kargo ile ilgili bir sorum var kızlar lütfen bakın

youonlyliveonce

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
5.100
200
363
merhabalar. ben internetten kapıda ödeme seçenekli bir elbise almıştım dün ben evde yokken gelmiş olmadığım içinde geri gitmiş. aldığım sitenin kargo ve tahsilat bölümünde şu yazıyor : '' ürünün fiyatı + kargo bedeli 1.99 TL kapıda ödeme tahsilat bedeli 3.99 TL ödersiniz. '' yazıyor. Ben şimdi sonuçta bu ürünü gidip yine kargo şubesinden alacağım kapıdan almış olmayacağım kapıda ödeme ücretini ödemem saçma değil mi ? Malum kargo şirketini arayıp sordum evet ödeyeceksiniz sonuçta gelip sizi bulamamışlar adrese gelmiş oldukları için ödemeyi yapmanız gerek dediler.
sizce kargo şirketini arayıp ürünün tekrar evime gelmesini mi talep edeyim yoksa gidip kargo şubesinden hem kendim alıp hemde kapıda ödeme bedelini ödeyeyim mi ?

Son düzenleme:

kapıda ödeme seçeniğinden para alınması sebebi
tahsilatın kargo firması tarafından elden nakit yapılmasından dolayı
sonuçta o paranın ilgili firmaya hesaba aktarılması da belli bi ücretlendirme üzerinden yapılıyo
kargo firması ödemeye aracı olduğundan bu parayı alıyo yani kargo firması haklı
yani siz kapıda da alsanız şubeden de kapıda ödeme masrafını ödemek durumundasınız

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu bu aklım karışmıştı

rica ederim canım
sen yine de rica et şansını zorla
ben koli ağırsa falan katiyyen taşıyamam alamam diyorum
ama bana genelde 15 kg aşşağı kargo gelmez
onun için mecbur getiriyolar

sadece cici bir elbise
gidip kendim aldım zaten yakındı kargo şubesi
dediğiniz gibi ağır olsa rica ederdim ama gerek kalmadı
tekrar teşekkür ederim

Ara getirsinler canım. Madem kapıda ödeme için para alıyorlar o zaman getirecekler. Birde kapıda ödeme için daha fazla para isteniyor. Ben internetten kitap alıyorum, kapıda ödeme yaparsan 9 TL, kredi kartı ile ödeme yaparsan 4 TL alıyorlar kargo ücreti olarak. Bende 9 TL vermemek için kredi kartıyla ödeme yapıyorum kalan 5liraya da yine kitap alabiliyorum böylelikle.

Geçenlerde kitap siparişim gelecek, annem evde kargomu o teslim alıcak. Normalde bizim evde olmadığımız zamanlarda kargo geldiği için ablamında benimde kargolarımızı annem teslim alır. Neyse tam apartmana giricem, arkamdan güvenlik sesleniyor "size kargo geldi, bulamamışlar evi" diye. Öyle sinirlendim ki anlatamam. Siteyi buluyor. Sitenin içine giriyor, güvenliği görüyor. Apartmanın tepesinde kocaman numaralar yazıyor (kargoya yazmıştım apartman numarasını), nasıl oluyorsa apartmanı bulamıyor sonra da evi bulamadım diye güvenliğe bırakıp gidiyor.

Yine bir gün ablama kargo gelecek. Annem evde, ben babamın iş yerindeyim. Ablam kargoya ikinci adres olarak babamın iş adresini yazmış. Neyse kargoyu iş yerine getirdiler, neymiş evde kimse yokmuş. Kapıyı çalmışlar kimse açmamış. Bende " annem evdeydi, nasıl oluyor bu" dedi. Kargocu da" bizim eleman çalmış çalmış açan olmamış" dedi. Annemi aradım kargoyu buraya getirdiler, sen evde değilmisin böyle böyle diyorlar diye. Annem "ben evdeyim, kimse kapıyı çalmadı" dedi. Gelde sinirlenme. Bu iki olayda aynı kargo firması tarafından oluyor. Birde sözde Türkiye'nin en iyi kargo firması, külahıma anlatsınlar.. Ablama ay da 2-3 kere böyle kargo gelir ve getiren kişi hep aynı olurdu, bu son iki keredir acemisinemi denk geliyoruz nedir anlamadım ama acemi olsa bile bulamaması çok anormal. Bizde değiştircez büyük ihtimalle kargo firmasını. Çok uyuz olmaya başladık

Ay canım ya sen kendi derdini yazmışsın, ben kaptırdım kendimi. Artık nasıl sinir olduysam

Canım bi özel msjda ben bekliyorum alışveriş yaptığın siteyi msj olarak atarsan sevinirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…