Karı-koca arasında maaş/para mevzusu?

18 yıllık evliyim eşimin ne maaş kartımı ne de maaşımı istediğini görmedim ikimizde kararında harcama yapan, yatırımlarımızı ortak yapabilen,para yönetimi iyi olan insanlarız.evlenince kesenin birleşmesi saçma geliyor bana. kadın çalışma hayatındaysa kendi parasınıda yönetebilir.kocandan harçlık almak istiyorsan o başka tabii

Bizde ortak hesap var. Oraya yatırıyoruz. (Harcama kontrolü eşimde. Ben ihtiyaç durumunda çekme harcama kullanma hakkına sahibim) ama Eşime zamanımı veriyorum güvenip. Para ne ki? Güvenip evlenmişsiniz acın bir hesap yatırın sizindeiçiniz rahat etsin

Biz ev aldığımız için maaşımın tamamını eşime veriyorum .
Param kalmadığı zaman istiyorum veriyor .
Borcumuz olmasa da yine eşime gönderirdim gerçi .
Iyi hesap yapar ben biraz fazla harcarım:)
Eşim sonuçta bende kalsın onda kalsın muhabbeti olmasın bence .
Ama sizde sanırım eşiniz istedi .bizde tersi oldu , maaşım i hesabına yatıracağım dedim .
Aileye gelince eşimde bende paramız varsa biraz yardımcı oluruz elbette ailemize ..
Aramızda sorun olmadi hiç .

Öncelikle maaşlar ortaktır aslında. Bizim maaşlar ortak hesaplanır. Eşim hesabından kredi ve borçları öder. Yetmezse benim hesaptan göndeririz ve geriye mesela 1.500 kalır. O para bizim için ortaktır. Evin geri kalan masrafları oradan karşılanır, benim ihtiyacım olduğunda ben onun ihtiyacı olduğunda o oradan alır parasını bu kadar.

Senin benim param yoktur yani...

Bizde herkesin maaşı kendine kalır.

eşime kuruş vermem, para konusunda eşime güvenmem , bence mecburi durumlar harici kimse ailesine maddi destekte bulunmamalı çünkü siz artık bir aile oluyorsunuz. evin giderlerini bölüşün kalan herkesin kendi tercihi ister harcasın ister birikim yapsın ama herkesin parası kendinde kalsın ve tabiki kartıda...ortak hesap vs ben onu da pek doğru bulmuyorum.. ve bence her kadının eşinden habersiz kenarda biriktirdiği bir birikimi olmalı kötü günler için..
şunu da belirteyim bizde herkesn kartı kendindedir. herkes maaşını kendi çeker. ben ev kredisi ödüyorum kendi kişisel harcamalarım ,kredi kart borcum, kızımın servisi ve marketi karşılıyorum. eşim ise aidat, evin faturaları (su-elektrik-doğalgaz-internet-digitürk vs.) ve kreşi karşılıyor. kendi masrafları da kendine ait sigarası kart borcu vs... geriye kalan olursa ben birikim yapıyorum onu da genelde yazın tatil için harcıyoruz.. eşime kalan birşey yok olursada kendi insiyatifinde istediğini yapabilir.

Son düzenleme:
benim para yonetimim çok kötü olduğundan en sonunda maaş gelince direkt eşime göndermeye başladım hepsini.
ona diyorum ki kredi kartım şu kadar, kredi kartımı ödüyor, bana bir miktar harçlık veriyor, 1000 tl kadar, gerisini ortak hesaba atıyor altın veya dolar alıyor.
aileme gönderdiğim miktara gelince canımın istediği kadar anneme kardeşlerime gönderir, kredi kartımdan da istediğimi alırım. kendimden çok onlara harcarım, kimse karışamaz

bu herkese göre degişecek bir durum

benım krtım yıllarca eşimde kaldı birgünde sıkıntı yapmadım o dönemde

ama şimdi eve ekmek almıyorum valla ,

Para yönetimi bende olduğu için eşim maaşını bana gönderir.
Gerektiğinde ben para çekip ona veririm.
Aileme para göndereceksem de gönderirim.
Şuana kadar da herhangi bir sorun yaşamadık.

