- 9 Mayıs 2012
- 622
- 697
- 37
-
- Konu Sahibi Limonsarisi
Benim gözüm de sayılıyor işte çok acıBu da bir nevi çocuğa şiddet sayılmaz mı??
Durum daha da kötü olmaz inşallah buna yüreğim dayanmıyor daha fazlasını kaldiramamSenin cici kayınvalide maalesef hasta. Bunun annesiz büyümekle, geç çocuk doğurmakla alakası yok. İlerde zaten yavaş yavaş farklı psikiyatrik problemler de yaşamaya başlayacak. Maalesef ki şu an yapabileceğiniz hiç bir şey yok.
Çok acı bir durum.
Haklısın, hem de çok haklısın ben bile burada hırsımdan kudurdum ama yapacak hiç bir şey yok. Sağlıklı psikolojik profile sahip olmayan insanların ebeveyn olmaması gerek.Durum daha da kötü olmaz inşallah buna yüreğim dayanmıyor daha fazlasını kaldiramam
Evlenirken yapılan sağlık testine psikolojik testi de eklemek lazım.Haklısın, hem de çok haklısın ben bile burada hırsımdan kudurdum ama yapacak hiç bir şey yok. Sağlıklı psikolojik profile sahip olmayan insanların ebeveyn olmaması gerek.
Haha çok iyi fikirEvlenirken yapılan sağlık testine psikolojik testi de eklemek lazım.
Anladığım kadarıyla aile tabuları olan bir aile ve ne yazıkki yıllarca boyle yaşamış insanları sozle değiştiremezsiniz ancak siz biseyler yapabilirsiniz alin çocuğu siz çıkarın ufak ufak müdahale edin ve ona hep gülümseyin yanlış yetiştirildiğini hissettirmeyin cunki güvenmeyi öğrenme yaşı bu onu ailesine güvensiz yapar kararsızlığa düşer bu da karakterini ilerki yasta olumsuz etkiler....Merhaba hanımlar.
Dert sahibi oldum hem de hiç üstüme vazife olmayan bir konu da ama dayanamıyorum. Çocukları çok seviyorum ve hepsinin iyi yetişmesini istiyorum.
Benim cici kayınvalidem var kayinpederimin 2. Eşi. Ve 7 yaşında bir kızları var.
Çocuğu robot gibi yetiştirmeye çalışıyorlar sinirim bozuluyor. Sürekli koşma otur onu yapma bunu yapma modundalar. Parka götürmüyorlar hasta olur diye. Çocuk hep evde. Çok nadir gidiyor parka falan kaydiraktan kayarken bile annesi çıkarıyor ve sürekli tutuyor. Hala anne ve babasıyla yatıyor. Dakika başı elleri ıslak mendille siliniyor. Sürekli üşür diye üstüne bişeyler giydiriyorlar ki hava 30 derece.
Dün yaşadığım olayı anlatayım. Gezmeye gittik çay bahçesine oturduk çocuk karnim acıktı diyor hemen aman bişey yeme şimdi aksama evde yersin hem daha acikmazsin diyorlar. Kedi vardı sevmeye çalıştı annesi hemen kızdı Elleme sakin diye bi kutu ıslak mendille elini sildi. Otur kalkma oraya gitme elimi bırakma kelimeleri hava da uçuyor. Ve bu çocuk hala tuvalete tek başına gidemiyor. Bişey diyemiyorum yanlış anlaşılırım diye ama kiyamiyorum özgüveni 0 bir çocuk yetişiyor. Kelimeleri düzgün telaffuz edemiyor.
Uzun oldu hakkınızı helal edin ama nasıl bir yol izleyebilirim
Bizimki hala biberonla süt içiyor bardakla istiyorum dediği halde. Yemekte daha eline çatal kasık aldığını görmedim.
tavrinizi koymakla iyi yapmissiniz, aman taviz vermeyin, bu insanlarin eline cocuk birakilir mi hic?40 yaşında evlenip 41 inde anne olmuş ilk evliliği zaten. Geç anne olmasi ve annesiz büyümüş olmasının etkisi var anlıyorum ama hata yapıyor ve ben sesimi cikaramiyorum. Bi de çocuğum olursa kesin bakmak istiyormuş hiiiç kusura bakmasın
Aynen katiliyorum. Benim de benzer tanidigim var, kiz liseye gidiyor, pedini annesi degistiriyor inanabiliyor musunuz? Bu cocugun da gelecegi belli simdiden...Bu artik bir tip çoçuk istismaridir. Ne demek 7 yasinda halen biberondan içiyor, yalniz tuvalete gidemiyor,.. Bu kiz çook kötû bir ergenlik dönemi geçirecek, artik ömür boyu travma olur ve psikologtan, psikologa gider. Hatta abartmiyorum, bu aldigi yaralar ve travmalardan dolayi hiç iyilesemeyebilir. Sosyallesemez, yalniz kalir, ilerde intihar bile edebilir.
