Karı koca ilişkisi olmayan çift evliliği sürdürmelimi

Meltemotu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2021
8
13
37
Merhaba arkadaşlar 15 yıllık evliyim 13 11 ve 5 yaşlarında 3 çocuğum var eşim 5 yıl peşimde koştu ve sonunda beni evliliğe ikna etti evlendiğimde eşimi sevmiyordum ailevi sorunlar yüzünden sığınacak bir liman aradım ve evlendim beni çok seviyor mutlu eder diye düşünürken tersi oldu 15 yıldır hep düzelir umuduyla uğraştım fakat olmadı evi otel gibi kullanıyor gece yatmadan yatmaya geliyor benimle ve çocuklarıyla ilgilenmiyor sorumsuz ve aşırı rahat biri tartışmaktan yoruldum çocukların herşeyi ile ben ilgileniyorum birgün bile ailecek gezmeye gitmedik hep ben gezdirdim çocukları yatak odamızda yok ki bakımlı biriyim çevremde eşimi ilk kez görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor bizi yakıştıramıyor ne yapsam boş olduğunu farkettim hep benim zorlamalarımla evliliğim yürüyor ama gece yarıları herkes uyuduktan sonra sessiz sessiz ağlamaktan yoruldum dışarıdan güçlü bir duruşum var ama içim içimi yiyor ömrümün yarısı ziyan oldu çürüdüm mesleğim var fakat çocuklara bakacak kimsem yok boşanmayı inanılmaz şekilde istiyorum ama çocuklarımın pskolojisi ve eğitim hayatlarını olumsuz yönde etkiler diye çok korkuyorum lütfen yardımcı olun akıl akıldan üstündür

Ayaklarım üzerinde dururum çocuklarımıda kimseye muhtaç etmem mesele o değil. Örneğin sabah 8 akşam 7 haftanın 6 günü çalışırım ne iş olsa ama o vakit çocukları yanlız bırakmalıyım ve devir çok kötü cahil 2 ergen birde ufak çocuk başlarına bir kötülük gelse hayatım boyunca kendimi affetmem evet böyle bir adama 3 çocuk yapmamalıydım hatalıyım ve cezasını ömrümü çürüterek ödüyorum bazen koşullar insanı istemediği bir noktaya getirebiliyor malesef
Az önceki yorumumu geri alıyorım cunku konu sahibi eşine yaptıgı cocuklardan pişmanmış 🤷‍♀️

Bu düşünce şekli için genel olarak yaziyorum. Konu sahibine değil. Bu düşünce şekline yaziyorum.
İ bir kadın eşi için yada evliligi düzelsin diye mi dogurur sadece. Bu duyguyu dolu dolu yasamak istemıs olamaz mı.
Sevgili çocuğum, çok kötü bir baban var.

Sevgisiz, ilgisiz, yillardir böyle.

Iste ben bunlari biliyorum ama napiyim annelik duygusunu dolu dolu yaşamak istiyorum.

Sen babadan ilgi sevgi görmeyeceksin.Ama olsun ben annelik duygusunu tadayım.

-Kız çocuğuysa- Senden yaşça büyük adamlara baba sevgisiyle yaklasacaksin.
(Merak edenlere➡️Daddy issues)

Belki cok büyük zararlar goreceksin ama olsun ben annelik duygusunu tatmak istiyorum.

Herkes babasiyla birlikte mutlu fotograf karelerinde olacak, arkadas ortamlarinda kahraman gördükleri babalarini anlatacaklar. Babalar günlerini kutlayacak. Sen boynun bükük kalacaksın
Ama olsun ben anneliği dolu dolu yasamak istiyorum yine de.

Bütün bunlari gözüm görse de, kulağım duysa da, kalbim hissetse de ben yine de anne olmak istiyorum. Bu duyguyu tatmak istiyorum.

