Allah cc böyle bir sistemde insanı imtihan etmek istemiş .Yoksa size eksik mi geliyor Kuran.İsrail ogullarinin helak olma sebeblerinden biride budur iste Allah kendilerine guzel nimetler vermisken onlar niye sogan sarimsak yok dediler.Bu niyelerin sonu yok yani.(Ha bu demek degil sorgulamadan inanmak.Bilakis aklimiz ile dusunup hem Allahtan kortuk hem onu sevdik ve iman ettik)İsrailogullari da Ayetlerin ana temasini birakip kelime oyunlarina girdiler .Helak olmak için ısrar ettiler.canım işte bunlara ne gerek duysun Allah bunu kendisi hallederdi mucize bir dille.ne gerek var mezhebe alime onlar da benim gibi insan.
kan abdesti bozar mı bozmaz mı bunu apaçık yazsa tamadı.bu zor mu.tüm bunlar olmazdı işte.
evet savunanlardan biride benim ve şeriatta kadından izin alma yok 2. eşi almak için ama hadi alıyorum deyincede alamaz bununda kuralı var yazdım daha önceki sayfalarda kadın kadınlık görevini yerine getirmiyorsa bu sebeplerden biri ki zaten bu durumda da dilerse ayrılabilir eşinden yada 2. eşi kabul etmiş olur.Ya ne komik burada ki yorumlar boyle ya
Seriati cikip catir catir savunuyorlar
Ama seriata gore dort kadin alma hakki olduguna inanmiyorlar oda kadin izin verirseymis
Suudi arabistan da butun kadinlara soruyorlar dort kadin ve daha fazla cariye ister misin diye hepsi de kabul ediyor
Bu kk da bile gidecek yeri olmayan ailesi kabul etmeyen kadinlarin her turlu aldatmayi siddeti kabul ettigini biliyorlar kadinlarin calismasinin yasak oldugu yerde kadinin kabul etmeme gibi bir hakki oldugunu düşünüyor
Kusura bakma, şahane saptırıyorsunuz. Mümkünse siz benim size yönelttiğim soruların cevabını bana gerisin geri verebilin, sonra İslam'ın neye nasıl baktığını irdeleyin durun. Çünkü sizin olayları ele alma biçiminiz ile benimki oldukça farklı. Sizin, ayete karşı gelmek olarak yorumlayabileceğiniz hiçbir cümlem yok, desteklememek ile kabul arasındaki farkı çözümleyemediyseniz sizin sorununuz.
Konumuzun en başında "Rıza" tanımı yapıldı farkındaysanız. Desteklemek de rıza ile ilintili. Kusura bakmayın, bu derece dağınık düşünen ve cümleleri altındaki saldırganlığı gizlediğini zanneden birisi ile kendi inanç ve görüşlerimi ancak bir yere kadar tartışıp-paylaşabilirim. Gördüğüm üzere, tartışma biçiminiz ben gibi bilgi ve fikir ile paslaşmak değil, fikrinizi yorumlanası bir bilgi üzerine dayandırmadan karşınızdakine parmak gibi sallamak.
Hiç kendimi yoramam.
söylediğiniz şeylerin ayakları yere basmıyor.her şey mantık mı ne demek tabi ki...
mantıksız olur mu ,sorgulamadan olur mu.
üstelik benim mantığımı Allah yarattı ve beni yaratandaki mantığı bir düşünün ben de bu kadar varsa onda ne kadar vardır.
Medeniyet ozenilecek bir şey elbette...biz de bi gün medeni olabilir miyiz acaba?evet bu yok belki ama daha beteri var ornek aldiginiz yada ozendiginiZ batidaki bosanma oranlarina bakiniz lutfen yuzde 90 i aile ici cinsel istismar kaynakli
Of Power, kural mükemmel olabilir, ona laf yok. Fakat iş uygulayıcılarda bitiyor.evet savunanlardan biride benim ve şeriatta kadından izin alma yok 2. eşi almak için ama hadi alıyorum deyincede alamaz bununda kuralı var yazdım daha önceki sayfalarda kadın kadınlık görevini yerine getirmiyorsa bu sebeplerden biri ki zaten bu durumda da dilerse ayrılabilir eşinden yada 2. eşi kabul etmiş olur.
bak işte şunu görmüyorsun ben şeriat gelsin demiyorum zaten Türkiye şeriatı kaldıramaz .. Ama bu 4 eş kuralı çok eşli arap toplumu zamanında geldi ve esasında kadın hakkını savunan bir kanun ama günümüze göre düşününce sanki kadın eziliyor ve değersiz gibi görülüyor. Eski arap toplumunda erkek istediği gibi evleniyordu ve eşler arasında hukuk gözetmiyordu ve düşünsene birden gelen bir din tek eş diyecek bu topluma mümkün değil kaldı ki içki bile birden haram kılınmadı.Of Power, kural mükemmel olabilir, ona laf yok. Fakat iş uygulayıcılarda bitiyor.
