bir iki sever sonra tüm sorumluluk size kalır 7/24.
Bence önce ben mi çocuk istiyorum yoksa büyüklerimiz için mi istiyorum bunu bir düşünmenizi tavsiye ediyorum.
Sonra zaten tercihinizi daha sağlıklı yaparsınız.
Ben sizin yerinizde olsam eğer sırf büyükler istedi diye çocuk sahibi olmayı düşünmezdim.
Onlar sıralarını savdılar, şimdilik konu komşu çocuğu sevsinler, ben hayattan ne istiyorum önce ona bakardım.
Anca kendim çocuk istiyorsam düşünürdüm.
Tabi seçim sadece sizin..:KK66:
Öyle tabi herkesin hayatı da kendine. Beynim bulandı artık yazma gereksinimi duydum.. Kafa acıyor fikirleriniz tesekkür ler ... Tek neden tabiki büyükler degilde. Kariyer nedeniyle erteleyip pişman olanları da görünce hangisi dogru oluyor insan...

• Beğen
Reactions: 000
Öyle ama bunu sadece çalışınca veremezsiniz. İleride sizin ya da eşinizin işsiz kalma gibi durumlarınız olabilir. Duruş, karakter farklı bir olgu. Sizin içinizde bu his varsa emin olun fazlasıyla çocuğunuza geçecektir.
Herseyi işe bağlar oldum. Evde olunca kendime kazandırdığım yetilerim kayboluyor mu kaygısı....

Kesinlikle kariyer.
Sizin bu ikileminizi yaşamadan hamile kaldım evlendiğimin 1.yılında.
O 1 sene iş bulamadım, eşim taraftar değildi mesleğimle alakalı işlere.
Zaten yaşadığım şehir mesleğimle pek de iç açıcı konumda değil ve ücretler zaten asgari idi.
Kendi işimi kuracaktım derken hamile kaldım yaş 28.
Doğurdum 5 ay sonra yeniden hamile kaldım.
Şuan yaşım 31 ve ömrümün 1 senesi daha çocuk bakarak geçecek.
Şuan istesem bile 32 yaşında neredeyse sıfır olan mesleki tecrübemle iş bulamam, mecburum artık mesleğim dışında kendi işimi kurmaya.
Benim yaşımdakiler kariyerlerinde aldı başını gitti, ben ise bebek konusunda ordinasyus tecrübesi edindim.
Bu sebeple lütfen kariyer!
Hem bir şekilde işinize devam ederseniz, doğum sonrası da kendinizi izole hissetmez, izin süreniz bitiminde kaldığınız yerden devam edersiniz.

Öyle tabi herkesin hayatı da kendine. Beynim bulandı artık yazma gereksinimi duydum.. Kafa acıyor fikirleriniz tesekkürler ... Tek neden tabiki büyükler degilde. Kariyer nedeniyle erteleyip pişman olanları da görünce hangisi dogru oluyor insan...

Tek neden büyükler değilse o zaman siz de çocuk istiyorsunuz sanırım kariyer mi çocuk mu, öncelik olsun diyorsunuz.
O konuda yorum yapamam çünkü yaşınız 28, burada hemen çocuk niyetine girip hamile kalan da duydum bir kaç sene bekleyen de duydum.Bir sorun olup çocuğu olmayan tedavilere başlayan da duydum. Türlü olasılıklar var.
Sadece ben olsam şimdi çocuk sahibi olsam artıları ne olur, işe girip daha sonra çocuk sahibi olsam artıları ne olur diye düşünürdüm.
Bana hangisinin artısı fazla geliyor ise ben onu uygulardım.:KK66:

Kesinlikle kariyer.
Sizin bu ikileminizi yaşamadan hamile kaldım evlendiğimin 1.yılında.
O 1 sene iş bulamadım, eşim taraftar değildi mesleğimle alakalı işlere.
Zaten yaşadığım şehir mesleğimle pek de iç açıcı konumda değil ve ücretler zaten asgari idi.
Kendi işimi kuracaktım derken hamile kaldım yaş 28.
Doğurdum 5 ay sonra yeniden hamile kaldım.
Şuan yaşım 31 ve ömrümün 1 senesi daha çocuk bakarak geçecek.
Şuan istesem bile 32 yaşında neredeyse sıfır olan mesleki tecrübemle iş bulamam, mecburum artık mesleğim dışında kendi işini kurmaya.
Benim yaşımdakiler kariyerlerinde aldı başını gitti, ben ise bebek konusunda ordinasyus tecrübesi edindim.
Bu sebeple lütfen kariyer!
Hem bir şekilde işinize devam ederseniz, doğum sonrası da kendinizi izole hissetmez, izin süreniz bitiminde kaldığınız yerden devam edersiniz.
Cok cok teşekkür ederim . Kafam bulanıkdı küçük umutla yaşıyordum bir işin olmasına dair onunda olmayacagı bugun belli olunca umutsuzluk daha da bastırmışdı bu konuda. Herkes içini dökmüyor haliyle cocukla mutluluk nirvanalarına ulaştık modunda görünce insanları acaba mı da diyorsun. Sizin bu yazınız daha da netleştirdi. Teşekkür ederim. Ayrıca 35 yaşında atanan. İş bulanlar da var. Cok da gecmiş degil sizden. Umarım gönlünüzce olur

