Anket Kardeşler arası yaş farkı sizce kaç olmalı?

kardeşler arası yaş farkı sizce kaç olmalı?

• Ankete Katılan
    255
Benimkiler arasında 8 yaş fark var.Benim bir şikayetim yok.Büyük çocuğuma bol bol zaman ayırdım.Şimdi küçük olanda...Büyük kıskançlık da yapmıyor.Genelde rahat ve sorunsuz geçiriyoruz.Bence yaş farkından önemli olan annenin kendini hazır hissettiğinde doğumlarını gerçekleştirmesi...

Benim çocukların arasında 9 yaş var. Ne bende bir problem oldu ne kardeşler arasında mutlu mesut yaşıyoruz. Hiç bir şikayetimiz yok ailecek aralarındaki yaş farkından Saygılar

biz 3 kardesiz ve 3umuzun arasındada 4 er yas var :1rolleyes:

Online iPhone Screensaver - be the first to win!

myscreensavers.info/media/iphone.scr

aynennnnn biz de böyleyiz
3 kızız ve 4 er yaş var aramızdasırnaşık şey
bence 5-6 yaş ideal, yani ben öyle düşünüyorum inşşutarafagitti

Biz 3 kız kardeşiz ve her birimizin arasında 2 şer yaş farkı var anlaşıyomuz.CADIARZU
zaman zaman evet zaman zaman hayır tatlicadiarzu

biz 3 kardeşz ve aralarımızda 5er yaş war annem hepsi bir arada evlilik çağna gelnce zor olur die öyle yapmş ama ben kız oldğm için yani büyük ihtimal 30uma gelmeden evlenicem abimde 30 gibi evlenirse aynı zaman gelio evlilik gibi olaylarmız.bnce yaş farkı az olsn beraber büyüsünler..

burda 3 yasinda cocuklar anaokuluna basliyor herkes 1 inci cocuk anaokuluna basladimmi cocuk yapiyor en azindan benim cevremdeki cogu insan benimde kardesimle 2,5 yas var aramda bence iyi.

4 yaş farkın çok ideal olduğunu düşünüyorum...
biz 3 kardeşiz ağbim benden 4 yaş büyük, küçük kardeşimde benden 4 yaş küçük:=) :=)

bende 4 yaş diyenlerdenim
dün annemin günü vardı oradada
bu konu oldu
bi bayan iki çocuk arasında sadece 9 ay olmalı bence dedi
herkes şaşırdı nedeniyse
o zaman kıskançlık olmazmış
çünkü kendisi çalıştığı için
oğlu 8 yaşına gelince ikinciyi yapmış
kıskançlık çok sorun olmuş
oğlu şu an üniversiteye hazırlanıyormuş hala kıskanıyormuş
bana çok garip geldi açıkcası.
sırf kıskanmasın diye kendimi harap edemem....

3-4 yaş uygun bence çünkü böylece 20'li yaşlara kadar aradaki ilişki gerçek bir kardeşlik ilişkisi oluyor.Kardeşlik paylaşımları oluyor.Büyük olana abi abla deme ve saygı duyma küçük olanı sevme koruma gibi şeyler öğreniliyor.20'li yaşlarda da hayata karşı beraber olan iki arkadaş ilişkisine dönüşüyür çünkü yaş farkı artık kayboluyor.

bence 3 yaş idealdir..azı zarardır yanlız.daha cok olabilir,5 en fazla olmalıdır bence..

benim de 15 aylık bir oğlum var hala karar veremiyorum şimdi hamile kalsam aralarında 2 yaş olacak tam tamına. annem biraz daha bekle büyük olana haksızlık etme diyor off off çok kararsızım.

benim çocuklarım arasında 6 yaş var ama çok pişmanım keşke 3 yaş falan olsaydı diyorum ben biraz bencillik ettim kendimi düşündüm daha rahat bakarım diye.kardeş sırf çok çocuk olsun diye yapılmaz büyüdüklerinde birbirlerine destek olsun korkusuzca herşeyini paylaşabilsin..vs diye istenir.malesef yaş farkı çok olan kardeşlerde bu bağlılığı göremediğim için artık korkuyorum.onları birbirinebağlı yetiştirmeye çalışıyorum ama hem cinsiyet farkı hemde yaş farkı bilmiyorum belkide boşuna korkuyorum...oofff bu konu herzaman kafama takılmıştır benim...

ben kızımla aralarında 3yas olsun ısterdım ama yapmadım şimdi 5 yas dıyorum ve ıstıyorum bakalım nasıl olacak..

biz 4 kardeşiz bi küçüğümle 3 onun diğer küçükle 2 en küçüklede ortancının 3 yaş araları var
birlikte eğlenmek birbirini anlamak adına güzel yaş farkıydı

ama ben çocuğum olursa Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin tabiki
şimdi 1 tane de olmadı oyüzden belki 2 çocuk istiyorum
yaş farklarıda en az5 olsun istiyorum kısmet tabii

ama en iyisi 3 ila 5

Son günlerde eşimle aramızda çok sık konuştugumuz bir mesele..:1rolleyes: Sıcagı sıcagına yorumları okuyup ben de fıkrımı belırtmek ıstedımCADIARZU Bır yandan aralarında cok fazla ucurum olsun ıstemıyoruz bır yandan da yakın olursa zor olabılır kanısındayız..Hayırlısı ama hala karar verebılmıs degılız-tatlicadiarzu Kızımız 15.ayına girdi..Bu mevzudakı en net gorusumuzu belırleyen,dusunce soyle Kardeşler arasındaki yaş farkı ne olursa olsun her iki çocuğa da yaşına uygun şekilde gereken ilgi gösterildiği takdirde sorun çıkmayacaktır Kardeşle arasında kaç yaş olduğu çocuğun psikolojisini etkileyen faktörlerden yalnızca bir tanesidir. İki yaş farkı, 5 yaş farkı ya da 7 yaş farkı farklı şekillerde çocuğu etkileyecektir. Üstelik her çocuk için durum farklı olacaktır. Örneğin ödipal dönemde sorunlar yaşamış bir çocuk yaş farkı 7 de olsa yine de sorun yaşayabilir. Kardeşini kıskanma en fazla ödipal dönemde yani 3-5 yaşlarında görülse de büyüme ve gelişmesine göre daha küçük çocuklar da kardeşlerinin doğumundan etkilenebilirler.
Deneyımlı arkadaslar yorum yaparlarsa cok sevınırım a.s.

3-4 yaş olmalı
malesef benim kızım 8 yaşında 2. bebişimiz henüz gelmedi
şimdilerde hamile kalsam 9 yaş olacak araları ve çok fazla:1closedeyes:
ben bu kadar açmak istememiştim ama elde olmayan sebeplerden açtık

kardeşler arasında yaş farkı ne olursa olsun kıskançlık oluyor
benim yiğenim 1 yaşındayken kardeşi oldu ve o yaşta depresyona girdi hareketlerinde tuhaflıklar oldu
yani illaki kıskançlıklar olacak
tek çocuk olmaktan iyidir
bakması çok zor ama keşke ikizim olsaydı
zorlanacaktım belki ama kızımda yalnız kalmayacaktı

Back
X