• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşini seç...

27.04.2008 - 17:07 - Şu ana kadar 70635 çocuk sitemizden kardeşini buldu ve 2827 çocuk hala sizi bekliyor. Bugün kardeşini bulan çocuklarımızın sayısı 21.

Cengiz Tünay'ın yol sormak için girdiği tamirhanede tanıdığı Aziz'in babası hapiste. Aziz, annesi ve dört kardeşiyle tek göz odada yaşamaya çalışıyor. FOTOĞRAF: CENGİZ TÜNAY

Bir kişi, bir ayda 200 çocuğa eğitim desteği sağlayan 'kardeş'ler buldu. Kalem, defter, kitap veya ayakkabı bile ciddi katkı demek

HATİCE YAŞAR (Arşivi)

İSTANBUL - Eski gazeteci ve 25 yıllık reklam fotoğrafçısı Cengiz Tünay, 'şehir kitapları projesi için' yola çıktığında, Diyarbakırlı çocuklar için umut olacağını bilmiyordu. Aslında Kayseri'yi fotoğraflayacaktı. Ama kendini Diyarbakır'da buldu. Kendi deyimiyle 'görev saati' gelmişti belki de. Çektiği fotoğraflar onu önce kara bazalt taştan evlerin sıralandığı daracık sokaklara, sonra 'günde 1 dolarla geçinen' bu evlerin içlerine kadar götürdü.
Tünay, yol sormak için tamirhaneye girdiğinde gördü Aziz'i. Babası hapisteydi. Annesi ve dört kardeşiyle tek göz bir odada yaşıyordu. Okuldan sonra tüm zamanını tamirhanede geçiriyordu. Haftalık 5 milyon lira alıyordu ve tüm aile bu parayla geçiniyordu. Tünay yanından ayrılırken Aziz'e 5 milyon lira verdi...
Ama bununla kalmadı. 15 yıldan beri kafasında kurduğu 'kardeşin kardeşe yardımı' projesi için bir yol buldu. Proje basitti aslında. Diyarbakır'ın en yoksul ailelerinin bulunduğu Suriçi bölgesindeki okullardan başladı işe. Sur Belediyesi'nin de desteğiyle buradaki okullara formlar gönderdi. Çocuklar adları, kardeş sayıları, ev ve aile durumları ile ilgili bilgileri içeren formları doldurdu. Bu bilgiler 'www.kardesinisec.com'a aktarıldı. Kardeş edinenler, giyimden okul araç-gerecine kardeşlerinin ihtiyaçlarını okullar aracılığıyla ya da doğrudan adresine gönderebilecekti. Sadece bir ay içinde 200 çocuk kardeş buldu. Adana'dan, İstanbul'dan hatta İngiltere ve Almanya'dan eller uzan- dı. Agit, Rengin, Yağmur, Gülten, Rıdvan ve daha onlarca çocuk bir kardeşe kavuştu. Ama Tuba, Berivan, Yusuf, Fidan, Fırat ve isim listesi uzayıp giden yüzlerce çocuk da kardeşini bekliyor.
Yılda 100 avro ile bir çocuğun okumasının sağlandığını da belirten Tünay, "10 tane renkli kalem, kitap, defter, bir ayakkabı, bir manto vb. eşyayla çocuğu mutlu etmek mümkün. Tabii bir de sevgi var. O yüzden 'kardeşlerinize mektup yazın' diyoruz. Şimdiden çok sayıda ağabey ve abla kardeşini mutlu etti" diyor. Tünay, projenin Diyarbakır'la sınırlı kalmayacağını, Türkiye'de okumak isteyen ancak imkânı kısıtlı olan çocukların bulunduğu tüm illere ulaşacaklarını söylüyor. Tünay'ın yeni hedefi, 1 milyon çocuğa, dünyanın dört bir yanından kardeşler bulmak.