Her şeyi bile bile, senin sevgisiz kalmana goz yumarak dunyaya getirdim. Bile isteye yaptım. Çünkü bu duyguyu dolu dolu yasamak istedim.

Ama Annelik kutsaldır çocuğum. Cennet annelerin ayakları altındadır.

pamuk musun nesin pamuk musun nesin beni neden etiketliyorsun? Seninle aynı düşünmek zorunda degilim. Senin annen senden pişman olmuşta olabilir. Ne desın babasız buyutmek zorunda olan bir anne sizi dogurduguma pişmanım yavrum mu desin? Yakın arkadasım dogduktan sonra babası terketmiş bir daha görmemiş babasını çunku babası görmek istememiş. Zaten babası iyi biride degilmiş her neyse fakat öyle guclu bir annesi var ki en özendıgım anne kızdır kendileri arkadas yoldaslar onlar. Arkadasımdan asla baba özlemi yasadıgını duymadım neden çünkü onu bir erkek için yaptıgını düşündüren, ah babasız eksik bu cocuk diyen bir annesi yok. Arkadasımın tek hayalide bir kardeşi olmasıydı o kadar :) Güçlü, saglam, fedakar anne ayrı 🙂
Evet annelik kutsaldır. Evet cennet annelerin ayakları altındadır.
Evladın var mı bilmiyorum eger istiyorsan bu duyguyu tadarsın umarım.

Beni alıntılasaydınız keşke.
Hayat bu kimsenin evliliginin garantisi yok bir gün bitebilir.
Saygi çevresinde ayrilmak, çocuklar konusunda medeni olmak var, bir de cocuklari kaçıran, tehditlerle annelerini sindirmeye çalışan babalar var.
Bu süreçte psikolojik olarak yipranan cocukla yıpranmayan cocuk bir mi?
Neden çocuğun hakkını savunduğumuz zaman herkese bir şeyler oluyor?
Kimsenin cocuklara bunlari bile isteye yasatmaya hakki yok.
Ben ureyebiliyorum diye yanlis evliliklerde yarınları dusunmeden ürememeliyim. 1. Bilgisizlik cahillik 2. 3. Ne?
Hayati ziyan olmadi mi o çocukların?
Ben o cocuklardan biriyim.
Hayatim tamamen ziyan.
Kim hesabini verecek çocukluğumun?
Ya o çocukların?
Dünyaya getirdi diye bu konu sadece annesini ilgilendirmiyor.
Hepsi toplumun bir ferdi olacak.
Yanlışa yanlış diyeceğim kim ne derse desin.
Yillarca sevgi sandığım rezalet şeylere tutundum.
Baba aradım, sevgi aradım.
Niye sevilmedim kirpi miydim ben?
Kendi istegimle mi geldim bu hayata?
Onlar karar verdi onlar korunmadi onlar dunyaya getirdi ve onlar sevmedi.
Neden diye sormaya hakkım yok mu?
O cocuklar da soracak, sormalılar da.

10 yıllık evli olduğum ve çok sevdiğim kocam bir gün beni aldatabilir, bunun hesabını yapıp çocuk yapmamalı miyim? Bu extrem bir örnek. Yıllar içinde bir gün artık birbirimize tahammül edememeye baslayabiliriZ, her an hersey olabilir. Cocuklarin hakkını savunuyorum derken bence konu sahibinin sınırlarına giriyorsunuz. Sizin kötü anılarınız olabilir. Ben size ve anilariniza saygı duyuyorum ama her çocuk aynı şeyleri yaşayacak diye birsey yok ki. Sizin olaya baktığınız taraftan bakmıyor herkes. Aynı babayla büyüyen 2 çocuktan biri babaya isyankar ve sürekli eski yaşadıklarını babanın burnunun ucuna koyup nefret kusarken, aynı şeyleri yaşayan diğeri daha dingin bir karaktere sahip ve babayla ilişkisi gayet iyi. Kendinizi de iyileştirmeye çalışın, başka insanlara karsi da bu kadar nefret dolu olmayin