Cok cok teşekkür ederim . Kafam bulanıkdı küçük umutla yaşıyordum bir işin olmasına dair onunda olmayacagı bugun belli olunca umutsuzluk daha da bastırmışdı bu konuda. Herkes içini dökmüyor haliyle cocukla mutluluk nirvanalarına ulaştık modunda görünce insanları acaba mı da diyorsun. Sizin bu yazınız daha da netleştirdi. Teşekkür ederim. Ayrıca 35 yaşında atanan. İş bulanlar da var. Cok da gecmiş degil sizden. Umarım gönlünüzce olur
Çok teşekkür ederim pozitif yorumunuz için ama benim mesleğim sıkıntılı.
iletişim medya sektöründeyim ve İstanbul dışı neredeyse kölelik bizim işimizde.
O sebeple zaten sürümcemedeydim, iyisi olsun kendimi geliştireyim, spikerlik deneyim derken hop süpriz gebelik.
Şuan düşünüyorum, hayatımda en büyük yaptığım hatadır kariyerim oturmadan çocuk doğurmak hatta işim sağlam olmadan evlenmek.
Yazın çocukları kreşe vereceğim, döneceğim işim yok.
Sıfırdan ne yapsam ne etsem diye düşünceler, birikim falan derken 1 sene daha geçecek 33 belki 34 yaşımda hayata atılıp, öğreneceğim çoğu şeyi.
Sınıf arkadaşlarım çok güncel dizilerde yardımcı yönetmenliğe kadar ilerledi, birkaçı yurtdışı basında çalışıyor, çoğu haber muhabiri.
Ben ise biberon, bez, emzik üçlemesindeyim hala.

Sizin mesleğinizi bilmiyorum ama kalıp dışına çıkabilen mesleklerden ise, hiç düşünmeden önünüze gelen işe girin ve oraya devam ederken daha iyisini arayın.
En azından tecrübe ve gelir elde etmiş belki de alanınız dışında bir şeye yatkınlığınızı keşfetmiş olursunuz.

Çok teşekkür ederim pozitif yorumunuz için ama benim mesleğim sıkıntılı.
iletişim medya sektöründeyim ve İstanbul dışı neredeyse kölelik bizim işimizde.
O sebeple zaten sürümcemedeydim, iyisi olsun kendimi geliştireyim, spikerlik deneyim derken hop süpriz gebelik.
Şuan düşünüyorum, hayatımda en büyük yaptığım hatadır kariyerim oturmadan çocuk doğurmak hatta işim sağlam olmadan evlenmek.
Yazın çocukları kreşe vereceğim, döneceğim işim yok.
Sıfırdan ne yapsam ne etsem diye düşünceler, birikim falan derken 1 sene daha geçecek 33 belki 34 yaşımda hayata atılıp, öğreneceğim çoğu şeyi.
Sınıf arkadaşlarım çok güncel dizilerde yardımcı yönetmenliğe kadar ilerledi, birkaçı yurtdışı basında çalışıyor, çoğu bir haber muhabiri.
Ben ise biberon, bez, emzik üçlemesindeyim hala.

Sizin mesleğinizi bilmiyorum ama kalıp dışına çıkabilen mesleklerden ise, hiç düşünmeden önünüze gelen işe girin ve oraya devam ederken daha iyisini arayın.
En azından tecrübe ve gelir elde etmiş belki de alanınız dışında bir şeye yatkınlığınızı keşfetmiş olursunuz.
Yine size örnek Arkadaşlarınız yürümüş gitmiş belki sizi de yanına alırlar bi yol gösterirler benim cevremde işsiz işsiz kafilesiyiz resmen. Çalışan annelerde şikayetçi Gerçi çocuguma yetiyormuyum vakit ayırıyormuyum lar..

28 yaşındayım. Cocuk olunca bakacak babanne anneanne yakında yok malesef. Çalışsam da büyük bölümü bakıcı ya gidecek. Belki de hepsi malum başlangıç asgari ücretler..
Oo yas 28 keske once cocugu yapıp 2 yasına kadar evde bakıp sonrada krese verip kariyer yapsaydınız.Eninde sonunda doğurmayacakmısınız?Simdi işe girseniz 2 yıl sonra hamile kalsanız o kariyer nede yapsanız çatırdar.Mantıklı olan yas ilerlemeden çocuk olayını kapatıp işe güce konsantre olmak.

Çocuk yapınca bunun geri dönüşü yok yani keske kariyer yapsaydım demek sizin için çok zor olur çoğu şeyin telafisi vardır eşini sevmezsin ayrılırsın işini sevmezsin değiştirirsin ama çocuk olunca hayal ettiğim gibi değilmiş deyip geri gonderemezsin sonucta o yüzden önce kariyer

Oo yas 28 keske once cocugu yapıp 2 yasına kadar evde bakıp sonrada krese verip kariyer yapsaydınız.Eninde sonunda doğurmayacakmısınız?Simdi işe girseniz 2 yıl sonra hamile kalsanız o kariyer nede yapsanız çatırdar.Mantıklı olan yas ilerlemeden çocuk olayını kapatıp işe güce konsantre olmak.
Gecen sene kpss derdine erteledim. Atanırsam zor olur falanlar bu sene de az araştırayım bakayım derken 6 ay geçmiş bile. Keşke ler dönmüyor geri

Back