Kargosunu teslim almadığım bir ürün için bana dava açılır mı?

Satici sizi aramadan siz saticiyi arayip bilgi verebilirdiniz. Hatta dondugumde kargo ucretini de uzerine ekleyip tekrar yollarsaniz teslim alirim. Kusura bakmayin hastam var sehir disindayim diyebilirdiniz.

Ya da hesap numarasi isteyip zararini karsilardiniz. Ama siz saticiyla uzlasip kargo ucretini odeyip uzerinizdeki haktan kurtulmak yerine basiniza birsey gelirmi diye burada konu aciyorsunuz. 🤔🤨 Saticiyla uzlasmak buraya konu acmaktan daha basit.
Bakın güzel okuduysanız ben hastanedeyim o anda aklıma çanta gelmedi arayıp bağırmasaydı anlaşırdık herhalde daha sonra bahçeye çıktım aradım açmıyor.

Bende kargomu alamamistim. Acilen sehir disina cikmam gerektigi icin. Odemeliydi o da. Hemen saticiyi arayip bulundugum ildeki en yakin kargoyu soyledim. Oraya gonderin kargo parasini yine ben odeyecegim diye. Cok bildigim sehir degildi benim de. Ancak navigasyon diye birsey var. Bir sekilde gidip aldim kargodan.
Haklarina girmissiniz gercekten. En azindan adamlarla uzlasabilirdiniz. Fazladan kargo ucreti odemisler insanlar.

Bende kargomu alamamistim. Acilen sehir disina cikmam gerektigi icin. Odemeliydi o da. Hemen saticiyi arayip bulundugum ildeki en yakin kargoyu soyledim. Oraya gonderin kargo parasini yine ben odeyecegim diye. Cok bildigim sehir degildi benim de. Ancak navigasyon diye birsey var. Bir sekilde gidip aldim kargodan.
Haklarina girmissiniz gercekten. En azindan adamlarla uzlasabilirdiniz. Fazladan kargo ucreti odemisler insanlar.
Neden almadığımı bile sormadan bağıran insanla nasıl uzlaşabilirim daha sonra aradım acmıyor bir kadınla konuşurken nazik olabilirdi iş hayatında her zaman kazançlı olmaya bilir insan bazen zarar çekebilirsin kargo parasını göndermek aklıma gelmedi iyi sizin gelmiş ölmek üzere olan hastasınız mı vardı sizinde.

Anlamıyorsunuz galiba hastamız var baska sehirdeyim bilmiyorum burayı herkes çok üzgün kimseye diyemiyorum gel gidelim diye.

Şehri bilmenize gerek yok ki, eğer haklarına girmekten rahatsız oluyorsanız yarın tekrar arayın satıcıyı İban numarası isteyin ve zararlarını internet bankacılığından ödeyin.

Neden almadığımı bile sormadan bağıran insanla nasıl uzlaşabilirim daha sonra aradım acmıyor bir kadınla konuşurken nazik olabilirdi iş hayatında her zaman kazançlı olmaya bilir insan bazen zarar çekebilirsin kargo parasını göndermek aklıma gelmedi iyi sizin gelmiş ölmek üzere olan hastasınız mı vardı sizinde.
Hastamiz vardi ama olmek uzere degildi. Aklima geldi cunku insanlar bu isten para kazaniyor. Ne sartlarda olursam olayim kimsenin zararina neden olmak istemem acikcasi. 1 kurus bile olsa kimse benim yuzumden zarar etmesin isterim.
Acmadi diyorsun ama acsa zaten sende uzlasmayacaktin. Bagiracaktin ayni sekilde. Kendin dedin bunu da konunda.🤷‍♀️
Bilemiyorum. Tabiki sana bagirmasi yanlis ama ben olsam ustume duseni yapip acmasalar da msj atardim. Kargo ucretini gondermeyi teklif ederdim mutlaka.

Satıcı size patlamış haklı olarak.Çünkü sizin hastanız olduğunu bilemez. Kaç kişi var hastam var ,cenazem var, yok paramı kaybettim ,yok kocam izin vermedi diye ürünü almayan..ben instgramdan ürün satarken bırakın ürünü almayı beni engelleyen bile vardı. Vazgeçip almadı. Bu benim bir kere başıma geldi ama profosyenel satıcıların çok başına geliyor. Yarın irtibata geçip uzlaşın bence.