Sosyal yapımız zaten fena, gazetelere baksana, şimdi bile kadına neler yapıyorlar.
Eğer şeri hüküm gelirse, bunu da kendilerine göre yontup kadını daha da geriye itecekler. Araba gibi, bilgisayar gibi bir nesne olacağız. Şunu anlamak niye zor.
Bizim ülkemizin erkekleri o kuralı eğer, büker, kendilerine çevirirler. Sana rıza mıza soran olmaz. Alır seni evire çevire döver ya da çocukları çeker alır elinden sen de he demek durumunda kalırsın. He buna rıza vermek diyorsan tamamdır. Tamam dinen haram olur vs. ama dünyalıkken olan da sana olur.
Ha şimdi de ikiciyi alan yok mu var ama yine de şimdiki medeni hukuk azıcık da olsa set çekiyor önüne.
Şimdi kadın üzerindeki kurallar sadece evlilikle bitmiyor ki miras, seçim hakkı vs. gibi konularda da mevcut yasalarla epey çelişiyor.
Ben zaten genele yazdım o mesajı, sen istiyorsun demedim direkt. Ama şeri hukuku savunanlar var da, şu durumda elimizde patlar cidden. Karşı çıkanlar da bence, şeri hukuka değil, uygulayamayacağımız durumlara karşı çıkıyorlar. Bunu anlatmak istedim.bak işte şunu görmüyorsun ben şeriat gelsin demiyorum zaten Türkiye şeriatı kaldıramaz .. Ama bu 4 eş kuralı çok eşli arap toplumu zamanında geldi ve esasında kadın hakkını savunan bir kanun ama günümüze göre düşününce sanki kadın eziliyor ve değersiz gibi görülüyor. Eski arap toplumunda erkek istediği gibi evleniyordu ve eşler arasında hukuk gözetmiyordu ve düşünsene birden gelen bir din tek eş diyecek bu topluma mümkün değil kaldı ki içki bile birden haram kılınmadı.
Aslında herkesin görmezden geldiği bir kısım var. Adaletli olmak. Hem maddi hem de manevi olarak. Bunu pek önemsemezler. Ama en önemli kısımda orası zaten. Hiçbir zaman adaletli olunamayacağı ve tek eşliliğin uygun olduğu fikri. Tamam maddi olarak adaleti sağladığını düşünsün adam. Ama manevi olarak nasıl olacak? Kadınlardan birinin bu konuda bir üzüntüsü bile yeter. Zaten kadınlar çok duygusal ve kıskanç olurlar. Bu adalet konusu hiçbir zaman olmaz zaten. Allah da adaletin olmadığı bir durumdan razı olmayacağını bildirmiş.2. kadın almanın kuralları varmış ya hani kadınlık görevlerini yerine getiremiyorsa falan .
eğer erkek de yerine getiremiyorsa kadın da 2. erkekle neden evlenemiyor.bu da kurallı işte.
Kadinlik gorevi dedigin nedir?evet savunanlardan biride benim ve şeriatta kadından izin alma yok 2. eşi almak için ama hadi alıyorum deyincede alamaz bununda kuralı var yazdım daha önceki sayfalarda kadın kadınlık görevini yerine getirmiyorsa bu sebeplerden biri ki zaten bu durumda da dilerse ayrılabilir eşinden yada 2. eşi kabul etmiş olur.
Kinini yeterince kustun mu acaba sözde mantık adı altında ?sana insanların dini Hakkı'nda bu şekilde konuşabileceğini kim söyledi peki sayın çok mantıklı çok zeki insan ??? İnsanların inancını sorgulamak sana mı kaldı ???kuranın dilini sorgulamak sana mı kaldı ?hangi küçük beyninle neyi sorguluyorsun ?dinş konuda konuşunca banlanıyoruz eyvallah da bu patavatsızca konuşmaları görünce insan da konuşmadan edemiyor maalesef ...cennette huri erkeklere var kadınlara bir şey yok.niye yok .bu bir erkek kıskançlığı olmasın.
çünkü yaradan herkese eşit davranırdı.
Kinini yeterince kustun mu acaba sözde mantık adı altında ?sana insanların dini Hakkı'nda bu şekilde konuşabileceğini kim söyledi peki sayın çok mantıklı çok zeki insan ??? İnsanların inancını sorgulamak sana mı kaldı ???kuranın dilini sorgulamak sana mı kaldı ?hangi küçük beyninle neyi sorguluyorsun ?dinş konuda konuşunca banlanıyoruz eyvallah da bu patavatsızca konuşmaları görünce insan da konuşmadan edemiyor maalesef ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?