27.04.2008 - 17:07 - Şu ana kadar 70635 çocuk sitemizden kardeşini buldu ve 2827 çocuk hala sizi bekliyor. Bugün kardeşini bulan çocuklarımızın sayısı 21.

canım güzel ve faydalı bir konuya el atmışsın her siteye girdiğimde bu yazıyı görüyordum ama tıklayıpta okumamıştım
diğer matrak konulardan biri diye buğünde
rast geldim ve tıkladım duygulu bir ortam buldum allah razı olsun senden
daha kardeş seçmedim oğluşumla karar veririz oğlumada okuturum oğlum seçsin kardeşini
babayada okutmak gerek akşama okusunki bir şeye faydası olsun
yardım etmek gibisi varmı dünyada hele zor şartlar altında maddi güçü olmayıp okumak isteyen yavrulara el geri çevrilirmi
hayırlı günler canım görüşmek üzerea.s.

arkadaşlar ben ferda öğretmen
diyarbakırda suriçinde görev yapıyorum.yani kardeş olarak seçtiğiniz çocuklarla birebir görüşebiliyorum.yazılan mektupların gönderilen kitap ve küçük hediyelerin arada sırada aranmaların onları nasıl mutlu ettiğine şahidim.bir öğrencim onu kardeş seçen bir ablayla konuşurken hıçkıra hıçkıra ağlamıştı.önemsendiğini hissetmiş belkide terörün fakirliğin engel olduğu yaşyamadığı çocukluğunu ağlayarak ablasına şıkayet etmiş.seçilmeyen öğrenciler imrenerek bakıyor ben gelen mektubu diğerleri üzülmesin diye gizlice veriyorum sahibine.okumak isteyen okuldan sonra işe giden geç saatlere kadar çalışan dersi uykulu gözlerele dinlemeye çalışan öğrencilerim var.bazı kızlarım da tarladaki işlerinden sonra bazıları pazarda soğan sattıktan sonra ödevlerini yapıyor.daha önce bir siteden bize kitaplar geldi her kargoyla okulda şenlik oluyordu.Allah onlardan da razı olsun.öğrencilerimde imkanları dahilinde kermese koli gönderdi kardeşlerimiz iyileşsin diye.bu beni çok duygulandı sadece alan değil veren küçük elleri var onların ama kocaman yürekleri
bir sözümüz var DÜNYAYI KURTARAMAYIZ BELKİ LAKİN ATILACAK KÜÇÜK BİR TOHUMDUR SEVGİ..........
ve sizler bunları lütfen düşünün türkiyenin ücra bir köşesinde hergece yatmadan önce sizi düşünen size dua eden bir kardeşiniz mutlaka olsun .onların size sizinde saf katıksız sevgilere ihtiyacı var...
diyarbakırdan sevgiler

bizde oğlumla bir kardeş seçtik ağrıdan
bakalım ne olacak inşallah umuldugu gibi ektiğimiz sevgi tomurcuklarımız yeşerir

diyarbakırda suriçinde görev yapıyorum.yani kardeş olarak seçtiğiniz çocuklarla birebir görüşebiliyorum.yazılan mektupların gönderilen kitap ve küçük hediyelerin arada sırada aranmaların onları nasıl mutlu ettiğine şahidim.bir öğrencim onu kardeş seçen bir ablayla konuşurken hıçkıra hıçkıra ağlamıştı.önemsendiğini hissetmiş belkide terörün fakirliğin engel olduğu yaşyamadığı çocukluğunu ağlayarak ablasına şıkayet etmiş.seçilmeyen öğrenciler imrenerek bakıyor ben gelen mektubu diğerleri üzülmesin diye gizlice veriyorum sahibine.okumak isteyen okuldan sonra işe giden geç saatlere kadar çalışan dersi uykulu gözlerele dinlemeye çalışan öğrencilerim var.bazı kızlarım da tarladaki işlerinden sonra bazıları pazarda soğan sattıktan sonra ödevlerini yapıyor.daha önce bir siteden bize kitaplar geldi her kargoyla okulda şenlik oluyordu.Allah onlardan da razı olsun.öğrencilerimde imkanları dahilinde kermese koli gönderdi kardeşlerimiz iyileşsin diye.bu beni çok duygulandı sadece alan değil veren küçük elleri var onların ama kocaman yürekleri
bir sözümüz var DÜNYAYI KURTARAMAYIZ BELKİ LAKİN ATILACAK KÜÇÜK BİR TOHUMDUR SEVGİ..........
ve sizler bunları lütfen düşünün türkiyenin ücra bir köşesinde hergece yatmadan önce sizi düşünen size dua eden bir kardeşiniz mutlaka olsun .onların size sizinde saf katıksız sevgilere ihtiyacı var...
diyarbakırdan sevgiler
Selam sevgili öğretmen arkadaşım,oraları bizlere anlat anlat ki neler yaşanıldığı öğrenilsin.Yardım zorlamayla olmaz,ama yarınlar çocuklarımızsa bizlere sorumluluk düşüyor.Bizim kardeşimizde <birşey istemiyorum beni sevin yeter>diye yazmıştı.En önemlisi ise bizleri tanıdıktan sonra okumak istemesi.Haklısın aranmak sorulmak kimleri mutlu etmez ki?Sevgilerimi yolluyorum Başkent'ten kermese katıldıkları için onlara binlerce teşekkür ediyorum.Onlara benim yerime sarıl,onları tanımasam da seviyorum,çünkü onlar yarınlarımız...

