Kargosunu teslim almadığım bir ürün için bana dava açılır mı?

İnternetten çanta sipariş ettim şubeye gönderin ben gidip alıcam dedim ama ne yazık ki şehir dışına çıkmam gerekti teyzem rahatsızlanmış bugün hastanede kargodan biri aradı en geç cuma günü almalısınız dedi şehir dışındayım hastamız var belki o güne kadar dönemem dedim oda o halde geri gönderelim mi dedi bende evet öyle yapın dedim ve 3 saat sonra biri aradı sinirli şekilde bana bağırıyor neyleym hanım sipariş verip neden almıyorsunuz hakkımızı helal etmiyoruz size dava açıcaz utanmıyor musunuz diyor bende çok sinirlendim ama hastanede olduğum için insanların yanında birşey diyemedim yüzüne kapattım daha sonra bahçeye çıkıp aradım açmadılar aynı şekilde Bnde onunla sert bir dille konuşucaktım alamadım diye bana dava açılır mı? şimdi, hakkına mı girdim Bn insanların nerden bileyim teyzemin rahatsızlanıp apar, topar oraya gidiceğimizi bilseydim sipariş etmezdim.
Diğer tarafın sinirini anlayabiliyorum. İnsanlar ekmek parası derdinde, sizin almadığınız o kargo karşı tarafı maddi zarara sokuyor. Tamam ani durumlar olabilir ama hiçmi tanıdığınız yok, bir yere bıraktırsaydınız. Kargo genelde bunu yapıyor. Tahminimce instangram gibi bireysel satış yapan yerlerden aldınız, dediğim gibi hak açısından baktığımızda çok yanlış yapmışsınız.

babamın ısıyle alakalı bır urunun netden de satısını yapıyor bende ona yardım edıyorum
sıparıs yapıp getırtıp almayanlar yuzunden babam cok zarar edıyor
ama kımseyı arayıpda azarlamadı boyle bırsey mumkun degıl azarlayacagına evet dava acabılır hukukı olarak boyle bır hakkı var satıcının. bos yere urun getırtıp almayarak satıcıyı magdur ettıklerı ıcın yaptırım saglanabılıyor.
kapıda odemelı falan mıydı kargoda urunun 3 gun bekleme suresı var subeyı arayıp benım ıcın bekletın deseydınız ya da su adrese yollayın adres degısıklıgı talebı deseydınız yıne olurdu aslında :)

Eğer kapıda ödeme ile sipariş verdiyseniz evet yaptığınız saygısızlık çünkü onlarda oradan kargo parası veriyorlar ve geri gönderim olunca da parasını onlar verecekler yani hem onların zamanını çalıyorsunuz hemde boşuna kargo parası verdirtiyorsunuz o insanlara. Neden teyzenizin hasta olmasını gitmek zorunda kalmanıza da inanasım gelmedi varsayalım ki öyle eşiniz arkadaşınız vs de alabilirdi yani söylerdiniz hiç mi kimse yok.

Ama siz bal gibi vazgeçmişsiniz sonradan ve kargoyu da almamışsınız. Neden en baştan şubeye götürülmesini istediniz ki neden eve teslim istemediniz şubeden alıcam dediğinize göre daha bu hastalık yokmuş ortada. Dava açılmasa bile kul hakkına giriyorsunuz.

