Karısına doğum yaptıran erkek doktoru vurdu

İslam konusundan çıkaralım daha kapsar bakalım;
Sizin benim iğrenç dememiz, ya da "Kesinlikle hiçbir kadın rıza göstermez" iddiasında bulunmamız, sadece kendi hissi kabullerimiz olur.
Poligamik insanlar da var bu dünyada, bu onların dürtüsü.
Bizler çoğunluk olarak tek eşliyiz, normalimiz bu.
Ama diğer türlü yaşayan ve gerçekten rıza gösteren insanlar da var, bu Arabından Amerikalısına, İngilizine kadar var...

Bunun haricinde olayın ayrı bir boyutu da var, işte orada İslami olarak rızadan bahsediliyor.
Bazıları bunu dahi kabul etmiyor, kadını kullanıyor. Bu kısımları da ancak "Din" adı altında yapılan suistimaller başlığı altında tartışılır.

niye kuran apaçık göndrildi demez mi ayet.

apaçıksa neden anlamıyoruz da bir de tefsir var.

yine benimle aynı insan olan birinin açıklamasına neden ihtiyaç duyuyorum.
Nahl süresinde eger bilmiyorsanz zikir ehline sorun der
O zaman lutfen herhangi bir ilim yapmak icin arastrma sorustrma yapmiyalim prof. Lardan ders almiyalim onlarda insan neden dinliyelim ki
Hep ayni hep sacma sorular

arkadaşlar şöyle bir mantık kuruyorum.elimde değil beynim var ve düşünüyorum.beynimi allah yarattı.

çocuklarım var ve onlara evin kurallarını yazacağım ve uymayanı yakacağım.

1)bu kuralları onların apaçık anladığı dil de mi yazarsın yoksa farklı bir dilde mi.hem de okunduğunda bir çok anlama gelen bir dil.

2)bu kuralları onlara direk ben mi veririm veya elçimi onlara göstererek bu bim elçim ona inanın derim o şekilde de olur.

3)çocuklarımın anlamama ihtimalini sıfıra indirim çünkü sonunda yakacağım onları.önce anlayıp anlamadıklarını garantiye alırım sonra inanmalırın kesin olduğu bir yolla gönderirim.

4)çünkü amacım onların kurala uymalarını sağlamak ve huzur içinde yaşamalrını sağlamak zira amacım onları yakmak değil çünkü ben anneleriyim.

5)bir de şuna mantık kuralım :sadece bir çocuğum arapça biliyor ve arapça gönderdim diyelim.diğerlerine de bu dili öğren ,anla ve uygula mı derim yoksa kuralları arapçadan ezberleyin sık sık okuyun ezberden.amacım ezber mi anlayıp uygulama mı...mantık yani mantık.

hiçbir art niyetim yok bunlar allahın yaratığı beynimden ve sorgula dediği emrinden yola çıkarak kurduğum mantık

sen kurandaki her ayeti ve mealini biliyorsun galiba insanlar sorark tartisark bazi seyleri ogrenrler lutfen bu kadr kasinti olmiyalim

kasıntı mı..

Allahın gönderdiği kitaptaki kuralları bilmeden müslümanım demek...

direkt allahın sözleri onlar ötesi var mı.müslüman olmak için neyi bilmek gerekiyor daha..

Son düzenleme:
bir de hep kadının erkek doktora gitmesi konuşulur.erkeğin kadın doktora gitmesi pek konuşulmaz farkettiniz mi namus diyince hep kadın akıllarına gelir insanların.

ve bir de hep kızların evlenme yaşı şu falan fetvaları verilir erkeğin evlenme yaşı 9 -10 bilmem ne hiç söylenmez .

peygamberimiz 25 iken hatice annemiz 40 yaşındaymış evlendiklerinde.hiç bu sünneti yerine getiren erkek gördünüz mü.kendinden 15 yaş büyük kadınla evlenmeliydi her erkek sünnettir de mi.

kasıntı mı..

Allahın gönderdiği kitaptaki kuralları bilmeden müslümanım demek...

direkt allahın sözleri onlar ötesi var mı.müslüman olmak için neyi bilmek gerekiyor daha..