pamuk musun nesin pamuk musun nesin beni neden etiketliyorsun? Seninle aynı düşünmek zorunda degilim. Senin annen senden pişman olmuşta olabilir. Ne desın babasız buyutmek zorunda olan bir anne sizi dogurduguma pişmanım yavrum mu desin? Yakın arkadasım dogduktan sonra babası terketmiş bir daha görmemiş babasını çunku babası görmek istememiş. Zaten babası iyi biride degilmiş her neyse fakat öyle guclu bir annesi var ki en özendıgım anne kızdır kendileri arkadas yoldaslar onlar. Arkadasımdan asla baba özlemi yasadıgını duymadım neden çünkü onu bir erkek için yaptıgını düşündüren, ah babasız eksik bu cocuk diyen bir annesi yok. Arkadasımın tek hayalide bir kardeşi olmasıydı o kadar :) Güçlü, saglam, fedakar anne ayrı 🙂
Evet annelik kutsaldır. Evet cennet annelerin ayakları altındadır.
Evladın var mı bilmiyorum eger istiyorsan bu duyguyu tadarsın umarım.
Konunun güçlü saglam fedakar anneyle zerre kadar alakasi yok. Annem pişman da olmadı.
Konu tamamen boyle düşünen annelerin bencilliği.
Sizin bir arkadasiniz travma yasadi diye bu kabul görecek bilimsel bilgi degildir. Daddy issues diye belirttim. Zahmet edip okusaydiniz.

10 yıllık evli olduğum ve çok sevdiğim kocam bir gün beni aldatabilir, bunun hesabını yapıp çocuk yapmamalı miyim? Bu extrem bir örnek. Yıllar içinde bir gün artık birbirimize tahammül edememeye baslayabiliriZ, her an hersey olabilir. Cocuklarin hakkını savunuyorum derken bence konu sahibinin sınırlarına giriyorsunuz. Sizin kötü anılarınız olabilir. Ben size ve anilariniza saygı duyuyorum ama her çocuk aynı şeyleri yaşayacak diye birsey yok ki. Sizin olaya baktığınız taraftan bakmıyor herkes. Aynı babayla büyüyen 2 çocuktan biri babaya isyankar ve sürekli eski yaşadıklarını babanın burnunun ucuna koyup nefret kusarken, aynı şeyleri yaşayan diğeri daha dingin bir karaktere sahip ve babayla ilişkisi gayet iyi. Kendinizi de iyileştirmeye çalışın, başka insanlara karsi da bu kadar nefret dolu olmayin
Kocanin karisina yaptigi bir yanlis yüzünden bosanmak baska, kocanin baştan beri sevgisiz bir baba olmasi baska bir sey. Önce bi bu ayrımı farkedin.

Herkes benim yasadiklarimi yasamayabilir evet. Bunu yaşayan 1 çocuğun olmasi bile yetmez mi üzülmeye? Yetmez mi annesini hatali bulmaya? Kaldi ki yasamayanlar azınlıkta.

Kendinizi iyilestirmeye calisin gibi saçma beylik laflarinizi kendinize saklayın.
Psikologa gittim terapiler aldim. Esimden ve ailesinden sevgi görüyorum. Olmuyor, çocukluk yaraları iyilesmiyor.

