- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
-
- Konu Sahibi Limonsarisi
Çok teşekkür ederim inşallah böyle devam edebilirim.sizi çok ilgilendirmeyen konuya bile dert edinmeniz çok hoşuma gitti,,, Keşke tüm insanlarımız senin gibi olsa konu açıçak kadar kafa yormuşunuz maşallah hep böyle iyi niyetli olmanızı temenni ederim.. böyle insnalar oldukça mutlu oluyorum okadar kirli insanlar varkii
Kıyılıp kıyılmayacak bir durum değil ki,çoğu annede bu kontrolcülük vardır.Belki geç çocuk sahibi olduğu için fazla kontrolcüdür.Kendi karakteristik yapısıyla alakalıdır.Çocuk özgüven eksikliği yaşamaz.Zamanla dengeler oturur.Dövülüp hor görülmediği sürece problem yok.Öyle ama kiyamiyorum.
Sizin gibi düşünemiyorum malesef. 7 yaşında hala kendi yemeğini kendi suyunu içemeyen tuvalete tek gidemeyen anne baba arasında uyuyan bir çocuktan bahsediyorum. Susadim diyor masanın üstünde al diyorum biberon olmadan icemem annem öyle diyor diye tepki veriyor. Her şeyden korkuyor en ufak tepkiye ağlıyor. Beyni uyusmus gibi sadece tv ve bilgisayar karşısında vakit geçiriyor. Adı haricinde hiç bir kelimeyi doğru telaffuz edemiyor. Ben bu çocuğun geleceğini iyi göremiyorum malesef. Allah nasip ederse bu çocuk benim cocuklarimin halası olacak endiseleniyorumKıyılıp kıyılmayacak bir durum değil ki,çoğu annede bu kontrolcülük vardır.Belki geç çocuk sahibi olduğu için fazla kontrolcüdür.Kendi karakteristik yapısıyla alakalıdır.Çocuk özgüven eksikliği yaşamaz.Zamanla dengeler oturur.Dövülüp hor görülmediği sürece problem yok.
Çok ciddi endişelerin varsa bunları ebeveyniyle konuşman gerek.Kendin konuşamıyorsan eşin kardeşi için konuşması gerek.Sizin gibi düşünemiyorum malesef. 7 yaşında hala kendi yemeğini kendi suyunu içemeyen tuvalete tek gidemeyen anne baba arasında uyuyan bir çocuktan bahsediyorum. Susadim diyor masanın üstünde al diyorum biberon olmadan icemem annem öyle diyor diye tepki veriyor. Her şeyden korkuyor en ufak tepkiye ağlıyor. Beyni uyusmus gibi sadece tv ve bilgisayar karşısında vakit geçiriyor. Adı haricinde hiç bir kelimeyi doğru telaffuz edemiyor. Ben bu çocuğun geleceğini iyi göremiyorum malesef. Allah nasip ederse bu çocuk benim cocuklarimin halası olacak endiseleniyorum
Halası olmasından dolayı endişe duymuyorum benim de sağlıklı özgüveni yüksek bireyler yetistirebilmem açısından çevredeki cocugumun örnek alacağı kişilerin de öyle olmasi gerektiğini düşünüyorum endisem bundan.Çok ciddi endişelerin varsa bunları ebeveyniyle konuşman gerek.Kendin konuşamıyorsan eşin kardeşi için konuşması gerek.
Yalnız anlayamadığım bu çocuğun senin çocuklarının halası olmasından ötürü niye endişe taşıyorsun.
Ne alakası var senin yetiştirdiğin çocuğun sağlıklı olması için çevredeki..... yani şimdi hala dayı teyze veya Allah korusun senin evladından biri sakat olsa,kötü örnk mi oluyor.Halası olmasından dolayı endişe duymuyorum benim de sağlıklı özgüveni yüksek bireyler yetistirebilmem açısından çevredeki cocugumun örnek alacağı kişilerin de öyle olmasi gerektiğini düşünüyorum endisem bundan.
Eşim babasıyla konuşmaya çalıştı ama sert tepki aldı. Babasına da hak veriyorum torunu yaşında çocuğu var büyüdüğünü goremeyecegim diyor o yüzden daha çok üstüne düşüyor
Sakat olması kötü bir örnek demedim asla da demem bu çocuğun yaşadığı da sakatlık değil.Ne alakası var senin yetiştirdiğin çocuğun sağlıklı olması için çevredeki..... yani şimdi hala dayı teyze veya Allah korusun senin evladından biri sakat olsa,kötü örnk mi oluyor.
Anne baba yaşı gereği çocuğun üstüne fazla düşüyorlar.Ve çocuk üstüne aşırı düşen bir çok anne baba örneği var.Belki biraz daha geç olgunlaşır ama olgunlaşır.Yeter ki kavga gürültü dolu bir evde büyümesin,yeter kişiddet,hakaret aşağılama taciz işkence görmesin.
