Kardeşlik mi bireysellik mi?

Sese çok hassaslar belliki... bizde uyanma durumu olmuyor biri uyanınca, mışıl mışıl uyur diğeri...

Yok üstlerine bakmaya diye odaya girdiğimde bile küçük hemen kafayı kaldırıyor. Büyük sever uykuyu da.

Dert valla:)
Eşimin hiç odası olmamış, o yüzden ayrı oda da ayrı oda diye tutturdu.
Gene birbirlerinin odasına giderler diyor.

Cok kucukler ayni odada kalsinlar bence, buyuyunce ayirirsiniz, Hem biri oyuncak degil miydi onlarinPP

Yok üstlerine bakmaya diye odaya girdiğimde bile küçük hemen kafayı kaldırıyor. Büyük sever uykuyu da.

Dün gece hoşuma giden birşey oldu paylaşmak istiyorum, büyük kızım erkenden uyudu, ufağı direniyor uykuya...neyse bende izliyorum onu napıyor diye...

Ufaklık tam 4 kere yatağından kalktı ,ablasına yöneldi, başını okşadı ve öpüp kendi yatağına geçti...benim onu izlediğimin farkında değildi...

O kadar güzel bir duygu ki ... Sanırım onlar büyüyüp te biz ayrı oda istiyoruz diyene kadar ayırmam onları ...

Büyük sıpa hasta bizim de bu aralar, küçük çok üzülüyor, gidiyor başını olşuyor, arada saçını çekiyor ama sevgisine, abisi kalksın da onla oynasın diye.

İnsan ders çalışınca bile kafasına takılan bir şey olunca arkasına dönüp kardeşine sorası geliyor.. Mahalle de ki çocukların dedikoduları yatmadan önce yapılır diyeceğim ama artık mahalle diye bir kavram kalmadı :)

Ayyy maşallah gözlerim doldu...
Allahım sevgi bağını hep güçlü tutsun inşallah.
Alys cım canım benim.
Çok tatlılar şu anda bence de ergenliğe kadar beraber kalsınlar.

Alys cım canım benim.

Büyük sıpa hasta bizim de bu aralar, küçük çok üzülüyor, gidiyor başını olşuyor, arada saçını çekiyor ama sevgisine, abisi kalksın da onla oynasın diye.

Böylesine güzel manzarayı bir daha göremeyiz nasılsa... Keyfini çıkaralım bence

Eğer imkân varsa ayrı oda (uyuma/dinlenme/giyinme/soyunma vs için), ortak oyun alanı (salonun bir bölümü örneğin).
Ama imkân yoksa mecbur aynı oda, ama oda içinde kendilerine ait özel bölümler.
Böyle tercih ederdim ben.

Alys cım canım benim.

Amin inşallah...

Sabah büyük kızıma bu durumu anlattığımda , onun o yüzünde beliren sevinç, kardeşine bir anda yaklaşıp Canım kardeşim deyip sarılmasını ömrüm boyunca unutamam herhalde...

Alys cım canım benim.

Aynı fikirdeyim canım.
Eşim de ters. Gerçi inat etmez, tamam der de. Onun bu kadar ayrı odaya takmasının da geçerli bir sebebi var mıdır diye sorayım sizlere dedim.

3 erkek büyümüşler, ve üni zamanına kadar hep birlikte, hatta yok abisi evlenmiş lise zamanı, o zamana kadar aynı yerdeymişler. Eşim o yüzden çok aşırı ayrı oda sevdalısı oldu sanırım.

Tüm ev onların ortak alanı zaten. Benim evimde onların giremediği yer yok. Gerçi yeni evde belki anne baba odasını yasaklı bölge yapabilirim.

Ç

Eşin haklı bence haksız değil de azıcık daha beklenebilir.
Bizim lise 2 de kardeşimle odamız ayrıldı ama beraber kaldığımız geceler çok farklıydı gerçekten.

oyyy kıyamam ya çok güzel. Allah’ım iyi ki kardeşim var iyi ki

Tüm ev onların ortak alanı zaten. Benim evimde onların giremediği yer yok. Gerçi yeni evde belki anne baba odasını yasaklı bölge yapabilirim.
Bizim de öyle...
Evde giremedikleri hiçbir oda yok.
Doğrusu da bu zaten canım. Ama kendilerine ozel, başkalarının ancak kendi izni olunca kullanabileceği bir yaşam alanı olması da önemli kanaatimce (ister aynı/ayrı oda olsun). İster gürültülü oynasın, ister sessizce dinlensin. İsterse abisinin izniyle onun odasında, ister kendi izniyle abisiyle beraber kendi odasında, isterse sizin izninizle hep beraber anne-baba odasında....
Kendi isteklerini nasıl ileteceğini, hayatta sadece kendi istekleri değil, muhatabının da isteklerine önem vermenin gerekliliğini yaşayarak, deneyimleyerek öğrenme ortamı sunmaya çalışmak bence önemli...
Onların tercihleri de çok önemli bence...
Onlar ne düşünüyor?

Şuan aynı odayı paylaşmaktan memnunlar.
İkeanın ters çevrilen yatağını görmüş müydün? İkisine de ondan almayı planlıyorum. Büyüğünkü ters çevrilip altı oyun alanı olsun, küçüğünkü de normal duracak. İkisine de yatak üstü tente alıp kişisel alan olsun yatakları diyorum.

Biz küçükken kardeşlerimle aynı odada uyurduk ve çok güzel muhabbet ederdik, çok tatlı anılar birikiyor. Ve bugün hepimiz birbirimize o kadar bağlıyız ki, çünkü küçüklükten güzeldi ilişkimiz. Ayırmayın bence de, kendileri isteyince ayırırsınız. Boş kalan odayı çalışma odası da yapıp, büyüğü okula başlayınca ödevlerini orada yapabilir. Daha önce de yazıldığı gibi ergenlikte zaten kendileri ister muhtemelen.

Boş kalan oda yine yatak odası tarzı kalır. Tatillerde falan okula girmelerini istemiyorum. Aileden birini davet etmeyi düşünüyorum o zamanlarda. Gelecek kişi için hazır bir oda bulunsun. Eğer odaları ayırırsam da öyle bir misafirimiz geldiğinde gene aynı odaya girecekler zaten.

Benim teyzemin 4 kuzusu var, hepsinin de ayrı odası var ama akşam bir bakıyoruz hepsi yanyana aynı odada uyuyorlar. Sanki yatacak yatak, kalacak oda yokmuş gibi. Bence ayırmayın. İlerde kendileri istedikleri zaman ayırabilirsiniz ne de olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…