Konunun güçlü saglam fedakar anneyle zerre kadar alakasi yok. Annem pişman da olmadı.
Konu tamamen boyle düşünen annelerin bencilliği.
Sizin bir arkadasiniz travma yasadi diye bu kabul görecek bilimsel bilgi degildir. Daddy issues diye belirttim. Zahmet edip okusaydiniz.
Senin yazdıklarını zaman harcayıp okudum zaten. Konuyu acan yardım isteyen ben degilim. Konu hakkında bir arastırma yapmama gerek yok. Seni alıntılayan görüşüne karşı çıkanda ben degilim. Travma yasayanda arkadasım degil ki o mutlu :)
Güçlü anne konusunun hala arkasındayım.
Aksam aksam durduk yere tartısmaya girmeye zorlandım şaka gibi

Cocuk yaparken baba onemli degil madem kendiniz icin yapiyorsunuz gidin sperm bankasina basvurun. Boyle sacma bir dusunce olabilirmi allah askina. Evlenirsin bakarsin evliligin gidisati iyi , evlendigin adam iyi durust vicdanli cocuk yaparsin. Adam sevgisiz merhametsiz goz gore gore bu adamdan cocuk mu yapilir allah askina sonra babasi cocugu doverek oldurdu yok babasi bebege tecavuz etti. Turkiyede gercekten kadinlarimiz cok cahil evliligi ve cocuk yapmayi hala mahaaret olarak gorenler var yazik!!! Boyle dusunen insanlar gercekten bencil ve kendini dusunen insanmardir. Ben sevgisiz ailede buyumedim ama kotu merhametsiz bir babam olsa anneme bende kizardim bu adamdan neden cocuk yaptin beni dunyaya getirdin diye. Her cocuk mutlu bir ailede buyumeyi hakeder. Ayrica o cennet annelerin ayaklari altinda yazan kisiye iletiyorum google usakta annesinin sevgilisinin tecavuzune ugrayan 2 yasindaki bebegi yaz da oku yada izmirde yine annesinin sevgilisi tarafindan oldurulen 5 yasindaki bebegi de yazabilirsin . Aa bak kiz cocugu var annesi tarafindan acimasizca dovulup kardeslerinin videoya cektigi. Bunlar hep oz anneler. Cennet hickimsenin ayaginin altinda basinin tepesinde falan degil. Sirf egonuz icinde sacma sapan insanlardan cocuk dunyaya getirmeyin yazik gunah onlarada. Allah icin bu kadar cocuk koca meraklisi olucaginiza gidin kendinizi gelistirin okuyun meslek sahibi olun. Butun omrunuz yemek yap temizlik yap cocuk bakla geciyor. Bu arada anneyim 4 yasinda oglum var evliyimde simdi yazarlar muge anli takimi senin cocugun varmi ki 😂

Merhaba arkadaşlar 15 yıllık evliyim 13 11 ve 5 yaşlarında 3 çocuğum var eşim 5 yıl peşimde koştu ve sonunda beni evliliğe ikna etti evlendiğimde eşimi sevmiyordum ailevi sorunlar yüzünden sığınacak bir liman aradım ve evlendim beni çok seviyor mutlu eder diye düşünürken tersi oldu 15 yıldır hep düzelir umuduyla uğraştım fakat olmadı evi otel gibi kullanıyor gece yatmadan yatmaya geliyor benimle ve çocuklarıyla ilgilenmiyor sorumsuz ve aşırı rahat biri tartışmaktan yoruldum çocukların herşeyi ile ben ilgileniyorum birgün bile ailecek gezmeye gitmedik hep ben gezdirdim çocukları yatak odamızda yok ki bakımlı biriyim çevremde eşimi ilk kez görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor bizi yakıştıramıyor ne yapsam boş olduğunu farkettim hep benim zorlamalarımla evliliğim yürüyor ama gece yarıları herkes uyuduktan sonra sessiz sessiz ağlamaktan yoruldum dışarıdan güçlü bir duruşum var ama içim içimi yiyor ömrümün yarısı ziyan oldu çürüdüm mesleğim var fakat çocuklara bakacak kimsem yok boşanmayı inanılmaz şekilde istiyorum ama çocuklarımın pskolojisi ve eğitim hayatlarını olumsuz yönde etkiler diye çok korkuyorum lütfen yardımcı olun akıl akıldan üstündür
A sanki beni yazmışsın. Bende hep senin gibi düşünüyorum ama gerçekten çok zor bir karar. Eşiniz böyle düşündüğünüz u biliyor mu

