Karışmaya hakkım yok ama dayanamıyorum

Bende böyle annelere kızıyorum küçük yaşta başlıyorlar çocukları kendilerine bağımlı hale getirmeye özgüvensiz ve korkak çocuk yetiştirmeye , kendilerinde ufku açık değil ve bu nesilden nesile devam ediyor çocuk büyüdüğündede kendi zincirlerini kıramıyor , evlensede her gün annesinin evinde .çok kötü
Her Açıdan korkak çocuklar....
Çok Kanıma dokunuyor en ufak bir oyunda puzzle bile yaparken ben yapamam bilemem sen yap diyor.

Bütün korkularimi çok iyi ifade etmişsiniz teşekkür ederim. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum devam da edeceğim sonuçta eşimin kardeşi olmasa bile bir çocuk o ve onun gibi yetişen hayatı boyunca mutsuz olacak çocuklara dayanamıyorum.
40 yaşında evlendiği için sağlık açısından 2. Bebeği aldırmak zorunda kalmış o yüzden başka çocuğu yok.

Iyikine sen varmisin canim, sen o kizin hayatina ilaç gibi geleceksin. Ne mutlu esin senin gibi birisini bulmus :) Zorlandiginda bu topikte yazarsin. Ben çok yaratici bir insan degilimdir, ama umarim burda baskalari daha yaratici fikirler ile gelebilirler o kizin özgünvenini artirilmasi için, onun ile zaman geçirdiginizde ne yapabilirsiniz felan fikir verirler.

Gerçekten çok tebrik ettim seni! :KK9:

Bence sizin annesini en güzel uyarma şekliniz şöyle olur her gittiğinizde kv ye aaa x de ne kadar Büyüdü maşallah okula gidecek falan diyerek hatta bunu sık sık dile getirerek olabilir yoksa o kadın huyundan vazgeçmez.

Iyikine sen varmisin canim, sen o kizin hayatina ilaç gibi geleceksin. Ne mutlu esin senin gibi birisini bulmus :) Zorlandiginda bu topikte yazarsin. Ben çok yaratici bir insan degilimdir, ama umarim burda baskalari daha yaratici fikirler ile gelebilirler o kizin özgünvenini artirilmasi için, onun ile zaman geçirdiginizde ne yapabilirsiniz felan fikir verirler.

Gerçekten çok tebrik ettim seni! :KK9:
Çok teşekkür ederim :) çok duygulandım.
Ilk zamanlar çok korkmustum eşim de onlar gibi düşünürse hiç çocuk yapmayı düşünmem bile demiştim ama allahtan o da benim gibi düşünüyor.
Elimden geleni hatta fazlasını yapacağım söz konusu olan 7 yaşında bir kız

Çocuğa ilk eğitim evde başlar o çocuk ellerini yıkaması gerektiğini ögrenirse tabi ki yıkar.
Ve sizin cocugunuz ne güzel kendisi uyuyor bizimki hala anne baba arasında yatıyor ve onlar uyumadan uyumuyor. Bi kaç kez teklif ettim gel bizde kal diye aranızda mı yatcam abimle senin dedi. Hayır diğer odaya yatak yaparım sana dedim annesi hemen yatamaz o tek başına düşer dedi garibim çocuk gelemem dedi

Sorun çocukta değil annede

Okula da gitmiş öğretmenler bir şey dememiş mi

Onlar bir kaç güne çözer zaten annenin hatalı tutumunu

Bu ülke de garip burda 3 aylık bebek siZin odanızda mı yatıyor olmazzzz diye bağıran bir kesim bir de 7 yaşında çocuğu aralarında yatıran bir kesim var

Düşer korkusu bir kırım insanda var eşim de dedi yatağına korkuluk aldık oysa bence korkuluksyz yatar zira tatilde yattı ve düşmedi

4 yaşında idi eşime kalsa oğlum benle büyük yatakta yatacakmış ben onun üstünü vs örtecekmişim eşinde tek kişilik yatakta yatacakmış

Oğlum olmaz o sizin yatağınız bu çocuk yatağı dedi yattı ve uyudu

Bağımsızlığı öğrenince taviz de vermiyorlar

Bence sizin annesini en güzel uyarma şekliniz şöyle olur her gittiğinizde kv ye aaa x de ne kadar Büyüdü maşallah okula gidecek falan diyerek hatta bunu sık sık dile getirerek olabilir yoksa o kadın huyundan vazgeçmez.
Söylüyorum hatta daha fazlasını yapmaya çalışıyorum ama ters tepki almamak için alttan alttan.
Mesela anne üstümu çıkar diyor. Sen büyüdün bence kendin yapabilirsin değil mi annesi diyorum yarım ağız evet cevabı alıyorum. O gün güzel oluyor ama 1 hafta gidemezsem hooop hersey başa dönüyor