:sm_cool:biz kardeşimizi seçtik taaaaaaaa ağrılardan çok heycanlıyız oğlumla
kardeşimizin öğretmeniylede dün ihtibarta geçtim
konuştuk başarılı bir öğrenciymiş mahşallah
benim oğlanın durumunu sordu bende derslerinde başarılı olduğunu söyledin
yarın dedi yani bugün değerli kardeş öğretmenimiz
oğlumla
kardeşini görüştürecek ikimizde çok heycanlıyız bakalım neler olacak[/COLOR
]

Selam sevgili öğretmen arkadaşım,oraları bizlere anlat anlat ki neler yaşanıldığı öğrenilsin.Yardım zorlamayla olmaz,ama yarınlar çocuklarımızsa bizlere sorumluluk düşüyor.Bizim kardeşimizde <birşey istemiyorum beni sevin yeter>diye yazmıştı.En önemlisi ise bizleri tanıdıktan sonra okumak istemesi.Haklısın aranmak sorulmak kimleri mutlu etmez ki?Sevgilerimi yolluyorum Başkent'ten kermese katıldıkları için onlara binlerce teşekkür ediyorum.Onlara benim yerime sarıl,onları tanımasam da seviyorum,çünkü onlar yarınlarımız...

ordaki bebişlerimiz bizleri tanımasamda diyorsunuz iyi güzelde
bir resim yollayın tanısınlar o zaman
bana kızmayında

ordaki bebişlerimiz bizleri tanımasamda diyorsunuz iyi güzelde
bir resim yollayın tanısınlar o zaman
bana kızmayında

Günaydınlar aramıza hoş geldiniz.Ben onları tanımasamda seviyorum,sevmek için görmek şart değil.Kardeşimize fotoğraflarımızı yolladık,o da bize yolladı.İletişimimiz güzel telefonlaşıyoruz.
Sevgilerimle herşey gönlünüzce olsunnnnnn

Günaydınlar aramıza hoş geldiniz.Ben onları tanımasamda seviyorum,sevmek için görmek şart değil.Kardeşimize fotoğraflarımızı yolladık,o da bize yolladı.İletişimimiz güzel telefonlaşıyoruz.
Sevgilerimle herşey gönlünüzce olsunnnnnn

günaydın canım hoşbulduk evet bizimde bir kardeşimiz var şimdiden oğlum
ay ben ne yollasam ne etsem nasıl bir mektup yazsam dedip duruyor çok heycanlı

Merhaba Ben Ferda öğretmene Buradan Ulaşmak Istiyorum Nasil Ulaşirim Bende Birkaç çocuk Kapayim

bugün oğlumla seçtiği kardeşi konuştular ama ikiside heycandan pek konuşamadılar
bakalım gelişmeler ne olacak bende heycanllıyım
onlar kadaryerimseniben

Merhaba Ben Ferda öğretmene Buradan Ulaşmak Istiyorum Nasil Ulaşirim Bende Birkaç çocuk Kapayim

Canım ferdağ öğretmen buraya yeni üye ama öğretmenlik yaptığı okul DİYARBAKIR SÜLEYMAN NAZİF İLKÖĞRETİM OKULU.İnternette öyle arat sitesi ve ferdağ öğretmen ve öğrencileri çıkıyor.