Çocuk olarak sevgi gormek degerli hissetmekten baska ne istedik ki? Bedava ve kalpten geliyor. Yokluğu, parasızlığı unutuyor da insan, çocukluk yaralarını unutamıyor. Nasil degersiz hissettiysek ikimiz de ayni seyi düşünmüşüz. Boyle düşündüğümüzü duysalar abartiyorsun derler. Ne yaptık ki derler. Bu hislerin sebepsiz yere var olmayacağını bilmezler. Ki bizler eminim ki minicik olaylarda sevgi kırıntıları aramışızdır. Ufacık şeylere tutunmuşuzdur. Sevildigimize inanmak icin çabalamışızdır sevilmediğimize degil.
Konuyu açtığımda, tamda belirttiğim gibi abartıyorsun, kendini değişitirebilirsin vs gibi şeyler söylüyorlar. Hiç umurlarında değil.
Sevgiyi hep başkalarında aradım, arkadaşlarımda, eşimde şimdide kendi kızımda. Sürekli geleceği düşünüyorum. Psikolojim allak bullak.
Bunu yaşayan bilir

Konuyu açtığımda, tamda belirttiğim gibi abartıyorsun, kendini değişitirebilirsin vs gibi şeyler söylüyorlar. Hiç umurlarında değil.
Sevgiyi hep başkalarında aradım, arkadaşlarımda, eşimde şimdide kendi kızımda. Sürekli geleceği düşünüyorum. Psikolojim allak bullak.
Bunu yaşayan bilir
Simdi bu durumda kim annelik babalik hakkindan bahsedebilir? Allah sormayacak mi bunlarin hesabını onlara?

Evet zaten çocuklarda babalarını hiç sevmiyor hep ben babanızdır saygılı olun diye ikaz ediyorum ama sorun maddiyat ayrılırsam neyle bakabilirim çalışırsam çocuklara kim bakar kimsem yok

Madem babalarını sevmiyorlar neden çocukları bahane ediyorsunuz?
Artık hayatınızı yaşamak sizin de hakkınız.
Anne babam çalışıyordu. Servisten eve gelip tek kalıyordum evde. 10 yaşındaydım.
Çocuklarınız idare edebilir artık. 5 yaşındaki de anaokulu çağında

Çocuk yapmaya kizmiyoruz. Çocuğun olur eşin değişir vs. Buna kimse laf söylemeyez. Ama bir kişi konu açıyor daha ilk geceden şiddet. Ee arkasindan iki çocuk. Siz iyi ki doğurdum vs dersiniz de düşünün bakayim çocuk da sizin gibi düşünüyor mu?

Bence biz bunlari söyledikçe çocuğu bir duzeltme araci olarak görüp korkunc evlilik hayatina dahil eden insanlar azalacak. Bu çağda hala, çocuğunuz olsun duzelir diye tavsiye veren kadinlar var.

Çocuk vermeniz derken ondan çocuk sahibi olup onu baba yapmanız demek istedim. Boşanma sonucu annede de kalsalar babaları o kötü adam işte. O sevgisiz adam. Dunyanin hicbir yerinde degismeyecek bu durum.

Kocasının kötü oldugunu bilen, evliliginde gelecek görmeyen kadın korunmuyorsa, çocuğum olsun diye zorluyorsa, o masumlari bu korkunç hayatin içine, bile isteye koyuyorsa benim gözümde suçludur.

Erkekler korunmamali mi diye sorabilirsiniz. Bu tarz evliliklerde, evlilik içi tecavüz de çok fazla. Keske engel olunabilse ama ses çikaramayan çok kadın var. Boyle evliliklerde kocan korunsaydi diyebilir miyiz? Korunmayi bırakın ama rıza almıyor.

