Karısına doğum yaptıran erkek doktoru vurdu

Neden ki böyle yaşayan ilkel kabileler mevcut. 4 karılı ilkel kabilelerin varlığı gibi 4 kocalılar da var. Modern hayatımıza uygun olmasa da oluyor. Mesela şu an adını bilmediğim bir kabilede aileye tek gelin alınıyor. Bütün erkek kardeşler o kadınla yatıyor. Kadın hamile kaldığında çocuğun kimden olduğunun önemi yok. Zaten bütün çocuklar kardeş her koşulda. Ailede tek kadın olmasının sebebi de muhtemeln erkeklerin tarlada çalışıp kadının tek başına evi yönetmesi. Tarımla uğraşan bir kabileydi.

Aynı şekilde çok kadınla birlikte yaşama ihtiyacı da savaşlarda azalan erkek nüfusunun azlığından doğmuştur. Erkeklerin sürekli üreme sperm salma ihtiyacı da var tabi.

Bugün baktığımızda hepsi sapıkça. Kocamın yan odada başka kadınla sevişme seslerini dinlemek istemezdim şahsen. ya da tam tersi.

e pes diyorum size ...ne kadar üzücü de mi çocuk için bir yıl beklemesi yazık.

kadının kocasını başka kadınla paylaştığındaki onur ,gurur kendini hayvan gibi hissetme bunlar adil de mi.

Kuralsızlık ile gelişen bir poligamiden bahsetmiyorum ben ispanakliborek , İslam kalıbında, erkeğe tanınan 4 eş hakkının, aynı şartlar sağlanarak niçin kadına uygulanamadığını konuşuyorum. Farklı şeyler. Yoksa daha geçen sene Hindistan'da bir kadın 7 erkek kardeşle evliydi, miras bölünmesin mantığına. Konumuz bu değil, belli kalıp ve şartlar içindeki bir simetri benim yaptığım.

Hangisinin spermleri daha hızlıysa onunkini doğuracak

e pes diyorum size ...ne kadar üzücü de mi çocuk için bir yıl beklemesi yazık.

kadının kocasını başka kadınla paylaştığındaki onur ,gurur kendini hayvan gibi hissetme bunlar adil de mi.

İyi de ben kadının kocasını başkasıyla paylaşması durumunu desteklemiyorum ki niye celalleniyorsunuz?

erkeğin 4 eş alabilme şartları var şeriata göre öyle canım istedi evleneyim değil bu olay yani. Misal eşi erkeğin ihtiyaçlarını gideremiyorsa ve erkek gözünün harama kaymasından endişeli ise yada eşi felç gibi hastalık geçirmişse . Ama eğer bir eşe diğer eşten 1 gr fazla davranırsa günaha girer ve ahirette bir tarafı felçli olarak dirilir..

hiç mi düşünmediniz islamdaki erkek egemenliğini ya.

allah bir yarattığını diğerine üstün kılar mı ki kadın olmaya ben karar vermedim yaratıldım de mi.

hiç mi bunu sorgulamadınız.

bu millet hayinliği satışı hep araplarda gördü.. batı barbardır sömürür hedefi nettir.. ister doymaz ! inançtan anlamaz işine gelmezse .. ben şeriatta oluyor demedim doğu batı kıyasından bahsettim aklınızda belli savunma mekanizmaları ee afrika sömürülürken neden sessiz kalıyorsunuz o halde ? neden o petrol zenginleri sahip çıkmıyor ? neden ırak ha bire türkiye elini bizden çeksin biz avrupanın desteğini isteriz diye paralıyor ? neden başlarındaki adam gidip amerikan askeri gelince coştular ? o dediğiniz sömürülen kuzey afrikalılardaki ingiliz fransız hayranlığını bir gidip yerinde görün bence...

yoo ayette böyle yazmıyor ki.