Bir çocuk gördüm
Üstü başı yırtık
Ana, baba sevgisinden mahrum
Gözleri yaşlı

Bir çocuk gördüm
Mendil satmaya çalışan
Soğuktan buz kesilmiş
Gözleri yaşlı

Bir çocuk gördüm
Aç, susuz, hasta
Yatacak yumuşacık bir yatağı yok
Gözleri yaşlı

Bir çocuk gördüm
Kalem, defter alacak beş parası yok
Okula gidecek, forması yok
Gözleri yaşlı

Bir çocuk gördüm
Bir çift ayakkabısı yok
Kan kusuyor,bakan kimse yok
Gözleri yaşlı

O istemezmiydi bir annesi bir babası olsun
O istemezmiydi sımsıcacık bir yuvası,yumuşacık bir yatağı olsun
O istemezmiydi kalemi defteri olsun, forma giysin,okula gitsin
O istemezmiydi boğazından iki üç dilim lokma geçsin

Siz üzülmez misiniz bu zavallı yavrucakların haline
Hiç içiniz sızlamaz mı da görmemezlikten gelirsiniz
Geceleri rahat rahat uyuyabilir misiniz onlar bu haldeyken
Onları da Allah yarattı onlarda bizim gibi bir insan

ONLARA YARDIM EDİN!!!

DİLEK TÜRKÖZÜ

gn101jp.jpg

02.05.2008 - 08:56 - Şu ana kadar 70774 çocuk sitemizden kardeşini buldu ve 2896 çocuk hala sizi bekliyor. Bugün kardeşini bulan çocuklarımızın sayısı 1.

diyarbakırdan sevgiler

yaptığınız görev çok kutsal bir görev doğunun ve güneydoğunun yaşam şartlarını bildiğim için siz anlıyorum güney doğuda doğuda çoçuk olmak kadın olmak biliyorum ki çok zor başta yaşam şartları zor yaşıtları sokakta oynarken ilgi alanlarına yönelik meşgaler bulurken biliyorum ki ordaki çoçukların küçük omuzlarına ne yükler binmiş yaşayan ve gören bilir bunları

03.05.2008 - 13:08 - Şu ana kadar 70809 çocuk sitemizden kardeşini buldu ve 2905 çocuk hala sizi bekliyor. Bugün kardeşini bulan çocuklarımızın sayısı 7.

Bende dün kardeşimize,yeni hediyeler yolladım.Ondan mektup gelmemesine rağmen.İnşallah bu sefer gelir,sanıyorum çekiniyolar.Mutlaka onlar içinde çok farklı bi şey.Bizim telefonla görüşme şansımızda yok,ne yazkki.Yinede vazgeçmek istemiyorum.Zamanla aşarız belki diyorum bu sıkıntıları.a.sa.s.:1hug:

Bende dün kardeşimize,yeni hediyeler yolladım.Ondan mektup gelmemesine rağmen.İnşallah bu sefer gelir,sanıyorum çekiniyolar.Mutlaka onlar içinde çok farklı bi şey.Bizim telefonla görüşme şansımızda yok,ne yazkki.Yinede vazgeçmek istemiyorum.Zamanla aşarız belki diyorum bu sıkıntıları.a.s]

Canım benim,yolladıklarına kendi adresini yazdığın pullu mektup zarfı koydun mu?Bizim telefonla görüşme şansımız var,8.sınıf öğrencisi,postaneden de arıyor bazen.Mektuplaşmıyoruz şu aralar,dersler yoğun OKS hazırlığıda var,ama telefonla görüşüyoruz.Ayrıca rehber öğretmeniylede görüştüm.Yakında iletişim sağlanır,gönlü sevgi dolu kardeşim benim.İyi gün dileklerimle,kocaman öptümmmmmmmŞeniza.s.:nazar:

Back