2 yaşında yegenim var görümcem den daha düzgün konuşuyor kendi odasında tek başına yatıyor kendi yemeğini kendisi yiyor ve yürümeyi ogrendiginden beri kaydiraktan kendisi kayıyor falan. Çok yakinimda böyle örnekler oldukça ve sizler gibi iyi yetiştiren anneleri duydukca daha çok üzülüyorum.baştan sona okudum ve çok şaşırdım. ne kadar güzel ki siz ve eşiniz endişelenip bişeyler yapmaya çabalıyorsunuz, inşallah sözünüz dinlenir
benim oğlum 3 yaşına bile girmedi henüz ama ayakkabısını giyip çıkarır, üzerini değiştirir, yemeğini hep kendi yer. kaykaydan elini tutup kaydırmak ne demek şaşırdım vallahi her yere tırmanır kayar eder karşıdan bakarım sadece. hele 7 yaşındaki bir çocuğu anne babanın yatağında yatırmak...inşallah bişeyler yapabilirsiniz
Eşim de annesiz baba otoritesi altında sevgiden daha çok askeri tarzda bi disiplinle büyümüş bir tek baba olunca. Ama en azından beni anlıyor ve beni gördükçe ozeniyor biliyorum annemle babamla aramdaki diyalog onu çok etkiliyor ve cocugumuzunda böyle olmasını istiyor. Büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğu bu şekilde eğitmek yanlış ama anlatmak zor. Sizin acinizdan daha zor olmuş kızınızın sosyal hayatı nasıl peki şimdi
Çok soru soruyorum ama konuşması falan düzgün mü ya da kaç yaşında düzgün konuşmaya başladı. Bizimki kendi adı haricinde hiç birseyi telaffuz edemiyor düzgün şekilde. Nefes yerine nesef tuvalet yerine bolavet tarzında. Kendini hala bebek gibi hissediyor sanırımAslinda sosyal anlamda bir zorluk yasamiyoruz.son derece sosyal ve iletisimi güzel.Ama beceri konusunda biraz zorluklar yasiyoruz..
Çok soru soruyorum ama konuşması falan düzgün mü ya da kaç yaşında düzgün konuşmaya başladı. Bizimki kendi adı haricinde hiç birseyi telaffuz edemiyor düzgün şekilde. Nefes yerine nesef tuvalet yerine bolavet tarzında. Kendini hala bebek gibi hissediyor sanırım
Bence yanlış bulup elestirir ama denemekten zarar gelmez. Instagram da takip ettiğim bir kaç bayan var blw diye birşey yapıyorlar eski usul aslında çocuğa kendisi yemesi ogretiliyor sizin dediğiniz de bunun gibi sanırım. Mutlaka uygulamak istediğim birsey. Yaşarım inşallah o günleri
Etrafımda,kendi çevremde birçok örnek görüyorum yaşıyorum yaşadım.Sonuçta çocuk onların çocuğu.Bu kadar büyük bir olay varsa,çevrede birçok insanın dikkatini çekiyordur o ailede söz sahibi olan.Siz hala diyorsunuz kendi çocuğum diyorsunuz örnek diyorsunuz....Eğer bu kadar ciddi boyutta birşeyse eşinize kızın o zaman.Sakat olması kötü bir örnek demedim asla da demem bu çocuğun yaşadığı da sakatlık değil.
Aynı ortamda yaşanmadığı için o çocuğun durumunu ne kadar anlatsam anlayamayacaksiniz yine de teşekkür ederim ben doğru bildiğimden şaşmayacağım çok fazla insan öyle yetiştiriyor diye yanlış olan birseyi sineye cekemem yapımda yok.
Ayrıca cici kayınvalidem çocuğum olursa kendisi bakmak istiyor o zaman bu hala faktörü ne kadar önemli olur sürekli aynı ortamda olduğu ve çocuk olduğu için.
Etrafımda,kendi çevremde birçok örnek görüyorum yaşıyorum yaşadım.Sonuçta çocuk onların çocuğu.Bu kadar büyük bir olay varsa,çevrede birçok insanın dikkatini çekiyordur o ailede söz sahibi olan.Siz hala diyorsunuz kendi çocuğum diyorsunuz örnek diyorsunuz....Eğer bu kadar ciddi boyutta birşeyse eşinize kızın o zaman.
Ama yine dediğim gibi herkesin çocuğu kendine.
Bana bak haddini bil.Fütursuzca konuşma hakkını sana kimse vermiyor.Sen hangi hakla bana vicdansız gibi ağır bir kelime kullanabiliyorsun.Seni annen baban yetiştirmişte ne olmuş.Kimseye böyle işaret parmağını gösteripte çocuk azarlar gibi azarlayamazsın.Kusura bakmada, milletin dikkatini cekse bile, giki bile cikmiyor, senin gibi düsündükleri icin. Millet ne yapacak sanki? Polisimi arayacak? Millet bunu cocuklar dövüldügünde bile yapmiyor!!
Bu kiza resmen siddet uygulaniliyor!!! Bu bir egitim tarzi felan degil. 7 yasindaki kiz konusamiyor, biberon ile icip, annesi babasi ile yatiyor. Bu kiz yarin birgün psikolojik problemlerden dolayi intihar ederse, kim bunun sorumlulugunu alacak? Vicdan azabi cekecek?
Hayir yani nasil bu kadar vicdansiz olabiliyorsun, anlamadim. Söz konusu burda bir cocuk! Daha kendini koruyamayan bir cocuk iste!