Ergenliğe kadar beraber olsunlar ergenlikte zaten ayrı oda diye tutturacaklar
merak cezbedici bir başlık atayım dedim :)
2 oğlan var bende, 1,5 ve 4,5 yaşındalar. Aynı odayı paylaşıyorlar.
Yakın zamanda büyük eve taşınıcaz.
Eşim ayrı odaları olsun diyor. Şuan normalde çok mutlular aynı odada olmaktan ama hastalık falan durumunda biri bizim odaya geliyor yoksa birbirlerini uyandırıyorlar. Bu da kışın sık oluyor tabi.
Ama aynı odada kıkırdayarak uyumaları, bazen sabah bizi uyandırmadan büyüğün kardeşinin beşiğine girip tüm oyuncakları da içine atıp oynamaları çok hoşuma gidiyor.
Ayrı oda çok bireyselliğe döndürür kardeşlik bağına zarar verir diye düşünüyorum.
Sizin fikriniz nedir? Bu konuda sohbet edelim diye açıyorum konuyu.
Aynı mesele bizde de var 1.5 yaşında oğlum 5 yaşında kizim var oğlum bizim odada beşikte yatıyor ama mecburi bir durum malesef yer yok kizim diğer odada yaza taşınicaz bende düşünüyorum acaba ayri odamı olsa daha iyi biraz büyüyene kadar yoksa bir odada ayrı ayrı yatak alicam öyle mi yatsalar karar veremedim ben deAlys
Eskiden aynı yatakta yatardıkBir yatakta üç kişiydik, uzun bir yastık eşliğinde..
Akşam uyumadan sohbet etme imkanlarını elinden almayın.
Bir yerde okumuştum, "kardeşle mesafeli olmak" diye bir şey varmış diye belirtip şaşırıyordu. Aynı odada olmak arkadaş olmayıda kazandırır, sahiplenmeyi de diye düşünüyorum.
Ergenliğe girince ayrırırsınız. Şuan erkenBu arada ben hala hafta sonları kız kardeşimle kalıyorum
Bence henüz çok erken...aynı odayı paylaşmaları daha güzel ... kardeş demek güven demek... tek uyumaya korkabilirler... henüz ufaklar
Benimde Kızlarım 6 ve 2 buçuk yaşlarında ...aynı odayı paylaşıyorlar...
Birinden biri hasta olursa yanıma almıyorum,ben onların odasına geçiyorum...bir minder yere serip onlarla geçiriyorum geceyi...
Aynı odayı paylaşmalarından yanayım
Ben gibi olmasın elbet.. Ama şuan çok küçükler.. Sabah siz uyanmadan onlar beraber vakit geçirecekler bla bla..Asmu erkeklerde farklı mı bilmiyorum.
Eşimin hiç odası olmamış üni için ayrılana kadar.
O yüzden çok ısrarcı ayrı oda konusunda.
Ben gibi olmasın elbet.. Ama şuan çok küçükler.. Sabah siz uyanmadan onlar beraber vakit geçirecekler bla bla..
İkisi de biraz daha büyüyünce sabah uyanıp yan yana gitmek yerine herkes kendi odasında telefon tabletle oynamayı tercih edecekler..
Şuan için erken.. İlerde zaten siz istemezseniz de onlar talep edecekler..
Ama diğerini uyandırıyor. Sonra o başlıyor ağıta, kısır döngü oluyor.
merak cezbedici bir başlık atayım dedim :)
2 oğlan var bende, 1,5 ve 4,5 yaşındalar. Aynı odayı paylaşıyorlar.
Yakın zamanda büyük eve taşınıcaz.
Eşim ayrı odaları olsun diyor. Şuan normalde çok mutlular aynı odada olmaktan ama hastalık falan durumunda biri bizim odaya geliyor yoksa birbirlerini uyandırıyorlar. Bu da kışın sık oluyor tabi.
Ama aynı odada kıkırdayarak uyumaları, bazen sabah bizi uyandırmadan büyüğün kardeşinin beşiğine girip tüm oyuncakları da içine atıp oynamaları çok hoşuma gidiyor.
Ayrı oda çok bireyselliğe döndürür kardeşlik bağına zarar verir diye düşünüyorum.
Sizin fikriniz nedir? Bu konuda sohbet edelim diye açıyorum konuyu.