- 17 Aralık 2015
- 26.431
- 48.122
Esine zamani geldiginde ayiracagini soyle , seni destekliyorum haklisin ama hrnuz erken dersen anlar diye dusunuyorumBenim eşim ayrı odada çok ısrarcı.
Kendi odası olmamış bir de hiç, onun da etkisi var, özeniyor çocuklar için.
Daha erken odayı ayırmak için.ne güzel oynuyorlarmış 2 kardeş..
Eşimin işgüzarlığı işte.
Pek de hevesli kendisinin odası olmamış diye.
İkisi de daha çok küçük aynı odayı paylaşabilirler. Ama büyük oğlunuz okula başladığında ayirmanizi öneririm çünkü büyük ders çalışmak zorunda olacak küçük oyun isteyecek o zaman sıkıntı olabilir. O zaman kadar bence aynı odada kalmanın keyfini sursunler.
1. Sınıfa benim de çocuklarım gidiyor sandiginizin aksine 1. Sınıf çok yoğun geçer zaten siz de fark edersiniz okul başlayınca ihtiyac hissedince ayirirsinizŞuan anaokuluna gidiyor, seneye 1. Sınıf.
Ama ödev falan olmaz daha herhalde, 3. Sonıf falan daha makul olabilir.
Yaşları küçük aynı odada olmaları daha mantıklı ...merak cezbedici bir başlık atayım dedim :)
2 oğlan var bende, 1,5 ve 4,5 yaşındalar. Aynı odayı paylaşıyorlar.
Yakın zamanda büyük eve taşınıcaz.
Eşim ayrı odaları olsun diyor. Şuan normalde çok mutlular aynı odada olmaktan ama hastalık falan durumunda biri bizim odaya geliyor yoksa birbirlerini uyandırıyorlar. Bu da kışın sık oluyor tabi.
Ama aynı odada kıkırdayarak uyumaları, bazen sabah bizi uyandırmadan büyüğün kardeşinin beşiğine girip tüm oyuncakları da içine atıp oynamaları çok hoşuma gidiyor.
Ayrı oda çok bireyselliğe döndürür kardeşlik bağına zarar verir diye düşünüyorum.
Sizin fikriniz nedir? Bu konuda sohbet edelim diye açıyorum konuyu.