Hayır bu da kural. Tek kural islam değil ki dünyadaki. Senin inandığın din olması bunu tek kural yapmaz. Hindistandaki bir kadının yaptığı şeyden tek olaydan istisnadan bahsetmiyorum. Çok erkekle evliliğin geçerli olduğu afrikadaki amazonlardaki ilkel kabilelerden bahsediyorum. Ortadoğuda da tam tersi kültür hakimdi. İslamiyetten önce de bu vardı. İslamiyet getirmedi çok eşliliği. İslamiyet bazı kurallar getirip kadının haklarını korumaya almıştır. Bir anda çok eşliliği kaldıran araplara radikal değişiklikler yaptıran bir din kabul görmezdi.

Ayrıca islamın çok eşlilik kültürü günümüzde geçerliliğini yitirmiştir. Böyle bir yaşantı modern hayatta mümkün değildir. Erkeğin o Adaleti sağlaması mümkün değildir.hiçbir kadın da kumayı kabul etmez. İzin mantığı tamamen yalandır. Ancak zoraki kabul eder.

zaten ben şunu da hiç anlamam.bir çocuğun annesi kesindir ama babası asla kesin değildir.buna rağmen babanın soyadını alır çocuk.kadınınkini alması daha mantıklı değil mi.kesin çünkü.
Nehir
Kız süpersin
Kız haklı aga, doğurduğumu benden iyi kim bilecek?

Arkadasim bir yuzunu yikayip gel istersen
Petrol zenginlerini savunan kim bu seytana hizmet verenleri ne savunucam ben
haberdeki adami savundugumu falan mi dunuyosunz yoksa tam aksine seriatla bu tarz insanlarin ayni karede olmasina kizdim ben

Ya tek kural İslamınkidir demiyorum ki, İslam içerisindeki bir yapıya dair soru geliyorsa, bunun cevabı da aynı şekilde İslam içinden verilir. Bana başta bilemem ne kabilesi sorulsaydı ve bunun üzerinden bir çok eşlilik açıklaması istenseydi, ben de o kalıba göre cevaplardım. Beni anladığınızı zannetmiyorum. Çünkü şu yazınızdan çok farklı şeyler düşünmüyorum. Neyi neye karşı savunduğunuzu da anlamadım. Farklı olarak size göre rıza mantığı yoktur bana göre vardır, bunun ötesi yok. Ayrıca karşınızda Sibel Üresin de yok.

hiç mi düşünmediniz islamdaki erkek egemenliğini ya.

allah bir yarattığını diğerine üstün kılar mı ki kadın olmaya ben karar vermedim yaratıldım de mi.

hiç mi bunu sorgulamadınız.

nasıl...

ayete karşı mı geliyorsun..

Kusura bakma, şahane saptırıyorsunuz. Mümkünse siz benim size yönelttiğim soruların cevabını bana gerisin geri verebilin, sonra İslam'ın neye nasıl baktığını irdeleyin durun. Çünkü sizin olayları ele alma biçiminiz ile benimki oldukça farklı. Sizin, ayete karşı gelmek olarak yorumlayabileceğiniz hiçbir cümlem yok, desteklememek ile kabul arasındaki farkı çözümleyemediyseniz sizin sorununuz.

Konumuzun en başında "Rıza" tanımı yapıldı farkındaysanız. Desteklemek de rıza ile ilintili. Kusura bakmayın, bu derece dağınık düşünen ve cümleleri altındaki saldırganlığı gizlediğini zanneden birisi ile kendi inanç ve görüşlerimi ancak bir yere kadar tartışıp-paylaşabilirim. Gördüğüm üzere, tartışma biçiminiz ben gibi bilgi ve fikir ile paslaşmak değil, fikrinizi yorumlanası bir bilgi üzerine dayandırmadan karşınızdakine parmak gibi sallamak.

Hiç kendimi yoramam.

Çok eşliliğin hiçbir türlüsünü birbirine karşı savunmuyorum yani. İğrençse hepsi iğrençtir. Kadın kocasının yan odada başka kadınla sevişmesine rıza göstermez. Mecburiyetten tamam der derse. Gidecek yeri olmadığından tamam der.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…