Yani ben smdi o cok eslilik ayetini bilmedigim icin ayrica senn vesilenle öğrenmiş oldum cok sagol bu arada
Musluman degil miyim yani
Bende cok isterim hepsini bileyim anlayim ama tabii bimekle kalmayıp uygulayayim insallah nasip olur

Yani ben smdi o cok eslilik ayetini bilmedigim icin ayrica senn vesilenle öğrenmiş oldum cok sagol bu arada
Musluman degil miyim yani
Bende cok isterim hepsini bileyim anlayim ama tabii bimekle kalmayıp uygulayayim insallah nasip olur

bilmemen için sebep ne .okuma biliyosun.

bir hoca mı okuyup anlatsın biz de dinleyelim bu mu. allah böyle dememiş.oku demiş.

benim söylediklerim apaçık demiş .ayrıyeten bir insana ihtiyacınız var dememiş .

niye kuran apaçık göndrildi demez mi ayet.

apaçıksa neden anlamıyoruz da bir de tefsir var.

yine benimle aynı insan olan birinin açıklamasına neden ihtiyaç duyuyorum.
O zmn peygamberede ihtiyaç yok .. Peygamberimizde br tefsirci . Kuran herşeyi açık açık bildirmez her zaman tefsirede ihtiyaç var.

O zmn peygamberede ihtiyaç yok .. Peygamberimizde br tefsirci . Kuran herşeyi açık açık bildirmez her zaman tefsirede ihtiyaç var.

Allahın ayetlerine insanlar mı anlam katıp anlamamızı sağlayacak.haşa Allahın gücü her şeye yeter.

hem sen anne olsan çocuklarına açık açık anlatmaz mıydun kuralları.yakacaksın sonunda çocuklarını dikkatini çekerim.iyi düşün.

bilmemen için sebep ne .okuma biliyosun.

bir hoca mı okuyup anlatsın biz de dinleyelim bu mu. allah böyle dememiş.oku demiş.

benim söylediklerim apaçık demiş .ayrıyeten bir insana ihtiyacınız var dememiş .
Yaaa bu soylediklerinn benim savunduklarimla pek alakasi yok yanlis alinti yaptn galiba
Bende sana nahl suresinden bahsetmistim acip okumadin galiba birde bana okumayi savunuosun yazık eger okusyadin kime ne gerk var deyip durmazdin sabhtan beri sorular sorup duruosun bende bir insanim neden soruosun ac oku o zamn
Ne dedigin belli degil

tamam okuyorum şimdi.pardon nahl kaçıncı ayet okuyayım

tamam okuyorum şimdi.pardon nahl kaçıncı ayet okuyayım
Sen bilmio musun nahl suresini aaaaaa kizzz okuman yok mu senin illa ben mi demeliyim acip okusana neyi bekledin bugune kadar cok ayippp yaaa..... bilmiomussunn olacak sey degilllll tuh tuhhhh daha yeni acip okuyo suna da bakin

i
insanlar dediğiniz Peygamber efendimiz..

Sen bilmio musun nahl suresini aaaaaa kizzz okuman yok mu senin illa ben mi demeliyim acip okusana neyi bekledin bugune kadar cok ayippp yaaa..... bilmiomussunn olacak sey degilllll tuh tuhhhh daha yeni acip okuyo suna da bakin

sen biliyo musun.

zaten ben ezberlensin demiyorum ki.

örnek anayasayı ezber miyiz.tüm yasaları ezber miyiz.yok açıp bakıyoruz bir kuralı bilmek için.mantık bu olmalı zaten.ve anlamak ve uygulamak için de türkçesine bakıyoruz de m.

yoksa açıp da yabancı dilden hergün ezber yapmıyoruz kanunları.saçma olur de mi.

Açta bir oku bakalım ne diyor kitaplar bayan doktor varsa o tercih edilmeli öncelikle yazıyor neyin kafası bu ya nato kafa nato mermer yazma daha fazla Allah aşkına ya.

i

insanlar dediğiniz Peygamber efendimiz..
Arkadsm bz bosuna parmaklarmzi yoruyoruz ha bire art niyetim yok die sorular soruyor sanki gercekten brseyler ogrenmk istiyormus gbi zaten savundugu zihniyete bakarsak bu konuda kmse ondan daha bilgili olamaz herseyi mantiktan ibaret saniyor
Peygamber efendmz sa kabilelere kuranla brlkte talebeler yollarmsti anlatin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…