Şahıs gönderisi değilse eğer kurumsal firmalarda geri dönen kargodan para kesintisi olmaz. Firmanın bir zararı olmaz sadece iş yükü mevcuttur. Gönderici yani satıcı müşterisini her konuda mutlu memnun etmek zorundadır. Arayarak taciz şeklinde kimseye bağırıp zorla kargo kabul ettiremezler. Arama yapılıyorsa sadece neden almadığı öğrenilip o müşteri kara listeye alınır hepsi bu.
hayır dedıgınız gıbı degıl malesef
babam sabun ımalatcısı, şirketı var urunu getırtıp almadıklarında babam onların kargosunu karsılamak zorunda kalıyor . maddı manevı yuku var. bazen kısıye ozel sıparıs yapıyor mesela ona ozel kalıp cıkartıyor ona ozel esans onu almayanlarda oluyor gerı bıze donuyor sonra gerı vazgecıyor gerı arıyor ıstıyor yok evde degıldım yok bılmemne dıye ısrarla arıyor. haydııı bastan tekrar kargo ıslerı...
oyuzden artık n11 gıttıgıdıyor ınstagram gıbı yerden satısı bıraktı. dırek kolı ıle satıs yapıyor kucuk satısları bu sebeple bıraktı kısı kamyonla sıparıs edecekse veya 10 kolı alacaksa falan gonderıyor yoksa yok. cok magdur oldu cunku. ugrasılacak dert degıl.

ınsanlarla ugrasmak gercekten zor gun ıcınde buna benzer 10 kısıyle karsılassanız sinirinizin bozulmasına yetıyor zaten .

Mesajda attım mesajlara cevap vermiyorlar evet bagırıcak onun hakkı yok bu şekilde konuşmaya ne olduğunu anlatmama bile izin vermedi Bn ona kargo daha salı günü geldi kargo şirketiyle konuşun biraz daha bekletsinler dicektim çünkü ben konuştum olmaz en geç cuma alınması gerekiyor dedi aslında kargonun 10 gün bekleme süresi var.
bagıramaz bu konuda kesınlıkle haklısınız
bekleme suresı de 3 gun .
hergun 5 urun kargoda 10 gunlugune beklese kargo sırketıne kac dönumluk alan ayırmak gerek :KK70:
sız mesaj yazdınız döndu döndu donmezse kendı bılır. babam kımseden boyle kargo ucretı talep de etmedı mesela . hatta bırının defne yagına alerjısı varmıs defne yaglı sabun kullanınca alerjı olmus kullanılmıs sabunu ıade etmısler :KK70: babamda napım barı bende parasını hesaba yatırım sabun gelmıs gerı dedı parasını ıade ettı :KK70: :KK70: kımse kımseyı magdur etmemelı

niye insanlara iki kere kargo parası ödetiyorsunuz?isteseniz bir çözüm bulabilirdiniz.ürünü almayacaksanızda kargonun parasını ödeyin.tabiki onların yaptığıda yanlış yani ne demek bağırıp çağırmak telefonda.dava açılacağını sanmıyorum bu sebepten ama ortada bir haksızlık olduğu kesin.

bagıramaz bu konuda kesınlıkle haklısınız
bekleme suresı de 3 gun .
hergun 5 urun kargoda 10 gunlugune beklese kargo sırketıne kac dönumluk alan ayırmak gerek :KK70:
sız mesaj yazdınız döndu döndu donmezse kendı bılır. babam kımseden boyle kargo ucretı talep de etmedı mesela . hatta bırının defne yagına alerjısı varmıs defne yaglı sabun kullanınca alerjı olmus kullanılmıs sabunu ıade etmısler :KK70: babamda napım barı bende parasını hesaba yatırım sabun gelmıs gerı dedı parasını ıade ettı :KK70: :KK70: kımse kımseyı magdur etmemelı
Bilmiyorum ptt kargoyla konuştuğumda 10 gün süresi var demişti.

ha ptt ıse dogrudur onlar bır acayıp cunku. nasıl kargo bırıktırıyorlarsa subeye gelen kargomu bulmaları 4 gun surmustu :KK70:
En iyi kargo firmasıda o bence
niye insanlara iki kere kargo parası ödetiyorsunuz?isteseniz bir çözüm bulabilirdiniz.ürünü almayacaksanızda kargonun parasını ödeyin.tabiki onların yaptığıda yanlış yani ne demek bağırıp çağırmak telefonda.dava açılacağını sanmıyorum bu sebepten ama ortada bir haksızlık olduğu kesin.
Aradım bugün ama hanım efendi bizim iban numaramız yok birdaha aramayın deyip kapattı 🤷🏻

Aradım bugün ama hanım efendi bizim iban numaramız yok birdaha aramayın deyip kapattı 🤷🏻
ıbanı olmaması ımkansız e bu kısı faturasız urun satıyor sanıyorum ? faturasız urun satmak suc :)
bırdaha aramayın demesının sebebı sıze trıp atıyor ondan ıban yok dıyor e bunlarda terbıyesızmıs ama he
bosverın ozaman sız hatayı telafı etmek ıstedınız onların sorunu artık.