Ya boyle sacma sapan firmalar var.yoktunuz trslım alamadınız geri gider.hicbir sey olmaz.bu da esnaflıgın bı parçası. Cirkef cirkef ariyorlar.olabılır, teslım alamama durumunuz olabılır.firma da ürünğ geri alır.ben bi defa ürün aldım, hastalık dolayısıyla trslım alamadım aradi adam bana aynı sızın gibi soylendi.ben de hakka girdim diye gittim adama kargo bedelı yolladım havale ile.boyle de bi salağım.

Hastamiz vardi ama olmek uzere degildi. Aklima geldi cunku insanlar bu isten para kazaniyor. Ne sartlarda olursam olayim kimsenin zararina neden olmak istemem acikcasi. 1 kurus bile olsa kimse benim yuzumden zarar etmesin isterim.
Acmadi diyorsun ama acsa zaten sende uzlasmayacaktin. Bagiracaktin ayni sekilde. Kendin dedin bunu da konunda.🤷‍♀️
Bilemiyorum. Tabiki sana bagirmasi yanlis ama ben olsam ustume duseni yapip acmasalar da msj atardim. Kargo ucretini gondermeyi teklif ederdim mutlaka.
Mesajda attım mesajlara cevap vermiyorlar evet bagırıcak onun hakkı yok bu şekilde konuşmaya ne olduğunu anlatmama bile izin vermedi Bn ona kargo daha salı günü geldi kargo şirketiyle konuşun biraz daha bekletsinler dicektim çünkü ben konuştum olmaz en geç cuma alınması gerekiyor dedi aslında kargonun 10 gün bekleme süresi var.

Ya boyle sacma sapan firmalar var.yoktunuz trslım alamadınız geri gider.hicbir sey olmaz.bu da esnaflıgın bı parçası. Cirkef cirkef ariyorlar.olabılır, teslım alamama durumunuz olabılır.firma da ürünğ geri alır.ben bi defa ürün aldım, hastalık dolayısıyla trslım alamadım aradi adam bana aynı sızın gibi soylendi.ben de hakka girdim diye gittim adama kargo bedelı yolladım havale ile.boyle de bi salağım.
İş hayatında olucak şeyler ama anlamıyorlar bagırmasa tabi ki uzlaşıcaktık Bn 75 TL ye bir bluz sipariş etmiştim naylon geldi kimseye kızmadım telefondan kumaşını anlayamadım dedim geçtim

İnternetten çanta sipariş ettim şubeye gönderin ben gidip alıcam dedim ama ne yazık ki şehir dışına çıkmam gerekti teyzem rahatsızlanmış bugün hastanede kargodan biri aradı en geç cuma günü almalısınız dedi şehir dışındayım hastamız var belki o güne kadar dönemem dedim oda o halde geri gönderelim mi dedi bende evet öyle yapın dedim ve 3 saat sonra biri aradı sinirli şekilde bana bağırıyor neyleym hanım sipariş verip neden almıyorsunuz hakkımızı helal etmiyoruz size dava açıcaz utanmıyor musunuz diyor bende çok sinirlendim ama hastanede olduğum için insanların yanında birşey diyemedim yüzüne kapattım daha sonra bahçeye çıkıp aradım açmadılar aynı şekilde Bnde onunla sert bir dille konuşucaktım alamadım diye bana dava açılır mı? şimdi, hakkına mı girdim Bn insanların nerden bileyim teyzemin rahatsızlanıp apar, topar oraya gidiceğimizi bilseydim sipariş etmezdim.
Bisey olmaz oyle mağazalar günde kaç tane kargo geri aliyo hangi biriyle uğraşsınlar

Instagramda dolandırıcı çok evet dolandırıci olmayan ürünün peşinde koşup niye almadın diye aramaz, ayrica bu konuda hanım efendi insanları dolandırmış oluyor sipariş ediyor ve almıyor hem karşı taraf iki katı kargo ödüyor hemde ürünün parasını alamıyor tamamen haksız konu sahibi en hakka giriyor insanların cebinden durup dururken para çıkıyor zarar ediyorlar günde 3 5 kişi böyle yapsa günün karı gitti zaten biraz da karşı tarafı düşünün ınstagramda herkes dolandırıcı değil bende satış yapıyorum inanın müşteriler daha dolandırici olabiliyor
Şahıs gönderisi değilse eğer kurumsal firmalarda geri dönen kargodan para kesintisi olmaz. Firmanın bir zararı olmaz sadece iş yükü mevcuttur. Gönderici yani satıcı müşterisini her konuda mutlu memnun etmek zorundadır. Arayarak taciz şeklinde kimseye bağırıp zorla kargo kabul ettiremezler. Arama yapılıyorsa sadece neden almadığı öğrenilip o müşteri kara listeye alınır hepsi bu.