Sorun çocukta değil annede

Okula da gitmiş öğretmenler bir şey dememiş mi

Onlar bir kaç güne çözer zaten annenin hatalı tutumunu

Bu ülke de garip burda 3 aylık bebek siZin odanızda mı yatıyor olmazzzz diye bağıran bir kesim bir de 7 yaşında çocuğu aralarında yatıran bir kesim var

Düşer korkusu bir kırım insanda var eşim de dedi yatağına korkuluk aldık oysa bence korkuluksyz yatar zira tatilde yattı ve düşmedi

4 yaşında idi eşime kalsa oğlum benle büyük yatakta yatacakmış ben onun üstünü vs örtecekmişim eşinde tek kişilik yatakta yatacakmış

Oğlum olmaz o sizin yatağınız bu çocuk yatağı dedi yattı ve uyudu

Bağımsızlığı öğrenince taviz de vermiyorlar
2 sene aynı okula okul öncesi eğitime gitti öğretmenler anneden nasıl biktiysa ne dese tamam diyorlar. Aksini söylediklerinde dediğini yaptirana kadar konuşuyor.
Eşim bana şimdiden diyor çocuğumuz olduğunda 1 yaşından itibaren ayrı odada kalsın sen öyle buyumussun annenle konuştum diye.

Eyvahlar olsun bence imkanınız varsa siz bir pedegoga gidin anlatın durumu ne yapayım deyin en doğrusunu o size gösterir çok Üzücü bir durum
Sadece bu durum için değil ilk evlendigimiz zaman abisinden ayrı kalma durumu olduğu için depresyon benzeri bişey yaşamıştı o zaman da dedim goturelim diye beni dinleyen olmadı.
Eşimin 2. Annesi olduğu için abla diyor kayınvalideme ve çocuk şimdi bunu sorgulamaya başladı babama baba diyorsunuz ama anneme neden abla diyorsunuz büyüyünce bende anneme abla diyeceğim diye. Bunu da kendi caplarinda anlatmaya çalışıyorlar ama çocuğun kafası karışıyor farkındayım. Pedagog şart ama anlayan yok

aklıma yurt dışında sağlıklı doğduğu halde bakıma muhtaç hale gelene kadar izole edilmiş bi kız vardı o geldi hareket etmeye ve konuşmaya kalktığında cezalandırılmış polisler kızı alıp yatalak hastaların kaldığı bakımevine vermişlerdi bunu yapan babasıydı. bizim ülkemizde de genellikle anneler iyilik yaptıklarını düşünerek özgüveni yerle bir olmuş kendisiyle ilgili seçimleri başkalarına bırakan her adımını haber veren, insanların tepkilerinden korkan çocuklar yetiştiriyorlar. YouTube da gurbetçi ailenin günlük hayatı diye videolar var anne kızına hayır kelimesini sık kullanmak zorunda kalmamak için tüm şartları ona göre düzenlemeye çalışıyor çocuk kendi kendine yemek yemeye altı aylıkken başlamış videoları var kayınvalidenize bunları izletirseniz belki ilham alır şahsen ben özendim

Diger sayfalarda arkadaslar yazmismidir bilmiyorum ama ona pedagog adem gunesin kitaplarindan birini hediye edin harika bi kitap baska bisey aldim bunu hediye verdiler falan diyin kizacak gibi biriyse...

Söylüyorum hatta daha fazlasını yapmaya çalışıyorum ama ters tepki almamak için alttan alttan.
Mesela anne üstümu çıkar diyor. Sen büyüdün bence kendin yapabilirsin değil mi annesi diyorum yarım ağız evet cevabı alıyorum. O gün güzel oluyor ama 1 hafta gidemezsem hooop hersey başa dönüyor

Bu anne elimi sil anne çöpü at Türklerde çok

Oğlum yazın tekne turunda dondurma yedi kağıdını kalkıp çöpe attı elini alt kattaki tuvalette yıkadı kaptan yanınıza geldi

70 yaş üstü idi kaptan bu davranışlar yabancılarda var Türklerde görmedim sizinle tanışmaya geldim dedi

Anne at anne sil derler genelde 4 yaşındaki çocuğa bak dedi zira nazlamadım ay düşersin demedim

