Karı-koca arasında maaş/para mevzusu?

Benim ailemin ihtiyacı olmadığı için hiç para göndermedim. Onun haricinde kredi kartını benim maaşımla öderiz. Gerisini ben kullanırım aramızda lafı bile olmaz.

2 senedir evliyim yaklaşık.
bu süre zarfında eşim hic para istemedi ama ben gönderdim hesabına.
bütün giderlerden haberim var adamın maaşını da biliyorum...
parasının kalmayacağını da hesap edebiliyorum.
ona söylemeden genelde yollamış oluyorum borçlar için vs.
çekinir para istemeye çünkü.
zorda kalsın istemiyorum.
5 bin tl kadar gelirim var bebeğin aylik ihtiyaçlarını alırım telefon ve interneti öderim bir miktar hesabimda para bırakır kalanı yollarım.
hiç sorun yaşamadık para yolladın yollamadın mevzusunda.

Biz 4 bucuk senelik evliyiz ilk senesinde hep parayi bir yere koyardik.. sonra baktik böyle olmuyor herkezinki kendine faturalarin hepsi yani ev kirasi da yariya bölünüyo ve her ikimizde esit yari yari veriyoruz.. tatil zamanlari da herkz kendininkini ödüyor ve cok da güzel anlasiyoruz böyle..

Burada onemli olan kimin ne kadar kazandigi degil taraflarin, o paranin haneye ait oldugu bilincinde olup olmadigi aslinda. Ben esimden cok kazaniyorum. Borclarimiz var. Odeyebildigimi odeyip kalanimo esime gonderiyorum. Kalan paraya gore bazen kndime harvlik ayiriyorum bazen ondan harclik istiyorum. Yani her iki tataf icinde, neyin ispati bu konular gercekten anlamiyorum.

Eşim maaşından 500 lira ayırır kendine.geri kalanın hepsini benim hesaba atar.Benim maaşım ondan az.hiç sorun etmedik .

Masraf kadarını verin kalanı kendi hesabınızda kalsın .
İhtiyaç olursa ayrıca çekip verirsiniz .

Maaşlar hesaplanır, evin gelir giderleri de hesaplanır ve ortaya ortak bir para koyulur.En azından ben böyle yapardım.

Eğer savurgan biri değilseniz tamamı sizde kalabilir ailenize de bütçe ayırabilirsiniz her ay belirli miktar, eşin kendi maaşıyla birçok şeyi karşılar aranızda elektrik su vs ödeme paylaşımı yapın gerisi sizin hesabınız, yani ben anlamıyorum kadın kendi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışır bence adama yük gibi hissetmemek için. Siz onun işçisi değilsiniz. Ama o evi geçindirmek zorunda.

Ayrica eşimden para istemem.bu konu yine yazılmıştı ve ben yine demiştim.devlet yönetmiyorsunuz.iki üç fatura ,biraz market pazar kredi.bunların çoğuda şubeye gitmeden internet üzerinden olan şeyler yapmayın.he bana atıyor ama ben naparım.5çift ayakkabım vardır .çanta koleksiyonum yok mesela.10 kadar eşarbım var..ama Allaha şükür cocuklarımıza yatırım yaptık ve Allah saglık verırsede devam edeceğiz inşallah.haftada bir dışarda mutlaka yeriz.arkadaşlarıma çocuklarıma eşime hediye almayı cok severım mesela.ailemin durumu çok iyi şükür.ama her türlü zekatımı veririm Allah kabul ederse.yani adam alsa sen ona göndersen olmuyomu dıyorsanız olmaz o benim yıllardır yaptığım yöntem.ayrıca 13 yılı devirdik nasipse

Ortak hesap falan yapmıyorum ben, kira ve faturaları eşim ödüyor bende mutfak masrafını yapıyorum, kalanı biriktiriyorum. Eğer bi elde birleşecekse o benim hesabım olmalı. Hem çalışıp hem paramın hesabını veremem ama ailemide düşünmeden yapmıyorum tabiki ikimiz için biriktiriyorum biriktirebilirsem, kalmıyorsada eve harcıyorum. Ailemede gönderebilirim benim insiyatifimde

Bu evin giderlerine göre değişir. Kira, fatura, kredi, ortak yapılan birikim maaşların harcanma biçimini değiştirir. Ben çalışırken kredi çekmiştik birimiz kirayı birimiz krediyi yatırıyorduk. Faturaları filan hallediyorduk kalan parayı da beraber harcıyorduk. Kredi borcumuz filan olmadığı zaman da bir miktar hesaba atıyorduk. Kadının maaşını erkeğin çekmesi gibi durumlar da yanlış, kadının tamamen parayı kendisi harcaması benim param şeklinde davranması da yanlış. Ve yeni bir aile kurulduktan sonra ailelere yardım etme konusunda da çok açılmamak gerekli bence. Biz bu sorunu çok yaşadık eşim aşırı derecede eli açık. Ailesine de epey para yolladık. Bir de mesela geçen eve geldi bir kadınla karşılaştım ona 100 lira verdim diyor ki o günler cidden sıkışıktık. Birkaç gün sonra benden 50 lira aldı ertesi gün geldi ben 30 lirasını arkadaşa verdim parası yoktu dedi. Ben iki aydır kızımın aşısını erteliyorum sıkıştık diye. Yufka yürekli olduğu için kızamıyorum da ama aile olmak biraz da ileriyi düşünmeyi gerektiriyor.