İnternetten çanta sipariş ettim şubeye gönderin ben gidip alıcam dedim ama ne yazık ki şehir dışına çıkmam gerekti teyzem rahatsızlanmış bugün hastanede kargodan biri aradı en geç cuma günü almalısınız dedi şehir dışındayım hastamız var belki o güne kadar dönemem dedim oda o halde geri gönderelim mi dedi bende evet öyle yapın dedim ve 3 saat sonra biri aradı sinirli şekilde bana bağırıyor neyleym hanım sipariş verip neden almıyorsunuz hakkımızı helal etmiyoruz size dava açıcaz utanmıyor musunuz diyor bende çok sinirlendim ama hastanede olduğum için insanların yanında birşey diyemedim yüzüne kapattım daha sonra bahçeye çıkıp aradım açmadılar aynı şekilde Bnde onunla sert bir dille konuşucaktım alamadım diye bana dava açılır mı? şimdi, hakkına mı girdim Bn insanların nerden bileyim teyzemin rahatsızlanıp apar, topar oraya gidiceğimizi bilseydim sipariş etmezdim.

Kişiye özel bir ürünse ve kapıda ödemeliyse tepki vermekte sonuna kadar haklılar.
Dava edeceklerini sanmıyorum.
ve evet hakkına girmişsiniz satan kişilerin .Ama bunu kişiye özel bir ürünse aldığınız o durum için söylüyorum çünkü onu artık sizden başka kimseye satamazlar.

Kişiye özel bir ürünse ve kapıda ödemeliyse tepki vermekte sonuna kadar haklılar.
Dava edeceklerini sanmıyorum.
ve evet hakkına girmişsiniz satan kişilerin .Ama bunu kişiye özel bir ürünse aldığınız o durum için söylüyorum çünkü onu artık sizden başka kimseye satamazlar.
Kişiye özel birşey değildi

her müşterinin cayma hakkı mevcuttur. noluyomuş bi de bağırıyormuş hele hele bak sen. :KK70:
yüzbin milyon kere sipariş verdim internetten. bir iki butikle sorun yaşadım ablamla bir olup karabasan gibi çöktük üstlerine. öyle kolay değil dava açmak sen de tehdit ve hakaretten aç :KK70:

Ailenizden birisini gönderseydiniz yada bekletseydiniz. Şimdi onlar iki katı kargo ödediler hem ürün satılmadı hemde zararda ayda 50 kişi böle yapsa yazık onlara zarar edicekler hep o yüzden sinirlenmişlerdir.

Dava falan açamazlar merak etmeyin. Satıcı da alıcıda diyalog halinde edepli olmak zorunda. Karşı taraf bilinçsiz bir çıkış yapmış. Üstüne birde iban yok demiş, vardır. İmkansız iban yok demesi nazlanıyorlar. Siz elinizden geleni yaptınız boş verin hiç bir şekilde dava açamazlar.

Hakkımızı helal etmiyouz ne ya, mal mıdır nedir? Alıp, beğenmeyip iade de edebilirdiniz. İlk defa bir şey satmışlar, onu da size satmışlar herhalde, bu kadar olağanüstü karşıladıklarına göre. Bir halt yapamazlar. Göz korkutarak, bir yolunu bulup teslim almanız için baskı yapıyorlar, başka bir şey değil. Neresi burası merak ettim. Kurumsal, büyük alışveriş siteleri kolay kolay böyle saçmalayamaz.

X