Bugün bisiklete binerken düştü koşmadım kalkmasını bekledim çok canı yanmış elinden tutup kaldırdım banka otur dedim sarıldım kucak îster misin dedim kucağıma aldım biraz sonra da kaldığı yerden oynamaya devam etti

Ayy nasıl düştün çok acıdı mıııı diye bağırsaydım 1 saatte susmaz ağlardı

Görümcem çocuklarını aynı şekilde yetiştiriyor ben bazen şakayla, bazen ciddi uyarıyorum, bazen kayınvalideme söylüyorum ama değişmiyo. 7.5 yaşındalar gece altları bezleniyodu geçen sene

aklıma yurt dışında sağlıklı doğduğu halde bakıma muhtaç hale gelene kadar izole edilmiş bi kız vardı o geldi hareket etmeye ve konuşmaya kalktığında cezalandırılmış polisler kızı alıp yatalak hastaların kaldığı bakımevine vermişlerdi bunu yapan babasıydı. bizim ülkemizde de genellikle anneler iyilik yaptıklarını düşünerek özgüveni yerle bir olmuş kendisiyle ilgili seçimleri başkalarına bırakan her adımını haber veren, insanların tepkilerinden korkan çocuklar yetiştiriyorlar. YouTube da gurbetçi ailenin günlük hayatı diye videolar var anne kızına hayır kelimesini sık kullanmak zorunda kalmamak için tüm şartları ona göre düzenlemeye çalışıyor çocuk kendi kendine yemek yemeye altı aylıkken başlamış videoları var kayınvalidenize bunları izletirseniz belki ilham alır şahsen ben özendim
Internetten tek anladiklari dizi izlemek olan insanlar onlara özenip öyle yaşayan insanlara bişeyler anlatmak zor ama deneyeceğim teşekkür ederim. Kendim içinde güzel bir örnek olur bakmakta fayda var

Diger sayfalarda arkadaslar yazmismidir bilmiyorum ama ona pedagog adem gunesin kitaplarindan birini hediye edin harika bi kitap baska bisey aldim bunu hediye verdiler falan diyin kizacak gibi biriyse...
Evde hiç kitap yokki okusalar keşke. Daha dün gorumceme bana kırmızı başlıklı kız masalini anlatsana biliyor musun dedim evet izledim dedi. Çocuğa hiç kitap okumamislar çünkü hiç biri kitap okumuyor evde

Görümcem çocuklarını aynı şekilde yetiştiriyor ben bazen şakayla, bazen ciddi uyarıyorum, bazen kayınvalideme söylüyorum ama değişmiyo. 7.5 yaşındalar gece altları bezleniyodu geçen sene

Uffff hem kendi geleceğim hem de çocuklarını için endişe ettim vallaa

Bu anne elimi sil anne çöpü at Türklerde çok

Oğlum yazın tekne turunda dondurma yedi kağıdını kalkıp çöpe attı elini alt kattaki tuvalette yıkadı kaptan yanınıza geldi

70 yaş üstü idi kaptan bu davranışlar yabancılarda var Türklerde görmedim sizinle tanışmaya geldim dedi

Anne at anne sil derler genelde 4 yaşındaki çocuğa bak dedi zira nazlamadım ay düşersin demedim

Bugün bisiklete binerken düştü koşmadım kalkmasını bekledim çok canı yanmış elinden tutup kaldırdım banka otur dedim sarıldım kucak îster misin dedim kucağıma aldım biraz sonra da kaldığı yerden oynamaya devam etti

Ayy nasıl düştün çok acıdı mıııı diye bağırsaydım 1 saatte susmaz ağlardı
Helal olsun size. Sizin gibi örnek anneler beni mutlu ediyor ve özeniyorum imrenerek okudum. Umarım bende böyle bir anne olabilirim günün birinde.
Görümcem değil bisiklete binmek düşer diye salincaga ya da kaydiraga bile bindirilmiyor. Tek bildiği telefondan ve bilgisayardan oyun oynamak ve dizi izlemek. Çizgi film bile izlemiyor dizi takip ediyor.
Tek başına çöp atacak ama elini mutlaka annesi yikayacak niye beceremez o. Mikrop kalır elinde.
Dün en çok bisküvi yerken ikiye ayırıp ortasındaki kremayi yemek istedi dökülür üstün kirlenir dediler izin vermediler ben bu yaşıma geldim hala bende bisküvileri ortadan ayırıp kremasini dişlemeyi severim

X