Ben çalışsam giderleri ortak verirdik şu kadar para bu kadar para bilmem istersem de hiç vermezdim niye vermiyorsun demezdi eşim

Ben calısmıyorum , eşimin maaşını ben alıyorum kendısıne gunluk gerektıgı kadar verıyorum. Ekstra olarak elımıze gecen her para benim elime geçiyor. Çünkü evin harcamalarını en ıyı kadının yonetebılecegını dusunuyorum. Hemde hiçbir şey için para ıstemek zorunda kalmıyorum.

Ne saf kocalar gordum,calisip maasini ev hanimi olan esine veriyor icinden sigara parasini dilenerek aliyordu cogu bence cok komik.
Yoo hiç komik bir durum değil. Saflıkla alakası yok. "Ev hanımı olan eşi" dediginiz evdeki bütün işleri yapıyor cocuk bakıyor. Yani iş bölümü yapılmış , boş oturmak söz konusu degıl. Ve eger evin giderlerine yetecek kadar olan maaşı fazla fazla adam sigaraya veriyorsa veya musrif davranıyorsa kadının almasında sakınca yok. Ne yapabilir çalışma durumu yok ise ve eşinin maaşıyla geçiniliyorsa. Sen al canım gunde 3 paket sıgara mı diyecek. O işe gidiyorsa kadın evde calısıyor. İşe giderken giyecegi gömleği dahi kadın yıkayıp ütülüyor. Ben de eşimin maaşını alıyorum ve gerektıgı kadar verıyorum kendısıne. Çünkü hesap yapmak zorundayız. Musrif birisi değildir ama biz bu yöntemi seçtik faydalı oluyor diye. Herkesin yöntemi farklıdır geçinmekte.

Ev hanimi bos oturuyor demedimki,ben de ev hanimi sayilirim su an. Ev hanimi derken meslekleri belirtmekti amacim ama sizin sanirim dusunceniz farkli oldu. Dogru bulmadigim ve onaylamadigim bir durum,taraflardan birinin digerinin maasina el koymasi

Eşiniz maaşınızı neden istiyor? mesela ev/araba kredisi ödüyorsunuzdur vs. adam maaşla borcu öder sizinkinden ev haracamalarını yapacaktır, eyvallah. Öteki türlü anlamsız buluyorum. kadın ya da erkek maaşı komple eşine verip oradan harçlık istemesi bana saçma geliyor.
borcumuz varsa yatar, birikime gidecekse ortak hesaba altın olur, artanı herkesin kendi cebinde durur. geçen yıl ücretsiz izindeydim, maaşım yoktu, harçlık istemek durumunda kalmayım diye her ay 1000 tl verdi eşim, biriktirdim bile. bence biraz esnek olmalı, duruma göre ayarlanmalı ne yabancıyız para saklayacak ne de ev arkadaşıyız gelir gider net bölüşecek.

Eşim bütün ödemeleri yapıp kalırsa maaşını bana gönderiyor :)

Biz de kasa bende ailelere de para göndermiyoruz ihtiyaç olursa destek oluruz. Erkekler para yönetiminde pek iyi olmuyorlar. Eşim gayet memnun bu durmadan borç, fatura vs düşünmüyor.

Valla bu saydıklarınızı çalışan kadınlar da yapıyor. Eşim saat 9 gibi geldiği için ben eve gelip hem beni özleyen çocuğumu eğleyip hem yemek yapıp hem ortalık toparlayabiliyorum. Çalışan kadın eve gelince yan gelip yatmıyor yani.

Ya bu para konusunda güvenmediğiniz adamlarla nasıl evli kalıp aynı yatağa girebiliyorsunuz ben anlamıyorum. En ufak bir konuda güvensizliği olsa insan eşinden soğur yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…