Şahıs gönderisi değilse eğer kurumsal firmalarda geri dönen kargodan para kesintisi olmaz. Firmanın bir zararı olmaz sadece iş yükü mevcuttur. Gönderici yani satıcı müşterisini her konuda mutlu memnun etmek zorundadır. Arayarak taciz şeklinde kimseye bağırıp zorla kargo kabul ettiremezler. Arama yapılıyorsa sadece neden almadığı öğrenilip o müşteri kara listeye alınır hepsi bu.
Yanlış biliyorsunuz gayette kesinti oluyor, kurumsal firmalarda oraya para ödüyor bedavaya iş yapmıyorlar kargo geri döndüğündede iki katı ücret kesiliyor hem ınstagramda kac tane kurumsal firma var çoğu butik ne kadar kolay hemen firmanın zararı olmaz demek burda karşı tarafin yaptığı tek kötü şey telefonda bağırmak onda haklisiniz, ama suçlu alıcı bu kesin

Mesajda attım mesajlara cevap vermiyorlar evet bagırıcak onun hakkı yok bu şekilde konuşmaya ne olduğunu anlatmama bile izin vermedi Bn ona kargo daha salı günü geldi kargo şirketiyle konuşun biraz daha bekletsinler dicektim çünkü ben konuştum olmaz en geç cuma alınması gerekiyor dedi aslında kargonun 10 gün bekleme süresi var.
Kargonun bekleme süresi 3 gün hanım efendi ne 10 günü

İnternetten çanta sipariş ettim şubeye gönderin ben gidip alıcam dedim ama ne yazık ki şehir dışına çıkmam gerekti teyzem rahatsızlanmış bugün hastanede kargodan biri aradı en geç cuma günü almalısınız dedi şehir dışındayım hastamız var belki o güne kadar dönemem dedim oda o halde geri gönderelim mi dedi bende evet öyle yapın dedim ve 3 saat sonra biri aradı sinirli şekilde bana bağırıyor neyleym hanım sipariş verip neden almıyorsunuz hakkımızı helal etmiyoruz size dava açıcaz utanmıyor musunuz diyor bende çok sinirlendim ama hastanede olduğum için insanların yanında birşey diyemedim yüzüne kapattım daha sonra bahçeye çıkıp aradım açmadılar aynı şekilde Bnde onunla sert bir dille konuşucaktım alamadım diye bana dava açılır mı? şimdi, hakkına mı girdim Bn insanların nerden bileyim teyzemin rahatsızlanıp apar, topar oraya gidiceğimizi bilseydim sipariş etmezdim.
yok daha neler.ne davası açacak.sizi korkutmuş.hiçbir dava açamaz

kurumsal bir yer olsa zaten boyle arayip da hakkimizi helala etmiyoruz dava acicaz vs diyemez demezler bunun icin de dava acilamaz zaten yasal bir dayanagi olmadigini biliyorum hem siz urunu alip ucretini odememezlik yapmiyorsunuz zaten kargo ucreti zarari olmustur bana bu uslupla konussa musteriyle nasil iletisim kurulacagini bilmiyorsunuz hemde hizmet sektorundesiniz ver ibani kargo parani yollayim derdim yaklasimi daha farkli olmaliydi hata onlarda insanin yakinina birsey olur hasta olur vs alamaz kargoyu kapida odeme sistemleri varsa bu gibi durumlari goze alacak

Hiç bir şey olmaz... Rahat olun ararlarsa açmayın, engelleyiverin :)

Eğer ‘canım istemedi almadım, size uyuzluk olsun diye almadım’ falan deseydiniz ve bu kayıt olsaydı çok rahat kasten zarara uğratmadan dava açılırdı. Ama bahaneniz var. Evet kargo ücretinin 2 katı para ödeniyor iadelerde. Bence iban isteyip kargo ücretini ödeyin hak geçmesin istiyorsanız. Yada anlatıp şubede bekletmelerini sağlayın.

Ptt yaklaşık 10 gün bekletiyor ama Kargo firmalarında bu süre 3 iş günüdür.

X