canım bende kardeşini seçi ilk defa az önce duydum ve biraz araştırdım acaba sen Ağrı'da yaşayan yetim bir kızı yada annesi babası ölmüş üvey ana baba nın yanında yaşayan bir kız çocuğunu kardeş seçer misin?
Günaydınlar,bugün çok mutluyum çünkü;KARDEŞİNİ SEÇENLER de bir hareketlilik var.Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz.Öyle farklı duygular yaşayacaksınız ki anlatılası değil.Sevgilerimle yüreğinize sağlık....Herşey gönlünüzce olsun,öptümmmmmmmmmmmmmma.s:sm_cool:a.s.:teytey:
Aramıza hoşgeldin canım....Gerçekten çok güzel bir duygu...Sevgilerimle...:dance:a.s.
merhaba arkadaşlar
öğrencilerimde kardeş seçilme umudunda.eğer diyarbakıra da uzanmayı düşünenler varsa bilgilerinize..........
zeynep erim 5. sınıf
okulun en başarılı öğrencilerinden.10 kardeşler.okul çıkışı tarlada çalışıyor işleri bitince ödevlerini yapıyor.
edip kılıç
6 kardeşler babaları tarafından 3 yıl önce terkedilmişler.dedesinin aylık 240 ytl si ile geçiniyorlar. dedenin onlara oğlumdan ne hayır gördüm sizden göreyim deyip defalarca kovduğunu hıçkırıklara boğulup anlattığını hatırlarım. sessiz içine kapanık
hatice temeş
10 kardeşin en küçüğü babanın sen kızsın okuman günah baskılarına rağmen okuyan başarılı bir öğrenci.5. sınıfta baskıyla belkide başını örterek gelen bir öğrenci
recep artık ,hacı ömer ecer,ergül bumlarda okuldan sonra çalışan iş yerlerinde temizlik yapan terzide kahvede çalışmak zorunda kalan dersi uykulu gözlerle dinlemeye çalışan fakir çocuk olduklarının farkında olamamış yavrularım
ve daha başka çiçekler.........kardeş seçilme arzusunda
diyarbakırdan sevgiler...................
Canım,söylediklerine katılıyorum.Bende seçtiğimiz kardeşimize o bize cevap yazmadığı halde inatla tekrar yazıp hediyeler yolluyorum.Yinede onun beklediğini,sevindiğini düşünerek.Ama inşallah o da bize yazar.Bazı çocuklarla çok çabuk iletişim kuruluyor.Bazılarımız bu konuda daha şanslı.Bakalım bizim kardeşimizde zamanla bize alışacakmı?Bazan çaresizkaldığımı hissediyorum. Ama yinede vazgeçmek istemiyorum.a.s.evet öğretmenim.kardeşini seç kampanyası için okula forumlar gelmişti ama kısıtlı sayıda bizde öğrencileri iyi tanıdığımız için önceliği fakir öğrencilere verdik kardeşini seç sitesinde ismi olan her öğrencinin gerçekten ihtiyacı var ilgiye sevgiye........
bu öğrenciler kardeş seçildimi telefonlaşmalar ardından mektup ve hediyeler geliyor.bir çocuğu sevindirmek kadar kolay ve önemli bir şey olamaz dünyada.aranıp sorulmak ilgi kendilerinin önemsendiklerini hissediyorlar.kitap hediye edildimi o onlar için dünyanın en güzel kitabı çorap gönderildi mi o dünyanın en güzel çorabıdır onlar için.mektup yada hediye o gün adreslerine geldi mi bayram oluyor evlerde.
bu dayanışma öğrencideki başarıyıda artırıyor.dualar ediliyor hayaller kuruluyor kendisini kardeş seçen insan için.çok güzel bir kampanya türkiyede ilk olarak okulumun bulunduğu suriçi semtinde başladı galiba..kendisine kardeş seçmeyi düşünen insanları tebrik ediyorum dikkat etmeleri gereken bir husus var ki çocuklar çok bağlanıyor bu ablalarına ağbilerine.malesef bazen bir kaç aramadan sonra aramalar kesiliyor ve çocuklar acaba ben kötü bir şey mi yaptım acaba beni sevmedi mi başına bir şey mi geldi diyip üzülende oluyor.daha öncede dediğim gibi bilinçli küçük adımlarınız uzakta ki hayatlara renkler
umutlar çalışma başarma ve bir gün buluşma arzusu meydana getiriyor ve en önemlisi tarifsiz bir mutluluk...........
mutlaka bir kardeş edinelim türkiyenin en ücra köşesindede olsa sizi düşünen seven ve size her gece dua eden bir kardeşiniz olsun.toplumsal dayanışma ile bu çiçekler büyüyecek geleceğimiz bahar olacak inşallah.
- cevap aldim.. mesajim silinebilir..yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?