O kadar kizginim ki diyorum polis çagirilsin, bu çoçuk baska yere yerlessin fakat o'da ayri bir travma olur çoçuk için. En yapabilcegin sey, o kizi kendin gezdirmek, onun ile oyalanmak. Dedigin gibi, en azindan senin yaninda özgür hisetsin kendini.
Bu arada kadin bence kizin büyümesini istemiyor. Ömür boyu onun bebegi, onun çoçugu ve onun himayesi altinda olmasini istiyor. Yukarda yazdigim gibi, iste bu ergenlik döneminde çok zorluklar getirir. Cok güç çatismalari olur. Hayret ettm aslinda, bu kadar evlat hasreti çeken kadin, niye 2inci, 3üncü yapmadi diye...
Çocuk onların çocuğu.İyisiyle kötüsüyle onların.Merhaba hanımlar.
Dert sahibi oldum hem de hiç üstüme vazife olmayan bir konu da ama dayanamıyorum. Çocukları çok seviyorum ve hepsinin iyi yetişmesini istiyorum.
Benim cici kayınvalidem var kayinpederimin 2. Eşi. Ve 7 yaşında bir kızları var.
Çocuğu robot gibi yetiştirmeye çalışıyorlar sinirim bozuluyor. Sürekli koşma otur onu yapma bunu yapma modundalar. Parka götürmüyorlar hasta olur diye. Çocuk hep evde. Çok nadir gidiyor parka falan kaydiraktan kayarken bile annesi çıkarıyor ve sürekli tutuyor. Hala anne ve babasıyla yatıyor. Dakika başı elleri ıslak mendille siliniyor. Sürekli üşür diye üstüne bişeyler giydiriyorlar ki hava 30 derece.
Dün yaşadığım olayı anlatayım. Gezmeye gittik çay bahçesine oturduk çocuk karnim acıktı diyor hemen aman bişey yeme şimdi aksama evde yersin hem daha acikmazsin diyorlar. Kedi vardı sevmeye çalıştı annesi hemen kızdı Elleme sakin diye bi kutu ıslak mendille elini sildi. Otur kalkma oraya gitme elimi bırakma kelimeleri hava da uçuyor. Ve bu çocuk hala tuvalete tek başına gidemiyor. Bişey diyemiyorum yanlış anlaşılırım diye ama kiyamiyorum özgüveni 0 bir çocuk yetişiyor. Kelimeleri düzgün telaffuz edemiyor.
Uzun oldu hakkınızı helal edin ama nasıl bir yol izleyebilirim
Çok teşekkür ederim haklısınız ailesine ve kendisine güvenmesi gerekiyorAnladığım kadarıyla aile tabuları olan bir aile ve ne yazıkki yıllarca boyle yaşamış insanları sozle değiştiremezsiniz ancak siz biseyler yapabilirsiniz alin çocuğu siz çıkarın ufak ufak müdahale edin ve ona hep gülümseyin yanlış yetiştirildiğini hissettirmeyin cunki güvenmeyi öğrenme yaşı bu onu ailesine güvensiz yapar kararsızlığa düşer bu da karakterini ilerki yasta olumsuz etkiler....
Yasitlarina göre zaten çok iri bir çocuk yaşını bilmeyenler 9-10 zannediyorErgenlik yaşı bukadar dusmusken hormonlu gıdalar yüzünden, bu çocuğun 7 yaşında biberonla süt İçmesi, 8 yaşında göğüslerinin çıkmaya başlaması 9 yaşında Tüylenme, 10- 11 yaşında adet görme derken geçireceği travmayi düşünmek bile istemiyorum. Biberondan büyümeye geçiş hiç sağlıklı olmicaktir .maalesef durum ve şartlar şu zamanda bu şekilde.gençler erken ergenlige giriyor. Annesi de psikolojik olarak kaldıramaz ama.
Bosveremem ne olursa olsun eşimin kardeşi ama herseyden önce o bir çocuk düzgün şekilde yetişmesi gerekir. Özgüven sahibi düşünce özgürlüğü olan ve kendi kendine yeten bir birey olmasi için elimden geleni yapmaya çalışacağımboşver sene sen kendi çocuğuna lafın geçer şimdilerde herkes böyle yetiştiriyor çocuğu
Öyle ama kiyamiyorum.Çocuk onların çocuğu.İyisiyle kötüsüyle onların.