Bu kişiden kişiye değişir. Ben de eşime verdim maaş kartımı. Bir miktar nakit alıyorum ve kredi kartım da var. Eşim hesap işlerini yapıyor. Arada diyor biraz da sen ilgilen sana vereyim kartları diyor ama ben istemiyorum. Çünkü sorumluluğumuz çok fazla zaten. Ya i her eş aynı olmuyor. Onu zamanla anlıyorsunuz

Eşim maaşıyla kredi ve bir kaç fatura ödüyor kira gıda benzin bende istedikçe ona harçlık veriyorum fazlasıyla . Kredi kartını da istediği gibi harcıyor ama ödemesi ona ait :) gelir de gider de ortaktır bizde al bu senin paran diye maaşımdan ona vermem niye vereyim

Eşim kendi maaşıyla tüm giderleri ödedikten sonra kalan tüm parayı bana gönderir şu an evde olduğum için eve 200-300 nakit para bırakır benim için, bende kartımı ona veririm hesabımdan nereye ne harcıyor görürüm... onsuz bi yere gideceksem kart bana geçer . İkimizde tüm harcamalarımızı biliriz...

Oooo maaş konusu yine...
Normalde sorsan kadın erkek eşittir, kararlar ortak, bla bla bla
Amma ve lakin iş maaşa gelince, benim maaşım benim maaşım, çünkü ben bir bireyim. Eşimin maaşı ise evimizin maaşı çünkü biz bir aileyiz, evi erkek geçindirir, koca adam benden nasıl para ister falan fistan...
Ne adalet ama...

Biz de ayrımın a sı yok. Tek kişi gibi yaşıyoruz resmen: iki taraf da paranın nereye gittiğini bilir, kim ne kadar harcadı, ne verdi, ne aldı vs. Birinde eşim demişti ‘Yolda 1 tl bulsa bana söyler’ diye birisine söylemiş (bir mevzu üzerine konuşuluyormuş, hatırlamıyorum). Gerçekten de öyle 1 kuruş dahi bulsam eşime mutlaka söylerim, o da aynı şekilde. adıma ait ödemeleri yaptıktan sonra maaşımın kalanının hepsini eşime gönderirim. Göndermesem vb gibi bir düşüncem hiç olmadı. Benim param değil bizim paramız çünkü. Tüm şifrelerini ve hesaplarını da bilirim, aramızda gizli saklı yoktur. Öte yandan ödemeleri ekonomiyi vs ben yapacağım, maaşını bana yolla desem hiç düşünmeden kabul eder. Eminim.

Ben mutfak ve evin diğer ihtiyaçlarını, oğlumun okul aidatını karşılıyorum; eşim kira ve faturaları.O kendisi birikim yapar hesabında ben de kendim yapmaya çalışırım.Ev, okul, oğlumun hatta eşimin yükü bile benim omzumda eşim yer içer yatar zerre faydası yoktur.Ortak hesap yapalım dedik benim maaşım kadar koyacakmış ben kendime küçük bir harçlık aldıktan sonra onun ki benimkinden fazla o kendi maaşından kalan beni ilgilendirmiyormuş benim de zoruma gitti kabul etmedim.O bana ev vs.konularında destek olmadığı halde ben ona bu kadar oluyorum.Bu da önemli size verdiği değer, destek, sizin ona güveniniz, beş parasız kalsanız bile sizi hep siz olduğunuz için seviyor mu bunlara cevabınız evet ise zaten çözüm bulursunuz ama hayır ise temkinli olmanızda fayda var bence.

Eşim maaşıyla kira ve tüm masrafları öder. Benim kredi kartım yok, birşey alıcaksam kendi maaşımdan değil eşimin kredi kartından alırım o öder. Ben kendi maaşımı kendi maaş hesabımda biriktiririm. Eşimde kendisi biriktirir. Birşey alınacaksa veya seyahat edeceksek paraları birleştirir öyle aksiyon alırız. Ben ona hesap sormam ne yedin ne içtin ne kadar harcadın diye. O da bana sormaz. İlk evlendiğimizde evli kardeşine falan para gönderiyordu buda beni rahatsız ediyordu sonra göndermemeye başladı. Annesinin vs durumu yoksa tabikide belli miktar yardım yapılabilir böyle şeyler sorun edilmemeli. Biz bu şekilde hiç sorun yaşamıyoruz. Siz de deneyebilirsiniz.

Ben İlk yıllarda veriyordum son 3 senedir vermiyorum çünkü harcamalarımızın pek çoğunu eşim karşılayabiliyor. Ben sadece ev kredimizi veriyorum onun en az üç katı kadarını eşim eve ve kızımızın özel eğitim ihtiyaçlarına harcar. Ama maaş kartım eşimde olduğu dönemde abim kanserdi her ay çekip bir kısmını abime göndermem için verirdi. Borcumuz çok olduğu için o dönem kontrolü ona bıraktım zaten borç çok diye harçlık çok az ayırırdım.. şükür o günler geride kaldı şimdi maaşımın büyük kısmı bende.. ama yine zorlansak yine idareyi ona bırakırım çünkü o daha dengeli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…