Karışmaya hakkım yok ama dayanamıyorum

Görümcem çocuklarını aynı şekilde yetiştiriyor ben bazen şakayla, bazen ciddi uyarıyorum, bazen kayınvalideme söylüyorum ama değişmiyo. 7.5 yaşındalar gece altları bezleniyodu geçen sene
Bu çocuklar nasıl geleceğimiz olacak çok merak ediyorum. Allah akıl fikir versin ya

Internetten tek anladiklari dizi izlemek olan insanlar onlara özenip öyle yaşayan insanlara bişeyler anlatmak zor ama deneyeceğim teşekkür ederim. Kendim içinde güzel bir örnek olur bakmakta fayda var
evet bana çok güzel bir örnek oldu bu videolar çocuk yetiştirme açısından yani ilerde olursa, izlemesem aklıma bile gelmezdi altı aylık çocuğun önüne yemek koymak falan tabi hazırlıklarına aylar öncesinden başlıyor. o kadar eğlenceli videolar ki bence sıkılmadan izler kayınvalideniz

Bence yanlış bulup elestirir ama denemekten zarar gelmez. Instagram da takip ettiğim bir kaç bayan var blw diye birşey yapıyorlar eski usul aslında çocuğa kendisi yemesi ogretiliyor sizin dediğiniz de bunun gibi sanırım. Mutlaka uygulamak istediğim birsey. Yaşarım inşallah o günleri

inşallah:) oradaki bayan let beginning with baby diye birşeyden bahsediyor forumları varmış anneler paylaşımda bulunuyormuş

Valla genc kizligimda benim karsi komsum vardi ayni böyleydi..Genellikle gec yasta anne olanlarda böyle oluyor..Neyse efendim ben kadini uyardim ve cook sert uyari aldim..genciz bir sey bilmiyoruz ya...Neyse

sonra efendim ben de gec anne oldum..Tabii dolayisiyle esimde..esimde ayni komsumuz gibi cikmasin mi?cok mücadele ettim ama esimi degistiremedim maalesef..Cogu Zaman kötü anne oldum..Bizim kiz esimin sayesinde 9 yasina Kadar aramizda yatti..Herkes uyardi herkes uyardi, esim uyarildikca savunma mekanizmasi gelistirdi.zor dönemdi..

haa bu arada esimi ailesi 6 yasindayken babanesine birakmislar..Yillarca ana baba sevgisi görmemis..köylük yerde yoklukla büyümüs..

Eşim de annesiz baba otoritesi altında sevgiden daha çok askeri tarzda bi disiplinle büyümüş bir tek baba olunca. Ama en azından beni anlıyor ve beni gördükçe ozeniyor biliyorum annemle babamla aramdaki diyalog onu çok etkiliyor ve cocugumuzunda böyle olmasını istiyor. Büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğu bu şekilde eğitmek yanlış ama anlatmak zor. Sizin acinizdan daha zor olmuş kızınızın sosyal hayatı nasıl peki şimdi

Her çocuk, her aile böyle değil umudum var inşallah bir gün çocuğum olur; doğal ,mutlu bir birey yetiştirmek istiyorum .
Inşallah ben de aynı istekteyim. Hafta 1 mutlaka birlikte vakit geciriyoruz kayinpederlerimle gerçekten daraliyorum bana fenalık basıyor

O da iyi yaptığını biricik kızını sakındığını düşünüyor işte

Bisiklete binmeyi pencereden bakıp öğrenmiş benimkiabiler biraz pedal çevirip biraz da hızı ile gidiyormuş

Ilk bisikleti alındığında 2-3 gün içinde artîstik hareketleri öğrendi benim de için gitti ama dikkatli ol arabalara da dikkat dışında bir şey demedim

Bu tarz insanlara hic bir şey söyleyemezsin.. yazık o çocuğa

Bence hakkım yok diye düşünme. Her çocuğun güzel ve özenli yetisebilmesi için elimizden geleni yapmalıyız ille de bizim çocuğumuz olması gerekmez. Ve tepki almaktan korkma. Söylesin kizsin atarlansin boşver sen duymamazliga ver. Sadece kalp kırma o kadar. Uyar belki yaptığı şeyin yanlış olduğunu bilmiyodur.

Evet bilmiyor onun farkındayım iyiligini düşündüğü için yapıyor ama yanlış. Ben bişey desem çocuğu yok nerden bilecek der konuşur biliyorum o yüzden daha çok çekiniyorum. Yarın doktor randevusu var çocuğu yanında goturemeyecegi için bana bırakacak ama bana guvenmedigi için bakamam diye düşündüğü için eşimin evde olduğu saate almış randevuyu abisi de olsun yanınızda bakamazsin tek başına dedi açık açık

Benimde bir tanıdığım öyle,ikiz iki erkek çocuk,ellerinde olsalar nefes aldırmayacaklar.Ben karışmadım ama karışanları çok güzel payladılar.

Kesinlikle,çocuklar hiçbir yere ellerini uzatamıyolar,evde kedim var onu elledi diye üç dört kez ellerini yıkadılar cocukların.Çok sık görüşmüyoruz neyseki,yoksa insan huzursuz oluyo.
Benim eşimin ailesi olduğu için sürekli görüşmek durumunda kaldığım için bana daha çok koyuyor o çocuğu öyle robot gibi görmek. Boya yapıyoruz diyelim ben ağacı pembe ye boyadım ağaç pembe olmaz ki yeşil olur dedi hayalgücümü kullandım ben ağaçların pembe olmasını istiyorum dedim olmaz ki öyle annem hep ağaçlar yeşil olur diyor dedi

Aslında ne kadar yanlış,oyun alanlarında çocukları kendi haline bırakmak gerekli,hayal gücünü kullanmayı öğrenebilsin diye ama nerdeee.Sizin gibibende üzülüyorum cünkü cocukluklarını yaşayamıyolar.

Benim böyle bir tanıdığım var çocuğu liseye gidiyor. Tepsiye tabak koyup tencereden yemek alıp yiyemez. Çayına şeker bile atamaz. Çok acayip Bir karakteri var çocuğun. Bazı çocuklar ne olursa olsun kendi mizaçları ile doğar. Bu çocuk içten çok merhametli ama aile inatla çocuğu bencil yetiştiriyor. Ailesi yokken herkesle çok uyumlu aile varken uyumsuz vs vs.

hala ilk okul çağında bir çocuk becerileri ne sahip hatta daha az. 3 yaşında çocuğum bile eline tepsi verince götürebiliyor yani.

Aynı şekilde eller sürekli yıkanır ama sürekli olmadı ıslak mendil. Çocuk hastalık sahibi olmuş resmen bişey yapmasa bile zırt pırt el yıkıyor.

2 tane böyle tanıdığım kadın var nezaman bana gelseler ha bire oğlumun elini falan yıkıyorlar. Bende öyle uyuz oluyorum ki onlar varken inadına o çocuğun eline ne bulaşırsa bulaşsın temizlemiyorum. :)))

O çok bilmiş anneler o ıslak mendil lerle mikroplar gidiyor falan sanıyor ya en çok buna uyuz oluyorum. Kıyafet desen koy kenara bir iki takım park kıyafeti çocuk doya doya kirlensin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…