Kardeşlik mi bireysellik mi?

merak cezbedici bir başlık atayım dedim :)

2 oğlan var bende, 1,5 ve 4,5 yaşındalar. Aynı odayı paylaşıyorlar.

Yakın zamanda büyük eve taşınıcaz.
Eşim ayrı odaları olsun diyor. Şuan normalde çok mutlular aynı odada olmaktan ama hastalık falan durumunda biri bizim odaya geliyor yoksa birbirlerini uyandırıyorlar. Bu da kışın sık oluyor tabi.

Ama aynı odada kıkırdayarak uyumaları, bazen sabah bizi uyandırmadan büyüğün kardeşinin beşiğine girip tüm oyuncakları da içine atıp oynamaları çok hoşuma gidiyor.

Ayrı oda çok bireyselliğe döndürür kardeşlik bağına zarar verir diye düşünüyorum.

Sizin fikriniz nedir? Bu konuda sohbet edelim diye açıyorum konuyu.
Şöyle biz üç kardeş aynı odada büyüdk çok güZeldi herşey. 4.kardeşm olduktan snra büyük eve taşındk ve herkesin kendi odası oldu. Ee tabi üçümzn yaşıda büyüdü ve özelimz falan derken ne kadr iyi oldu tartışılır. Ama küçk kardşm hep yalnızdı onun için kötü oldu. Ama sizinkilerde uyannca birblrlerinn odasına gideblrler. Ben kendi çocuklarım için ne yapıcam ve yapardm onu söylym. Bi oda yatak odaları bi oda çalışma ve oyun odaları. Planım bu. Ayırmayı düşünmüyrm.

Şöyle biz üç kardeş aynı odada büyüdk çok güZeldi herşey. 4.kardeşm olduktan snra büyük eve taşındk ve herkesin kendi odası oldu. Ee tabi üçümzn yaşıda büyüdü ve özelimz falan derken ne kadr iyi oldu tartışılır. Ama küçk kardşm hep yalnızdı onun için kötü oldu. Ama sizinkilerde uyannca birblrlerinn odasına gideblrler. Ben kendi çocuklarım için ne yapıcam ve yapardm onu söylym. Bi oda yatak odaları bi oda çalışma ve oyun odaları. Planım bu. Ayırmayı düşünmüyrm.

Bu da çok mantıklı aslında.

Geçmişimdeki en güzel anım abi ve ablamlarla aynı yatağın içine girip kıkırdayıp gülmek, korkunç hikayeler anlatıp birbirimize sarılarak uyumak. Bence ayrı oda için erken. Büyüyünce ayırın derim. Bırakın doya doya çılgın çağlarını yaşasınlar.

Geçmişimdeki en güzel anım abi ve ablamlarla aynı yatağın içine girip kıkırdayıp gülmek, korkunç hikayeler anlatıp birbirimize sarılarak uyumak. Bence ayrı oda için erken. Büyüyünce ayırın derim. Bırakın doya doya çılgın çağlarını yaşasınlar.

Ne güzel,
Ben de kardeşlerimle aynı odayı paylaştım uzunca süre.
Eşimin abileri ile yaş farkı var biraz, belki de o bu yüzden iyi anılar biriktirmemiş.
O hiç istemiyor paylaşmalarını.
Ama bana da çok direnmez ikna ederim. Bir kaç yıl daha en azından birlikte kalsınlar diye düşünüyorum ben de.

Ablamla ben 7 o 8 olana kadar ayni odadaydik..
Sonra ayrıldı odalarımız çok güzel olmuştu..
O ders çalışınca ben kendi odamda oyun oynardım rahatsız olmazdı..
Kapı çalmadan girmezdik sevginin yanında saygı da oluştururdu annem.. misafirliğe çagirirdik birbirimizi.. korkunca anneme değil ona giderdim.. odalarımız tarz olarak bambaskaydi karakterimize uygun yaşam alanımız vardı.. hey gidi günler.. bence büyüdüklerinde mutlaka ayrı oda olmalı.. bi kaç sene sonra mesela..

Ablamla ben 7 o 8 olana kadar ayni odadaydik..
Sonra ayrıldı odalarımız çok güzel olmuştu..
O ders çalışınca ben kendi odamda oyun oynardım rahatsız olmazdı..
Kapı çalmadan girmezdik sevginin yanında saygı da oluştururdu annem.. misafirliğe çagirirdik birbirimizi.. korkunca anneme değil ona giderdim.. odalarımız tarz olarak bambaskaydi karakterimize uygun yaşam alanımız vardı.. hey gidi günler.. bence büyüdüklerinde mutlaka ayrı oda olmalı.. bi kaç sene sonra mesela..

İkeanın 3-7 yaş arası diye satılan yataklarından düşünüyorum. Sonra yeniden bir oda düzenlemesi yaparız.

26 yaşındayım kız kardeşim 20 hala aynı odayı paylaşıyoruz. Dün gece erken uyuyacağım ışığı kapat dedim diye küsüp salona gitti :) Ben onun yokluğunu bile çok büyük hissettim bir eksik huzursuz uyudum. Siz şimdiden ayırmayın minnoşları :)

Esiniz gecmiste bu durumdan sıkıntı yaşamis diye cocuklarda yasayacak degil. Diretmesi cok anlamsiz ve cocuklar daha kucuk. Birbirlerinden rahatsiz olduklarinda veya ayri oda istediklerinde bunu gercekleştirmeniz yeterli olacaktir. Cocuklar halinden memnunken boyle birsey yapmaya gerek yok bence.

Benim kardesim yok. Odami ve esyslarimi paylasmayi sevmezdim ama kuzenim arada bir bizde kalirdi yaşlarimiz yakindi. Gece yatak sohbetlerimizi hala cok güzel hatirlarim. Bazen hizimizi alamayip kahve esliginde sabaha kadar muhabbet ettigimiz olurdu sessiz sessiz. :)))

Bende kardeşimle aynı odada büyüdüm ve çok güzeldi. Paylaşımın en az seviye düştüğü günümüzde bırakın kardeşler paylaşabildiği kadar paylaşsınlar zamanlarını.

X