Kardeşlik mi bireysellik mi?

Belli bir yasa kadar ayni oda diyorum :)
Buyuk olan okula baslayip soyle 3.sinif falan olunca zaten ayri oda isteyecek , o zaman ayirirsin odalari

Benim minnak mila su anda abisinin odasini cok seviyor , elinde olsa tum gun o odada takilir , abisinin oyuncaklarini karistirmak daha cazip geliyor :) brnde oglan buyuk oldugu icin ikisinin de ayri odasi var ama yaslari yakin olsaydi belli bir yasa kadar ayni odada birakirdim ikisini

bir yaşa kadar kardeşlik, sonrası bireysellik.. mesela ben aynı sweatshirtleri giydiriyorum, belli bir zamana kadar birbirlerinin kıyafetlerini giyecekler çünkü paylaşma eğitimi için çok faydalı oldu.. ilk başlarda birbirlerinin kıyafetlerine ellerini sürmezken şimdi herkes kıyafetine özen gösteriyor, kardeşi de giyecek diye :) ama ergenlik döneminde tamamen bireysellikten yanayım kendi alanlarını belirlemeleri açısından.. bende işe yaradı, tavsiye ederim..

ayırmak için çok erken olduğunu düşünüyorum. daha oyun çocuğu onlar, birbirilerini yeni yeni tanıyorlar alışıyorlar hatta. aralarında böyle güzel bir enerji ve iletişim varken bırakın beraberce vakit geçirsinler. belli bir yaşa gelince ilk başlarda yazan arkadaşlar gibi onlar kendiliğinden ayrı oda isteyecekler. o zamana kadar birbirlerinden koparmayın derim ben.

esim büyük ergenlige girince zaten küçüğü istemeyecek yanında diyor.onunda kendinden 3 yaş küçük kardeşi varmış kendinden biliyor:)
su an için ayırmak doğru değil bana göre.
her şekilde bireysellik kendini gösteriyor zaten.ama kardeşlik bağı benim için çok önemli.
yatirdiktan sonra uyudular diye baktigimda bezen sessizce oyun oynuyorlar buluyorum.
bazen biri uyumus diğeri uyanık .
Ve istinasiz büyüğün her akşam küçüğe gün içinde öğrendiği onemli bilgileri aktarma seansı var.
sessizce dinleyip gülüyorum. bunları ellerinden almak istemem açıkçası.:)

Ben de aynı oda diyorum:)
Hem ikisi de erkek,ileride de paylaşımları ortak olur.
Yaş farkları da çok değilmiş.
En azından kendileri talep edene kadar ayırmamak en güzeli.

Eşimin işgüzarlığı işte.
Pek de hevesli kendisinin odası olmamış diye.

Şu an 2 kardeş birbirleriyle bağlı olarak oyunlarını oynarlar.
Odayı ayırırsan büyük olan tek takılır,belki kardeşine b,le kızacak çık odamdan diye..
Çünkü özgürlük alanı olarak odasını görecektir sahiplenecektir.

Odaları ayırmak için acele etmeyin.zaten ilerde kendileri isteyecek ve mecburen ayiracaksiniz..yatmadan önceki kikirdasmalar,konuşmalar o kadar güzeldir ki şimdi onlar için..kardeşlik bağları kuvvetlenir eminim...acele etmeyin.keyifleri kaçmasın hiç..ben bile özlüyorum bazen kardeşimle yatmadan önceki gülüşmelerimizi,fısır fısır konuşmalarımızi..herşey zamanında güzel..bırakın yatsınlar kardeş kardeş..

İkisi de daha çok küçük aynı odayı paylaşabilirler. Ama büyük oğlunuz okula başladığında ayirmanizi öneririm çünkü büyük ders çalışmak zorunda olacak küçük oyun isteyecek o zaman sıkıntı olabilir. O zaman kadar bence aynı odada kalmanın keyfini sursunler.

Şuan anaokuluna gidiyor, seneye 1. Sınıf.
Ama ödev falan olmaz daha herhalde, 3. Sonıf falan daha makul olabilir.

Cocuklarin fikri onemli canim,bence ayri oda istemiyorlar:) Benimkiler iki kiz 1 ve 5 yas.Onlar isterse ayiririm yoksa sicak bakmiyorum.Kizkardesimle benim odam ayriydi aramizda 2bucuk yas var.Genelde gece uyandigimizda korktugumuzu hatirliyorum,birken cok eglenceliydi

Kardeşlik baglarını doya doya yaşasınlar, büyüdüklerinde zaten ayrı odalar isteyecekler, birde yaşları çok yakın uyum içindedirler onlar...
Ayırmayınn

benim iki oğlum olsa ve birlikte bu kadar iyi vakit geçirseler onlar talep etmeden ayırmam odalarını

Biz kardesimle hep ayni odada yattik.Yillar sonra da esim olmadan gidince gece isiklari kapatip fisir fisir konusuyoruz bilmem biz hic aramadik ayri oda gayet de rahattik.

Simdiden ayir.
Buyuk okul cagina gelince ders calismasi gerekecek
Kucuk odada rahat vermeyecek.
Simdiden alissinlar

Şuan anaokuluna gidiyor, seneye 1. Sınıf.
Ama ödev falan olmaz daha herhalde, 3. Sonıf falan daha makul olabilir.
1. Sınıfa benim de çocuklarım gidiyor sandiginizin aksine 1. Sınıf çok yoğun geçer zaten siz de fark edersiniz okul başlayınca ihtiyac hissedince ayirirsiniz

Yaşları küçük aynı odada olmaları daha mantıklı ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…