Bu sebeple kadının, kendi hayatina bir ortak getirmemesi için korunmasi gerek. 1 oldu 2 oldu 3 oldu. Bunlar yanlışlıkla mi oldu? Bile isteye yapılmış. Ne hakki vardı kadının buna? Hangi çocuk isterdi boyle ailenin icinde olmak?

Ne annelik ne de kadınlık kutsaldır. Kutsal olan sevgidir. Kutsal olan çocukluktur. Sevgi taşıyan anne de boyle bir hayata çocuk getirmek için ısrar etmez. Bunlari dusunemedi 1. Oldu. Nasil oluyor da 2 3 oluyor? Kimin hakki var sinavlarla dolu bu hayata çocuk getirmeye? Kutsal annelik, ayaklari altinda cennet olan annelik bu mi? Travmalarla büyüyecek çocuklar. Kimsenin buna hakkı yok.

Benim ruhumda da boyle yaralar var. Psikologa gittim. Ne kadar iyilestim sansam da en ufak bir acıda varlığını tekrar hatirlatiyor. Neden neden diye soruyorum.
Bu durumda annem kutsal, annemin ayaklari altinda cennet var, annem bütün zorluklari benim için çekti cümleleri bana samimi gelmiyor.

Kutsallık verdiğimiz her durumun altında zararli bir şeyler var. Bu yüceltme kutsama, tarafsız degerlendirmemizi engelliyor. Ama o anne, ama onun ayaklari altinda cennet var ... gibi gibi.

Canı yanmış bir çocuk olarak, bile isteye can yakan annelere ofke duyuyorum. Bu hislerimle kendimi günahkar ya da kötü hissetmiyorum. 1 kez geldigim bu dünyada bana da çicek bahçeleri sunulsun isterdim. Sevilmek, degerli hissetmek istedim. 26 yasindayim, babasinin elini tutmus bir kiz çocuğu gorsem ağlıyorum. Bir kere bir konser salonunda yasadim bunu. Herkes deli gibi eğlenirken ben gözyaşlarına boğuldum.

Üzgünüm kadınlara suçlarını hatırlatıp üzdüğüm için.
Ben o çocukların sesiyim. 26 yaşindayim iyileşemiyorum. Neden bütün ofkemi anneme yöneltiyorum? Babam oldum olasi kötüydü, sapıktı. Gelecek kaygısı taşimayan bir cahildi. Annem ona gore cok bilinçli ve kültürlüydü. Annem korunmaliydi. Cocuk sahibi olmak için diretmemeliydi bu kadar. Hepimiz travmalarla büyüdük.

Anneme gore yanlis yaptigimiz bir konu oldugunda, ben sizi yokluk içinde büyüttüm. 1 kişilik mamayi yariya bölüp yedirdim, bunlari haketmiyorum derdi. Kotu babaya sahip olmak yeterince mutsuz ediyorken, o yaşimda bir de aileme maddi zorluk vermiş olmanin azabı eklendi çocukluk omuzlarima.

Bu bilince son 2 3 senedir sahibim. Oncesinde sevgim, kaybetme korkum bu duygularim hep sömürüldü. Karşısında görmediğim bir deger ve sevgiyle de büyük bir hastalik atlattim. (Hastaligin psikolojik temelinde degersizlik duygusu vardı)

O kadar değersiz hissediyordum ki çocuk aklimla diyordum Allahim bana bir şey olsun ama ölmeyeyim. Hastanede biraz yatayim. Kimler benim için endise ediyor. Kimler aglayip üzülüyor bi göreyim. 😔

Sevgi gormek için ettigim bedduayla hastalik sahibi oldum. Sonunda sevgi gördüm mü yine hayır. Bilseydim oyle bir dua etmezdim. Bunlari okuyan birileri umarim korunma yolunu seçer.
Çok uzattım neyse artik susayim.
Allah'ım gönlüne göre versin inşallah.

X